evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 03:42:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос към д-р Тодоров  (Прочетена 1459 пъти)
popo
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 40

Профил Ел. поща
« -: Август 12, 2014, 06:10:52 »

Здравейте д-р Тодоров,аз съм жена на 41 години,преди 6 години изпаднах в дълбоко депресия,поради тово че мъжа ми ме накара да направя аборт с второто дете,почнах да се страхувам да излизам,да оставам сама защото мого да умра и да няма кои да ми помогне,бях тормозена много от мъжа ми бише ме уцелил с чаша и ми беше скъсал сухожилие на крака,3 месеца бях неподвижна и гова се случи в рамките на 6 месеца.Пих транксен,ксанакс,и най накрая отидох на психиятър и ми изписа ривотрил и пароксат,след 3 месеца се съвзех,все още пия пароксата а ривотрил ако изпадна в криза по0,25мг,Оправих се след 3 години сестра ми преспа с мъжа ми точно на ново година и пак изпаднах,но вземах 1-2 м,ривотрил и се съвзех но чак след година,не казвам че и сега не ме боли при условие че живеем в една къща но се справям вече,Но тука от месец ми се случва нещо чух един път по интернег една песен  ми напомни на друга,и реших да я потърся в форумите не е открих и ме обхвана паника,и от там започно всичко като се сетя или чуя някоя песен позната и ни знам кои е изпълнява ме обхваща паника и хуквам да е търся ако е намеря се успокоявам,ако ли не изпадам в паника,така и с филми ,актьори ,детски,страх ме е да влизам където звучи музика да не чуя някоя позната песен и пак да сед на на форумите,или като гледам филм ими напомни за друг и почвам да мисля кои беше като не се сетя паника и сядам пак на гутал,Да кажа че като деца със сестрами така правихме записвахме си неща които чуем имена,филми и т.н. за да не стане така да искаме да се сетим и да не можем,ХОДИХ ДНЕС НА психиатър каза че това е натрапливи мисли и деиствия -диагноза,изписа ми към пароксата и флуаксинол,но когато го прочетох се втрещих,аритмии,внезапна смърт,и т.н.незнам дали да го пия,та нали и пароксата е за моята болест пия пароксата по 20мг на ден,И много ми се иска да ми отговорите на какво се дължи това описано по горе вече ме е страх да не ми зазвучи някоя песен в главата,то е нормално според мен да си тананикаш нещо,но при мен като се сятя иличуя някоя песен и незнам защо почвам да е търся и като не е намеря изпадам в паника,и от това нещо кажете ми честно може ли да се полудее,аз имам 10 г дъщеричка и се притеснявам,и дали тава ми се случва от постояния тормоз на мъжа ми -нямяме брак,върху мен и детето,тои всеки ден си идва пиян и почво психологичен тормоз,аз му казвам да спре че ще му се случи нещо от това пиене и той пред детето ми казва " искаш ли ей сега двамата да умрем" като тръгне да си идва имам буца в корема,и незнам от този дълъг 14 годишен тормоз не се ли случва това с мен,,наистина ли това че постояно търся песни които чуя ,филми ,сериали като се сетя за нещо и незнам как се казва си нарича натрапливи мисли и действия,Ще вви бъда и благодарна ако ми дадете съвет как може да изляза от този омагьосан кръг,Благодаря ви предварително,ще се радвам ако ми отговорите.А между другото аз съм от Варна
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #1 -: Август 12, 2014, 07:14:22 »

Здравей,роро! Прочетох внимателно това, което си написала и се чудя, защо търпиш този мъж до себе си. Всичките ти беди са дошли от него. Просто го напусни. Ще видиш, че ще станеш по-силна след това.
Между другото Тодор Тодоров е психотерапевт, а не доктор, така, че той може да ти отговори от психологическа гледна точка за проблема ти с натрапливата невроза, но не и за медикаментите.
Желая ти успех миличка, и махни дразнителя от себе си.
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Август 12, 2014, 08:27:14 »

здравей karindar благодаря ти не знаех къде да напиша и сигорно ще излезе два пъти,ясно че всичко ми тръгва от него за първи път се разболях от него,от постояните му психологични и насилствени атаки,но проблема при мен е че аз не работя и с малката сме зависими от него най вече заради детето защото няма кой да е издържа,и от туй отгоре той живее при мен не аз при него, само един път да почна работа да мога да си издържам детето,и ще го пратя при майка му на село нея да тормози с алкохолизма си, а не мен и детето,вече почноа да вика и на детето си пача, мърша,за нищо не ставаш, а тя е негова дъщеря и с ето това ме съсипва а тя е негово дъщеря и е само на 10годинки,от стрес и депресия ми изпадаха полвината предни зъби,затова ми е трудно да си намеря работа но знам че един път да почна и край ще бъда до там,благодаря ти че се отзова на темата ми
« Последна редакция: Август 12, 2014, 08:28:47 от popo » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Август 15, 2014, 04:53:54 »

Здравейте, само да ви подскажа, че по-горе има забодена тема, в която можете да задавате въпроси към мен.
Относно ситуацията около вас. Всяко търпение има своята цена, особено ако е продължило 14г., т.е. вие сте един много търпелив човек и всъщност страдате от това - способността да преглъщате своите нужди, за благото на другите.
Разбира се и в такива сложни ситуации може да бъде намерен изход. Първо обаче трябва да се нормализира ситуацията. Това означава да се допитате до себе си от какво имате нужда. Не детето, не мъжа ви, не семейството, а вие от какво имате нужда. Това може да се случи, с кратко психологично консултиране.
Има една неправителствена организация "СОС - Семейства в немилост", която работи с жени претърпели насилие, физическо и/или психическо, както и за деца. Включително има и защитени жилища. Можете да проверите, дали би ви било от полза. Работят безплатно.
Все пак основно е това какви решения и според какви свои мотиви ще вземете.
Останалото, като симптоми, лекарства .... са следствия.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Август 27, 2014, 04:35:48 »

Здравейте д-р Тодоров,свързах се с тази асоциация и сега имам срещи с тях,благодаря ви много,и да почнах да обръщам внимание от какво се нуждая аз,а не другите,а спрямо тормоза на мъжа ми,вече съм го предупредила че продължава ли така излиза от апартамента ми,защото с пари не се живее а със спокойствие,предпочитам хляб и сол да ям,но да имам спокойствие,и от организацията ми помогнаха да стигна до това решение,и след като го предупредих някак си станах по спокойна,може и да се каже и щастлива че най накрая,реших от какво се нуждая аз,а не той да ми трови живота толкова години.Благодаря ви!А ИСКАМ САМО ДА ПОПИТАМ АКО НЯКОИ ДРУГ МИ ПРОЧЕТЕ ПОСТА както и вие д-р ТОДОРОВ,предписаха ми флуанксол той ще ми помогне ли да изляза от това състояние с натрапливите мисли,и дали лекува или само подтиска симптомите,Ще се радвам и ако някои го е пил,или знае нещо за него,или някои познат го е пил,помага ли това лекарство.И да кажа че пия флуанксол 0,5 мг сутрин,и параксат 0,20 мг вечер.Благодаря предварително на всеки които ми отговори
Активен
rums
Jr. Member
**

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

Профил
« Отговор #5 -: Август 27, 2014, 05:44:46 »

здравей,роро аз съм пила флуанксол в началото,когато бях доста зле заедно с антидепресант,много ми помогна,пих го 3 месеца и го спрях постепенно,след това останах на антидепресанта
Активен
popo
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Август 27, 2014, 06:05:56 »

Здравей rims,а има ли привикване към него,и лесно ли се отказваш от него и сега като го спря,ако не е нахално чустваш ли се добре,аз пия антидепресант пароксат от 6 години но сега ми включиха и флуанксола по 0,5,а след 20 дни ще ме минават на два пъти по 0,5 на ден,ако не е тайна можеш ле да ми кажеш ти как си го пила,и оправили се от него,сега като го спря,и ако не е тайна за какво го пи,аз съм с паник атаки макар че вече ги владея,и натрапливи мисли като се сетя за някои песен или филм и не помня как се казва почвам да го търся из гугал докато не го намеря,или ме хваща паника, ей за това ми изписаха флуанксола а пароксата си го пия от 6 години защото ме беше страх да излизам навън,да не ми стане лошо,но и това преодолях през годините,останаха натрапливите мисли и те са от 1 месец насам,така че от всичко друго се оправих с пароксата и извесно време ривотрил,а сега флуанксол за тези неща да търся като чуя някоя позната песен,натрапливост да е знам на кого е и почвам да се ровя,извинявам се за дългия пост,просто ми се иска да знам дали ще ми помогне флуанксола за тези неща,пия го от 10 дни,знаете ли кого се чуства подобрение 
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА