evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 09, 2024, 11:43:46 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Biogenix Relief Glycogen Support: How It Boosts Metabolism
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 07, 2024, 08:35:31

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпрос за лекарство  (Прочетена 2510 пъти)
ilia.ivanov
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 12

Профил Ел. поща
« -: Юли 08, 2014, 02:02:41 »

Здравейте,
Историята ми съвсем накратко-страдам от панически атаки от 10 години. През 2004-та, когато получих първата попаднах на добър психиатър и със сероксат и ривотрил ме вдигна на крака. От няколко месеца атаките се върнаха. Първоначално ги контролирах с ривотрил, но увеличих дозата до половин таблетка, демек 1 мг и се уплаших, че се пристрастявам.
Та днес реших да отида на психиатър. Няма да му цитирам името. Казах му, че се излагам в работата, става ми лошо, не мога да стоя на едно място, въобще знаете симптомите. Казах му, че искам да спра и ривотрила.
Предположих, че ще ми изпише антидепресант и някакво леко успокоително и съответно от първата аптека взех изписаните лекарства-хлорпротиксен, неуротоп и оланзапин. Като се зачетох сега вкъщи, та то това са лекарства за шизофрения и биполярно разстройство, каквито категорично нямам. Звъннах му и той ми каза, че много чета и да почвам приема.
Е да, обаче това са тежки психотици и не съм сигурен, че трябва да ги пия, защото е абсолютно противопоказно да ги приемам с антидепресанти, а смятам, че от това имах нужда.
Та въпросът ми е има ли някой тук, на който са предписвали хлорпротиксен, неуротоп и оланзапин. Утре съм при друг психиатър за второ мнение, но ми е интересно дали друг с паническо разстройство е лекуван с лекарства за луди. Щото ако ще преодолея паниката като стана безчувствен дебил гледащ в една точка, по-добре да си се панирам по 100 пъти на ден.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #1 -: Юли 08, 2014, 06:09:05 »

За тези лекарства, които споменаваш, не съм чувал и нищо не мога да кажа. Но за Ривотрила, мисля, че можеш спокойно да го пиеш при нужда, без да се притесняваш, че ще станеш зависим от него. Пил съм го и ми се е отразявал добре.
Активен
ilia.ivanov
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 08, 2014, 09:38:45 »

Ами аз започнах да го взимам при нужда, но последните месеци, тя е всеки ден. Затова и ще го спирам. Иначе относно другите лекарства, днес вече се видях с друг психиатър и той беше шашнат, че са ми изписани и буквално каза, че лекарят е за съд. Хубавото е, че винаги чета листовките и това ме спаси от сериозни проблеми, лошото е, че това е генералната диагноза на българското здравеопазване-без да те изслушат, без да ти обяснят, просто дават хапчета, пък ти се оправяй после. Но този човечец, който днес ми изписа лекарства за шизофрения на база 3 минутен разговор и без да ми каже какво ми изписва, съвсем скоро ще го видите в "Господари на ефира". Много внимавайте и четете листовките, винаги! Слава, богу, новия ми терапевт ми изписа ципралекс и гледам за него отзивите са добри.
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #3 -: Юли 09, 2014, 11:14:40 »

Ципралекса и Сероксата са антидепресанти, които се изписват при ПР. Сега от жегата симптомите могат да се активизират, затова се консултирай с психиатъра ти, дали не можеш да използваш и някой бензодиазепин. Пиши как се чувстваш от Ципралекса.
Активен
ilia.ivanov
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Юли 09, 2014, 09:40:22 »

Бензодиазепин си взимам- ривотрил. Ципралекса не действа още, но то трябва някакво натрупване. Малко ми натоварва и без това болния стомах, но няма начин, ще трябва да свикна.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #5 -: Юли 10, 2014, 01:50:53 »

За някакво си смахнато ПР се друсаш десет години?! Ехо, аз съм с биполярно и вече четири години и нещо съм пила хапчета за не повече от седем осем месеца... То и затова сигурно така звуча, но.... имам подобрение.  Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
ilia.ivanov
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Юли 10, 2014, 07:40:35 »

Дано и аз скоро да се похваля с подобрение, защото много ми омръзна от мене си. Все пак най-важното е човек да вземе решение да си помогне, и аз най-после го взех. Ако не се бях "друсал" толкова години, действително си бях решил проблема навреме, отдавна щях да съм забравил за атаките.
Права си в твоите постове и за позитивното мислене, аз съм възпитан от негативни хора и по презумция от дете съм научен да очаквам лоши неща. Като стана баща искам да съм напълно ок, за да не предам на децата си тази наследствена "любов" към отрицателното.
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #7 -: Юли 13, 2014, 11:13:20 »

Ще продължа да пиша тук  ilia.ivanov, за да не спамим темата на г-н Тодоров. Щом се чувстваш добре с Ципралекса е много важно. Имаме моменти, когато ПР трябва да се овладява с лекарства иначе ставаме много чувствителни, не можем да си вършим работата. А що се отнася до стомашните проблеми, да знаеш, че при ПР се излива голямо количество киселина в стомаха и затова повечето имаме гастрити, язви, рефлукс. Четох някъде, че бензодиазепините намалявали освобождаването на стомашна киселина. Ти сега с ципралекса взимаш ли ривотрил?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Юли 13, 2014, 11:35:53 »

А били ли сте злояди като малки? Моята теория е, че причините за проблеми със стомаха се крият в захранването 0-2 години, както и от вида на захранването. Мляко - плодове - зеленчуци - месо... Това е поредността най - общо според мен. Новите начини за захранване на децата са пълна глупост май. Между 2-4 месеца сокове, след това четвърти - шести зеленчук и т.н.
Също така... когато не се пият хапчета, моето правило е никаква закуска. Едно време закусех ли сутринта, цял ден ядях като за последно. Smiley
Та като си спрете хапчетата, не е зле да пробвате по същия начин. Още повече, че иначе една закуска обикновено включва сандвич, което е вредно. Плодовете пък образуват газове... което е много вредно и неприятно, особено ако си на работа. Паник атаки да не направиш озвучаване и ароматизиране на офиса също...  Grin
Сега вече ми е потвърдено инфото, някои ядяли не както бях писала в пулс.бг голи охлюви, ами такива - с черупка. Махали черупката с вътрешностите и само тялото ядяли... сурово. Много гнусно, но това било срещу язва. Лепкавата слуз на охлюва май образувала някакъв защитен слой на язвата. Ама това трябва да се потвърди от лекар, защото нямам никаква представа дали е полезно, какви възможни вреди съдържа.
Като алтернатива супа от охлюви. : )
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #9 -: Юли 13, 2014, 08:01:03 »

Аз съм била злояда, каквото и да значи това, поне така ми се внушаваше постоянно. Не че и сега не си избирам храните внимателно .
Сутрин закусвам, като се събудя се чувствам гладна, с една дума гледам да се храня здравословно, но не зная каква е ползата от това
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Юли 13, 2014, 08:42:35 »

Ами това значи злоядство - сериозен подбор на храните, като малка - отказ на почти всичко, наблягане на един два вида храни, най - често сладки... Аз от известно време насам си създавам собствени теории за всичко, имайки наблюдения върху себе си, децата си, съпруга си и един огромен набор от психични симптоми и отклонения  Grin. Според мен физическото здраве зависи от начина, по който си захранен като бебе/за мен качественото захранване е това, при което сокчета се дават в периода 2-4 месеца /, дали са спазвани препоръките на ортопеда за най - ранно сядане, поставяне на крака и прохождане.../когато става въпрос за съвсем здраво родено дете, без вродени болести като Даун, ДЦП и т.н./Понеже голямата ми дъщеря е злояда, мъжът ми също, а са "облъчвани" от един и същи идиот - свекър ми, та... съм от тези, които смятат, че детето още от раждането си трябва да се възприема като личност, която възприема и "попива" околния свят.
Застъпник съм на версията, че няма психична болест с генетичен произход. Аз знам как съм възпитавана, а също и... там, където съм забравила, сега наблюдавам как са изглеждали нещата преди, съдейки за това от взаимоотношенията между майка ми и децата ми.
Тоест... за мене ролята на майката е от първостепенно значение за правилното развитие на децата във всяко едно отношение и си нямам понятие защо мъжете ни възприемат като изтривалка. Дори днес, когато това се знае!
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Юли 13, 2014, 08:54:59 »

Grin Тоест... противореча на Тодоров, о боже господи, в частта за генетичния произход на БАР, шизофрения. Бъзикам се, бъзикам се много, защото съм изключително доволна от себе си.
Та... моят съвет е ако закусваш сутрин сандвичи, май  е по - добре да не закусваш.
Фрешове, плодове...
Ако ти кажа, че въпреки че съм пила антипсихотици, които се отразяват навсякъде, почти нямам проблеми с корема, а съм имала и беден студентски живот, ще ми повярваш ли?
 Разковничето е, че винаги съм ядяла предимно домашно приготвени храни, от мен, бе!
Шкембе чорба с много люто/запръжки също, даже предимно/, много кисело също мога да ям без след това да пия ранитидин или талцид и да чувствам, каквото и да е неудобство, освен от чесъна. Grin
Та съм една цяла книга за психични отклонения, отглеждане на дете, готвене, художествена част също си имам, обаче... освен да ме използвате още месец два докато ми хрумне какво да правя с всичко това, друго не се сещам да кажа.
И... Тодоров, не е вярно, че отлагам посещението на психотерапевт. След всички тези шарлатании навсякъде, на които се нагледах, предпочитам да си ходя при някой, на който имам доверие. И колкото и да ми се искаше да те пренеса в София, не ми се получи. А е абсурд да мога да пътувам до Варна често. Не става въпрос само за финанси, аз едно изследване на щитовидната жлеза още не мога да направя. За това става въпрос. И... ти си виновен, че още не съм посетила психотерапевт.  Grin
Аз все си мисля, че шест срещи с теб ще са ми достатъчни, за да съм окей във всяко едно отношение.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Юли 13, 2014, 09:05:50 »

Ако си от тези, които на 100% следят за здравословно хранене, по - добре се промени. Това може да доведе до невроза, според мен.
Също, за децата, пак същата работа. Ако се разхождаш и други деца ядат зрънчо, по - добре не лишавай своето от това, нищо няма да му стане ако яде от време на време нездравословна храна. Идеята е това да не се случва постоянно.
 Smiley
Наблюдавала съм подобни забрани при дете... ами пак си боледува, колкото моите, така че... Изводът е една "златна среда" за всичко, умереност... Ама докато стигна до този извод, изписах безброй страници. Smiley Дет се вика - Йес, йес, йес, получи се!
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
ddiddi
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

Профил
« Отговор #13 -: Юли 15, 2014, 09:23:33 »

Здравей! Аз пия Ципралекс от 2012г. и да чукна на дърво само това хапче ми помага. Моята психотерапевдка ми каза, че мога да го спра постепенно, но аз за сега не искам, защото откакто имам ПР и аз от 2004 г. само това лекарство ми дава лек. А пък и при мен нещата бяха много вкоренени, защото докато се разбере, че имам ПР минаха много години.Освен това към Ципралекса не се привиква. Така, че спокойно.  Smiley
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА