evropea.com - форум за паническо разстройство
Април 21, 2025, 05:27:42 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Online sports betting News at Jackpot Bet Online
[Паническо разстройство]
Howardhocky
Април 18, 2025, 01:42:22

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4
  Изпечатай  
Автор Тема: страх от флуанксол  (Прочетена 5910 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #15 -: Август 15, 2014, 03:18:07 »

От мъжката страна. Стандартно, на всяка жена е заложено, да се грижи за семейството. Докато при мъжете... е такава помия - имат право да са агресивни - било нормално, имат право да са авторитарни - пак мъжка черта и т.н. и т.н.
Понякога си мисля, че когато дъщерите ми порастат достатъчно, за да ме разберат напълно, ще им се извиня, че съм ги родила, и че съм ги родила момичета.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #16 -: Август 15, 2014, 03:20:02 »

Smiley Лека вечер от мен.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
popo
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: Август 15, 2014, 12:45:35 »

знаеш ли колко пъти съм му говорилаа и съм опигвала не става казваа добре махам се щом ме гониш а аз не го гоня а искам да потърсим помощ но той го разбира от обратната страна,даже вчера ме хвана да пиша и ме пита какво правя и аз казах че си пиша в форуми за проблемите отговора му беше-ти луда ли си иди се прегледай,и не посмявай да пишеш за мен! това мисли той пък камо ли да го заведа на някаква терапия,слава богу  не ме е удрял от полвин година но това непрекъснато заяждане психологично е по зле,нали ти казах аз вече като наближи да си идва ми се стяга душата,говоря му от години казвам му2 че вече като се прибира мее страх да отидем на терапия и той кво казва----ами добре щом ти се стяяга душата като си идвам махам се и това е,за него да отидеш на психолог е все едно си луд,като му казах че съм ходила ми каза "ти си луда ма пии си хапчетата"оправия няма,иначе като неее пил няма такъв като него,но се случва да е трезвен един път в месеца,и аз вече незнам,имало някакви прахчета в аптеките дето се слагат в ядене или пиене и ми казаха че се отказвали да пият но не ми се вярва,и това постоянно обвинение че са ни взели апартамента постоянно мен обвинявя,защото аз претърпях женска операция и напуснах работа,пък и апартамента се водеше на негово име0,аз не бях длъжна да плащам,щото колко пъти като се скараме пи е сменял ключалката над 20 пъти за 3 години,а колко пачаври съм заварвала там ужас аз на работа комшииката отишла да се изкъпе в къщи че нямала топла вода и е сварих по хавлия абе ужас и после ще плащам апартамент да ми води курвите доката съм на работа,така че няма оравия той сам не покска ли никои не може да го накара
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Август 15, 2014, 01:10:45 »

Хапчетата в храната въобще не са добър вариант. Първо, че може да направи някаква реакция от тях, кой знае какви са им страничните ефекти, второ, ако те хване, че го правиш, все си мисля, че зле ти се пише...
Историята ти е сложна.
А да накараш алкохолик да се лекува не е лесна работа. Аз съм виждала два такива случая, слава богу, поне като се напият и си лягат, нищо повече, но... да видиш чудесни мъже да се превръщат в откровено - лайна заради идиотщината да не могат да си наложат самоконтрол да имат дни, в които да не кусват алкохол....

Не знам дали да не използваш полицията, за да го поставиш пред избор - или да се маха от вкъщи, или да влиза в психиатрия, за да лекува алкохолизъм. Но това са неща, които е най-  добре да обсъдиш и с психиатър, и с някой полицай, за да може да се избере най - сигурен и безопасен вариант за действие за всички.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
rums
Jr. Member
**

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

Профил
« Отговор #19 -: Август 15, 2014, 10:51:36 »

роро не се заблуждавай,че терапията ще помогне, ако мъжът ти не осъзнава проблема и не иска да се лекува,защото алкохолизма е болест и се нуждае от лечение,няма спасение,той сам трябва да потърси помощ,насила не става.Повярвай в себе си,намери си работа,имаш ли някаква специалност или образование?Ако трябва запиши някакви курсове,вместо да си даваш парите за терапии и психолози.Рискувай,ако трябва и започни отначало,не се заблуждавай,че нещата ще се променят.Успех!И не споделяй с мъжа си,че пишеш във форуми и търсиш помощ,няма да те разбере,не се хаби да говориш с него вече,действай и го постави пред свършен факт,ти достатъчно си опитвала и си се жертвала без резултат
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: Август 16, 2014, 12:21:12 »

Здравейте благодаря ви че ме подкрепяте ето и днес се върна пиян и пак почна,да обижда да хвърля,говорих с него да отидем на психолог,каза ми тикато си луда върви на мен ми няма нищо обясних му че има проблем с алкохола че съм говорила с психито си и тя е поискала да го види аз съм обяснила всичко на психито ми но той неиска скача на бой но няма да отиде той просто за мен не осъзнава че има проблем,но му казах днес вечерта че заради неговия проблем няма да страдаме ние с детето,и да имам професия със средно образование съм,занимавам се в хлебопроизводството но последно бях касиер в пикадили но нали казах от стреса депресията ми изпадаха няколко предни зъба и не е красиво
,била съм и 8 години кондуктор в градския транспорт,но ако почна там в къщи ще е ад,когато работих ако знаете всяка вечер ме чакаше на вратата и почваше какво правихте с шофьорите днес,на последната спирка на задната ли седалка се.......направо ужас докарваше ме до истерии толкова колеги ме се обаждат или като ги видя казват връщай се при нас но как,и един случай ще ви кажа вървим по една улица бях още в транспорта,и спира един автобус пълен с хора и шофьора мой колега и ми свирва и ми маха за поздрав а моя пред всички в автобуса и по улицата се развика ----ти ко и свириш бе таковаш ли я че и свириш,и показва среден пръст,потънах си в земята от срам вярвайте ми,просто нямам думи,и най лошото е че не осъзнава проблема си и не иска да се лекува,казва ти си луда ти се лекувай,и с психиатър съм говорила и с психолог,искат да се срещнат с него,но как като неиска,това пу го говоря вече шест години когато за първи път от неговия тормоз изпаднах в депресия даже тогаво като ходех на психи тя искаше и той да идва,но зотова че искам да идва получих само синини и блуза цялата вкръв,така че не зная какво да правя,и сдобро съм опитвала все същото просто не ще да приеме че има проблем или не знам просто сигурно не го осъзнава
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Август 16, 2014, 08:32:47 »

Защо не опиташ да се свържеш с тази асоциация, за която говори Тодоров в другата тема? За  да видиш какво ще ти предложат там като вариант за действие.
Мога да ти кажа, че в някои западни страни специалността хлебар или сладкар е много уважавана и се получават добри пари. И това е един възможен бъдещ вариант.
Същевременно,  Smiley това със зъбите тутунджиите го имат като проблем, пушиш ли?  Smiley Smiley Smiley Цяла година си пазя и аз предните зъби, че аз също по принцип съм зле със зъбите. Даже... тъкмо бях намерила вариант да ги оправя, но нещата се прецакаха. Цената на едни протези знам, че не е повече от 1000лв. Ако има опция за мостове, цената пак е някъде толкова, ако са 4 зъба. Макар че сумата не е малка, не е и недостижима като цел.
Във всички случаи, шест - седем години са достатъчно дълъг период да изчакваш мъжа си да се промени. Той не може да се излекува сам.
Не знам какви са вътрешните ти намерения спрямо него, имайки предвид, че въпреки всичко се опитваш да му въздействаш да отиде да се лекува, но е крайно време да се погрижиш за теб и детето ти.
Предполагам, че изпитваш огромен страх от правенето на подобна стъпка - да потърсиш помощ от тази асоциация, но си струва да бъдеш смела и да опиташ да промениш живота ви към нормален и спокоен.
Казваш, че си имала добри взаимоотношения с колегите си, което пък означава, че си комуникативна и приятна личност.
Не се страхувай от промените. Съдейки по това, което си писала, си достатъчно оправен човек, имаш и достатъчно качества, за да си намериш работа, а за зъбите, въпрос на време е просто да ти изскочат от някъде пари, за да ги оправиш.
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #22 -: Август 16, 2014, 02:19:55 »

Здравейй каква е тази асоциация,не съм обърнала внимание,и да аз съм много комуникативен човек и весел по принцип но само когата мъжа ми нее до мен заащото после имам проблеми,и да пуша по 1 кутия на ден,и затова ми е гадно защото аз съм много весел и радостен човек и това което ме хвана сега ме направи друга,само да се услушвам и да ме страх просто искам да се отърва от това нещо,и да бъда другата веселата,която цял ден си пее и се смее за най малкото а от както ме хванаха тези натрапливи мисли съм друга напрегната,уплашена,просто сигорно трябва да си кажа че това не е важно в този живот, и че живота ее един за да го иживявам по този начин,и да спра,незная предполагам това ще помогне
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Август 16, 2014, 03:10:37 »

E те такива са ми асоциациите, от време на време налудни, от време на време точни.  Grin Grin Grin
Аз съм в същото положение, с кофти зъби, само че малко по - млада затова и зъбите ми още са на мястото си повечето, натрапливости, нервни кризи и прочие. Зад всичко това - цигари, зъби, натрапливости и всякакви симптоми, като първопричина е психическият или физически тормоз. Просто в някои отношения си приличаме, затова. При мен също са седем годините, в които търпя мъжа си заедно с родата му, също имам аборт, само че не от него, а от някой, който искаше по този начин да ме задържи при себе си.
Аз също съм правила грешки и съм си патила предостатъчно от тях.
И съм на мнение, че намериш ли начин да държиш мъжа си далече от тебе, ще си станеш почти същата като преди, може би с разликата, че ще помъдрееш. Искаш ли да ти дам един фалшив фейсбук и да се чуем днес, утре, когато кажеш?
Съветът ми е да не опитваш сама да го вразумиш. Абсурд е. Като се замислих - алкохолиците, които познавам са доста повече от двама... Затъпяват, вярвай ми, независимо какви са били на времето. Няма да те чуе, най - много да те набие. Щом не е изпитал чувство за вина след предишните побоища, няма начин сега да е по - различно. И да алкохолиците трудно се навиват на лечение, защото в нашата страна се счита за нормално от голяма част от хората, от сутринта да гледаш като натровен от гъби, защото с отварянето на очите си посегнал към чашката.
Мъжа ми от доста време насам е в чужбина, което пък спомогна затова да избухна първоначално за няколко месеца във форумите, абсолютно да имам дни, в които не осъзнавам защо имам нужда да пиша тук и там... Какво целя, някак месеци наред все по инстинкт я карах.
И донякъде смея да кажа, че възстанових жизнерадостността си, да не казвам, че като се върна назад във времето, винаги съм била напрегната, имам някакви спомени от детството, когато бях изключително спокойно и отвято, мечтателно дете, та изключвайки детството, бих могла да кажа, че успях да имам дни, в които да се чувствам спокойна, усмихната, ведра едва след две психози и куп.. мининервни кризи или не знам как точно да нарека последните 10 месеца или година... Което ми беше и цел.
С децата имам все още проблеми, защото нямам нерви да оставам спокойна пред капризи... някак не издържам вече, когато повтарям едно нещо сто пъти и никой -  от две до шейсет и две да не възприема...
Не знам защо някой беше отрекъл посещението при психотерапевт и беше оставил на преден план работата при теб като решение на проблемите. Тези натрапливости, ако не се работи по тях, ако не се преодолеят, мъчат дори на работа.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Август 16, 2014, 03:16:22 »

От друга страна, да почнеш работа би било хубаво във всички случаи. Но такъв мъж не ти трябва. Не мисля, че каквито и да било дрехи и храни за дъщеря ти могат да компенсират всекидневният тормоз от негова страна. Действай! И се радвай, че  в страната има вече места, на които да потърсиш помощ, когато си в подобна ситуация. Дори да не останеш в някое от тези жилища, ще знаеш по какъв начин да направиш така, че мъжът ти да се изнесе и да ви остави на мира. И същевременно да си плаща осигуровките към дъщеря ви.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #25 -: Август 16, 2014, 04:50:41 »

Здравей благодаря ти,но за посещение на психотерапевт трябват пари а аз нямам и не мого да отделя,да отида,надявам се хапчетата да ме изкарат от това засега съм само на пароксат и ривотрил 0,25 при нужда макар че лекарката ме накара да го пия сутрин и вечер по 0,5 но аз неискам аз като взема 0,5 ставам парцал,ей сега си отиде на село мъжа ми и някакси ми олекна но за два дни,и му казах че съм в депресия защото почти в къщи нищо не пипам и да няма скандали за да се оправя отговора му беше ---не ме интересува оправяи се,така че няма подкрепа ще се радвам да ми пратиш фалшив феис да се чуем по него ако искаш аз ще ти пратя мой фалшив,до скоро
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Август 16, 2014, 04:57:28 »

Имаш съобщение.
Иначе... нали Тодоров каза, че консултациите в тази асоциация са безплатни. На първо време може просто да им се обадиш и да ги попиташ - да ти разяснят в подробности какво ще се случи ако решиш да ползваш помощта им. Един телефонен разговор, нищо повече. От там нататък ще трябва да си прецениш дали си готова психически за тази промяна.
По - добре ми прати ти свой фалшив или официален, все тая. Тя идеята е просто да се чуем. Има опция във фейс за камера, инсталира се една програма и чрез нея става разговорът.
Smiley
Между другото... макар по - горе да прозвучах крайно по отношение на мъжа ти, винаги в по - късен период може да си промениш отношението към него, ако се случи чудо и реши да си лекува алкохолизма.
Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: Август 16, 2014, 05:28:35 »

аз нямам камера и не мога да провеждам разговори но ако искаш ето ми го фалшивия( mi4ki123@abv.bg ), аза мъжа ми незнам той докато не си осъзнайй проблема няма де се излекува и да спре                                           
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: Август 16, 2014, 05:41:36 »

Ами то тогава му се губи смисълът. И от тук става да си пишем, било във форума или на лични съобщения.
Един много близък имаше проблем с алкохола, но не е агресивен по принцип, към момента е добре след като се лекува известно време, позволява си само лек алкохол и доколкото знам не всеки ден.
Та не е невъзможно, но нямам представа как се работи, когато има и агресия. Предполагам, че агресията е по наследство - баща му е бил същия, и той е възприел за нормално да бие жена си, тоест теб. Ако някъде във времето някой успее да го "просветли", че има къде къде по - цивилизовани начини да се разбереш с някого, може и да се случи голямото чудо да се държи нормално с теб.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Август 16, 2014, 05:45:43 »

Smiley Понякога се чудя кой е по - тъп, жената, омъжвайки се и нагърбвайки се с това да бъде всичко за мъжа, мечтаейки за някакви идеални романтични взаимоотношения, а в замяна да получава тъпо деспотично пренебрежително отношение, тъй като тя е длъжна като майка и съпруга да е изрядна във всяко отношение, или мъжът тъй като, когато отношението му е обичливо и разбрано, така или иначе жената ще го обгрижва като пеленаче, но по - често мъжът съсипва жената, включително и себе си  с алкохол, защото традицията повелява ракия и салата на вечеря.
« Последна редакция: Август 16, 2014, 05:47:27 от Fantagiro » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 [2] 3 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА