evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 03, 2024, 11:42:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  
Автор Тема: Как се избавих от ПР - едно момче на 20.  (Прочетена 7659 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #30 -: Октомври 06, 2013, 06:33:53 »

Grin За тези, които са решили да опитват с медитация, да внимават със следното:
- в никакъв случай да не бързат да се излекуват.
- да четат внимателно всеки ред от книгата и да не бързат да стигнат до края й, за да разберат по - бързо как да се оправят. /Ето това ми е основната грешка!/
- в никакъв случай да не вярват безусловно на хора, които твърдят, че чрез медитацията отиват в други светове. /Елена Шахънска не твъди това. Питала съм я още, когато бях много, много заблудена относно левитацията и тя ми зададе въпроса:Къде в нейните постове се съдържа подобно нещо?Smiley/
Моите първи грешки при запознаването с медитацията,преди поне 10 години, бяха тези.
Медитацията, лично според мен, на база опита ми, е средство за успокояване на нервната система, състояние на отпускане, което може да се използва, за да помислиш спокойно над проблемите си, ако щеш, както в моя случай с любимата рода, да погледнеш нещата през очите на всеки, засегнат с проблема и да измислиш решение, което да удовлетворява всички. Тоест, удобно средство да развиеш способностите си да манипулираш хората успешно. Grin За тяхно и за твое добро.
Но в случай като моя, тя е успешна само, когато върви ръка за ръка с чудесна психотерапия.
/Към г-н Тодоров:Аз ясно съзнавам, че всички написани постове от всички, на които съм благодарила щяха да са безполезни, ако бях продължила да чета отгоре отгоре. Основната причина да съм по - добре съм си самата аз. Вече казах, може да съм била тъпа, но пък съм и упорита и поне засега намерих своя вътрешен мир. Или стабилно състояние без нужда от регулатори на настроението.  Grin/
« Последна редакция: Октомври 06, 2013, 07:47:49 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #31 -: Октомври 06, 2013, 07:04:18 »

И хайде да добавя в друг пост:Книгата на Елена Шахънска е чудесен пътеводител за някой, който няма кой знае каква представа от медитация, методи за преодоляване на ПР. Сега я отворих, за да видя какво е писала за медитацията и евентуално да я цитирам... Това е чудесна книга.
Лично моя грешка е, че съм изчела над 50 книги с всякаква тематика и съм бързала към следващата, без да анализирам последната прочетена, без да се опитам да я разбера напълно.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #32 -: Октомври 06, 2013, 07:07:54 »

И също така, лечение на психично разстройство препоръчително трябва да върви ръка за ръка със специалист.
Не е невъзможно човек да се справи и сам, но във всички случаи трябва поне да кореспондира с хора и да говори за проблемите си, за да може да се погледне отстрани.

Иво, ако не бях си патила от подобни разсъждения, бих ти казала, че отстрани изглеждаш смешен. Бих ти се смяла. Хем те шубе, че нямаш време, хем пък се парализираш и не използваш времето си, за да направиш нещата, за които мечтаеш. Ако не всичките, то поне някои.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
1vo000
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #33 -: Октомври 06, 2013, 06:46:43 »

Ами предпочитам един свят , в който да си сигурен че ще умреш между 85 и 100 та си година . И така знаеш че имаш време да всичко което може да се направи за един живот, а не да се страхуваш че точно утре може да е последния ти ден .
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #34 -: Октомври 06, 2013, 06:52:13 »

Иво, ако не бях си патила от подобни разсъждения, бих ти казала, че отстрани изглеждаш смешен. Бих ти се смяла. Хем те шубе, че нямаш време, хем пък се парализираш и не използваш времето си, за да направиш нещата, за които мечтаеш. Ако не всичките, то поне някои.

Именно ! Аз знам ,че изглеждам така . Знам как изглежда при "нормалните" хора .  И останалата част я знам и си го повтарям  ама ... файда .  Успокоявам се поне че не през цялото време съм така . Това са някакви периоди в които изпадам в дупки. Има пък такива в които се надигам и си казвам : " мда ... започвам да се надигам и да се оттървавам " и после.. нова дупка .  И така ..
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2013, 06:56:33 »

Иво, Иво, всеки ден с все по - голямо неудволетворение установявам, че съм загубила около 10-15 години в четене на абсолютно ненужни книги. И аз като тебе - има ли няма ли живот след смъртта... Както и да разсъждаваш, каквото и да четеш, не можеш да бъдеш сигурен.
Ходил ли си на психотерапия?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: Октомври 06, 2013, 06:58:53 »

Приятелка имаш ли? То това май е решение на проблемите Smiley нямаш време да мислиш за глупости.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #37 -: Октомври 06, 2013, 07:05:18 »

Тъкмо ме беше улучил в леко самосъжаление Smiley))) Няма такава глупост като мойта, ей!
Я сега да те разпитам - кви ще ги вършиш до 100 години?! Ни секс може да правиш, ни може да ходиш като хората?!
Какво ти пречи сега да се радваш на нещата?
Приятели, събирания, купони, дискотеки....... Леле, леле, защо живота не може да се връща назад от време на време за развлечение?!
Никакви ясни цели не видях занапред, дай нещо по - точно.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #38 -: Октомври 06, 2013, 10:36:16 »

Може да прозвучи странно , но имам приятелка и ходя по купони и събирания . Това е в моментите в които не съм в дупка . Не съм ходил на терапия , понеже в моя град няма психотерапевти.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #39 -: Октомври 07, 2013, 06:31:33 »

А освен този страх, друго притесняваше ли те, защото съм забравила какво друго сме си писали?
Радвай се на живота. Когато почнеш да мислиш за нещо подобно, целенасочено смени "темата в главата си" с нещо по - подходящо. Смъртта е нещо, за което е безмислено да се мисли.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #40 -: Октомври 07, 2013, 09:16:47 »

Ами ... малко хипохондрик си падам , но то предполагам е последствие от този страх . Постоянно се опипвам и се самонаблюдавам. И се хвърлям в паника при най-малкия сигнал .
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #41 -: Октомври 07, 2013, 10:25:04 »

Хах, хипохондрията е нещо, което най - вероятно никога няма да изпитам... Стига да продължа да мисля по същия начин, както сега.

Така си се окопирал в желанието си да живееш вечно, че няма накъде повече! Няма лошо в това, де, ама здравето се поддържа със здравословно хранене и спорт и "позитивно" "реални" мисли!

Буда ученията, както и други източни учения, мисля, че към това се стремят - към вечен живот, към усъвършенстване на тялото и ума, че даже и съединяване с "изначалното"? Дзен да пише, защото със сигурност има повече знания в тази насока.

Запиши се на айкидо. Хем ще ти повиши мъжкото самочувствие, хем ще направи тялото ти силно. Smiley
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 02:50:07 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #42 -: Октомври 07, 2013, 10:26:25 »

А ако кажеш, че и това няма в твоя град - смени града! Smiley... Или в дългосрочен план помисли как да го развиеш така, че повече хора да зажелаят да живеят там.
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 02:50:18 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #43 -: Октомври 07, 2013, 11:53:00 »

И ако решиш да се пробваш с източни учения относно медитацията, ще ти препоръчам книгата:
Дзен ум - ум на начинаещ на Судзуки. Преди време я имаше безплатно в нета, ако не се лъжа. Чудесна книга, по спомени не повече от 100 листа... Чети я и същевременно я коментирай тук. И хубаво, и лошо впечатление от нея. Важно е такива книги да се дискутират с някой друг, за да не изпаднеш в собствените си самозаблуди. Ненапразно е казано, че медитация се учи най - добре с някой, който я разбира. Имаш Дзен, имаш мен, имаш Тодоров като специалист в работата с проблемите на характера, имаш и Лотхен, която не знам дали разбира от медитация, но има доста добри разбирания за живота като цяло  Grin.
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 02:50:50 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: Октомври 07, 2013, 12:20:13 »

Дзен, бях забравила, че благодарение на тази книга се приучих към някакво търпение относно чисто женските задължения, които не винаги са особено приятни. В разговор с Лотхен си припомних, че преди предпочитах грубата мъжка работа пред тази да чистя. Grin
Сега мога всичко - от чисто рутинно до творческо с всичките му дребни елементи.
В интерес на истината, единствената медитация, която имам време да прилагам е динамичната медитация, нали така е другото име на Дзен медитацията?
Хах, да добавя,  че медитирам, докато пуша... Най - хубавите ми мисли и заключения се появяват след такава медитация... И е време да я намаля по количество... Tongue
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 02:51:28 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 2 [3] 4
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА