evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 11:14:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се избавих от ПР - едно момче на 20.  (Прочетена 7674 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #15 -: Септември 27, 2013, 09:08:12 »

Дзен, моята скрита цел е да помъдрея до толкова, че в ежедневието си да греша по - малко. Или по друг начин казано - да стана мъдрец и някъде във времето да почна да помагам на хора с проблеми, които аз съм имала и съм разрешила. Wink
Дзен, вярвай ми, днес/28,09,2013/ изпразних почти изцяло главата си от мисли, тук в този форум. Някак даже вече ме е страх да се препрочитам, защото Grin Grin Grin просто нямам думи вече. Въобще и не мисля повече да се самоанализирам. Стига ми толкова. Вече и деперсонализация ще получа от толкова много писане, само и само да спра да мисля. От време на време и въздух не ми достига... Само ПР остана да ми се лепне сега. Grin Grin Grin Grin
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 10:34:59 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #16 -: Септември 29, 2013, 11:32:31 »

Дзен, както вече казах, медитацията помага да се успокоиш за момента, но не винаги помага, за да поумнееш достатъчно, че да грешиш по - малко.
Когато си пренаредиш мислите в главата така, че да не ти пречат, дори не се налага да медитираш.
Има хора, които цял ден мислят, действат и се чувстват сравнително добре, без да са медитирали въобще.
Защо? - Защото по - често изразяват емоциите си, не ги подтискат. По - често удовлетворяват желанията си, каквито и да са те.
Преди известно време, четох в "Портала" относно шизофренията и по - точно нейния краен стадий - липса на всякакви емоции, гледане в една точка... Обсъждаше се приликата на описанието на медитацията с последния стадий на шизофренията.
Така че... не повече от час медитация на ден е нужна, мисля?! Grin Grin Grin Grin
« Последна редакция: Септември 29, 2013, 11:46:27 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Септември 29, 2013, 11:59:20 »

Дзен, Тодоров, Лотхен, вярвайте ми, ако седна да пиша, мога преспокойно за половин година да изпиша поне 5 книги!
 Grin Grin Grin
Оставете ми смирената душа да се вихри тук : ))))) Че имам теоретичен опит поне, колкото поне 50 човека, защото поне толкова са книгите, които съм прочела с тематика да променим себе си... А всяка книга не е нищо повече от личен опит и преразказване на книгите, които си изчел до този момент. Айде, да напиша  + 1 книга, моята собствена история.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #18 -: Септември 30, 2013, 02:56:32 »

Ми айде,на мен ,самоубийството и писането на книга,не ми се отдадоха/ и за тези неща,се иска" дупе",не било толкоз лесно/търся си други занимания на егото!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Септември 30, 2013, 03:21:21 »

Лотхен, добре, че си ти да ми отговаряш, че да не почна да си мисля, че си говоря сама Grin Grin Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Октомври 01, 2013, 10:16:46 »

Лотхен, ще поспамя малко тази тема, че онази държа да се закотви точно с последното ми мнение.
Вярваш или не, у нас в момента е голям купон. Музика свири! И с голям смях ще ти кажа, че тамън доволна от всичко, пускам музикалния канал, дистанционното забива при опит да намаля и пускат Бьорк! Grin
« Последна редакция: Октомври 01, 2013, 10:18:34 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Октомври 01, 2013, 10:36:40 »

Лотхен, отвори ли първата страница на баровската тема да видиш защо не искам да поглеждам книга?! Сега добавих още две, че бях ги забравила. И сигурно за още ще се сетя, и ще добавям.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Октомври 04, 2013, 11:38:11 »

Дзен, Дзен, като "не можа да избие" в главата, изби в носа и очите, под формата на хрема и малък кръвоизлив в едното око Smiley, който минава. Сега чак разбирам онези, които твърдят, че разболявайки се, " се изчистваме"... Но при някои "изчистването" е като за последно, Дзен, тоест, понякога направо се очистваме. Тези книги, тези твърдения, трябва да се четат внимателно. Не са вярни във всички случаи. Затова си има хапчета.
Ненапразно се обръщам към теб, предполагам, че след като медитираш, най - вероятно си чел и статии на лечители, които оприличават болестите на определени чувства.
Болестите наистина са защитна реакция на организма. Най - често срещу неправилно мислене, което се преработва ужасно трудно. Smiley Но не невъзможно.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
1vo000
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: Октомври 05, 2013, 07:26:53 »

А как да си отговоря на следните въпроси и да постигна вътрешен мир относно тях ? :  Какво е чувството да умреш , чувстваш ли нещо след това , нещо случва ли се . Завинаги е прекалено дълго време за да съм мъртъв . Това ме влудява.   Страх ме е от умирането . Страх ме е че нямам достатъчно време, и това още повече ме "парализира" .
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Октомври 05, 2013, 07:37:12 »

Голяма шматка си : )))) Изпусна малко момента, в който бях концентрирана достатъчно, за да дам отговор на повечето въпроси по - обемисто.
Аз съм ти писала и друг път.
1. Вариант просто умираш, няма те, нищо не усещаш, разпадаш се.
2. Има прераждане... ми хубаво, ще живееш пак.

По - добре вярвай във втория и се успокой. Имаш достатъчно време за всичко. Просто трябва да вярваш в това. Вярвай, в което ти е ИЗГОДНО! Smiley

Лека полека трябва да се научиш да живееш в днешния ден... И евентуално да си нахвърлял идеи за бъдещето.

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Октомври 05, 2013, 07:41:40 »

Чела съм в една книга - източна литература, в която се обяснява за прехода на душата в промеждутъка между смъртта и там, където отивала душата/Тоест този промеждутък между двете положения се наричаше бардо или бърдо/. Сега, това в никакъв случай не е научно, но... Г-н Тодоров ще ме извини.
Та, там се обясняваше следното. Медитацията е подготовка за точно този етап от преминаване от едното в другото положение... С идеята, че колкото по - спокоен си, толкова по - голям шанс имаш за прераждане като по - висше същество, с други думи я някой баровец с много пари, я водач на някоя секта... Grin Grin Grin Grin
Това са лично мои разсъждения по въпроса, които ме удовлетворяват... Дали медитацията ме подготвя за това или не хич не ми пука, важното е, че днеска ми се ще да ги разцелувам всички, които ме извадиха от дупката.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Октомври 05, 2013, 07:45:41 »

Тъй като ДъШадоу ме открехна по въпроса с медитациите, че някои можело да предизвикат халюцинации, предпочетох да медитирам като дишам просто спокойно. Тоест нещо подобно на метода на Бутейко...ама така не ми и преведоха книгата, че да го направя като хората. Не ми и трябва общо взето. Та дишам спокойно, в спокойна удобна поза. Така 10-15 минути примерно. Макар че през този месец се опитвах да дишам така и ходейки.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Октомври 05, 2013, 07:50:37 »

Иво, я сега си представи, че аз съм тази, която се тревожи за смъртта и за това, че няма време. Какво би ми казал ти, за да ме успокоиш и да ме подкрепиш? Освен, че ме разбираш напълно и че и ти се чувстваш така. Tongue
Иво, аз имам две деца, за които се чувствам отговорна. И за да си стъпя на краката като хората, преживях абсолютно всички възможни страхове. Не се притеснявам от смъртта. Просто вярвам, че ще дойде, когато си му е времето - поне след 60-те ми години.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: Октомври 05, 2013, 08:10:29 »

Г-н Админ, извинявам се предварително за това, че не използвам научни методи. Но според мен страха от смъртта трябва да бъде нормален, не параноиден. /Понякога дори кризата е необходимост за това./Тоест, като идва към тебе кола, просто да се дръпнеш настрани. Съвсем нормален инстинкт за самосъхранение.
Иначе това е абсолютно вегетиране, живот със страхове, живот с хапчета, които те правят половин човек.

А тя, смъртта, така или иначе идва някой ден, така че по някое време ще ни се задоволи любопитството как е да умираш.

Важното е, да не се пропускат ценни мигове в мислене за нещо такова. Както казва Дзен, тук и сега е важно... И бих добавила само от време на време в бъдещето.

Филмът "Тайната" е хубава идея...Макар парите да са първото нещо, което закопнява човек, в крайна сметка... при мен се оказа, че взаимността в чувствата е по - важно нещо.  Smiley и е нещо далеч по - лесно достижимо... Просто трябваше да отворя очите на човека до себе си, че и с две деца пак не съм му в кърпа вързана.... Grin А пък и нещата така се нареждат, че ще има време да си помисли кои са му приоритетите в живота.

Иво, съсредоточи се върху практически неща след като се пребориш със страховете си. Tongue

Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Октомври 05, 2013, 08:23:23 »

Иво, кажи ми за какво искаш да имаш време? Изреди си желанията, тук във форума Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 [2] 3 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА