evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 20, 2024, 09:49:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 12
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 12

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Анкета
Въпрос: zasto sprjha vnosat na rivotril
ste go varnat v aptekite - 14 (87.5%)
njma da go varnat - 2 (12.5%)
Общ брой гласове: 16

Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: ПОДКРЕПЕТЕ: ВНОС НА РИВОТРИЛ  (Прочетена 13301 пъти)
Мая
Full Member
***

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242


Профил
« Отговор #15 -: Юни 13, 2013, 10:33:18 »

Е да де ама тук се говори за паническо разстройство. При така зададен въпроса дори и да остане Ривотрила на пазара какво  толкова се променя,  да се дава отговор за епилепсия ми звучи като оправдание. Колко души има тук с епилепсия?А може би използването на по смекчен бензодиазепин от ривотрила понякога, да позволи на човек да научи нови неща за себе си и да открие нови сили.

Цитат
Всички виждаме, че става въпрос за спешните случаи, за живото-спасяващите ситуации..
Не че съм кой знае колко навътре в този проблем, но до сега не съм чувала Панческото разстройство да е животозастрашаващо състояние, да умрял или полудял някой.
« Последна редакция: Юни 14, 2013, 12:29:12 от Мая » Активен
kasanena
Full Member
***

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123


Профил
« Отговор #16 -: Юни 14, 2013, 10:57:28 »

Има хора с епилепсия, които също изпитват ПА. Епилепсиите са различни форми. Както и ПР е с различен произход. Някои форми на ПР, са вследствие на пристъпи на астма, пристъпи на хипогликемия, на пролапс на митралната клапа. Така че не всяко ПР е вследствие от преживян тормоз, стрес или неправилно житейско поведение. Има си ПА които се получавам от реален физиологичен проблем, които е животозастрашаващ, например пристъп на астма, предизвикана от алерген. Тогава човек изпитва реален страх, че може да загуби живота си и получава ПА.
Има ПР, които за в резултат на недостиг на внимание по рождение, липсва достатъчно химическо вещество, което да дава възможност, човек нормално да се концентрира и т.н. Тези състояния се лекуват с медикаменти.
Нека не отхвърляме ривотрила като наркотик, а като необходимост за някои хора, които подобрява качеството им на живот.
За по леките форми на ПР, човек може да се довери на психотерапия и на по-меки бензодиазепини при нужда или антидепресанти за известен период от време.
Активен
Ari
Sr. Member
****

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265Профил
« Отговор #17 -: Юни 14, 2013, 01:43:35 »

Аз също подкрепям вноса на ривотрил. Всеки сам има право на избор как да живее с или без лекарства. Нж трябва да има избор.
Активен
Мая
Full Member
***

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242


Профил
« Отговор #18 -: Юни 14, 2013, 03:49:15 »

Хм, аз също подкрепям вноза на ривотрил, но твърдя че не се използва по предназначение винаги. А наизуст,  от мързел и от липса на способности  на психиатъра или този който го предписва, за индивидуален подход за изясняване на лична картина на проблема на пациента. Всичко под един знаменател че да става лесно и бързо.

Разбирам, никой не е готов да говори за себе си и собствената си ЛИЧНА нужда или липса на такава от Ривотрил. Имало  хора с това или  с онова......  
Неразбрах има ли тук хора с епилепсия. Или... примерно с митрална недостатъчност 2 степен, началната и първа степен  не е причина за ПА дори и да има такава........може да бъдат проблеми независми един от друг.

А надали за астмата, хипогликемията или митралната недостатъчност основното  лечението е Ривотрил. За тези проблеми си има лечение и режими и на тях  трябва да се наблегне.  Има излекувани хора и от тези здравословни проблеми с алтернативни, с официлани, с комбинирани методи, с всякакви. Просто човек трябва да търси и да се лекува,  и да не вярва на догми без значение научни или религиозни.Цитат
Има ПР, които за в резултат на недостиг на внимание по рождение, липсва достатъчно химическо вещество, което да дава възможност, човек нормално да се концентрира и т.н. Тези състояния се лекуват с медикаменти.
  
Липса на достъчно химическо вещество поради липса на внимание по рождение - такава ситуация НЕ МОЖЕ  да съществува! От къде идва тази липса на внимание по рождение,  от минал живот ли!                                            
Може би искаш да кажеш липса на достъчно химическо вечество по генетични причини. Но кой я установи тази липса. Има ли някой от вас при който това да е установено с лично изследване. Няма!
Това  е само една хипотеза в официлната медицина без доказателства която не е общоприета, а само от лекари и учени които възприемат науката и медицината като догма(религия) и са  големи материалисти неосъзнаващи че биографията е по силна от биологията в тази проблематика. И че обречени бебета на психични разстройства няма, дали ще ги развият или не зависи от предстощият им жизнен път.

Ако някой лекар разграничи дали една атака е в следствие на ген или на биография, ще му дадат нобелова награда. И никой не го прави това, то е и невъзможно.

Дали има тук хора с генетично нарушена биохимия не е ясно. Но е сигурно че има хора със система от убеждения която най много да ги е забила още повече в проблема, и това с ривотрил не се лекува.

Просто си разсъждавам, наистина всеки има право да употребява ривотрил колкото често намери за добре!
Но въпроса е че това не е личен избор точно, а е първоначално подтикнат от психиатри с не особена богата обща култура в това което работят да отсеят кога наистина е необходим и кога не ривотрила. Личен избор е дали ще отида да си купя аспирин, но ако направя личен избор да си купя ривотрил никой няма да ми го продаде. 
« Последна редакция: Юни 14, 2013, 04:02:43 от Мая » Активен
kendy
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 22


Профил
« Отговор #19 -: Юни 17, 2013, 10:08:18 »

Просто да си го кажем , че без ривотрил не може.
Активен
kendy
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 22


Профил
« Отговор #20 -: Юли 03, 2013, 12:27:14 »

... и да допълня, че компетентните органи трябва незабавно да вземат решение по въпроса и да осигурят това лекарство.
Активен
zasd
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: Юли 04, 2013, 01:00:02 »

Лекарствата у нас се делят на три групи:

- разрешени за употреба(ривотрилът е в тази група!).
- разрешени за употреба с особенно внимание(в тази е лексотана.)
- опасни(, а в тази е "АНАЛГИНА" - забранен за употреба в много страни защото постоянната му употреба води до нарушаване кръвотворната функция
на гръбначния мозък и води до ЛЕВКЕМИЯ!, а у нас той се продава свободно и се консумира като топъл хляб!, ЗАЩО?.

ривотрилът и диазепамът(той се продаваше свободно до 90-те години като реланиум от 5 и  10мг. Диазепам има транквилизиращо (своеобразно успокояващо от напрежението, напрегнатостта, страха действие)), са от една и съща група(бензодиазепини) - ривотрилът има същото действие.

ТОГАВА ЗАШО ТЕЗИ КОИТО НЕ СРАДАСТ ОТ ЕПИЛЕПСИЯ  ДА НЕ ГО УПОТРЕБЯВАТ ЗА СВРЪХ ВЪЗБУДНИ АТАКИ?, аз го употребявам повече отъ 20г. в птдържаща доза от 1 до 2мг. иииииииииии, няма спиране, опитвал сам десетки пъти отказване ни не става, сега сам на 2 по 0,5мг., но като едва ли ще се получи, и ако го спрат трибва да мина на диазепам ли!?.ю

Димов
Активен
kendy
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 22


Профил
« Отговор #22 -: Юли 04, 2013, 01:17:19 »

Здравей, Димов!
Какво ще рече "лекарства,разрешени за употреба с особено внимание". Случвало ми се е да пия лексотан.
Да се надяваме, че вноса на ривотрил-а няма да спре, защото много хора ще имат проблеми.
Активен
zlatko
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


Профил
« Отговор #23 -: Юли 19, 2013, 10:03:16 »

Спирането на вноса на Ривотрил е равносилно на лудост от страна на държавата, поредната между другото. Да се надяваме, че La Roche и нашите бетонни глави ще се разберат. Ако спрат Ривотрил трябва да започнат да внасят друг аналог със същото активно вещество, а такива има много. Фирми, производителки на лекарствени продукти с активно вещество клоназепам има , например сега се сещам за антелепсин.
Активен
kilroy
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: Юли 27, 2013, 02:12:24 »

Вземам Ривотрил от 12 години. Успях да намаля дозата до 1 мг дневно, но ще ми трябват поне още 2-3 години докато окончателно го спра. Как да стане това, ако няма наличност в мрежата? Рязкото отнемане (т.нар. " turkey") си е направо опасно Embarrassed Велика простотия... Няма точен заместител, дори и от групата на бензодиазепините Huh? Трябва да се даде гласност на проблема!
Активен
theshadow
Гост
« Отговор #25 -: Август 01, 2013, 06:53:31 »

Ривотрил ще го има до края на 2014г... Според тази новина тук-

http://fakti.bg/zdrave/67694-izteglat-rivotril-ot-balgaria?utm_source=flip.bg

Т.е. лекарите са тези, на които се пада да преорганизират в този срок лечението на своите пациенти...

Решението за изтеглянето на лекарството е на самата фирма „Рош България“ ЕООД, до колкото схванах, а не на държавата... Причината, която посочват от фирмата- не можели били да му поддържали ниската цена, която държавата изисква... За мен това е безобразна заигравка със здравето на хората...
Активен
zlatko
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


Профил
« Отговор #26 -: Август 06, 2013, 03:46:19 »

Ако някой има нужда от Ривотрил, а няма в наличност мога да му предоставя при наличие на паническо разстройство или епилепсия.
Активен
zlatko
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


Профил
« Отговор #27 -: Август 06, 2013, 03:48:54 »

Забравих да допълня - на аптечна цена.
Активен
ddiddi
Full Member
***

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 203Профил
« Отговор #28 -: Август 22, 2013, 09:53:01 »

Наистина е неприятно да се спре лекарство, което помага на стотици хора да живеят пълноценен живот...Това не е смучещо за гърло, та да се допусне такова нещо. Споделям моя опит: пила съм Ривотрил, не ми помогна грам. Но пия Ципралекс и това е моето хапче, както Ривотрила е на много от вас... в началото пиех и рибено масло ОМЕГА 3 БРАНШАРП, което има съставка важна за серотонина и я няма в другите, но от повече от година не го внасят...наистина това е безхаберие от страна на държавата...
Активен
blaupunkt9
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: Ноември 04, 2013, 07:16:53 »

Моята приятелка има нужда от Ривотрила,и го пие от години ако го спрат, и тя започне да се мъчи всички ще ви ПРЕЧУКАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Последна редакция: Ноември 04, 2013, 07:22:21 от Sony475 » Активен
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1