evropea.com - форум за паническо разстройство
Януари 20, 2025, 05:32:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Great Site for Online Fun
[Паническо разстройство]
Calvinutism
Януари 11, 2025, 04:43:04

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Същност на урочасването  (Прочетена 1495 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« -: Септември 09, 2014, 05:48:10 »

Децата до 1 или 2 години, доколкото съм чела са с нерегулирана нервна система.
От тук следва, че те могат много по - лесно да вдигнат температура, отколкото който и да е друг.
Затова с децата, когато са малки, трябва да се отнася всеки внимателно. Да не се пощипват, да не се хапят, защото това ги стресира, особено, когато вашата радост ги накара да заплачат.
Гледам, тук, този темерут свекър ми, най - често такава е радостта му - да те пошляпне, щипне, подръпне, докато не се разревеш. Явно все още му се ще вътрешно да си докаже, че той е по - силният, властният и т.н....
Освен неправилно отношение спрямо тях, един неусетен пълен с ако памперс, също може да е причина за урочасването.
 Grin
Аз съм наблюдавала, че тия от старото поколение, тръгнат ли да се радват на дете, все едно се радват на куче, на коте, дърпат, хапят, дразнят....
Кукувици.
 Grin
Когато емоциите са в повече при бебето, то може да развие температура, не защото е урочасано, а защото някой е прекалил с мечешкото радване.

Smiley

За пример: Когато на мен емоциите ми дойдат в повече, задължително имам лека температура... Най - често до дни развивам вирус, както в момента - хрема, кашлица и температура. Че и схванат врат, да му се невиди!
 Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #1 -: Септември 09, 2014, 06:26:35 »

Fantagiro, децата май са по-впечатлителни и съм слушала от възрастни хора, че "хващали очи" по тази причина.Може би трябва да им се дава възможност и на тях да излееят емоцията си и гнева напълно, за да разкарат отрицателанта енергия, която са поели
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Септември 09, 2014, 06:59:31 »

Не, бе, просто, едно време са били достатъчно необразовани, за да разбират какво се случва в тялото на едно бебе в отделните периоди от неговия растеж.
Една ситуация, свързана със страх, доколкото знам води до учестено сърцебиене, което най - вероятно е съпроводено с повишено топлоотделяне-температура.  Grin
Детето, за тия пенсионери, до 7-та му година е парче месо и "нищо не разбира". Наблюдавала съм с очите си как се говори на най - различни теми, които не са за ушите на едно малко дете до 7 години.
Сега всички казват, че новите деца сякаш с висше образование се раждат. Това е така, защото новите майки ги възприемат като същества с мисли и емоции, и им се обръща повече внимание.
Още повече, едно време боят е бил нещо нормално, както към деца от родители, така и от учители към деца, така и от мъжа към жената.... И това неминуемо се оказва "пренос на психопатия", в по - малка или голяма степен.
 Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Септември 09, 2014, 07:13:20 »

Апропо, с най - научния ми тон, ако успеете да си ме представите как бих звучала в добавянето на следното:

"С развитието на психотерапията, тази официалната фройдистката, в частност и тази на Юнг, Морено, Пешкениян ли беше другия?  Grin и т.н......, детето вече не се възприема като парче месо, а като същество, чието правилно развитие зависи изцяло от възрастните, още от първия ден на неговата поява."
 Grin

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #4 -: Септември 09, 2014, 07:35:01 »

Разбира се, че още от първия си миг на земята, всяко дете трябва да се възприема като индивид, който опознава света /а, може и да го познава и после да забравя за това:))/ . Имам роднинско дете, което едва беше навръшило годинка и нещо и показваше откъде е излязло, без да са го учили /поне така казваха/.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Септември 09, 2014, 07:39:19 »

За връзката между психичното състояние на майката и плода по време на бременност, не съм особено съгласна, защото по време на втората ми бременност, голямата ми дъщеря имаше стафилококи. Бяхме пред влизане в болница, аз в потрес, недоспиване, едва дишаше, с подути лимфни възли - сливиците, стафилококова ангина беше. Удържах положението от вкъщи, геройче съм си, ама защоо изпуших така, да му се невиди!
До преди да направя първата нервна криза, бях се превърнала в термометър. с разлика от 0.01-2 грешах по отношение на термометъра. Дъщеря ми мразеше да й меря температурата, а аз и досега анално не съм поставяла термометър, за разлика от повечето майки. После се чудят за ГЛРто на всички.  Grin
Та второто ми дете, се роди живо и здраво. Благодарение на това, че ядях като за двама, възможно най - здравословно - плодове, месо, зеленчуци, пък че и шоколад много.
Храненето по време на бременност оказва много по - голямо влияние на детето, отколкото психичното състояние.
Психичното състояние на майката и околните се отразява на детето едва известно време след раждането му.
Това от моя личен опит.
 Smiley

Кариндар, крайно време е да престанем с тези шизофренни вярвания, ми се струва на мен.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Септември 09, 2014, 07:45:43 »

И моята първа дъщеря на една годинка беше някъде, когато написа числото 1 до сумата от касовата бележка, имаща 1-ца, обаче това беше случайност, всеки пише единица, докато се учи да рисува и пише, и реално пише драсканици, на които ние големите придаваме значение.
 Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА