evropea.com - форум за паническо разстройство
Август 11, 2022, 10:53:52 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Грешки, благодарение на които от ПР развих П. шизофрения или БАР! Как се справям  (Прочетена 3315 пъти)
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« -: Юни 27, 2014, 12:13:26 »

(Шашмагюл, Фатмагюл, ДГ, г-жа Усмивка, Психолог, Фантагиро са едно и също лице! Smiley Тези имена отразяват различни етапи от болестта ми Cheesy)


Моите изводи в борбата ми с болестта. Моят терапевт. Някои от моите грешки, благодарение на които от ПР развих шизофрения или биполярно разстройство… Съвети за безопасност при ползване на анонимен форум. Защо е безсмислено четенето на книги за себепознание, усъвършенстване и прочие.
Най – важното, с което може би трябва да започна е, че ако не бях направила две основни грешки:
-   Да се страхувам да посетя психотерапевт, още през 2004-2005г.
-   Да се опитвам да се самолекувам, но също и самоусъвършенствам чрез книжки за себепознание, медитации, себеусъвършенстване, духовно израстване и т.н.
щях да имам като проблем или паническо разстройство, или социална фобия, или тревожно разстройство, или лека форма на ОКР, които се лекуват предимно с психотерапия, а хапчетата при тези състояния се предписват само временно, докато при БАР и параноидна шизофрения приемът може да се наложи да продължи цял живот.

Аз имам две психози или нервни кризи, завършили с преглед при психиатър и изписани антипсихотици и непотвърдени диагози – параноидна шизофрения или биполярно афективно разстройство(БАР)… И трета нервна криза, започнала някъде есента на 2013г., чиито симптоми съм преодоляла, споделяйки тук и комуникирайки с Т. Тодоров и най – важното, да подчертая  - това се случи без употребата на хапчета!!!
Преди около година, най – сетне се доверих на Т. Тодоров…. Всички положителни резултати в борбата с болестта ми, са постигнати само и единствено чрез писмена комуникация с него и един -  два общи, несъществени разговора по телефон.
В следствие от неговата адекватна и чудесна намеса, аз  осъзнавам причините за болестта си, психотичните симптоми преодолявам само за ден… тъй като вече установявам появата им след задължително едни и същи събития, просто ми трябва още мъничко време, за да затвърдя един земен и разумен начин на мислене, за да спре дори и еднодневната им поява.  
За тази една година и неговото влияние, аз започнах да развивам освен това и три свои хобита, наред с това, че разбирам изключително добре болестта си, състоянието си.
Повиших си самочувствието.   

БАР и шизофрения се водят за болести, които се контролират само чрез хапчета, а също и че при трета психоза, състоянието се превръща в хронично, а аз всъщност се чувствам много по – добре от да речем последните седем – осем години, това е достатъчно показателно за професионализма на Т. Тодоров и високото качество на терапиите, чийто представител е той.  Smiley

http://ttodorov.alle.bg/
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 08:24:31 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #1 -: Юни 27, 2014, 12:14:55 »


От какво зависи преодоляването, на което и да е състояние или времето за преодоляването му:
-   От  личната мотивация
-   Доколко сложна е средата, в която живее лицето.
-   От психотерапевта


Основни съвети:
§§§Психотерапия – препоръчвам психотерапевтът да е член на БАП и да е специализирал в няколко направления – за мен най – значими са позитивната психотерапия, психодрамата, музикалната психотерапия, арт – терапията, Фройд, Фройд, Фройд.
/Първата ми нервна криза е около коледа -  декември 2009г. През март 2010г. се регистрирах в този форум и… най – вероятно не остана непрочетена книга за себепознание… до януари 2013г. искрено вярвах в бог, медитациите и прочие… не помня дали съм писала, че се дразнех на Тодоров, но… вътрешно му се дразнех, че прогонва от форума тези блестящи умове, практикуващи и препоръчващи вярващия в прераждания психиатърТодор Първанов, както и алтернативни методи като медитация, четене на Дънов и т.н.… които в последствие се оказа, че не са били чак толкова блестящи, не е сигурно дали въобще са били болни от нещо, всъщност не е и сигурно дали вместо ПР, си нямат и към момента доста по – сериозно състояние от ПР като например БАР.След като през януари 2013г. стигнах до психиатър, въпреки че пробвах с всякакви утвърждения, медитация, молех се неистово на бог и т.н., и тоя път директно заявиха съмнение за параноидна шизофрения….. реших, че този дървен философ Тодоров може и да е бил прав, когато е влизал в доста словесни спорове с тези анонимни на всичкото отгоре личности във форума./
§§§Комуникация с лица, преодолели състоянието или в ремисия – особено, когато става въпрос за тежки състояния като БАР и шизофрения, чието съпреживяване е трудно или невъзможно за психотерапевта, наличието на лице в ремисия подпомага осъзнаването на различни състояния, симптоми,  част, от които може да не бъдат усетени от психотерапевта, тъй като не се съдържат в личния му опит. Тук е мястото да отправя едно голямо БЛАГОДАРЯ на Лотхен!
Писмената комуникация осигурява възможност за директна работа с вътрешния свят на лицето и лично според мен ускорява хода на психотерапията. В писмената кореспонденция могат да се споменат събития, които иначе или да се пропуснат или да се появи срам за споделянето им. Тъй като психотерапевтът трябва да е голям актьор, за да скрие изумлението си в някои случаи, то писмената комуникация спестява този момент, който може да отблъсне пациента.
Колкото по – бързо се доверите на психотерапевта си, толкова по – бързо ще се премине и към съществената част от психотерапията.
Други неща, които установих заедно с участието на Лотхен, Тодоров и доста други психично болни, с които съм си комуникирала до този момент, че са изключително важни са:
-   Редовен сън – 6-8 часа
-   Вода
-   Храна
-   Ограничаване на постъпващата информация – медии, интернет
-   Четене на литература с практическа насоченост – езици, програми и т.н.
-   Хоби
-   Слушане на весела  музика
-   Комуникация с весели хора, гледащи по – леко на живота по възможност

Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #2 -: Юни 27, 2014, 12:16:16 »

-   Защо четенето на книги за себепознание, себеусъвършенстване, медитации, древноизточни философи е ненужно, защо е вредно, особено, когато става въпрос чрез тези книжлета да се преодолява психичен проблем:
Четенето на каквато и да било литература, свързана със себепознание, самоусъвършенстване, ключове за постигане на успех, източна философия са безсмислени тъй като не се вземат предвид различни фактори като например : финансово положение на родителите на писателя, психо – статус на лицето по време на написването на книгата и др.
Това са книги, писани според мен от психично болни хора, сравнявайки техните мисли с мислите, които съм имала по време на психозите,освен това всички легитимни психолози са на същото мнение. Ако обърнете внимание всички древни мъдреци като например „многоуважаемият“ от мен Петър Дънов, който толкова много уважавам, че често наричам галено Пешо, са смятани от психолозите и психиатрите за шизофреници. Просто се поразровете в интернет и прочетете. Тоест… ако спазвате написаното от този човек, то вие поемате мисли и съвети от един шизофреник. Помислете!
До какво може да доведе четенето на такава литература и самолечението, вместо навреме да се посети специалист, може да видите ако поразгледате профила ми по – обстойно.
От всичко най – много съжалявам, че не посетих психотерапевт в периода 18-25 години макар да знаех, че имам психичен проблем. Ако това се беше случило, аз съм сигурна, че щях да преодолея състоянието си само и единствено с психотерапия и щях да изживея следващите години по – много по – добър и смислен начин.
Специално за източната философия трябва да се има предвид, че това са творби, по - голямата част от които са писани преди стотици години и ако са имали някаква актуалност и смисъл, то те са имали значение само и единствено за периода, в който са писани.
Също така, макар личности като Лао Дзъ, Петър Дънов и др. да се считат в наше време за мъдреци, по тяхно време са липсвали психолози, които да оценят реално техният психичен статус.
При условие, че суеверието не е чуждо на никого, дори в днешно време, то какво остава за хората от древността, които са били много по – неуки от сега и е било в пъти по – лесно да бъдат излъгани и манипулирани, за каквото и да било.
Медитациите, които са толкова нашумели в последните години, наистина могат да предизвикат състояния, отговарящи на различни психични проблеми и болести. Промяната на дишането мигновено променя състоянието на лекуващия се. Учестеното, накъсано дишане води до еуфория или тревожност, увеличено сексуално желание също, но също и до проблеми с него,  спирането на дишането през определени интервали от време води до дереализация и деперсонализация… Така си мисля аз.
Според мен най – доброто дишане е дишането, наподобяващо това преди заспиване – тихо, спокойно, бавно, да се прави за моментно успокоение.
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 12:29:43 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #3 -: Юни 27, 2014, 12:17:27 »

Краят на енергийната психология, мисля, че бих могла да положа с прозрението, че :
1.   Няма енергиен психолог, който да не е чел книгата за енергийния вампиризъм и който да не вярва в това.
2.   Различните видове енергиен вампиризъм всъщност отговарят на различни видове психични болести и неприятни състояния. Дори в самата книжка пише, че енергийните вампири са психично болни хора.
3.   В края на тази книжка  пише следното като препоръка към енергийния вампир: да остане насаме със себе си, да се самолекува, да се отдели от досегашната обстановка, да има свое хоби. Най – вече обаче трябва да се обърне внимание на препоръката лицето да се самолекува.
4.   От тук следва, че след като лицето ще се самолекува, присъствието на енергиен психолог става излишно.
Също така някои от тези „специалисти” твърдят едновременно, че практиката им може да се ползва за самостоятелно лечение, но същевременно в последствие заявяват, че приложението й е успешно след намесата на специалист. Имам предвид ТЕС-аджии. Тези хора си противоречат. Направо лъжат. Зарибяват.
 За мен енергийна психология включва:ТЕС, Дъновизъм, Дзен и всякакви други медитации и източни философии…
Това, което продължавам да харесвам като взето от Източната философия са:калайнетика, акупресура/което е различно от иглотерапия или още наричана акупунктура/ и бойните им изкуства.
Рейки е едно голямо нищо. Поне това, което на мен са ми правили нямаше никакъв ефект.  А любовните изпълнения на тази моя приятелка, която ми го прави съм описала някъде назад в постовете си…
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 12:33:48 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #4 -: Юни 27, 2014, 12:18:27 »

Съвети за сигурност при писане в анонимен форум:
-   Анонимност – бъдете внимателни, когато разкривате самоличността си. За съжаление анонимните форуми се ползват от лица с психични проблеми. По време на психоза хората могат да бъдат опасни. Може да се натъкнете на какво ли не – включително на психолози, изследващи паранормалното, какъвто беше и Дъ Шадоу.
Много странно е при условие, че аз имам преживени две психотични кризи и след обстойният им анализ и без да съм изучавала из основи психологията като наука, смятам, че те са само и единствено плод на стрес, четене на литература, писана от психически не добре хора, лъжи, предавани чрез медиите или предавания за мистика, магии, извънземни, пълни с повече въпроси, отколкото отговори, Ванга, която все повече си мисля, че е била член на ДС и все по – малко вярвам в предсказанията й, защото аз съм минала през подобно състояние и зная на какво се дължи способността по някакъв начин да предсказваш бъдещето, суеверия, предавани ми от родители и други близки, а един психолог, изучавал с години различните психични проблеми и болести, да продължава да прави изследвания за паранормалното.
-   За съжаление прекалената религиозност може да прерастне в психопатия. Собствените психопатни желания могат да бъдат оправдани с всякакви налудности, включително”Обединяване с дявола за изчистване на света от нечествите в помощ на бог… като под това се прикрива и оправдава извратено сексуално желание, изнасилвания, отвличания и ритуални убийства.
-   Всяко лице, което се представя за специалист, но същевременно не предлага линк към официална страница, да бъде игнорирано тъй като не е нормално един специалист да е убеден в качествата си и същевременно да се срамува да се представи. Това най – малкото е симптом на социална фобия, наличието на която е недопустима, когато става въпрос за психотерапевт.
 
Да запазиш 100% анонимност в един форум или в комуникацията си с когото и да било, осигурява възможността да си говориш директно с хората и да казваш откровено мнението си без да се съобразяваш с общественото мнение или с това, че ако не се изказваш добронамерено, лицето ще разкрие самоличността ти и ще опропасти живота ти.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #5 -: Юни 27, 2014, 12:24:50 »

Какво направих с помощта на Тодоров от август насам: начертах най – общо „линията на нормалното” за мен, тъй като имаше един период от време, в който вече съвсем се обърках и ми беше невъзможно да дам определение за нормално.

С твърдението, че разликата между БАР, шизофрения и нормален енергичен и активен гражданин, имащ за цел благородна кауза и активно търсещ хора за създаването на действащи граждански общества, аз доказах собствената си значимост тъй като до момента, в който под влияние на ню ейдж не започнах да се превръщам в едно егоистично и психопатно същество, аз не бях от хората, които ще си затворят очите, когато някой има нужда от помощ. Което може да изглежда тъпо за някои хора, но същевременно няма ли да ви е хубаво ако паднете и не може да станете и някой ви подаде ръка в този момент?

Подобна е ситуацията с Тодоров, приемането на закона, регламентиращ критериите, на които трябва да отговаря един психотерапевт, за да се нарича такъв и утвърждаването на БАП като сдружение на психотерапевтите в България. За някои може да изглежда странно присъствието му във форума в различно време от денонощието, но всъщност проблем има само и единствено, когато висенето до късно нощем не се компенсира с достатъчно количество сън след това.

Може да ви изглежда пресилено това, което ще напиша, но Тодоров буквално спаси ума ми от смърт... А аз имам две деца, за които трябва да се грижа.
« Последна редакция: Юни 27, 2014, 12:28:14 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #6 -: Юни 27, 2014, 12:26:04 »

Според мен разликата между ПР и шизофрения, БАР се съдържа само и единствено в начина на мислене: дали наличието на физически симптоми се възприема като следствие от преумора, стрес и др. или като ефект от влиянието на психотронни оръжия, енергийна намеса и всякакви други приумици от теориите за конспирациите.
 Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1