evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 02:53:07 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Лек против страх - "Не мисля - следователно с&  (Прочетена 3301 пъти)
hpjon
Гост
« -: Юни 02, 2012, 10:40:01 »

Днес, 02.06.2012 г. по тв7 е излъчено много интересно интервю с психотерапевта д-р Димитър Тенчев, чието заглавие ползвам отчасти за заглавието на тази тема.

В интервюто става въпрос за страхове, паника и тревожност и по много достъпен и интересен начин доктора разказва за успешния път към справянето със стресиращото ни ежедневие.

Ето линк към интервюто: http://tv7.bg/news/9326572.html
« Последна редакция: Юни 02, 2012, 11:00:44 от hpjon » Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #1 -: Юни 03, 2012, 01:54:48 »

Доста полезни неща има в думите на д-р Тенчев. Това за интуицията е направо в шестицата - като истина, която трябва да ни води.
Правилните избори в живота и за компромисите също ми харесва. Как да слушаме душата си. За съжаление ситуациите в живота често не ни ги позволяват. Не ни позволяват да бъдем това, което искаме.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #2 -: Юни 15, 2012, 09:53:22 »

Димчо,

ситуациите в живота са това, което ние мислим за тях и начина, по който ние реагираме на тях. Ето защо не би следвало една ситуация сама по себе си да позволи или да забрани дадено поведение от наша страна. Напротив, позволяващите и забраняващите сме си самите ние. Така сме научени, но пък можем да се научим на нов начин на мислене - това е същността на психотерапията, за която говори и д-р Тенчев - да се научиш да мислиш по начина, по който да правиш правилните избори и да можеш да се чуваш самия себе си.

Подобна промяна се случи и при мен в резултат на психотерапията ми. Чрез нея не само преборих ПР и фобиите, но и постигнах нов мащаб в мисленето, което гарантира спокойствие, сигурност, успехи. С една дума - щастие.
Активен
muertte
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #3 -: Юни 23, 2014, 04:04:22 »

Внимавайте с Д-р Тенчев,
този "доктор" е опасен и определено злоупотребява :
Преди около две седмици го посетих и за 1 часа ми наговори такива ужасни неща....вече 10  дни не мога да спра да плача. Обиждаше мъжа ми, каза ми че ако не се лекувам ще хвана рак и други подобни и след разговора с него не мога да спра да плача 10-ти ден. Сега ми предписа да ходя при него на дишане 2 пъти в седмицата по 50 лв. Помага за деня и на другия ден като се събудя отново рева. Този доктор ми съсипа живота .... на път съм да си загубя работата и мъжът ми.
   Отвртително е да потърсиш помощ от доктор и той за един час без да те познава да ти наговори такива неща ,че да не мога да живея и всичко това за да посещавам патентованите му курсове по инсайтинг" !!!

Внимавайте ....  пострадах и това мога да направя .... да напиша един пост и да се опитам да предпазя да не пострада и друг.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Юни 24, 2014, 09:57:46 »

Защо не намерите истински психотетапевт, а не психиатър, който е решил според личностните си особености че е такъв? Потърсете специалист. Ако се затруднявате по какви критерии да направите избора си, бих могъл да ви насоча.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #5 -: Август 19, 2014, 11:07:40 »

https://www.youtube.com/watch?v=A5P7cY5Uing

Хихи, психозата не ми пречи да поздравя автора на тази тема или по - специално неговия психиатър и всички останали от тяхната мнима гилдия като за последно с една песен, която е по - подходяща за поздравяване на такъв тип хора от жена. Нали, сега, естествено, понеже защото страдам от ентелегентност, ще съм малко по - дискретна в начина, по който изразявам мнението си за вас.наблягайте изцяло на заглавието на песента
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #6 -: Август 19, 2014, 11:14:06 »

Хпджон, заради тебе в астрологичните знаци трябва да добавят нов знак - папагал.
 Grin
А аз... олилилмали, най - после си защитих хубавата зодия, символ на нашата страна.
 Grin
Да се счита за последен пост!
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА