evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 13, 2024, 02:41:36 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 25
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 25

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се справих /справям/ с проблемите си  (Прочетена 50182 пъти)
Administrator
Full Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152


Профил
« Отговор #390 -: Януари 10, 2016, 03:57:57 »

Спазвайте, добрия тон!
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #391 -: Януари 14, 2016, 11:15:05 »

 Grin Освен да кажа, че във всичките ми разсъждения, особено във връзка с ДЦП има огромна логика. На по - умни от мен я разказах.  Grin И на нормални също.

 Сега ако освен логика има и истина, г-н Тодоров получава мигновено благородна гордост, че е помогнал в тази насока.

А аз направо хвърча, не ходя вкъщи.  Grin

И теорията за магнитите със сигурност е нещо, което учените се опитват да докажат...
Същевременно отхвърля всякакви енергийни щуротии.
И е с толкова много доказателствена форма, че чак седя и се чудя... ама какво се чудя, аз винаги съм усещала хората, но понеже или съм била зависима, или съм била добра, не съм реагирала, ами съм подтискала.
Край и тук на приказката.
 
Активен
Administrator
Full Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152


Профил
« Отговор #392 -: Януари 16, 2016, 03:45:59 »

Шашмагюл каза: " Grin Най - малкото спорно е дали имам БАР или съм имала ОКР. Защото ако ритуалите  като "стъпвам през прага с десния крак, за да ми върви" е част от ОКР, то аз съм имала едно доста тежко ОКР.
Което означава, че вече нищо ми няма, но...
- все още съм свита, когато говоря с определени хора. Дори последното ми скарване с кумата ми ме наведе на мисълта да оценя за пореден път кого харесвам истински и защо. Всъщност, когато говоря с хора, които харесвам като характер - социална фобия липсва, понеже има много общи теми на разговор.

И кое му беше лошото на изказването ми примерно към Евридика - може би трябваше да добавя да тренира нещо, за да се почувства силна физически. Аз съм сигурна, че в процеса на психотерапия точно това ще се каже за обоснования страх от пътуване с автомобил.

Относно Алис, ами... нали бях казала, че понякога мечтая да отида в психодиспансер при Димо Станчев, да идва да си говорим от време на време и... други хора да не виждам... Това не звучи ли по същия начин?

Но си мисля, че съм права. Просто някои хора не са развили достатъчно остра нервна криза, за да стигнат до психиатър и да си ходят с диагноза. Иначе невротични около мен, колкото искаш. И това си е национален проблем, пък ако щете наречете ме биполярна заради това ми изказване.

Аз имам душа на бохем.  Grin Само като си представя стария коловоз - работа, готвене, спане и ми прилошава всъщност. И е нормално да изпитвам ужас, да не мислите, че жените, които ходят на работа и гледат деца са нормални? Или пък отделят време за децата си?

Наистина, наистина вече край. Както казах само... подчертавам - спорно е дали не е било ОКР само. Иначе ако ми кажете, че е възможно да имам БАР, ОКР, ПР и ГЛР заради склонността към себеанализ....  Grin Пак обръщам на тема: Психиатрите са лицензирани наркопласьори и престъпници."
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #393 -: Януари 16, 2016, 06:34:42 »

 Grin Като в изолатор.
Е не мога да не изкажа тук възмущението си, че хората са абсолютно незаинтересовани, дотолкова, че... писах на двама човека, за да проверя някои от хрумките си, дали има смисъл в тях... Пълно мълчание, просто не може да бъде истина и аз да съм заобиколена предимно от олигофрени.

Администраторе, тук... преди доста време един потребител беше казал, че в часовете по психология се давал списък със симптоми на различни пси заболявания. Всички почнали да се преоткриват в поне 4-5 заболявания, при което мастърът казал да се успокоят, че щом се виждат в толкова много болести, значи нищо им няма и че щяло да бъде трагедия ако само в една от всичките се "виждат".
 Grin
И сега волна програма: от тук следва, че всеки, който има запазена способност да вижда себе си тук и там и да се анализира, е нормален или има шанс да стане нормален с една качествена психоанализа.
Да не говорим, че явно аз съм като един учебник по психоанализа, като се върна назад виждам симптоми на всички психични заболявания.  Grin
Най - лошото е, че теорията за магнитите пак ме прати от "другата страна на бариерата". Във вашите очи. Аз... не съм чак толкова фанатизирана този път, просто ми е по - спокойно, след като се сетих, че има доста животни, които живеят по 300 години, което означава, че докато има такива животни, с такъв заряд от енергия дългосрочен, то и нас ще ни има, дори ако енергията, с която разполагаме, се подвизава само под озоновия слой, а не се захранваме от слънцето, луната или друга планета.
Също така...нали енерджитата говореха за някаква планета, която според тях събирала духовете? Набиру или нещо такова.  Grin Grin Grin Grin
Да де, най - вероятно слънцето ни "захранва", давайки топлина, а топлината с влажна среда и  материал от мъжа е формулата за нов живот.
Същевременно, ако някой умре преждевременно, тоест самоубие се или друго, тази енергия е "тежка" и е по - възможно веднага да се прероди в някое бебе, но да живее по - кратко, докато изхаби заряда си, отколкото да бъде изтеглена към слънцето от слънцето и неговото гравитационно поле.
 Grin
Според мен добре си закрилям обществото и в разсъжденията ми има логика.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #394 -: Януари 16, 2016, 07:12:21 »

 Grin Темата беше как се справям с проблемите си. Ми... във връзка с характера мисля, че казах всичко.
А относно теорията, черните дупки според мен са като отделните части на тялото. Което означава, че вселената може да е жив организъм и ние още да не сме се "родили" някъде другаде.
Представете си лабиринт правоъгълник. Вие сте в една от двете големи страни, които са осветени, а двете малки - неосветени. Те ще се виждат като черна дупка. Даже беше по - правилно да се каже в кръг или спирала...
Ако взема житните кръгове за естествено създадени, а не изкуствено от такива като тези, които паралелно четат тук, спецовете де...
Би следвало, че планетата ни е мозъкът на вселената, а житните кръгове са мислите - проекции на нещо бъдещо, някъде на неопределено количество светлинни години от нас.
Нали всяка една нова професия, усвоена създава нови невронни връзки?
 Grin
Друг е въпросът дали ние за този мозък сме симбиотите, трансмитерите или по - скоро множествена склероза или артеросклероза.
 Grin
Казват... биполярното било хронично заболяване. Бих казала, че всички сме хронично болни след като все още не е намерено хапче за вечност в това измерение.
Но пък теорията ми е едно хубаво философстване с голяма доза възможност да е истинно. Освен това в такъв случай  Grin ловджиите поне могат да бъдат спокойни, защото "религията ми" не противоречи на тяхната страст да ловуват.
 Grin
Край.
 Smiley
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #395 -: Януари 16, 2016, 10:08:56 »

 Grin И апропо, вие притеснявате драгите зрители, понеже няма опция за триене на коментар.
Освен това... в защита на теорията ми:
Един потенциален самоубиец ще си мисли:
- атеист - няма бог, значи като се гръмна всичко свършва
- вярващ - в зависимост от религията, с която е облъчен си се знае какви нюанси от кошмари могат да се сътворят.
- вярващ в теорията за магнитите на благородната Фантагиро - смята, че самоубивайки се може да се прероди болен, понеже жизнената енергия е остатъчна.
Освен всичко друго, тази Фантагиро набива в главите
емоционална интелигентност
вътрешен конфликт
нов поглед над травмираща ситуация
разлика дете - възрастен
и още някое и друго понятие, което вече съм посочила.

 Grin

Освен това, великият Фройд е имал депресия, да препреповторя. Минала му е. Което пък значи, че няма нелечимо психично заболяване, защото това са само мисли.

Когато говорим за тромби, говорим за витамин це и съдоразширяващи примерно.
Като говорим за психика... тя подлежи на промяна!
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #396 -: Януари 16, 2016, 10:12:12 »

Общественото мнение, мнението на близките евентуално, като коректор, а не някакви заповеди, ако ще конституционните закони като коректор, но не и божествените.
Което пък мен ме накара малко да преразгледам взаимоотношенията си - кои да охладя, кои да прекратя, кои да усиля.
еййй, чувствам се като ученичка, завършваща училище с отличен. Grin
Съвсем нормално е понякога да изпушвам, друг път да съм в еуфория.
 
Активен
Administrator
Full Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152


Профил
« Отговор #397 -: Януари 17, 2016, 10:48:23 »

Шашмагюл каза: "Grin Да не би пък да пропуснете. Казах... вие притеснявате четящите, недавайки възможност за триене на коментар. Аз... наистина не виждам смисъл да вися тук. Доказах адекватност.
Освен това... това е новост, г-н Администраторе, новост за мен, защото преди щях да се ровча в себе си и да се подтискам, тоз пък сега какво иска от мен. Не че сега не го направих, но... не се притеснявам да диря кусури на хората и да им ги казвам в очите, щом те правят същото, несъобразявайки се с моето емоционално състояние и освен това, не успяхте да ме засегнете вътрешно.
 Grin
Нали казах... губя време с писането тук вече. Преповтарям и преповтарям...

Освен това... от тук нататък рекламирам само тераписти, ако ми плащат.  Grin Grin Стига толкова безплатна реклама... Четиридесет лева, реклама от уста на уста... да бях се ориентирала на време, можеше да се метна в Търновския и да ви предлагам сега регресивни хипнози.  Grin
Четиридесет лева всяка седмица, за да говориш един час как се чувстваш, да ти кажат насреща пет думи ,защото знаят, че повече може и да не запомниш, да ги мислиш една седмица...
Боже ако трябваше да плащам за всеки извод, който си направих тук, терапевтът ми щеше да си осигури заплата сигурно за няколко години напред."
 
Активен
Administrator
Full Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152


Профил
« Отговор #398 -: Януари 17, 2016, 10:50:16 »

Шашмагюл каза:" Grin Освен това точно тук може да се усети липсата на религиозен момент, защото липсва "не прави това, което не искаш да ти направят", водя се по общественото мнение като коректор или вредител, просто не ми идва на ум по - благосклонна дума.
Усеща се земност, ако се изключат теориите. Както казах, достатъчно е това, което съм наумувала като теория до тук. Измести ли се, наобратно, асоциациите са глупави, и дори опасни, а не са доказуеми, за да предприема човек каквито и да било действия.
Атеизма за мен е условие за преодоляване на ОКР, социална фобия дори, защото се вижда как преди и заради това съм подтискала ответната си реакция, а то като подтискаш, подтискаш избива в комплекси и социална фобия, шизофрения. Не е лошо да се вярва в преражданията, освен когато решиш, че Айнщайн говори чрез теб, изключвайки факта, че си чел или чела негови трудове.  Grin Не ми е минало през ум, просто ми хрумна, че някое енерджи може да си помисли това.
Освен това... не харесвам все още дъновистите, всякакъв вид енерджита просто, защото все още умувам над "подобното привличало подобно" и как " не прави, каквото не искаш да ти направят" може да предизвика подтискане и психоза. Наясно съм защо някои вярват, защо е възникнала религията, и поне вече съм малко по - мека с енерджита, но... резервирана съм. Хубаво от енерджи не съм видяла май че. С някои изключения, но... в общия случай бягам като дявол от тамян от тях.   Grin Или по - скоро ги плаша с чесън.
  Ето това вече е истинско чао. Вярвате или не, в промеждутъка между двата поста лежах и мислех."
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #399 -: Януари 18, 2016, 10:59:18 »

 Grin Ден втори или трети в изолатора. Все повече започвам да се гордея с диагнозата си, както и че съм по - различна от другите.
Наистина може да съм права за левичарството...  Grin И световното здраве да се дължи на левичарите.  Grin Нужно е левичар да се върти около вас известно време, за да добиете мозък на левичар... най - малкото, механизмът на получаване на информацията се видоизменя.
 Grin
Та... пуснала съм си Вивалди, обаче... най - после добих достатъчно самочувствие отново, за да не възприемам точните си логични попадения като че ли никога не съм била... зубър, ама от тия, които немогат да научат ако не разберат какво учат.
Освен това... задухът се получава от по - висока влажност на въздуха. Ако имате трета сливица, така разбрах, по това време може да се уголемява малко и да ви създава проблеми.
Това пък на свой ред ви кара да се чудите какво ви има и превключвате и на тревожност.
Срещу това, просто не трябва да има мухъл вкъщи... пустото пране се чудя къде да го суша.
Също така... и как такава красота навън, ще я наричате мрачно време?!
Мен ме избива малко на меланхолия, как се катерех по двуметров участък, засипан със сняг два метра от навявания пред къщи, до страничната стаичка.... имаше една такава зима, тунели си правех, яко беше.
От друга страна, ме избива на романтични мисли.  Grin И пак в меланхолията, но...
Със сигурност не ми е мрачно.
Както казах, тук точно имаше един момент, даже мога да го издиря, как описвах, че ще ми се пръсне главата, тогава, когато се опитвах да разбера себе си, Тодоров, и един куп енерджи книги. Това може да го направи май че човек с айкю малко над средното? По същата логика мога да работя с няколко научни сфери и да ги оплитам в теория или доказателство на нещо....
 
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #400 -: Януари 18, 2016, 11:14:35 »

Да повторя ли, че еуфорията почти липсва, понеже си върнах самочувствието?
Активен
Maraq
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 24Профил
« Отговор #401 -: Януари 18, 2016, 11:23:58 »

Абе, жена спри се ! Окупирала си целия форум ! Днес където и да погледна попадам на безкрайни и без смисъл постове! Защо не си намериш друго занимание , плетки , рисуване , шетане ? Така ли си лекуваш ПР ? С писане на глупости? Huh?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #402 -: Януари 18, 2016, 11:27:09 »

Психосоматичен симптом задух?! Smiley Просто гледате да няма мухъл, влага вкъщи, колкото може.
Също и... както казах, боляха ме краката. Дали някой щеше да се сети да ми каже да не ходя само по чорапи по плочките? Grin
Извинявам се, но понякога ми се струва, че ненужно удължавате терапията на хората.
Активен
Шашмагюл*
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 647


Профил
« Отговор #403 -: Януари 18, 2016, 11:28:48 »

Съвсем нормално е, увеличена влажност, мъгливо, когато има бронхити и прочие.... е нормално задух да има. От там, когато не знаеш какво ти става, се панираш.
Следва да си проветряваш често къщата, да е добре отоплена и по възможност без овлажнители на въздуха, защото ми се трува, че само пречат. За климатиците си знаете...
Активен
Maraq
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 24Профил
« Отговор #404 -: Януари 18, 2016, 11:32:44 »

Струва ми се , че имаш сериозен проблем ! То и ние имаме ,но поне сме адекватни ! Вземи мерки !
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1