evropea.com - форум за паническо разстройство
Септември 20, 2024, 05:50:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 33
  Изпечатай  
Автор Тема: За БАР-овци и всякакви хора с интересни диагнози : )  (Прочетена 47791 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #15 -: Септември 09, 2013, 09:02:58 »

Г-н Тодоров, ползите от симптомите при някои хора са толкова големи, че няма как да оздравеят. Ако се ровиш достатъчно в някой, все ще намериш нещо, което ако промени може би и болестта ще се смегчи поне. Обикновено обаче тогава срещаш бариера, нежелание за промяна поради ред причини, които звучат основателно за болния.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #16 -: Септември 09, 2013, 11:45:29 »

От тази бариера започва истинската терапия. Но това е много сложен процес.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #17 -: Септември 09, 2013, 11:51:15 »

Здравей ДГ!
Виждам,че се вихриш тук!
За мъжа ти  съм съгласна,че е крйно време,да те усеща,и това,че си тук е абсолютен симптом!
 Винаги съм на твое разположение,за среща,но се радвам,че си заета,защото никак няма да има полза ,за теб най вече ,а на мен е загуба на време!
  И аз,все искам да помагам,но го правя по мъничко,като осъзнавам,че го правя заради себе си,чувствам се по-смислена,а толкова много ми се иска и на мен,някой да помогне ,както аз го правя за другите!
Та аз го правя,защото искам да доставя такова удоволствие на другия,каквото аз бих почувствала,ако с мен се случи!
  Така давам на сина си,удоволствия,които за мен,ако съм била дете щяха да ме удоволствоват!
 И макар,той да не може да го получи,така както аз,защото той е друг,и всеки си е индивидуален,не мисля,че е напълно безмислено!
А и честно да ви кажа,господ ми наглася нещата,когато предцени,че заслужавам,и аз много съм му благодарна и за помоща и за проблемите!
 Поне до тук ме обича,но остават още много,и ме е страх!
Активен
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Септември 09, 2013, 11:56:44 »

Извинявай ДГ,почнах за теб,а изцяло си говорих за мен!
Хипоманията те тресе,та знае ли се?!?
Аман от тези всевишни въпроси,дето ги чоплиш!
За хапчетата,може да си по-луда от мен,и трябва да ги пиеш!
Капацитете ти е малък!Това беше провокация!
Просто това майчинство и безработица,и безпаричие,ще ти е... майката!
Отдавна го заявих,по 100 хил лева на калпак,и ПР и БАР ще изчезнат,поне при 80% от всички ни!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Септември 09, 2013, 12:10:30 »

Хах..... ще видим.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Септември 09, 2013, 12:20:25 »

И струва ли си,за една разходка,или рокля,да се изпускаш,лошото е,че кризите ни носят удоволствие ,като хероина или ,и аз не знам,просто те тегли,и когато искаш да се върнеш,вече пътя е е затворен,или си казваш,този път ще се овладея,а силите са мощни,и удоволствието е,аха сетих се по-точно сравнение-като
50 "оргазма"едновременно!
   Това за репликите,телевизиите,дочуто,прочетено е точно така и при мен!
 Нагласяме си ги,както като си влюбен ,е все ти се привижда някъде по улицата любимия образ!
Нещо БАРа ще почна да го сравнявам като със състоянието на влюбеност!При другите е свързано с човек,и е за известен период,а при нас е свързано със живеенето,и живота,и то за цял живот!

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Септември 09, 2013, 12:33:17 »

Вече бях почнала да мисля, че въобще не си разбрала защо съм го написала... Нали, затова написах, че оздравях, изтрезнях... Няма да доставя на някого удоволствието да ме разболее повече. Ако стигна до психиатрия трети път, си земам чантата, шапката, гащите и ще се вея на където ми видят очите. Това ще да е последното, което ще напиша.
Евентуално, докато някой не вземе да напише нещо, което да ме сръчка да мисля.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
lotxen
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #22 -: Септември 09, 2013, 12:54:01 »

ДГ,не искам да съм подстрекател,но смятам,че всички с психо диагнози,не правят точно това!
Трябва да се приключи или с мъжа,или с работата,или с децата,или с родителите,или с нещо кардинално,когато си се докарал до психодиагноза!
  Гадно е да не си изпълниш дълга/в случая децата/,но по-добре ли ще е ,да си в Карлуково?Huh???
 Те са твои,и са за винаги,и който си помисли,че не са най-важното ти нещо е пълен ИДИОТ,но ти трябва да си си най-важната!
  Надявам се,да не се стига до там,но е добре да се помечтае!
А не може ли,просто да почнеш работа,а някой друг да се грижи за тях!
Има целодневни детски градини!
Ужас,много ме е страх за теб!!!
Трябва ти късмет!
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Септември 09, 2013, 01:32:06 »

Лотхен, стига си се страхувала де. : ) Ша му се е и интернета, сега защо като се опитах да вляза във форума, получих съобщение, че паролата ми не може да бъде извлечена, но мога да получа инструкции на мейл ако си отговора на тайния въпрос? А, админе? Или и ти вече почна да се бъзикаш с мене?!
 Grin
Лотхен, причината, поради която според мен повечето хора повтарят и потретват кризите си, особено от нашия тип е, че:
1. Не са си направили труда да анализират с точност кое ги е довело до това.
или
2. Срам ги е било да признаят дори пред себе си само, че са полудели поради някакви причини и не са знаели какво правят, срам ги е било да си признаят, че имат диагноза, която имат и серийните убийци понякога... Макар че много ми се ще да поспоря с психиатрите що ще ме слагат редом с някой, който да речем не му се е работело, хванал се е да продава наркотици, междувременно и ги ползва, в резултат лежи само по затвори и развива шизофрения?!/това е реален случай мили ми събеседници/.
Та този срам ги кара да търсят "знаци", които да докажат теорията, която са развивали по време на кризата... Тоест, че са ясновидци.
Мога да дам пресен пример. Тези дни се ровех в ЛС, които съм пращала по време на предишната криза, която беше точно по времето, когато Доган аха и да го изцели на Метин брат му...... Та тогава ми беше щукнало, че ще има конфликт с Турция. Сега нали има конфликт със Сирия. Бих позамазала грешката си с това, че е все държава - мюсюлманска. /конгнитивен дисонанс, нали така, г-н Тодоров?/

Обаче, те САЩ така или иначе мине не мине от време на време си намират причина да ги бомбандират... Така би разсъждавал г-н Тодоров, ако взема, че му кажа, че видиш ли, още преди седем, осем месеца съм предвидила ставащото. И ще  е прав да разсъждава така.

Обаче Лотхен, ще ти кажа и друго. Закон на привличането си има, но той не работи така лесно, както казват в Тайната. Тоест, ако целта ти скритата е да полудееш, все ще намериш знаци и начини да го направиш, но не става за ден. Поне месец трябва.  Grin
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 11:35:08 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #24 -: Септември 09, 2013, 01:48:17 »

Да добавя ли, че на такива наркоманчета като този и родителите им са за затвор. Майка му не можеш да си представиш каква професия имаше. /Имам честта да ги познавам от доста близо/. Срам и позор за професията. До край не спря да търси начини да го измъкне от затвора, при все, че знаеше много добре с какво се занимава.
И всичко това доказва отново моята теза, че всичко се крие във възпитанието, не в гена.

Общо взето, бих добавила "Да ни пази Господ, да не грешим толкова много по отношение на децата си, че животът понякога така се завърта, че когато си видиш грешките, вече е малко късно!Пожелавам на всички да видят грешките си навреме!" Не съм вярваща, но случаят е подходящ да се помоля все пак.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 11:36:53 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Септември 09, 2013, 01:55:13 »

И последно и вече ще спра :
Моята майка ме е научила да съм борбена, да не се предавам лесно и ме учи и до днес да не се страхувам толкова. Давайки ми пример със себе си.
Баща ми ме е научил да обичам животните... И до момента изпадам в умиление, когато видя мъж да гали котка.
За хора със средно образование, без особено големи доходи, са ми дали най - доброто, на което са способни.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #26 -: Септември 09, 2013, 11:24:58 »

Аз като един лаик във вашите "болести" стигнах до извода, че симптомите ви помагат да накарате мъжа си да ви изведе на разходка, или запълва празнината за финансово, лично и професионално благополучие. И не мога да не си задам въпроса, дали преживяванията не неуспех от всякакъв от изброеният вид, не са двигател за друг тип поведение, освен ... бягството във фантазията. Защото човек освен фантазията разполага и с други средства. Какви ли са те, и защо ли са толкова трудно достъпни, че единствено бягството във фантазията да е решение, което пък на свой ред може да докара поредната хипомания и така нататък омагьосаният кръг, от който забележете винаги се излиза, рано или късно Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Септември 10, 2013, 08:51:21 »

Ехо, до всички: Първото, което трябва да направи ДГ е да си купи нов компютър : )
Второ, г-н Тодоров, ще се изкажа директно като Лотхен - Обичам ви! : )
Трето, докато виждам конгнитивния дисонанс в душата си, трета криза няма да има : )
Четвърто, г-н Тодоров, не става въпрос само за моите дрехи. Става въпрос за това, че е невъзможно сама с двете деца да отида, до който и да е магазин, за да им купя нещо. Всички магазини за дрехи са доста далече от нас и трябва да се сменят поне два автобуса... Но да не навлизам в подробности, които не са интересни.
Та става въпрос за това, че не сме я закъсали чак толкова, че да не мога да си позволя да купя на малката дори обувки и да не се налага да ходи с обувките, останали от кака й. Ако не се озъбя, ще си караме, с каквото имаме. За това става въпрос.
Пето, най - мразя да съм зависима от някого във финансово отношение. А това се получава в момента.
Шесто, можете да ме поздравите, защото преминах кризата, този път успешно : )
И седмо, админе, в крайна сметка от къде се получава това съобщение, какво съм натиснала, за да се получи:"Вашата парола не може да бъде извлечена, но може да получите инструкции на посочения мейл"?
И последно, когато започна работа, може да се наложи да пия хапчета. Всичко зависи от това дали ще ми щукне отново да се правя на всезнаеща и да правя предложения и докато чакам приемането или отхвърлянето им, дали пак ще се вълнувам толкова.
А Лотхен, да не съм чула повече, че нямам капацитет : ) Сложните термини се учат, бе! А аз може да съм природно надарен психолог : )))))
Едно време, не знам дали съм ти казвала обичах да рисувам. В университета се запознах с момче, учило рисуване. Открехна ме, че за да станат хубави графиките, трябва да се ползват моливи с различна дебелина. Седнахме да се рисуваме един друг/това е един от най - добрите ми приятели сега, макар да не сме се виждали с години/, та седнахме да се рисуваме и познай чия рисунка стана по - реалистична, а?! : ))))) Всички, които ми видеха рисунката ахваха и казваха, че трябва да продължа да се занимавам с това.  Tongue
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 11:39:51 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: Септември 10, 2013, 09:05:13 »

Каква е разликата между човек с ПР и човек с БАР?
Ако ПР се страхуват за себе си и близките си, при БАР-овците трябва да добавим и целия свят. Затова кризите са доста по - сериозни от тези на ПР. Затова и БАР е болест за психиатрите, а не състояние.
За мене обаче си е състояние на духа. Няма нищо лошо в това да искаш да промениш света към добро. Но трябва да си наясно, че не можеш сам. Ако си сам, може да започнеш първо да помагаш на близките си, после на приятели, познати и... докъдето ти стигнат силите.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 11:42:21 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Септември 10, 2013, 09:46:09 »

А Лотхен, моята точна диагноза е "Депресия с психотични симптоми"! И от време на време мания за помагане : )))))))))))))))))))
Господин Тодоров, какво може да се направи по този въпрос : Сбъркана диагноза? Защото съм сигурна, че ако мъжът ми беше послушал лекарите и ме бяха оставили в психодиспансер, с глупостите, с които се занимавах по време на предишната криза, като нищо щяха да ми поставят диагноза параноидна шизофрения и абсолютно щяха да пренебрегнат всички причини, самозаблуди, които щях да изтъкна и които са довели до това състояние? Какво щеше да се случи с мен, а? Да ми поставят настойник, да ми бият инжекции, ако не си пия хапчетата?

Аз съм сигурна, че не съм изолиран случай. Какво би трябвало да направи някой, който е нямал късмет, поставили са му диагноза параноидна шизофрения, близките му са смотани, лошо семейство, но човекът не е опасен, че даже и с грешна диагноза?

А може би диагноза параноидна шизофрения не се поставя току - така с преглед от един специалист? Така и не ми отговорихте, г-н Тодоров на този въпрос.
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 01:29:42 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 [2] 3 4 ... 33
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА