evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 13, 2024, 03:39:43 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 21
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 21

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се избавих от ПР - едно момче на 20.  (Прочетена 7410 пъти)
Dzenn
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


Профил Ел. поща
« -: Септември 23, 2013, 07:15:59 »

Моля всеки който  се самоуважава и иска да се освободи от страховете и депресиите си  - да прочете всичко и то няколко пъти и да си запише най-важните неща които трябва да направи и ще прави за в бъдеще
Здравейте на всички! Аз съм момче на 20 год., което имаше огромни мечти и беше много смело. Бях заклет материалист.Но заедно с това вярвам в Бог, бях медитирал и преди да изпадна в това състояние. Знаех за аурите на човешкото тяло, за чакрите, за астралното тяло, имам и приятел който учи медицина и т.н.  Но бях и много изнервен. Живеех самотно, за да пестя и кътам пари, с цел да покоря света, но и да помогна на хората (това ми е фикс идея от много малък).  Сега след месеци борба с това състояние на паники и сърцебиенета и нощни кошмари съм решен категорично след време да създам центрове в по големите градове на България за хора страдащи от тревожни разтройства и не само това - ами и  как да се подобрим духовно! И то напълно безплатно!!! Защо бих взимал пари за това да научиш хората как да бъдат в  по добри в отношенията с другите хора - (та ние сме едно цяло! няма раси, няма религии и т.н), как да навлезат във вътрешния си свят и да им е по спокойно и т.н.? ТА ТОВА НИ Е ДАДЕНО ОТ БОГА/природата/Вселената !!! Това е вродено качество на всеки човек! Да бъдеш в същността на нещата! Спокоен! Без страхове! Да видиш колко е красива Земята на която живеем! Без дребните привички на Его-то - това е грозно, това е красиво, нямам пари и т.н.

Сега се промених тотално. Това бе една огромна духовна промяна за мен. Намразих до една степен парите. Не напълно, но видях,че материалния свят е илюзия създадена от непрекъснатия брътвеж на - Умовете ни. Същите тези умове които и Вас плашат. Този фалш...

...та както и да е!

Искам да започна с това: на Изток (Индия,Япония,Китай) се казва следното от мъдреците (разбирайте - хора които са чисти по дух,без страхове и т.н., общо взето: духовно извисени хора): "През живота си всеки един човек получава един огромен урок".

А тук на запад как го казваме? "Всеки един човек през живота си минава през нервно разтройство"  И СЕ ПОЧВА: научни термини за това и онова и на края- все по голям страх! Защо? Защото нашия Ум така е култивиран,че да ни плаши! Защо? Защото мислите които ни пуска подсъзнанието изобщо не са съзидателни, тоест самия ни Ум не е съзидателен. НЕ го слуашайте! "Как да не го слушам?" бихте казали вие? Ще ви обясня по на долу! Четете!

А и Вижте само разликата:  "един огромен урок" и "минава през нервно разтройство". Тоест тези хора гледат на тези състояния като на нормално нещо. Изправяне срещу страховете си и т.н. А сега си представете,че живеехте там сред йоги и тибетци,будисти,зен-будисти,индуси и т.н. и изведнъж се появява нещо като ПР във вашето ежедневие и отивате при мъдреца на селото/града и той ви казва:  "Ааа, ето го урока на Живота ти!". Прекрасно нали? Защо ти е да знаеш,че това е: изпускане на адреналин в тялото, амигдалата която се "пуска" без причина и си мислиш че ще полудееш и т.н.?  Хм? Защо?...

...Защо ли? ... Защото така са ни научили. Тази (извинявам се за това) кучка - науката.

Да започнем с кратката история за безпричинните атаки и след това с методите[/u]

  И аз като повечето, един ден както си спях, получих първите симптоми.  Сърцебиене, световъртеж,стягане в гърдите, високо кръвно налягане.. един безпричинен страх. И после няколко седмици ходене по доктори за да разбера,че ми няма нищо на тялото,психиатри коити ми изписваха лекарства като на опитно зайче... Няма нужда да ви разказвам, това е минало. Вече не гледам натам. Не гледам и много в бъдещето. Живея - Сега. Тук и Сега.

Това е разковничето - Тук и Сега. Отварям скоба да кажа нещо: по принцип трябва да четете много литература. Не как се оплакват едни и други хора - а просто литература. Прочетете малко информация от там и там. Купете си някоя книга. Но не за симптомите. Не и за ПР. Не и за тревожните разтройства. Няма да ставате терапевт нали? Това само допълнително ви натоварва.

Четете - зен литература (Зен-ум,ум на Начинаещ), будистка литература - Учението на Буда. Четете някоя книга за Йога. Четете книгите на Ошо. Четете книгите на Екхарт Тол/е.

Трябва ви много литература по духовното ви израстване!

"ЗАЩО?!" ЩЕ КАЖЕТЕ ВИЕ. ЗАЩОТО ВЕЧЕ СТЕ СЪБУДЕНИ!

Какво значи това събудени? Дълго време сте робували на своя - Ум. Твърде дълго сте спали в мисли за миналото и бъдещето. (Та даже и сега продължавате - тревожите се за това,че ще сте цял живот такива едни със страх и т.н.) Сиреч - на култивирания Ум който ви е пълнил главата до този момент с тревожни мисли. Твърде дълго сте СПАЛИ - в мисли за миналото и бъдещето.А кога ще живеете тук и сега? Кога сте в настоящето?  Твърде дълго сте хранили Его-то. А какво е Его? Това е - "Аз съм..." еди какво си. Его е равно на -"Аз".  Твърде дълго сте събирали комплекси и страхове под негово влияние. Това е години трупане на негативизъм. Това значи,че вие сте управлявани от собствените си МИСЛИ, които идват ей така ненадейно от подсъзнанието ви. Когато се ражда едно малко дете на него главата му е празна. То не може да говори. То няма страхове. То е чисто като сълза. Всичко което допринася за стесненията му, страховете му и т.н. са - внушения от външния свят. И те после идват като самовнушения - "Аз съм еди какво си защото еди кой си ми казва така" и "Аз съм еди какъв си, защото днес не успях да направя еди какво си!". И какво става? Вие ставате роб на вашия Ум. И след това - бау - първата депресия. След тва още една. И след някоя друга година - неврологичен шок и хопа.. знаете какво става по натам.

Тук се ражда разликата между - Свръх-съзнанието и Ума.  Свръхсъзнанието е онова което мълчи по принцип. Това сте вие в най-чиста форма. Този който наблюдава. Това означава - Осъзнатост. Осъзнаване на цялото тяло, осъзнаване на това къде се намираш, но не и кой си - защото "Кой си?" е породено от етикетите от външния свят и самовнушенията. Това е и т.нар. - Satori  - просветление или осъзнатост. Колко често си давате сметка,че сте в настоящия момент? Виждате ли какво става около вас? Колко често се хващате да мислите за миналото и бъдещето? Изобщо - някога замисляли ли сте се, че ЖИВЕЕТЕ НА СПОМЕНИ и проекции за бъдещето?! А не изпускате ли настоящия момент? Желанията ви които не са се осъществили не ви ли убиват?

Сигурен съм,че сте виждали хора които си говорят сами по улицата на глас. Вие не сте по различни. Вие си говорите - на УМ! Ето това е непрекъснатия брътвеж на ума. Който ви тревожи и който ви съсипва постоянно в спомени за миналото и тревоги за бъдещето - "Ами аз цял живот ли ще живея така? Цял живот ли ще съм с ПР" и тем подобни. Разберете драги - Ума ви тревожи. Той не съзидателен. Той е вашето Его - тоест "Аз..."  и когато е наранено - идват мисли като "Провал", "сърцебиене" и т.н. Намалете шума в главата си. Де факто - спрете го напълно.

Това е на ниво - мисли, страшни картини проектирани от Ума ви , страшната музика която ви бръмчи и т.н.

Следващото ниво е - физическото ви тяло. Защо се получават тези сърцебиенета? Нима нямате сърцебиене когато претичате 200 метра с невероятна скорост и след това спрете да починете?  Имате много ясно! Но какво става когато изведнъж както си стоите спокойни без да мислите дори за тревожното ви състояние - иии "бам!" и започва едно сърцебеиене, адреналин в тялото, алармира ви амигдалата/бадемовидното тяло:"опасност!" и започва един усилващ се страх или паника че ще ви стане нещо а всъщност - всичко е породено от Ума ви.Пак казвам - на него не му пука и ви плаши с всичко каквото намери. Ще ви дам пример за амигдалата: ходите си по тротоара и изведнъж се спъвате и хопа да паднете за малко "аа уу" и изведнъж стъпвате на десния/левия крак. Какво е усещането?  Паника - задейства се амигдалата "Опасност ще паднеш!" (усещането е в главата,между двете очи сякаш ви се загрява главата). Същото е при Паническите атаки. Но там няма причина. Защо ли? Защото сте разбили вегетативната нервна система. Защото вашия УМ се отъждествява с тези симптоми и започва да ви плаши на макс - "Няма да се оправя!" , "Край,със света ми е свършено!" , "Полудявам!" и т.н. Тоест този ваш Ум който се бори за контрол всъщност се представя за този страх и ви казва,че няма да се оправите. Какво по гадно от това?  След това този сценарий се отразява и в сънищата ви- изпитвате силен страх, а страхът там е в пъти по огромен и това започва да управлява живота ви. Защо? Защото мислите ви са черни.  Повярвайте ми минах през подобни неща много пъти, докато не видях как този Ум ме плаши. Как "говори" страшни неща, без дори да съм искал и да си помисля за тях! Ей така.. изведнъж.. някакъв филм: "живота ми е скапан, няма смисъл да съществувам" и т.н. а това е изключително гадно за Его-то.

Това е един порочен кръг. Вашия ум веднага "притегля" спомена за тези усещания и ги пъха в подсъзнанието и "помни". И когато се случи нещо подобно  отново и в "по-големи степени" - вие сте тотално разстроени и разочаровани от света.

Методи  

Методи за какво? За контрол? Никакъв контрол. Тялото не обича контрола. Как може една КЛЕТКА в тялото да съдържа информация колкото 500 учебника по анатомия,физиология,биохимия и не знам си още какви неща от медицината и да извършва супер сложните процеси и вие с вашия проклет Ум да казвате: "Адреналине спира още сега!", "сърцебиенето спира още сега!" и т.н. ?! И то когато усетите атаката. Еми няма как.  Тоест има - аз минах през този период. Когато ми се случваше нещо, се съсредоточавах силно там където е фактора на болката и спирах симптомите. В процес на няколко дни го правех, докато "то се натрупваше като енергия" и БАМ - някаква невероятна сила ме шибваше по главата и в продължение 1 ден бях закотвен в стаята си от страхове и илюзии,че ще полудея и исках да се оплача на целия свят. Ноо това бяха дните в които си мислех,че всичко е въпрос на контрол над тялото и симптомите, и че всичко е въпрос да бъдеш много смел. Смелостта не се ражда така. Ще опиша по надолу.

Какъв е начина?Оставете процеса да протече. Колкото и голям да е страха. Оставете да отшуми. Дори се правете,че нищо не ви се случва. Свикнете със замайването и т.н. Повторете си,че след малко ще премине и ще изчезне и няма да се върне повече. Постепенно то се освобождава докато един ден не изчезва напълно!  Само си кажете: "махай се, няма да ме уплашиш" дори може да се усмихнеш. Има и други методи: динамична медитация: вижте болката къде е в тялото - дайте и приятно име, благодарете и, дайте и някакъв приятен за вас цвят и след това се присмейте. Или в случая - нищо не правете, просто знайте че ще премине. НЕ И ДАВАЙТЕ ОПРЕДЕЛНИЯ освен с динамичната медитация. НЕ казвайте никога: "леле ужас, ще падна, това е ужасно коварно, това е неприятно, това е като някакъв дявол в мен" и тем подобни. Всичко се запечтва в подсъзнанието, всичко се запечатва в Ума и той после плиска черната отрова и ви побърква от ужас.  Защо да правите това? Защото няма какво друго да направите! Защо да приказвате и слушате Ума си - та той се отъждествява с всичко - дори със вашия вътрешен свят - с тялото ви. Той ви става господар. Подчинете го Вие! Разберете - ума е само инструмент,който служи само когато трябва да правите нещо наистина важно. През другото време трябва да сте - тук и сега, в настоящето, да се концентрирате максимално Тук и Сега. В главата ви трябва да е тихо, без никакви мисли. Не-Ум за който ще говоря по надолу.
 Когато ви дойдат мисли като: "оо ужасно усещане" или "не се чувствам щастлив" и т.н., вместо това кажете - оо прекрасно е чувството!" или "щастлив съм!" и подминете тази лоша мисъл. Просто това - не го искате. Това е вашето разтревожено мъничко подсъзнание. Вашия Ум.ЗАПОМНЕТЕ ДРАГИ: "ЧУВСТВАШ ТОВА, КОЕТО МИСЛИШ!" Капиш? Ако си мислите за болката колко е ужасна - то тя ще стане!

Друг вариант на динамична медитация: ако усетите болка, кажете си:"давай,усили се, стани по голяма! Давай искам по бърдо да бие сърцето!" и ... какво става ? Изчезва! А защо? Защото две сили на едно и също място не могат да стоят. Това е и закон от физиката.
« Последна редакция: Септември 23, 2013, 07:36:10 от Dzenn » Активен
Dzenn
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Септември 23, 2013, 07:16:26 »

Следващия метод: РАЗЛИКА МЕЖДУ СЪЗНАНИЕ И УМ. Силата на настоящето - Екхарт Тол. Препоръчвам ви да прочетете цялата книга от ДО. Ще разберете много неща. На кратко: когато чуете някакъв вътрешен глас и си "пуснете" някакъв филм, който е страшен и т.н. - просто го наблюдавайте. Как? Ами усетете,че това не го искате. Това ви го пуска ума. И изведнъж тази мисъл ще спре. Защо? Защото такъв е закона на Свръх-Съзнанието. Усетете вашия Аз който не се тревожи, който изобщо не иска тези мисли. След като забележите някакви мисли, ще видите как сякаш някои във вас казва: "леле колко съм зле". Това е вашия ум и щом видите тази мисъл - тя ще изчезне и изречението което ще "иска да продължи" ще се "скъса" точно там. Ще усетите една пауза от 2-3 секунди - немислене. Колкото повече правите това, толкова повече паузата ще става по голяма. Докато един ден (на мен ми се случи още на втория ден), ако спазвате това правило ще усетите едно наситено присъствие на Тук и Сега, силна хармония във вас, никакви мисли,  осезателно осещане на тук и сега - в продължение на 1 мин или дори цели 10 минути! На мен ми се случи първите 4 дни на 2 пъти - като първия път беше в продължение на поне 10 минути! Беше уникално изживяване. Сякаш за пръв път гледах стаята в която спях и бях много усмихнат и щастлив.

Други методи за Тук и Сега: динамична медитация. Как ? Когато ходите - вижте как дишате, усетете стъпките си, концентрирайте се 100 % в сградите около вас. Просто ги гледайте. Ако протече мисъл  - забележете как вътрешния глас говори и той ще изчезне. НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ! Просто гледайте. Може да го правите дори в стаята си. Има медитации на Екхарт Тол за тук и сега и то много.

Как да се избавите от депресивното усещане,че живота ви няма смисъл,че вашето съществуване е най-гадното нещо на света че сте се родили, че всичко е безразлично, от симптомите, от това че материалния свят е ужасно нещо и др. ?

Тук искам да споделя нещо. Минах през много крайности. Търсих спасение в Бог - не ми отговори никой. Търсих спасение в боен спорт като карате,бокс и други - видях само агресия и груби хора - и не ми помогна. Търсих спасение в природата - да благодаря на цветя и дървета и какво ли не още - не ми помогна. Стигнах до там,че не искам да имам деца, че това е грешно, че ние сме грешници щом се жениме и омъжваме,че парите са най гадното нещо  и че искам да отида да живея като монах в Индия. В последствие разбрах,че нищо от това не си струваше. Само повече безсънни нощи в моя малък ад, който си бях създал. Имах страх от смъртта, страх от провал, страх от симптомите... всичко бе ужасно! Като един гаден филм. Най-вече беше гаден страха от полудяване и това,че ще ме нападнат някакви чудовища и ще ме завладеят злите сили..  

През какви ли не периоди на самоубийствена депресия не преминах, докато не открих медитацията. Какво е медитацията? Как да медитираме? Защо медитираме?

Медитацията според мен е път към себе си, към едно забравено знание вътре в самите нас. Към истината. Към това да разбереш до най-малкия детайл защо действително се страхуваш и т.н. Дава много отговори и много спокойствие. Като човек медитирал и преди това, знаех какво да правя. За това ще опиша подробно какво да правите три (3) пъти на ден по 10-15 минути, плюс вечер преди да заспите - независимо какво!

Има различни видове медитации. Препоръчвам книгата на Лорънс Лешан: "Как да медитираме?" за повече информация.

Тази медитация е тази на автосугестията или автотренинг или Изкуствено ВНИМАНИЕ! - изкуствено си създайте такова настроение, сякаш сега ви предстой огромна радост, огромна наслада, огромно удоволствие.

Какво правиме? Лягаме удобно в тиха стая (ако нямате такива удобства като тиха стая: слагате слушалки и си пускате музика в която не се пее нищо а е просто приятна мелодия за отпускане), след което започваме мислено да говорим: "Аз съм спокоен. Завладява ме съвършено спокойствие и имам съвършено здраве." и започвате да изброявате частите на тялото за които се сетите: крак,ръка,коремни мускули, ако искате и лицето и т.н. Важно е да почувствате вниманието си върху тези части. Като казвате и допълнително: "тялото ми натежава, чувствам се удобно" и целта е да почувствате дори как тялото ви тежи върху легло/диван или пода под вас. Това го правите в продължение на 3 до 5 мин. След което започвате да си внушавате: "моето здраве е много добро, чувствам се съвърешно здрав, така както Бог ме е създал, като малко дете което е чисто като сълза" и като едновременно се помъчете да си представите една картина в която сте здрав, бодър и крачите сред хората и си внушавате все красиви и естествени неща. След това може да проектирате как обичате тялото си и да си казвате и представяте това. Обичайте дори - секса, любовта и т.н.! Ако ви е страх от нещо - представете си как обичате това място или ситуация и колко сте смел в нея! Примерно страх от каране на кола, на изпит и т.н. - представете си как се справяте без проблем и как после ви хвалят всичките ви близки!

Друг метод с това е да направите следното: само музика + някаква красива картина на това как ходите на горе на долу, колко сте велик, как чувствате кръвта на прадедите ви във вас и т.н. но без да коментирате, само съсредоточие в музиката и картината пред вас. Зарежда с невероятна енергия ако го направите правилно.

Всичко това - по три пъти на ден и преди лягане, като го правете някъде 5 дни и 2 дни почивайте. Но не пропускайте !

Има и други видове медитация за контрол над Ума и мислите: тоест да изброявате вдишване и издишване като: вдишваш и казваш: "ии 1" и издишваш и пак вдишваш и продължаваш: "ии 2" и така до 4-ри и пак едно, и си представяш цифрите. Това отново е метод да контролираш мислите си. Вижте - мислите, а не тялото и болката!

Ами по време на кошмари?

Ако имате кошмари (както мен ми се случва от време на време), и там изпитвате страх и се прехвърли в ежедневието ви - медитирайте върху кошмара и го превърнете в красив сън! Това зарежда нервната система много добре! Медитирайте по същия начин и си представете всичко в светлина. А ако искате да напреднете още повече - се опитайте с ОСънуване или - осъзнато сънуване. А ако искате да имате - ОСънуване - всяка вечер преди да легнете правете проверка на реалността, като това дали сънувате сега и т.н.- примерно скочете преди да легнете и т.н. и си казвайте,че искате тази вечер да имаш Сън в който да си "буден". Изживяването  е невероятно и точно там можеш да се изправиш срещу всичко и да направиш каквото искаш. Там си бог меко казано.

Защо не говоря за симптомите и не се оплаквам?

Защото няма смисъл! Защо да говоря за симптомите? С какво ще ви помогне? С какво ще ви помогне моето минало? Да знаете колко зле съм бил и че съм искал да се самоубия ли? Еми добре - ето казах ви го. И какво? Сега по спокойни ли сте? Просто - от миналото няма смисъл. Нито има смисъл -бъдещето. Бъдещето е сега. Вчера мине - утре не се знае дали ще дойде. Живейте в този момент!  Имало един Зен-Учител който обявил на всички в селото,че щял да почине. Един негов ученик като чул, веднага хукнал да търси място от което да купи сладкиш, а той бил специален и много вкусен! При зен-майстора се бил струпал много народ. Той мълчал и стоял загрижен. Изведнъж се появил неговия ученик и зен-майстора възкликнал: "Къде беше? Носиш ли сладкиша?" , като ученика отвърнал да: "Ето тук е!". Зен-майстора изял сладкиша с голямо удоволствие, като рекъл: "Великолепно!" и починал.  Наслаждавайте се на настоящето, бъдете тук и сега! Всеки един МИГ е специален! Бъдете концентрирани.

Айкидо, Йога

Всеки който иска - може да започне моментално - Айкидо или Йога. Съветвам ви да се ориентирате към хора с дълогодишна практика - особено за Айкидо-то. За Айкидо мога да кажа,че това е най-уникалното изкуство. Който не разбира и капка от това - може да прочете: "Духът на Айкидо" на Кишомару Уешиба. А за Йогата - препоръчвам ви сайта на Христо Илиев - Йогата за да прочетете неговата книга "Затворът" и да разберете какви видове Йога има. Там ще прочетете и по-подробно за състоянието Не-Ум.

Предпоследни думи и една история

Живеем в един материален свят. Всичко е материално тук. Не си мислете,че като намразите материалното ще се освободите. Този който мрази е Его-то ви. Вашия УМ. Разберете ли това! ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ МНОГО НЕЩА! За това и ви казвам: живейте тук и сега. Защото когато гледате вашето окаяно положение, то вие го гледате през призмата на тревожния ви Ум - който "кара колата" на тревоги от миналото и тревоги ЗА бъдещето. Това е разковничето. И най-важното: не се БОРЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ. Просто намерете вашия център. Ако се борите с Его-то, какво означава? Борите се с ВАС СИ! Его е равно на "АЗ"- забравихте ли? Няма нещо като: "да победиш его-то". Как ще убиеш себе си? Как ще намразиш всичко около теб? КОЙ Е ТОЗИ КОЙТО МРАЗИ?  Ума. Той ви тласка - той ви нашепва - мрази мрази мрази. Малко като натрапчива мисъл а ? Точно и това е. И запомнете - не се борете със себе си. ОБИЧАЙТЕ!

ЛЮБОВ И СТРАХ - двете лица на една и съща монета. Когато приемете себе си и симптомите и болките си - тогава ще цъфне от вас - любовта. А как да приема това,че не мога да отида до асансьора? Просто да го приема? Не! Четете по на долу.

Бъдете себе си, а не някои друг - под нечия маска. Не се отъждесвявайте с ума си. Когато излезете на улицата и ви осени някоя мисъл като: "смешно съм облечен" или просто ви обвземе срам от някои човек или ситуация - знайте че това е вашето Его, вашия Ум който започва веднага да се опасява - добре ли изглеждам, а след 10 мин се пита: "дали изглеждах добре наистина?!", а пък вечерта си казва: "Утре дали ще изглеждам добре?" и много такива примери.

Всичко е максимално просто. Защо стигнах до тук ще си кажете ? Аз ще ви кажа нещо:  7/8 от хората са тръгнали на там.Кои са тези 1/8 които живеят добре? Тези които гледат живота през розови очила и се наслаждават на всеки момент. И наистина има такива хора с розови очила - те са изпълнени само с позитивни мисли и се радват на всеки миг!

Историята: В един храм, учениците се събрали да си говорят.Тогава един попитал: "Дали нашия учител знае всички неща на света щом е толкова мъдър?" Ами измисли нещо и иди и го попитай го посъветвали те. Тогава младежа отишъл и хванал най-хубавата пеперуда между дланите си, като я оставил жива. След малко отишъл при учителя си и го попитал: "Учителю, пеперудата която държа в ръцете си - жива ли е, или е мъртва?" като бил готов да я убие всеки момент ако каже,че е жива.Тогава учителя му отговорил: "Всичко е в твоите ръце!".

НЯМА НИЩО ЛЕСНО И ДАРОМ! Помогни си сам!

Трудно е, ДА ! Знам го от личен опит.  И наистина - всичко е във вашите ръце! Ако смятате,че лекарствата или седенето по цял ден във вас ще ви помогнат - жестоко се лъжете! Просто - спрете да се оплаквате! Така само храните егото - чувствате се жертва! Сякаш някои ще дойде и ще ви помогне от никъде.. Сякаш само вие имате тези усещания и състояния.

И не се питайте: "ами ще помогне ли това, ще се оправя ли за в бъдеще?" защото това означава само едно: вашия ум отново е в ДЕЙСТВИЕ и се тревожи за БЪДЕЩЕТО! Докато не разберете това - нищо няма да разберете като хората!

Не е лесно! Разберете! Трябва много труд! Трябват много медитации, много динамични медитации, много ТЪРПЕНИЕ! Това е промяната ,която ще ви кали за цял живот! И ако не разберете това - няма кой да ви помогне. Просто няма! Нито хипнози, нито терапевти ще ви спасят!

Как едно хапче ще ви хване мисълтта? Та това медикаментозно лечение е пълна лудница! Фалш !

И не се отказвайте нито за миг. Когато почувствате,че ви става ЗЛЕ - знайте че ще се оправите и след 1 мин няма да има спомен. Съсредоточавайте се в ежедневните задачи и това е. Край! Повече въпроси за излишни!


Последен най-ценен метод
страх срещу страх. Какво значи това? От какво се страхувате? ОТ затворени пространства? ОТ разговори с противоположния пол? От асансьори? Медитирайте върху това, а и след това: отивате и се качвате в асансьора! Край! Стойте там ако ще и да пукнете от страх! Изведнъж ще разберете,че няма нищо страшно! Това е само илюзия на Ума. Когато осъзнаете и видите себе си от страни, наблюдавате как вашия Ум ви плаши с едно нищо - ще видите и как този страх ще изчезне. Това е. Просто - това е.
Където и да сте, каквото правите: напомнете си:Никога повече няма да изпадна в това състояние Изпитайте дори ГНЯВ срещу това окаяно положение! Кажете,че ще се борите!Повярвайте в думите си! Това правете и по време на медитация - вярвайте в думите си!  Като "вяра" - както в Бог, така и на думите си, усетете силното желание да го направите!

Пожелавам на всеки да вкуси по скоро от освобождението! А то е - още в настоящия момент! От днес!
Поздрави,
Дзен!
« Последна редакция: Септември 23, 2013, 07:41:18 от Dzenn » Активен
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #2 -: Септември 23, 2013, 07:49:18 »

Дзеннн, само един път ще ти оспамя темата, другия път ще получаваш отговорите ми в БАр-темата : )))) С шега ще те попитам - имаш ли пари на заем, да отида в Тибет?!  Grin Grin Grin Grin
Нещата са точно, както казваш, макар да не изчетох всичко. Ако имаше повече осъзнати хора, всичко може би щеше да е по - добре... или по - скучно. Не съм много сигурна. Но е факт, че когато съм ок, както и в момента, макар да съм пила хапчета, макар да се усмихвам, да се опитвам да внеса малко жизнерадостност в абсолютно тъпото ежедневие с така невероятния ми мъж.... Ми той не ме е виждал усмихната и го отдава на болестта Grin Grin Grin След седем години с него като буреносен облак, всяко добро настроение директно се отдава на БАР. Той вижда болестност в моя начин, по който се карам на децата, а не вижда, че и на него преспокойно могат да му сложат диагноза........................
Много се радвам, че мога да си пиша с някой, който е наясно с това, че ПР, БАР и другите болести, са опит на съзнанието да израсте. Поне в моя случай, всяка една криза си е струвала, защото след всяка такава, съм по - осъзната, по - осъзната какви са моите цели - било в днешния ден или в бъдещето.
Единственият ми проблем е, че идва момент, в който не мога да спра мислите си........ И тъй като обстоятелствата са такива, по - добре беше да пия хапчета за около седмица-две и после пак си продължавам по старому. А може би не. Взела съм решение, че ако никой тук, в тази смръдня, в която живея, не види, че се стремя към положителна промяна, си тръгвам. Няма да участвам повече в собственото си разболяване, както и на децата ми.  Tongue
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Dzenn
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Септември 23, 2013, 08:06:55 »

И аз ще отговоря, но не на шега  Grin : ако имах пари,изобщо нямаше да ти ги дам за да отидеш до Тибет, а щях да доведа духовни учители от там - ТУК! Имаме нужда от подобни хора в България и то много.

Живота да бъде скучен с хора които са по-осъзнати? Вече съм наясно,че силата на Сега и Тук - без никакви мисли, дори без да има смисъл да си отварям устата за какъвто и да е разговор - би било просто екстаз. Опиянение. Спокойствие. Хармония. Не знам дали си изпадала в състояния на Не-Ум ,когато всичко става много светло, а когато затвориш очи е спокойно и т.н.  Какво предпочиташ? Да виждаш войни, смрът и боища които нямат грам смисъл или спокойствие? Аз предпочитам второто. Още повече - СЕГА когато разбирам и ценя душевния мир. Защото преди ме болеше всеки ден главата, още със самото ставане. Още със самото ставане изпусках адреналин и отивах в тоалетната.По цял ден обсъждах колко е гадна ситуацията в БГ. Кефеше ме да се правя на жертва от страна на политиците и т.н. Знаех,че не съм добре.. ала продължавах като идиот да се съпротивлявам. Но това е минало.

Странно определяш себе си и ежедневието. Казваш - криза - осъзнатост. Смятам,че си свикнала с това нещо и че смяташ,че то е станало по силно от теб и си се предала. Защо така? Само какви епитети даваш и на мястото на кеото живееш и на всичко. Тези думи отдавна изчезнаха от моя начин на мислене и говорене. Трябва да благодариш на кризата за това,че тялото ти казва: "Искам промяна човече!" , а не като начин да кажеш,че си струва и че ще се оправиш с хапчета когато не можеш да се справиш. Пример: на 3-ия ден спрях всякакви неща като антидепресанти и прочие.  След това минах през целия ад без успокоителни, с високо кръвно по никое време на ноща и т.н. Но знаех,че това е Умът ми. След това спря. Спряха и определенията които давах на хората и всичко около мен, спря ми брътвежа в главата.  Разбери - мисълтта е енергия. Колкото повече мислиш - толкова повече се изтощаваш. Една мисъл може да те покоси за части от секундата - да изпиташ внезапна умора и т.н. Знаеш го от опит със симптомите.

Предлагам ти да прочетеш написаното и да приложиш практиката. Въпроса е в практиката. Как да промениш някои, като не искаш да промениш първо себе си? И най-вече да приемеш себе си? Как да промениш мъжа си? Започни промяната от теб - другите ще я забележат. От там идва чудото.
« Последна редакция: Септември 23, 2013, 08:10:18 от Dzenn » Активен
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #4 -: Септември 23, 2013, 09:29:23 »

Там е работата, че никой не вижда на време, че аз опитвам да се нагодя към обстановката, каквато е... Сложно е за обяснение, а аз съм решила ако ще пиша на дълго и на широко, този път да е на яве, а не скрита по форуми.
1. Аз имам недоизживяно детство и въобще не се шегувам с това. Смятам, че всички бар-овци са така./Затова и говоря по такъв начин точно в момента, защото ми липсва смеха. Абсолютно пубертетски, но... съм казала на всички, които са обект на шегите ми, че само да ми кажат да спра, спирам мигновено./
2. Понякога се дразня от хора, които използват сложни термини, неразбираеми за околните, вместо да използват общодостъпни така, че и по - умни и по - глупави да разберат за какво става въпрос.
3. Разбрах, че аз говоря, но хората не чуват - и малки, и големи. Имам възможността да видя как и мъж, и деца, ме слушат какво говоря и пак си правят, каквото са си наумили. Не че не съм така и аз, но естествено, мъжът ми ми каза, че той не се опитва да променя, каквото и да било. Тоест това вяло отношение за него е нормално положение. За мен не е и никога няма да бъде.
4. И последен въпрос/малко ще те докача : )/:Буда е индийско учение, нали? След като тези хора са в ядрото на тази наука, защо януари четох статия, в която се казваше, че в Индия на всеки 18 минути има изнасилена жена?! Или някой не е успял да усвои Тантрата, да получава оргазъм само с мисъл и е решил да си докара оргазма по друг начин?! Докато има наранени човешки същества-психически и духовно, все ще сме си така.
На мнение съм, че докато не остане една религия в света, която да съдържа абсолютно всички елементи за хармоничен живот, все ще сме в това положение.
А аз съм благодарна на кризите си. Не си чел явно по - старите ми постове, в които пиша, че само по време на криза използвам мозъка си по предназначение и в това се състои основният ми проблем. Как да се науча да мисля, без да губя енергията си. Аз въобще не разчитам на хапчетата. Просто в момента усещам, че все още не съм помъдряла толкова, че да се справя успешно с това, което съм намислила.
***
Дзен, не искам да приемаш нищо като критика специално към теб. Аз съм усетила, че в дишането се състои ключът към регулиране на състояния като ПР, БАР и т.н. В момента се опитвам да намеря съвкупността от методи, начини на мислене ит.н. ит.н., които да помогнат на бар-овци като мен да се справят при тези условия с проблемите си, без да се налага да пият хапчета./Намерила съм един метод - дишането по метода на Бутейко, но в момента чакам да ми преведат книгата, за да почна да експериментирам с него/и тези дни съм го пробвала, но не напълно, защото използвах гугъла за превод и не съм сигурна дали съм разбрала всичко правилно, за това само най - елементарното съм правила/.
Идеята ти за център, в който да се грижат за хора с разстройства безплатно, е много хубава. Бих участвала във всичко това, но към момента не мога, просто, защото имам нужда от пари.
***
Още нещо по - забавно. Имам си двама виртуални приятели. Единият е г-н Тодоров, другият е г-н Хпджон. Единият ми казва да си пия хапчетата, вторият-хпджон, да започна да правя това, от което се нуждая на момента. А нуждите ми са много елементарни и все пак при тези обстоятелства - неизпълними.
За това, към момента слушам първия си приятел, макар да знам, че мнението на втория е ключът към моето излекуване.
И Тодоров през времето, в което не ми казва да си пия хапчетата, ми дава разумни съвети за това как да променя ситуацията вкъщи.
А най - забавното в цялата ситуация е, че тези двамата не могат да се понасят.  Grin Grin Grin Различават се само в едно лично за мен, единият е психолог, а другият не е. Първият има отговорността, че е лекар, докато вторият не е, което е плюс за втория, тоест плюс е, че познавам и втория, защото ми дава това, което г-н Тодоров не е опитвал може би в практиката си - методи за дишане, чрез които умът да се усмири. Но това не го прави лош лекар, даже напротив, понякога е полезно. Зависи от гледната точка и конкретния случай.
Айдее, пак изписах цял ферман. Добре дошъл във форума! : )
***
Дзен, сега изчетох всичко подробно. Към момента нито ми се чете нещо ново, нито ми се медитира. Имам си причини. Както казах, наумила съм да пробвам Бутейко, но не както досега само да дишам по - плитко, ами точно, както си го е описал в книгата.
Относно това да бъдем себе си... Малко е трудно да бъда себе си, защото е трудно да разбера понякога кои са моите мисли и кои мисли са ми натрапени от близките. Тоест, кое е правилно и кое ми е останало като инвентар от родителите ми, приятели, мъж и други.
И пак за книгите - мисля, че достатъчно книги изчетох. Не ми се поглежда грам книга. Не знаеш ли, че Ошо имал библиотека, но доколкото се сещам последните години от живота си, или поне пет години не е пипвал книга? Явно е осъзнал, че и от прекалено много четене файда няма.
Мисля, че тази, третата криза ми беше най - ползотворна досега. Това, което описваш да стоя и да гледам това, от което се страхувам, докато страхът спре... Правих го тези дни. Просто моментът е такъв, че не мога да продължа с експериментите. Което не означава, че съм се отказала.  Smiley
/Така и не успях да изпия повече от две хапчета в цялата тази трета криза Smiley/.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 10:26:31 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #5 -: Септември 24, 2013, 10:55:39 »

Това стана прекалено дълго... Дзен, истината е, че аз не съм нито много умна, нито пък съвсем проста. При по - глупавите от мен, поне от моя гледна точка, се държа като по - умна, а при по умните обикновено май като по - глупава... Истината е, че това е начин да изпъкнеш пред останалите.  Grin
Друго, което видях тези дни е, че тези, които смятам за по - глупави от мен, в някои, тоест в доста отношения се справят по - добре от мен, в което и да е отношение.
Така че ми е все тая какъв е езикът ми, съжалявам, че съм нито проста, нито умна, защото ако беше едно от двете да е като хората, поне щях да бъда щастлива.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #6 -: Септември 24, 2013, 03:03:24 »

Дзен, основният въпрос ми е:Как да спра да изпитвам нужда да защитавам хората, да им говоря, когато виждам, че грешат?Общо взето всеки си живее със собствените заблуди, от които е много трудно да се избави.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Dzenn
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Септември 26, 2013, 01:56:29 »

Здравей отново! Тези дни адски много медитирам и просто нямах време. Изпълнявам упражнения, ходя на айкидо и изобщо ми е много натварено как се вика Cheesy.

Много си се съсредоточила в/у семейството и много енергия използваш. Запомни - мисълта е енергия. За сега ще си кажеш: "Да така е!", но когато наистина разбереш КАКВО е енергия - тогава ще спреш и да мислиш. Казвам го от личен опит. Имам един запис от преди 4 месеца на телефона, в началото на кризите (имах навика да казвам какво чувствам в момента на кризата и какво съм прозрял), на който казвам ясно: "Чувствам се като дете, което още не знае къде отива. Всичко ми е изкривено през този детски поглед. Сякаш не съм изживял детството си. Сякаш гледам всичко като едно малко уплашено дете и отказвам да порасна!" и на края след 4 мин размисъл казвам категорично: Трябва да променя това, вече съм на 20!  Та така шашмагюл - промяната започва от твоя мироглед! ПРАКТИКА! Чети всичко и после коментирай внимателно и не се оплаквай повече! И аз бях така.

А и няма за какво да кажа,че ме критикуваш. Само ще кажа едно - намери центъра в теб. Или Find your center!

Има много методи и много техники как да се оттървеш от всичко - тревоги за самата теб и твоето състояние, безпокойство за хората около теб и т.н.

В началото на кризите ми се опитвах да обяснявам на всеки колко ми е зле. Най-вече на близките си. Никой не ме разбираше. След това започнах да чета нови неща за които си нямах на представа,че ги има и започнах да ги споделям с близките си. Пак не ме разбираха. Казваха ми: "Ти вместо да се оправяш, ставаш по зле!" и започвах да се карам с тях. Усещах как НЕЩО В МЕН напира да се кара с тях.

След това разпознах какво ме кара да се карам с хората около мен и да споря - Его-то ми. Toзи вътрешен глас - мисълта. Неща които изобщо не исках да изричам, изведнъж напираха в мен без какъвто и е да смисъл.

За това ти препоръчвам да прочетеш поне 20 страници от Екхарт Тол - Силата на Настоящето. За да спреш Мислите си.

Това е медитацията мила моя Smiley - състояние на Немислене, концентрация и спокойствие. По-дълбоките състояние ще ги постигнеш чрез много практика.

Разбери - няма метод който да те накара за отрицателно време да се почувстваш добре. Това го знаех още от ден първи на кризите ми. Затова тогава се залових много сериозно с медитации, литература и отсявах най-доброто. Виж какво казвам - най доброто! А не да четеш куп глупости и да си самовнушаваш какво ли не.

Та с времето осъзнах колко е безсмислено и колко е зловредно да се карам и да обяснявам на хората каквото и да е. Така видях вътрешния глас, видях "тялото" което ме кара избухвам. Лека по лека,чрез медитации стигащи до дълбоки състояния прозрях,че от тези неща няма смисъл. Най се радавх в периода - Не-Ум. Знаеш ли какво е това? Състояние в което нямаш никакви мисли. Тогава бях като някакво малко дете, на което му се карат и не разбира. Прекрасно.

Няма как да промениш обстановката около себе си. Разбери правилно едно нещо - ти не зависиш от обстоятелствата около теб. Ти НЕ СИ завършен продкут. Така си мисли Его-то ти. Или твоя култивиран Ум, който те плаши постоянно. Защото твоя Ум се отъждествява с всичко и така гледаш света изкривен през спомени за миналото и бъдещето. Живей Сега.

Същността на медитацията е да спреш мисленето. Да потънеш дълбоко в себе си. Какво е усещането когато се справяш? Усещаш една топлина в ръцете, това означава че енергията се засилва,което е нормално. После топлина в краката. После усещаш как цялото тяло сякаш се носи във въздуха. След това усещаш как дишането е много много бавно. След това усещаш тишината - няма значение какъв шум има на вън.

ВСЛУШАЙ СЕ В ТЯЛОТО СИ! Вгледай се в него мислено със затворени очи.

За да навлезеш в спокойствието - трябва да навлезеш дълбоко в себе си. Трябва да почувстваш центъра си, спокоен и уравновесен. Как ? Съсредоточи вниманието в тялото си, в ръцете си, краката си - почувствай ги като едно цяло. Как? Може да усетиш някакво гъделичкане по ръцете или краката. Или цякаш те "бие леко ток" по ръцете. Като фини точици сякаш. <-- това може да се почувства много добре при специално дишане от йога нидра - тоест бързо дишане, после бавно и т.н. Тогава енергията се усеща осезаемо.

Много е важно да промениш себе си. Тогава и света около теб ще се промени. Няма как да промениш другите, ако не промениш твоя вътрешен свят. Тогава ще видиш колко е безсмислено да се караш с който и да е, да се тревожиш за каквото и да е. Ще усещаш енергията в себе си..

Сигурен съм,че знаеш английски език. Това е един Чигонг майстор. Виж само какво владее и какво казва на края на видеото. Тези хора като този чигонг майстор ги има много. И в България има подобно общество - фалун гонг.

http://www.youtube.com/watch?v=Aos0hnwiHt8

Разбери - практиката е важна. Самовнушението и усещането за спокойствие.
При една , само ЕДНА правилна твоя медитация, в изпадане в дълбок транс за 20 мин, ще си заредена ДНИ наред. Така и подсъзнанието ти се променя.

Успех за сега!
« Последна редакция: Септември 26, 2013, 02:00:05 от Dzenn » Активен
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #8 -: Септември 26, 2013, 04:13:31 »

Дзенн, с една огромна усмивка ще ти кажа, че стигнах до полето"мила моя", нямам време да го прочета цялото внимателно в момента, майка на две деца съм, но все пак не мога да не отбележа, че най - накрая си намерих майстора... Grin
Това беше в кръга на шегата. Ако игнорираш нецензурния език, който използвах предните дни, ако аз имам повече време да седна и да ти пиша, ще разбереш, че вече ми е съвсем ясно какво казват всички, които казват да "заобичаме симптомите си".
Ще намеря време, за да ти прочета поста по - внимателно.
Засега ще ти опиша какво мисля за кризите си, използвайки твоя език.
За мене трите ми кризи са опит на съзнанието за "осъзнаване". В продължение на няколко седмици в съзнанието изплуват всички подтискани страхове. Идва момент, в който то по някакъв начин ги преживява, стигаш до момента, в който по всичко приличаш на едно "бебе", с единствената разлика, че знаеш много повече от него. Всичко те плаши. Съзнанието ти е отворено. Някъде по средата или в края на кризата започваш да трупаш нов опит точно като едно бебе. И точно като на едно бебе всичко ти прави впечатление. И точно заради това ми пречи и тв, филми, новини, четене, всичко, всичко, всичко. Точно в тези моменти човек трябва да остане сам. Да има време спокойно да се изправи срещу страховете си. Да ги приеме, да ги разбере... и да отшумят. Точно заради това, в тези моменти си най - чувствителен. Съзнанието ти е отворено и можеш да видиш лъжата, лицемерието на политиците по телевизията, подлостта на рекламите. Всичко.
Аз изхвърлям прекалено много енергия. Като говоря, като мисля, като пиша... Трябва ми малко физическа почивка и време, в което да препрочета всичко, да структурирам всичко... И в един момент да помогна на друг, да го измъкна от дупката, както аз бях в "дупка" около 15-17 години.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 10:27:48 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #9 -: Септември 26, 2013, 04:17:22 »

По - кратко казано: "Мисля само по време на кризите си. Моя малък нетрениран мозък не може да издържи на тази сложна операция, наречена "мислене" и в края на месеца криза изпушва"... По - скоро май трябва да говоря в минало време - изпушваше.
Няма да имам време тези дни да пиша повече, но държа да си пиша с теб от време на време.
Напротив, намерих време, за сметка на всичко останало. Grin Темата на баровците стана невероятна!
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 10:29:17 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Dzenn
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #10 -: Септември 26, 2013, 06:52:55 »

Точно за това искам да ти кажа: не мисли. Състояние на- Не-Ум. Просто - не коментирай, не се отъждествявай с нищо. Бъди наблюдател. Не оценявай нищо, не критикувай, не ахвай. Това го прави подсъзнанието ти. Твоя АЗ дълбоко в теб, изобщо не иска да прави тези коментари. И не гледай изобщо в миналото. Нито в бъдещето. Човек чувства вина за миналото и безпокойство за бъдещето. Това е - Вина и Безпокойство, махни тези В+Б от главата си.

Повярвай ми в началото и аз бях така. Всичко ме дразнеше. А пък на политиците - откачах. А пък като видех някакви измами във вестника -ми идваше да ревна, и си виках: колко лошотии има по тоя свят! Ама кой му пукаше в крайна сметка? Само на моя крайно разтревожен ум.

Отворено ти е съзнанието казваш? Не. По скоро - много ти се е отприщило въображението и мислите. Твоя Ум не спира да говори. Не си ли си мислила,че твърде много мисли те обливат постоянно?  Имаш ли на идея,че "нормалните" хора ги обливат по 12 000-14 000 мисли на ден. Аз смятам,че това е ужасно много за горкия ни мозък.

За това ти казвам - прочети Екхарт Тол - "Силата на настоящето" - само 20 страници, като намери и из книгата: как да се "вгледаш" във вътрешното тяло.

http://www.tes.bg/  - надявам се да ти помогне това.  Виж какво пише в ТЕС - практика Smiley!

ВСИЧКО Е ПРАКТИКА! ДОРИ - НЕМИСЛЕНЕТО ! За това прочети Екхарт Тол и не се занимавай повече. Ако искаш да ти разкажа по-подробно за медитацията, нямаш проблем Smiley!

Успех!

п.с.: "нямам време" го казва Ум-ът ти. Той се безпокои за времето - ето отново е в действие Ума, с който си свикнала да се отъждествяваш.
Активен
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #11 -: Септември 26, 2013, 07:19:46 »

Дзен, ще ти кажа нещо.
1. Английски не знам, смяташ ли, че с толкова много мисли в главата, 15-17 години наред, мога да помня нещо, което по принцип не ми е трябвало, за повече от няколко месеца? Smiley Това може би ще се промени.
2. Ако в момента се опитам да не мисля, да не реагирам, аз ще започна да подтискам чувствата си. Което е ВРЕДНО.
3. Както се казва във филма "Тайната", а и на много други места от много други хора, промениш ли мисленето си, себе си и обстоятелствата се променят. Това наистина е така. Ще ти пиша на лични, защото някак вече не изпитвам желание да занимавам всички с личния си семеен живот.
4. Като един човек с БАР, няма нищо по - хубаво от това, да имаш на разположение един разумен човек, който не вярва в нищо друго освен себе си, но е достатъчно широко скроена личност, за да изтърпи безумните ти брътвежи, да те изчака да се поуспокоиш и накрая да ти вдъхне кураж като ти каже, че наистина си на път да осъзнаеш себе си. Всъщност, лично мнение, за хора с БАР и шизофрения, а и с много други психични заболявания и състояния,  в един момент няма нищо по - разумно и правилно от това, да не вярват в нищо друго, освен в себе си. И да имат до себе си един трезвомислещ терапевт.  Smiley
5. Грешка ще е, ако кажа, че не вярвам в нищо. Но за разлика от друг път, когато чета нещо, вече имам "критично мислене", умея да отсявам "боклуците". Макар че в досегашния си живот, съм получавала помощ от постове на хора и от хора, от които не съм се надявала на помощ, а също така, в стремежа си да помогна на някого, накрая се оказва, че този някой ми е помогнал повече. Става въпрос за случки от последния месец основно.
6. Предпочитам да забавя духовното си развитие за неопределено време, защото съм поела отговорност за две деца, на които заедно с куп още неосъзнати баровци, смятам, че ако не се опомним, може сериозно да навредим. Също така, ти си вторият човек, който ми препоръчва Екхарт Тол и смятам да го прочета, но... След известно време. Сега смятам да се задоволя с упражненията на Елена Шахънска, които не са медитация, но пък ми се отразяват чудесно.
7. Аз съм чела доста отдавна Дзен ум - ум на начинаещ на Судзуки мисля беше/много хубава книга/, както и още куп други книги, долу - горе съм наясно с медитацията. Най - вероятно по тази причина, по време на кризата, усещах всички бушувания на тялото срещу това, което се случва. Но все пак, когато обстоятелствата се понаредят така, че да имам време, може би ще имам нужда от помощта ти по повод медитирането.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 05:17:03 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #12 -: Септември 26, 2013, 07:38:16 »

С други думи, буквално, г-н Тодоров е чудесен човек и терапевт, който не би рискувал здравето и живота на човек/пациент, с едничката цел да израстне духовно на всяка цена. /Още веднъж, искрено ви благодаря за търпението  Grin/

Всеки се намира на различен етап от духовното си развитие, честно казано, познавам човек, който е медитирал достатъчно добре, за да усети нирваната или това положение, сякаш си извън тялото си, но това не му пречи да греши всекидневно във взаимоотношенията си с настоящата си половинка, а аз гледайки ги отстрани не виждам розово бъдеще. Тоест, това, че медитираш, не те прави на 100% умен човек, човек, който да намери точният човек, или "сродната си душа". Тоест, човек, с който да израстват заедно, а не да се дърпат назад един друг.

Заедно с медитацията, трябва да върви и осъзнаването на заблудите на миналото и настоящето... Поне така си мисля аз. Или по друг начин казано, трябва си и психотерапия.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 05:17:52 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #13 -: Септември 26, 2013, 08:02:20 »

Друга истина Дзен е, че в момента съм в такова духовно просветление, че абсолютно разбирам дори Библията... Че даже виждам и колко е противоречива на много места.
От една страна "Не съди, за да не бъдеш съден", а от друга цялата книга осъжда леките жени и вечните женкари. А най - хубавите уроци в живота съм получила от точно такива хора, както и най - хубавите си преживявания....... "Тук и сега" ми е било най - хубаво с такива хора.
Също така, от лека жена може да очакваш само хубави преживявания, докато от сексуално подтисната може да очакваш всичко.  Grin Grin Grin Grin Grin Както и за мъж важи същото. Това е бисер, който дори да издам книга, няма да имам смелост да поместя вътре.   Grin Grin Grin Grin/
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 05:19:23 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962Профил
« Отговор #14 -: Септември 26, 2013, 09:04:00 »

Господин Тодоров, не напразно ще се обърна към вас в отделен пост.
Единственото, в което не можах да спра да вярвам е Законът за привличането и в частност закона на ДГ за привличането -  "зависи от това каква е скритата ти цел - да поумнееш... или да падладееш!"  Grin Събития, статии, срещи, тези дни, този месец, както и в предишната криза, се подреждаха наистина на точното място в точното време. А дали ще ми навредят или ще ми помогнат зависеше и зависи наистина изцяло от мен.
За човек като вас, избрал толкова хубава професия да лекува хората, е без значение дали ще вярва само в себе си или в нещо по - висше. Защото се казва "В нас има частица от божественото".
 
Г-н Тодоров, в тази криза имам две изпити хапчета и едно зверско напиване. Смятам от тук нататък, ако ще има кризи, да ги лекувам с посленото - с биричка. Хем на душата хубаво, хем лекува бъбреците. Grin Grin Grin
Преспокойно с тези постове можех да издам брилянтна книга....  Grin Grin Grin Grin

А относно бирата.... не повече от едно напиване в месеца!
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 05:20:34 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Страници: [1] 2 3 4
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1