evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 01:11:13 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се справих /справям/ с проблемите си  (Прочетена 51334 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #45 -: Октомври 09, 2014, 06:38:54 »

Абе, ти не си ли чувала за приказката "Тъп и упорит"?!
 Grin
Последните теории са ми даже с доказателство, че абсолютно нищо ми няма, доколкото ми стига кукуто, най - вероятно съм имала проблеми с акустиката. Все пак... от равнина в планина....  Tongue

Просто, да се опитваш да анализираш на куп 10-20 гледни точки, не е работа за човек, а за компютър. Така и не ми стана ясно.  Grin

Grin
Из ония дни, едно смугло момче си беше сложило лещи на очите, почти бели му бяха. И една негова смугла сънародничка като се разписка в автобуса "Стига ми раждахте таласъми!"  Grin
А аз... седя и гледам с интерес след като първоначално буквално ми изкара акъла не таласъмчето, а тя.  Grin

Понеже се разхождам по веднъж два месеца до цивилизацията  Grin , насъбирам толкова много впечатления, че мога романси, романси да наглася кой от кой по - хубави.

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #46 -: Октомври 09, 2014, 09:50:37 »

по веднъж два пъти в месеца - поправка.
 Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #47 -: Октомври 10, 2014, 10:16:20 »

Мили мои, при мен пак се случват ужаси, но мисля, че ще се справя.
При мен разболяването е тръгнало по този начин:
Майка ми от една страна, някъде около 5-7 годишна може би съм била, не мога да съм сигурна за възрастта, когато ми е каза, че вече е време да се крия от баща си, когато се преобличам, от морални подбуди. - аз си спомням този момент, защото ми стана неудобно, че съм сгрешила.
От друга страна обаче, когато бяхме на море, ме съблече гола, за да ме изкъпе, несъобразявайки се с плача и срама ми, изхождайки от мисълта, че ходехме на море  като спяхме на плажа, по колите,/ бяхме купонджийско семейство... до едно време/ и нямаше да има къде да ме изкъпе хубаво.
Ще имам грях да обвинявам родителите си за каквото и да било, след като знам как са ме отгледали и при какви условия.
Ако бях проумяла всичко това в нормален психотерапевтичен сеанс, вие нямаше да знаете нито причината за моите проблеми, нито как съм ги преодоляла.
Става въпрос за това, че съм се "килнала в погрешна посока" от най - невинни грешки, но все пак грешки.
Когато се изгради срам спрямо голотата, след това да съблечеш някого против волята му е проблем.
Може да ви изглежда дребнаво, но за дете на такава възраст не е.
Тъй като аз самата съм родител, при същите условия, че и по - зле всъщност, разбирам напълно родителите си, особено майка си, при тези условия, при които ме е отгледала, тя е дала всичко от себе си, за да стане човек от мен.
И... е успяла.  Smiley
Ходете на психотерапия. Къде - мисля, че е ясно вече.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #48 -: Октомври 10, 2014, 11:11:14 »

Подробността обаче е, че душът не беше закрит, а открит....
И е абсурд за едно малко дете от една страна да му кажеш да се крие от родния си баща като се преоблича след къпане вкъщи, а после на плажа да го съблечеш голо не само пред баща му, а пред хиляди хора.
 Smiley
Затова и когато стигнах до момента, в който да се чудя как да постъпвам спрямо дъщеря си, запецнах, зациклих, полудях, защото това не е единствената грешка на възрастни спрямо мен и просто изпаднах в недоумение какво да правя... по принцип. /Да не преповтарям кои други фактори са изиграли роля./
 Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #49 -: Октомври 10, 2014, 11:20:27 »

Bugna mi se kirilicata... ta... dori tova da vi se struva dosadno, taka se slu4va promqnata na vuzgledite sled edna psihoanaliza.. spored men.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #50 -: Октомври 10, 2014, 11:26:26 »

Iziskva se vreme. I mislene, mislene, mislene. Prosto,,,, trqbva da iz4akam, dokato smenq sredata s podhodqshta.
Vsi4ko tova 6teshe da si ostane neterapevtirano, ako jivotut mi be6e protekul po leko. Toest ako imaxme otdelen dom s muja mi, 6teshe da e po leko.
No... az si imam rabota s kup... psihi4no bolni, a ne sum zavurshila psihoterapiq, za da znaex kak da se spravq s tqx. Toest, ako znaex tova, koeto znam sega, vuobste nqmashe da se zanimavam s tqx. No... to tova mai vi e qsno.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Октомври 12, 2014, 09:47:11 »

Сега, като ми поразмина малко, да ви кажа за какъв кошмар ставаше въпрос... Братът на мъжа ми, ме хвана за гушата и ми каза, че щял да ме вкара в лудницата... Че си бях виновна, бях донякъде, но той няма право да ме пипа с пръст дори... Добре, че съм ербап и му казах, че докато имам същата фамилия като тяхната, имам еднакви права с него...
Най - лошото е, че с мъжа ми нещата лека по лека почват да се оправят и има шанс всичко да се оправи, мъжът ми почна да ме чува, което за мен е много важно.
За брат му.. същия изрод като баща му... си заслужава и двете операции от херния... Той е една торба със сланини и кухина вместо мозък. Мързи го да мръдне балдърки и все чака на някой. Та от мързел ще си умре някой ден.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #52 -: Октомври 12, 2014, 12:05:35 »

Между другото, това се случи пред очите на по - малката ми дъщеря.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #53 -: Октомври 12, 2014, 12:07:27 »

Иначе... през смях днес обяснявах на мъжа ми, че ми е иззел доста от функциите вкъщи.  Smiley Та му разяснявах, че мивката е предимно моя територия, негова - само, когато аз съм затрупана с работа, а той не е изморен.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #54 -: Октомври 12, 2014, 06:25:39 »

Мили мои, аз мисля да приключвам с писането, този път ще пробвам да си се обърна с внимание  изцяло към децата си.
Исках само да насоча вниманието ви към следното: чудя се тоя моя свекър що така не ме харесва, след като преди когато му правех забележка за диемата, че не трябва да гледат такива филми пред деца, той заяви, че в тоя живот трябвало да си агресивен.  Grin Гледам на цялата ситуация като страничен наблюдател, и въпреки всичко, ако щете наречете ме луда, като жена се кефя, че на тоя идиот му се е паднала идеалната снаха.  Grin Grin Grin

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Октомври 12, 2014, 06:26:59 »

Четенето на книги си заслужаваше.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #56 -: Октомври 25, 2014, 05:46:56 »

Grin Между другото, спала съм като "къпана"  Grin и вчера, и днес по обяд.... И съм готова, заредена съм, толкова е зареждащо да се наспи човек, думи нямам да опиша, а щастието ми блика отвътре на подскоци.
 Grin
Недоспиването прецаква вътрешното спокойствие, а невъзможността едно време да остана насаме със себе си, тъй като беше пренаселено и липсата на сън в последствие покрай майчинството....
Засичайки, че след скандал 4-5 дни съм като "ударена с мокър парцал"... се оказва, че преди ми се е трупало, трупало, докато накрая съм направила психоза. Ежедневните скандали, при условие, че 4-5 дни сега ми трябват, за да преодолея огорчението, са довели до психозите.
И... да ви се похваля.... изгорих си хапчетата.
 Smiley
Заради някакви невежи  Grin да си губя живота... просто не си заслужава.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #57 -: Октомври 27, 2014, 12:50:44 »

1. В основата на моето БАР стои това, че свекърът ми е бивш военен. Което по време на психозите превръща като цяло военни, полицаи в "лошите", макар че тук става въпрос по - скоро за това, че "във всяко стадо си има мърша". : ))) Понеже не ми е за първи път да ми бъркат диагнозата, още в детството ми имам такъв случай, понеже съм левичарка също, пак... имам недоверие и към лекари и съм мнителна. Много. Особено след като при първата ми психоза, психиатърката ми явно беше решила да ускори процеса по умъртвяването ми... Още повече, нали съм от така пренебрегваната "провинция", още един повод за надрусване - изземвам работни места на така интелижентните софета.
2. Преди известно време един паяк ми беше виснал на прозореца и при промяна местоположението на главата, изчезваше, после се появяваше... Добре, че известно време преди това, докато се гледах на огледалото, за да проверя дали още съм убава Smiley), установих, че имам изкривяване на окото, което може да се види и от снимки. Та... така разконспирирах появяването и изчезването на предмети. Изкривяването на окото ми е вследствие от стреса... И най - интересното е, че по времето, по което имам симптоми, изкривяването е силно изразено и с отминаването им, почти не се забелязва проблемът.
3. Слуховите халюцинации ми се получават от наченки на оглушаване, Зет, докато си гледам тв. Smiley)
4. При симптоми на втора психоза, задължително трябва максимално да се ограничи количеството на постъпващата информация отвън, телевизия, музика, всичко.
5. Сън, колкото може повече. Редовно хранене, плодове ако може поне през ден по един... Вода...
6. Композирането на музика помага.
7. Рисуването също помага.
8. Посещаването на танци подобрява координацията, концентрацията.
9. За паранормалните явления... Поне за мен, разказите за НЛО от едно време, са били всъщност разкази за преминаващи самолети, при ясно време, когато има мараня високо в небето, небето е чисто иначе, хомогенно като цвят, и пушекът на самолета не се вижда, понеже се припокрива... Ако се вижда като голямо светещо тяло, при определено положение на слънцето, слънчев лъч докосва прозореца на самолет със спуснати пердета, което отразява светлината, а знаете, че отразяването на светлината я уголемява. Ако светещото тяло изчезне внезапно, или самолетът изчезне внезапно, това се случва, защото преминава в частта на земята, където вече е вечер. Това го наблюдавах това лято, като самолетът изчезна, а от същата страна беше луната, която както всеки знае се вижда и в ранните и късни часове на деня преди залез слънце. Ако някой разбира от физика и геометрия, може да си го начертае.
10. Психотерапията трябва да е психотерапия, подходяща за ОКР. 

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #58 -: Ноември 01, 2014, 12:20:45 »

И.... понеже тук разправяха по едно време да се терапевтирам като отглеждам цветя... Преди две, три седмици си купих някаква китка в саксия и... между клонките имаше гнездо на нещо. Не знам дали бяха паяци или други буби, не посмях да пипна въобще, ами направо горих със запалката, но... имайте предвид да оглеждате цветята, които купувате за всякакви твари.
 Smiley
Аз най - вероятно и със стайното отглеждане на цветя ще приключа.
Баба ми едно време не напразно първо поставяше пръстта във фурната на печката на дърва, за да се изпече и после я слагаше в саксия.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Ноември 01, 2014, 12:27:06 »

Между другото, по повод на тениите, котарака си ме гледа пак през прозореца, защото колкото и много да са местата, от които човек може да се зарази с глисти, някак съвестта ми не можа да се успокои, аз самата да продължа да държа в къщата си нещо, което може да е потенциален преносител на тения. Доста педантична съм по отношение на миенето на ръце, когато съм пипала животно, но децата не са така, така че...
За пореден път беснея, че лудите са повече от нормалните.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА