evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 09, 2024, 06:02:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Живея с депресия и агорафобия от много години.. съвет за лекарства, моля ви.  (Прочетена 3538 пъти)
Бетка
Newbie
*

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« -: Октомври 02, 2014, 03:03:37 »

Здравейте. През 2004 ми сложиха диагноза агорафобия, но след 2007, след като ми поставиха друга диагноза, рак на шийката на матката, съвсем се обезверих и уплаших, това се превърна в депресия.. претърпях 2 операции, а през 2009 почина съпругът ми. Всичко което имам на света е дъщеря ми.. нито майка, нито баща (майка ми почина в ръцете ми тука вкъщи от рак през 2000 година).  През този период пролетта на 2008 бях изнасилена. Не казах на съпруга ми, страх ме беше че ще ме обвини, че сама съм си виновна, както винаги. Бракът ми беше много тежък, но майка ми не ми разреши да се разведа през първите години.. после всичко ми стана все едно и останах със съпруга си за да е подсигурена дъщеря ми, а и нямах никой друг, той все пак ми беше някаква опора.. След като той почина внезапно, съвсем се сбърках. От 5 години не излизам навън. Непрекъснато ми е зле, сън.. без хапче не мога, не мога да контактувам с никой. Дъщеря ми се обади на психиатъра, който ми беше лекуващ, но той отказа да дойде на домашно посещение и й казал да ми купи някакво си там лекарство от аптеката. Излкючително ми е трудно, но някак живея.. нямам работа, нямам пенсия, напоследък непрекъснато мисля за самоубийство. Горкото ми момиче се грижи за мен, но и тя има нужда от личен живот. Замина за 1 седмица в Гърция и аз останах заключена и абсолютно сама. Какво преживях.. не мога да го опиша. Сега тя се върна, но пък аз плача непрекъснато, много ми е зле, от години имам изтръпване в едната ръка, сърцебиене, треперя, съвсем нищо ама нищо не ми се прави, а главата ми сякаш ще се взриви. Мисля само за лоши неща и имам само лоши спомени.. Препоръчайте ми някакъв антидепресант, който е без рецепта, моля, едвам се удържам да не сложа край на живота си, съществуването ми е напълно безсмислено, а на милото ми дете само му преча да се развива в живота. Моля, помогнете ми...
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2014, 03:17:47 »

Бети, съчувствам ти и те разбирам. В този момент се нуждаеш от близък човек, с когото да споделяш. И лекарства, естествено, изписани от психиатър. По принцип личните лекари трябва да идват в дома на пациента или да го консултират по телефон или интернет. Това са ти правата. Ако нямаш личен лекар, можеш да се обадиш на психиатър, който срещу 20-30 лв да направи домашно посещение и да ти изпише лекарства. Ти какви лекарства пиеш в момента?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2014, 03:23:37 »

Аз пък се питам, защо не те е пратил на психотерапевт този психиатър след като агорафобията ти според мен е в следствие от изнасилването и от всеки елементарен филм, свързан с подобно травматично изживяване става ясно, че посещението при психотерапевт е неизменна част от възстановяването?!
ПР-то... така, както описваш мъжа си, е най-малкото, което е можело да развиеш...
Вземи си коте. Жизнерадостни животни са, ще ти оправи настроението.
 Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Бетка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2014, 03:25:05 »

Нямам личен лекар.. почина. Пия само Зопиклон за сън. На онзи психиатър няма смисъл да се обаждам повече... няма на кой да се обадя. Съвсем сама съм, с дъщеря ми. Как не искам да я мъча пак да ме гледа че рева .. А не бях плакала 5 години, сега изведнъж, след нейното завръщане започнах и не мога да спра. Преди съм пила ривотрил и серопрам, в началото беше добре, после започна да ми вдига дозите, а след диагнозата депресия, ми даваше някакви антидепресанти, на които за жалост не помня името, но ми беше невероятно зле от тях. Финансово съм в трудно положение и не мога да си позволя да плащам на лекар за домашно, но то няма и на кой да се обадя.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Октомври 02, 2014, 03:25:54 »

А тия майки, които зачитат повече общественото мнение, отколкото щастието на децата си... тъпо, закостеняло мислене.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2014, 03:30:56 »

Коте.
Музика, да не е депресивна.
И ако може да си създадеш приятни спомени от тук нататък.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бетка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2014, 03:31:55 »

Изнасилването ми беше през 2008, а не бях посещавала психиатъра от преди операцията от рак, всъщност той и не знаеше, значи от 2 месеца преди да ми сложат диагнозата рак. После бях на легло, после втората операция - махнаха ми всички женски органи и скочих в критическата  веднага, пак на легло, не съм се и опитвала да се свържа с него. А майка ми, лека й пръст, също беше човек, който нищо не одобряваше, каквото направех все не беше хубаво, шмаросвала ме е за оценка 5 и половина в гимназията...
Активен
kasanena
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2014, 03:36:42 »

Нямам личен лекар.. почина. Пия само Зопиклон за сън. На онзи психиатър няма смисъл да се обаждам повече... няма на кой да се обадя. Съвсем сама съм, с дъщеря ми. Как не искам да я мъча пак да ме гледа че рева .. А не бях плакала 5 години, сега изведнъж, след нейното завръщане започнах и не мога да спра. Преди съм пила ривотрил и серопрам, в началото беше добре, после започна да ми вдига дозите, а след диагнозата депресия, ми даваше някакви антидепресанти, на които за жалост не помня името, но ми беше невероятно зле от тях. Финансово съм в трудно положение и не мога да си позволя да плащам на лекар за домашно, но то няма и на кой да се обадя.
Бетка, въпреки всичко се обади на психиатъра си. Разбирам усещането ти за безизходица, но знай , че това чувство се засилва при смяна на сезона лято -есен и зима-пролет. Затова, опитай се да не си правиш генерални изводи за живота, колкото и невъзможно да ти се стори това. Депресията ще отмине, разбирам че не можеш да си позволиш психотерапия по финансови причини, затова помоли психиатъра да ти изпише лекарства. Ако не ти обръщат внимание , извикай бърза помощ и кажи, че си получила силно сърцебиене, лекарят, който дойде може да ти помогне като му опишеш ситуацията.
Активен
Бетка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2014, 03:38:18 »

коте имам.. но аз не мога да изляза никъде, живея в една кухня на 6я етаж, всичко, което имам е лаптопът, телевизорът.. как да си създам приятни спомени, като се чувствам мъртва
Активен
Бетка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Октомври 02, 2014, 03:42:12 »

на този психиатър му нямам доверие повече... бърза помощ, нали ще си уплаша детето, не искам да й депресирам и нея, достатъчно й е тежко да седи в къщи и да се грижи за всичко.
Активен
kasanena
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2014, 03:45:22 »

Няма да я изплашиш, Бети. Ти я предупреди преди това, че ще извикаш Бърза помощ с определена цел, за да могат да ти изпишат лекарства. В голям град ли живееш?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2014, 03:50:34 »

Разкажи всичко това, което разказа на нас, на психиатъра си или на бърза помощ.
А дъщеря си ще я натъжиш много повече ако си посегнеш, така че действай.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бетка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Октомври 02, 2014, 03:56:15 »

ох, не знам какво да правя.. не мога да спра да плача, втори ден.. в София живея. Боже, как искам някой да ми върне живота опропастен...
Активен
kasanena
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Октомври 02, 2014, 04:10:36 »

Бети, ето ти два телефона на два добри психиатъра:

д-р Гълъбова 0888529162, д-р Аничкина 088/873 49 61

Те могат да ти помогнат с лекарства. Нуждаеш от успокойтелни, щом плачеш непрекъснато, затова се свържи с тях.
Активен
Бетка
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Октомври 02, 2014, 04:25:07 »

Благодаря за номерата
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА