evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 10:26:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Спрях лекарствата.  (Прочетена 1213 пъти)
no_name
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« -: Октомври 13, 2013, 03:58:16 »

Така, втората ми тема тук - спрях антидепресантите преди повече от месец, чувствам се доста добре. Не съм имал паник атака от много време, но дори да имам, вече мисля по друг начин.

Оправен съм на 90% според мен, но има едно нещо, което не спира да ме тормози. То е буквално да се отпусна съвсем. Навън като съм сред хора, понякога се появява една несигурност, както ми беше в началото преди да се появят паниките. Сега няма паники, няма лекарства, животът е хубав, но някак си не мога да спра и да се... усмихна (буквално и преносно) за прогресът, който съм постигнал.

Това, което имам е някакво много леко притеснение, но си е останало от преди - като излизам например го усещам, или като съм в непозната ситуация. А не ме е страх от паник атаките, но явно на подсъзнателно ниво нещо е останало - това леко притеснение. Има ли как лесно да се справя с него?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2013, 04:08:34 »

Хах, давам ти мнение веднага. Пример с мен.
Първо, смятам, че ПР, БАР, ОКР... въобще всички психични проблеми биха могли да се нарекат вреден навик, който сме придобили някъде във времето по някакви собствени причини.
Второ, ти вече си се оправил, но... старите навици трудно се избиват. Трябва време и упоритост, кураж, ведрина, вяра в успеха и т.н., всичко, което до момента ти е помогнало да се "изправиш на крака".

Ще ти дам пример със себе си. Има суеверие според което бременна жена ако се уплаши или ако излъже и в същия момент се пипне за лицето, бебето след като се роди ще има тъмно петно на лицето. Та... спазвах това суеверие и си бях създала навик да не се пипам за лицето. Вярваш или не, вече повече от година от раждането, все още имам инстинкт, примерно при опасност от сблъсък с друга кола, докато се возя в нашата, да не се пипам за лицето... макар вече отдавна да не съм бременна. Grin

Сам си направи сметка колко време е нужно, за да се оттървем от навици, които не са ни нужни. При някои може да е по - малко времето, при други повече... всичко е индивидуално.  Smiley Но все пак в един момент промяната се случва! Smiley
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА