evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 22, 2025, 09:43:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 4
  Изпечатай  
Автор Тема: ПР и секса  (Прочетена 5505 пъти)
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« -: Септември 14, 2014, 08:59:08 »

Искам да отворя тема за секса. Мислите ли, че нереализирана в достатъчна степен сексуалност на дадена личност, може да активизира ПА? Лекарите обясняват тревожността с липса на достатъчно секс. Вашите наблюдения, какви са? Ще ми е интересно и Тодоров да сподели мнение  от неговия професионален опит.
Аз да си призная нямам ясно мнение по този въпрос.Не мога да преценя.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #1 -: Септември 15, 2014, 10:35:21 »

Ха, така, да си дойдем на думата
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #2 -: Септември 15, 2014, 04:48:37 »

Grin  Ми айде говори де, Димче!  Grin Grin Аз достатъчно се изговорих.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Септември 16, 2014, 02:11:19 »

" Мислите ли, че нереализирана в достатъчна степен сексуалност на дадена личност, може да активизира ПА?"

Макар да не съм сигурен, какво точно влагате в това изречение може да се каже че при хистерично разстройство на личността, се наблюдава най-много "топла връзка" между упоменатите неща.

Все пак сексуалността е сложна смесица от много елементи, особено преминавайки през цензурираните социални норми и правила.
Най-лесното обяснение е, че човек е съставен от два основни компонента - първичен и вторичен. Първичния е изграден от желания, нужди влечения, емоции ... и то в най-суров вид. Вторичният компонент е социалният - правила, норми, реализация, благонадеждност и др. Вторичният компонент има за цел да социализира първичният, да го оцвети в приемливи краски.
В психотерапията основното е да се постигне баланс между тези два компонента. Който и от двата да вземе превес е налице проблематика и емоционално страдание. При ПР, в практиката се срещат и двата вида. В единият случай, когато вторичният компонент е взел превес личността се реализира, като тревожна. Ако е взел превес първичният компонент, личността е по-скоро хистерична. Още по-просто казано има личности "трябва" и личности "искам". Така всяка личност трябва да изгради малко от това което липсва за да постигне баланс.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Септември 16, 2014, 07:01:33 »

Добре, явно конфликта "трябва" и "искам" съществува при повечето от нас. За да задържиш връзката си човек  доста често прави компромиси. Когато не се чувстваш реализиран достатъчно сексуално с партньора си (само как го казах Smiley) трябва да избираш, да останеш с човека до теб незадоволен  или да го напуснеш в търсене на нещо пак толкова несигурно. Човек как трябва да направи избора си? На какво все пак да заложи? Защото не съм напълно сигурна, че тревожността ми идва от така наречената от мен сексуална нереализираност.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Септември 16, 2014, 07:33:29 »

За да се случи реализацията на оргазма, понякога е нужна комуникация, особено, когато обектът, чрез когото има потенциална възможност за реализуемост на репродуктивния процес,  съдържа повече от едно качество, а именно в посочения казус - вертикално позиционирана ос при хоризонтално позиционирал се индивид/обект. Когато комуникацията е затруднена, за целта може да се използват услугите на арбитър/семеен психотерапевт/, за да се избегнат неблагоприятните условия, в които може да бъде поставен обектът/индивидът, а именно срив и последващо хоризонтално положение на "оста".
Ако обектът съдържа само и единствено положително свойство, а именно вертикално позиционирана ос при хоризонтално позиционирал се индивид/обект, се преминава към фаза new search.
 Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Септември 16, 2014, 08:50:09 »

Grin Цървена точка липсва. А понякога непълнолетни лица посещават форума.
Драги осеви индивиди от форума, отварям нова скоба в емоционалната психология- психотерапия a la Shashmagjul и ще ви кажа следното:
Ако направим един исторически анализ на репродуктивния процес между ин и ян съществата от хомосапиенс вид на земята... То... ян индивидите през хилядолетията са се отличавали с висока на ента степен егоизъм, произтичащ от физическото им превъзходство, изключвайки случаите, в които поради нарушен метаболизъм и пълен непукизъм ин са с 2 пъти по - голяма физическа маса от ян хомосапиенс съществата...
Сред двете хомосапиенс разновидности върлувала легендата, че ин индивидите са неспособни да се свързват с божественото, чрез неконтролируеми свивания и отпускания на мускулната тъкан, находяща се в долната част на торса, след равномерни, няколко минутни, най - често 2-5, в най - добрия случай 15 минутни движения, преди да се осъществи кулминацията на репродуктивния процес, известна в медицинските среди в съвремието като еакулация.
В зората на все по - зараждащата се демокрация  Grin, ян съществата са поставени пред патологични случаи, в които ин съществата се стремят да опровергаят легендата/тезиса, че са неспособни да се свързват с Дънов  Grin и сродните нему... За целта трябва да се създаде кратко упътване за ползване от страна на ян обществата, в което като основен индикатор за предстоящо свързване с 19 - тата рейки вълна от страна на ин хомосапиенса, е степента на влажност на ОС/околна среда/. Ако след благоприятна такава, внезапно ОС се промени до степен да получи отрицателен знак, явно уредът за свързване с божественото или по - скоро притежателят му е сгрешил фатално с различни похвати като сила/F/ или докосване на забранени зони.
  Tongue
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Септември 16, 2014, 08:55:31 »

Поради сложността на терминологията, в изследването беше пропуснат факторът, който нагледно е упоменат в научния филм "Американски пай", може би първа част, в която част лицето достигна кулминация, преди ин индивидът да се осъзнае, че ще последва акт за свързване с рейки вълните, или всички останали божествени, посредством ян индивида.
Решението на този казус, задено като поучителна беседа, месеци по - рано в разработването на емоционалната психотерапия a la Shashmagjul.

angel
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Септември 16, 2014, 08:56:47 »

беше зададено - да се счита за корекция.
Крайно време е някой да ме спре в спам-а.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Септември 16, 2014, 08:58:26 »

в хода на разработването на емоционалната психотерапия
втора корекция.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #10 -: Септември 17, 2014, 10:54:12 »

Към Кариндар ,Тодоров много добре го е дал,ако има кой да го разбере
Универсални рецепти няма!Точно това му е сложното в живота,трябва да се правят избори,без да имаш гаранциите,и информацията за последиците!Тези избори са рискови точно поради невъзможността да знаеш кое е по доброто/по-изгодното,грубо казано/!
И те ,поне в моя случай са между материалното добро и емоционалното добро,между разум и чувство!
На кое да заложиш е риск ,Кариндар!
 Ако тръгнеш да търсиш секса,а тук съм съгласна с Фантаджиро,че секса идва от общуването,не са натиснати правилните копчета,за съжаление,много често подходящите за хубав секс партньори,са социално неприемливи,поне в моя живот,баланс аз лично не намерих/пак да кажа 47 години съм/,но на 36 направих избор,при който предпочетох секса/не материалното/,обърках много живота си,върнах се в първи клас,създадох проблеми на сина си,НО от позицията на 12 години по късно,съм спечелила здраве и много по-голяма психическа стабилност,в сравнение,ако не бях нарушила статуквото!
С две думи Кариндар,пред тебе стои труден избор ,моя личен съвет е,че живота е кратък,един,и определено по смислен,ако се рискува,макар да се окажеш на дъното ,и то по собствен избор!
Наблюдавайки,тези при които е надделяло желанието за сигурност,смятам,че живота е по благосклонен давайки психическо и физическо здраве на хората,склонни да рискуват!
А все пак,ако не го потърсиш секса,вероятно ще останеш без него,определено и така се живее,но благодаря за такъв живот!
  Аз казах!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Септември 17, 2014, 11:42:56 »

Лотхен, мене ме вълнува следното: след 15 години ще се приемат ли пак жените спали с повече от един мъж за уруспии, както наричала баба ти Ванга жените, които си знаят интересите?
Последният път, когато се опитах да обясня на дъщеря си как точно се получават бебетата, реших да бъда честна от край до край, за да е наясно, че никой няма право да я пипа по дупето и колко важна част от тялото е точно тази й част.
И защо не се въведе специален час в училище, още в първи клас, обясняващ тези неща, след като истинските луди, тези, които правят по повече от едно дете без да си нямат абсолютно никаква идея как ще го изхранват,  тези, които правят деца, за да се изхранват по най - безсрамен начин чрез тях, са на свобода и въобще не стигат до психиатър, който да ги освидетелства?!
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Септември 17, 2014, 11:44:36 »

И пак предимно тези са тези, които правят деца на деца?!
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
karindar
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Септември 17, 2014, 11:48:46 »

Лотхен, мене ме вълнува следното: след 15 години ще се приемат ли пак жените спали с повече от един мъж за уруспии, както наричала баба ти Ванга жените, които си знаят интересите?
Положително няма да ги наричат така, Фантанджиро:)) Но, тогава пък мъжете ще се чувстват абсолютно безпомощни, защото те векове наред са залагали на незнанието на жените по отношение на секса, за да няма кой да иска от тях и да ги преценява. Колкото повече жените искат, толкова повече мъжете стават импотентни, или повечето мъже. Хайде да не обобщавам:))
Активен
Rossi
Jr. Member
**

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 54

Профил
« Отговор #14 -: Септември 17, 2014, 12:26:36 »

Здравейте и в тази тема, за съжаление мога да се включа и тук с коментари и то от страната на неудовлетворените, но ме е страх. Не се съобразих в началото и сега не се чувствам достатъчно анонимна. Така, че пишете - чета и се уча.
Активен
Страници: [1] 2 3 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА