evropea.com - форум за паническо разстройство
Август 11, 2022, 12:08:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: НЛП  (Прочетена 1010 пъти)
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« -: Април 12, 2014, 11:54:17 »

Позитивната психотерапия подходяща ли е при паническо разстройствортревожност и депресия?


Здравейте!
Като практикуващ психотерапия мога да ви уверя, че позитивна, динамична и психодрама са много ниско ефективни подходи.
За съжаление обаче в България тези школи са много силни в пропагандирането на себе си и успеваемостта си и едва ли ще успеете да се измъкнете от рамката, която са си сложили около 95 % от терапевтите (или по-скоро рамки наложени им от обучителите им).

Когнитивно-поведенческата терапия и невролингвистичното програмиране са методите, които дават най-голям процент успеваемост. При това в срокове, които отговарят на съвременните изисквания за лечение на изброените от вас състояния.

http://mastermind.bg/personal-development/nlp Източник.

1. Отпуснете се и преминете в алфа-състояние. Представете си приятно, удобно кътче някъде на открито (може би на обляна от слънцето ливада). Поставете на това място маса с шест стола.
2. Помолете подсъзнанието си да намисли две ваши части, от които да сте особено щастливи, и им позволете да заемат местата си като гости на масата. Нека те бъдат извадени от подсъзнанието - първите две, които ви хрумнат. Поздравете ги с добре дошли.
3. След това помолете подсъзнанието си за две ваши части, които ви се струват полезни и практични, поканете ги на масата и им благодарете за участието.
4. Накрая помолете подсъзнанието си за две части от вашата личност, към които да изпитвате особена неприязън. Бъдете също толкова учтиви и гостоприемни и към тях. След това накарайте шестимата си гости да се представят един на друг и да се запознаят.
5. Задайте им въпроса: "Кой от вас се чувства най-неразбран?" Попитайте отговорилия: "Каква е твоята положителна цел и какви специални ползи искаш да ми донесеш?" Изслушайте отговора и дори ако искате, си го запишете. Погрижете се останалите да разберат и оценят важността на онова, което въпросният член на отбора се опитва да направи за вас.
6. Задайте същия въпрос и на другите петима: "Кой сред вас останалите се чувства най-неразбран?" След това попитайте отговорилия: "Какво е твоето положително намерение, каква полза искаш да ми донесеш?" Изслушайте отговора и отново се погрижете останалите да са разбрали и оценили казаното от него.
7.  Повторете същото с останалите четирима, а после с трима.
8. Когато останат само две не отговорили части, попитайте ги един по един какви положителни неща носят на масата и пак се погрижете всички други да разберат приноса на отговарящия.
9. Масата постепенно избледнява и шестимата се хващат за ръце около вас и се радват на различните дарове и облаги, които всеки от тях ви е донесъл. Бавно се върнете в обективния свят и отбележете как се чувствате.
****
Абе, ей, НЛП-та такива, вие сте по - луди и от един баровец, който  си няма идея в ремисия ли е, в еуфория ли е..... Но тъй като ми е кривичко тази вечер и се чудя с кого да се заяда, и тъй като в околната среда всички са мирясали, само аз не съм, защото изгубих ценно време да чета подобни глупости с години, от което докато изплувам до положение да си "взема хляба в ръцете" ще мине доста време....... Та сега ще ми сърбате попарата за пропиляното време и възможности, дълго време. Не се очаква промяна в статуса в идната поне половин година, така че за съжаление, форума ще си остане удобно място за изява на настроенията ми във всичките им нюанси......../Пациентите във форума, с които съм имала някакви приятелски взаимоотношения да не се тревожат/
***
Исках да питам - как да говоря на столовете, ей така самичка, на полянката, на ум или на глас?!
Вие, драги господа, обучавате хората чисто и просто в това как да станат шизофреници!
Едно е, доколкото си спомням, Тодоров даваше пример, как в процеса на психотерапия, пациентът се поставя до положение едва ли не на артист, преставяйки си, че личността, с която е в конфликт, стои на някакъв стол отсреща и пациентът изказва чувства и мисли, които преди е подтиснал, съвсем друго е, аз ей така самичка, да си наредя шест стола и да почна да им говоря....  
Тоест да "разчленя мислено" себе си на няколко части и да почна да им задавам въпроси.  Grin
Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Когато човек разравя навътре в себе си, е опасно. Изникват какви ли не случки, след някои от които е нужно да получиш разбиране и утеха от някой отвън. Пълен абсурд е да се самолекуваш.

 
***
Между другото, от тези съсредоточавания на 45 градуса нагоре ли беше, някъде в областта на третото око,  за да достигна до алфа ниво..... Знаете ли, че имам някакво едва забележимо изкривяване на едното око/добре, че забелязах, че Вая Кон Диос и тя е малко така, че се поуспокоих Cheesy Tongue/?! На времето бях чела книжка, явно пак на някой ваш Събрат, за придобиване на харизматичен поглед. Явно ако не друго, то поне по някое време ти се получава забелязващ се поглед.
***
И как ще ми говорите, НЛП-та, че психодрамата, а предполагам и Фройд са остарели? методи, след като аз контролирам кризите си до степен, че едно почти психотично състояние минава за 1 или два дни и то без употребата на каквито и да било хапчета и каквито и да било последствия?!При условие, че реална психотерапия не ми е провеждана, а всяко едно подобрение е получено в следствие на писмена комуникация и то с човек, който доколкото помня, беше преминал курс май на всичките -  позитивна, динамична и психодрама?! И благодарение на този човек аз преминах през доста щекотливи моменти без употребата на каквито и да било хапчета, докато с предходните две кризи, в които съвместих и медитация, заедно с философията към нея, и НЛП, и вяра, в каквото се сетите, и завършвах с... хапчета?! И вие ще ми говорите за нискоефективен метод?!

 /Психоанализата е неминуемо средство за последваща промяна на отделни черти на личността.! Особено за по - сериозни състояния. /За кой ли път да подчертавам, за да не пропусна, че личната мотивация е от Огромно значение за целия процес - това по - скоро, за да не придавам на Тодоров чак чудодейни свойства/
***
Аз ви предложих да се срещнем, при определени в лично съобщение обстоятелства. Защо не получих отговор? Щяхте да видите, че наистина се владея и не съм толкова лудичка, колкото може би звуча във форума. Grin
 Grin
***
"КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СВОЯ ВЪТРЕШЕН ОТБОР"

Чета ви НЛП-та и се смея на монитора!  Grin /Освен да си простя за изгубените години в четене на подобни глупости с оправданието, че съм била дете, друго сякаш не остава./

"ВАШЕТО ТРИО ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ"
ДГ, Фатмагюл, Шашмагюл, Фантагиро, Психоложка....  Grin

Вие сте биполярни, НЛП-та. Това е моята диагноза след прочетеното. А може и шизофреници да сте. Аз още не съм проговорила на столовете в отсъствието на психотерапевт.
« Последна редакция: Април 13, 2014, 12:56:47 от Психоложка » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #1 -: Април 13, 2014, 12:36:51 »

НЛП-та и всякакви подобни, включително тесаджии, вас не ви ли гложди чувството за вина, че.... колкото пъти си комуникирам с болни от шизофрения или биполярно, а и не само - ОКР, ПР и т.н,  толкова пъти стигам до момент, че са четени абсолютни глупости..... включително така великите мисли на Дънов, но и за енергийния вампиризъм/най - забавното е, че хората, които обвиняват други в подобно нещо, най-често също отговарят на описанието Grin/?
И то от хора, които са на една от най - хубавите възрасти - между 13-21г.?
Аз самата започнах да чета такава литература на 15 годишна възраст, а родителите ми, средностатистически хора, живели по времето на комунизма, имаха вяра и доверие в книгите, издадени от известни личности.
? ? ?

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #2 -: Април 16, 2014, 03:22:21 »

Позитивната психотерапия подходяща ли е при паническо разстройствортревожност и депресия?


Здравейте!
Като практикуващ психотерапия мога да ви уверя, че позитивна, динамична и психодрама са много ниско ефективни подходи.
За съжаление обаче в България тези школи са много силни в пропагандирането на себе си и успеваемостта си и едва ли ще успеете да се измъкнете от рамката, която са си сложили около 95 % от терапевтите (или по-скоро рамки наложени им от обучителите им).

Когнитивно-поведенческата терапия и невролингвистичното програмиране са методите, които дават най-голям процент успеваемост. При това в срокове, които отговарят на съвременните изисквания за лечение на изброените от вас състояния.Понеже, защото фантазията ми е "БГ" без граници тоест, или на принципа "няма невъзможни неща".... та си представих как отивам, със столчета под ръка в Борисовата градина......
Подреждам ги в кръг и ги наричам: Ти - неопределено същество ДГ, Ти - Фатмаагюл, Ти - Шашмагюл, Ти - Фантагиро, а аз - Психоложката.....
 Grin Grin
И почвам сега разпита:
ДГ е всичко - убаво, лошо, вярващо обаче. Малко ошашкано.
И питам:
 - Ко правиш, ДГ, как е?
- Няма невъзможни неща, само трябва да си настроя погледа на 45 градуса нагоре, да мисля позитивно, да медитирам, да се потупквам, да се препрограмирам.../ бутони и лостове за препрограмиране и настройки  Grin ми хрумна на мене точно вв този момент посред фантазиите за Борисовата градина/..... Отвърна тя. Макар че в случая, аз, психоложката, реших, че за ДГ е добре, че всичко има край или само още 20 години да удържи положението, после, каквото, такова....
- Какво искаш, да промениш, ДГ?
- Ми, ако може всичко, или поне някой да ми премахне мозъка, за да не мисля, само да действам като компютър, препрограмирана.......
Мисия невъзможна.
Продължавам с Фатмаагюл.... Леко, всъщност въобще не леко надрусана от хапчета.
- Ко стана, Фатмаагюл, нали с бога щеше да пребориш депресията, психотията, само трябваше да повтаряш утвържденията по 5 или 6, а не 12 пъти бяха?!
- Е, какво, какво, тоя "смахнат" Ромуалдо /айде, малко артистичното име ще му ползвам, все пак нали така или иначе влиза в роли, ще ме разбере, а кавичките означават обратното на написаното, нали знаете?/ за пореден път се оказа прав.... Да взема тоя път да попрочета малко неговите "неуравновесени" и "остарели" и " закостенели", и "ограничени" изблици, на толкова изблиците изчетох, що не и на този?!?
И Фатмаагюл се превърна в Шашмагюл.... И се сляха в едно.
 Grin
- Шашмагюл, две в едно най - после, как си бе?
- Ами, почти идеално. Малко ми е трудно да се разделя с енергийните, но за да съм нормално същество, сякаш трябва да изоставя отвлечените разсъждения на Лао, Пешо и сие, а и те взеха да ме плашат, и те се раздавали за науката, интересно ми е все пак как се раздава един психолог за да намери универсален ключ срещу порнохолизъм?!.... а и реших малко да им се посмея на смехотерапията, без да я спазвам, то само това даде невероятен ефект. Междувременно, тоя Ромуалдо не бил чак толкова зле, даже.... абе даже хич не си е зле, ама аз нали, такова, тя Фатмагюл, ДГ, вярна, кон с капаци. Grin Чета го, чета го, гледам го, пуля му се на снимката, та по някое време току ми просветна и си станах пак онова, Фантагирото.
 Grin
- Какво би искала да промениш в себе си, Фантагиро?
- А, нищо вече, по - скоро бих искала да промия на някой друг мозъка, ама за едни такива красиви неща.  GrinИ тъкмо започнах да ръкопляскам на всички за невероятния завършек на прекрасната и необикновена история.........
От бърза помощ идват и ме прибират барабар със столчетата, защото в лудницата имали недостиг от места, поради невероятното въздействие на енергийните същества, а аз колкото и да обяснявам, че си провеждам психотерапията сама, впечатлена от силните думи на Агоп, че НЛП е модерна иновативна методика за справяне с много нещ... никой обаче не ме чува, междувременно ми бият диазепам,

А аз в крайна сметка за пореден път губя в спора с Тодоров, че това чудо може да се владее и без хапчета, и се нуждая от психотерапия при нормален специалист .......
***
Извън приказката, владее се, владее се, въпросът е обаче до кога ли?
 Grin

След месец някъде ще съм си пак тук, в София, та..... обещавам да посетя психотерапевт.
Иначе никога няма да е уравновесено достатъчно добре положението.....
Агоп, само в сънищата си ще ме терапевтираш.
 Grin
/45-те градуса... ако не ме лъже паметта, бяха от метода Силва, за достигане на алфа нивото..... Grin/
« Последна редакция: Април 16, 2014, 09:25:59 от Шашмагюл » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #3 -: Април 16, 2014, 11:11:58 »

Може ли да сте, г-не такова кукуриго и да ми твърдите, че методите, които прилага Тодоров са неефективни, при условие, че само чрез нета, естествено с мое ефетивно участие в целия процес, само с дребни насоки от страна на Тодоров, аз увладях биполярно разстройство, до степен, да увладявам симптоми без хапчета?! Не ме е страх да се срещна с вас, ако познавате лицето ......, поговорете си, да си уговорим среща, ще ви докажа и наличието на БАР и уравновесеността ми.
Не твърдя, че подобно нещо може да се получи и при друг пациент по същия начин, защото самият Тодоров не претендира за 100% успеваемост, още повече пък за БАР никога не е споменавал, че може да се получи дори такъв ефект, като при мен.
Между другото, аз крия самоличността си, защото съм болна. Вие да не би да криете самоличността си, понеже също боледувате от нещо сериозно?
 Grin

Агоп, защо не копира и моето съобщение до теб? Cheesy Изтрила съм единствено едно име.
 Grin
Защо не ми отговори на съобщението?
 Grin
........ При условие, че най - после се реших на психотерапия/такава, остаряла, старомодна, с психоанализата, психодрамата и т.н./, след нея предполагам няма да имам кой знае какво желание да пиша тук, та мисля да си наваксам.
 Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #4 -: Април 29, 2014, 06:34:37 »

http://alexpopovnlp.com/nlp-therapy/
Cheesy Ей, младежи, гадни маркетолози такива!
Много се радвам, че не работите с медикаменти, но... има състояния, които го изискват. Все повече се убеждавам в това. Особено за хора, които се опитват да преодолеят порнохолизъм само с мисли за божествена любов....  Grin
Просто, за по - сигурно, енергията на тези хора или трябва да се стопира с хапчета, или да си позволят порнохолизма, или да проведат една задълбочена стандартна психотерапия за установяване на причините, поради които предпочитат порнохолизма... и т.н., но психотерапия, без хипнози и всякакви подобни.  Grin
В същото време подочух, че можело да спечеля 450 лв ако посетя някакъв такъв курс ли беше терапия ли... Започва да прилича малко на директен маркетинг... най - вероятно ще да има томбола в края на срещата, като в една викторинка посред пенсионерско събиране в кръчма...
 Grin
Алекс, Алекс, Агоп, явно ще да се познавате?
 Grin
А... само 120 лв за консултация.. САМО?!  Grin

Ммм, да ви кажа, все още ми е забавно да си представя велик специалист, отдал се в името на науката и откриването на универсален ключ срещу порнохолизма, владеещ и НЛП, владеещ какво ли не най - вероятно.... Живо си представям усърдието, с което търси ключовете, с цели две ръце...  Grin


Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #5 -: Април 29, 2014, 07:13:49 »

И.... забравих да отбележа... няма как да не ми направи впечатление определението тренер/в края на статията от раздел 2/, за нещо, което не е спорт, освен ако не става дума по някакъв начин за порнохолизъм?
 Grin
Питам аз......
 Grin
Въй, въй, въй, като се сещам колко човека се изявяваха като тренери и използваха понятието тренер, даже дали не беше Тренера....  Grin
Чудно, дали се намери в крайна сметка мастър кей-я на всички зависимости, особено ми е интересно по - специално за тази, че е темичка, която е повече от интересна?
 Grin
« Последна редакция: Април 29, 2014, 07:16:55 от Шашмагюл » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #6 -: Май 16, 2014, 02:30:47 »

http://www.youtube.com/watch?v=TRKX4oBjjwo
И ДГ, Фатмаааагюл, Шашмагюл, Фантагеро, Усмивката и т.н., опа, психоложката, се сляха в едно, прибраха си столчетата, които бяха намяткали около масата с ментолин, и поздравиха всички енергийни същества с тази прекрасна, сантиментално невероятна песен..... предполагам, досега никога, ни една от тях не е пускала в това необятно място - форума, този шедьовър на българската песен.
  Grin Grin Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1