evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 02:51:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: НАВИКЪТ ДА СЕ СТРАХУВАШ  (Прочетена 2546 пъти)
Ari
Sr. Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 265

Профил
« -: Юни 05, 2013, 12:03:52 »

Не съм писала отдавна. Времето, обаче ми даде възможност да преосмисля някои неща относно страха. Страхът мутира под различни форми и за различни неща.
Например, ако имаш партньор и той те ограничава във възможностите да се изявяваш, страхът се появява точно тогава, когато той ти мрънка или иска разни неща от теб, които ти не смяташ за важни, а само ти губят времето.
Страхът се засилва и когато ти ограничават свободата на избор.
Страхът се засилва и когато виждаш че разчиташ само на себе си, а другите около теб само искат без нищо да дават. Чувстваш се сам, независимо, че около теб има твои близки хора.
Тези поведения и ситуации причиняват страх и тревога. И когато се опитваме да ги игнорираме, поведенията и ситуациите, се появава ПА.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #1 -: Юни 05, 2013, 01:35:44 »

Когато подтискаш желанията си дълго време и не ги удовлетворяваш по подходящ начин, се появяват симптоми - атаки или други такива все интересни неща. На мен понеже ми е скучен живота, от време на време си спретвам нервна криза, която да го разнообрази, и която да анализирам и разнищвам на дълго и на широко. Който все още не се е оженил, да се хваща здраво и да си живее живота. С мъж, без мъж, все тая или съответно жена за мъжете. Когато си необвързан имаш толкова много възможности да си направиш живота интересен-разходки, пътешествия, срещи с най - различни хора................ при мен това секна с женитбата. Не всички са така обаче, момичетата около мен продължават да си излизат, да се събират и да купонясват. Не са много тези, които я карат като мен. Така че живейте си живота, стига с тия ПА и мерене на кръвното налягане.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Ari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Юни 05, 2013, 01:44:48 »

Фатмагюл:), бракът си  е бреме. Човек трябва да се съобразява с другия и това на моменти е вбесяващо и направо депресиращо. Когато има и деца, така наречения личен живот изчезва, поне докато децата са малки. Още един повод за депресия. Абе, направо си  е ад, особено за жените.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Юни 05, 2013, 01:46:58 »

Да, така е. Особено, когато всеки ден правиш абсолютно едно и също, особено когато на следващия ден все едно нищо не си бутнал в дома. Затова и казвам, че всички, които са под 25 тук и са все още неженени, да не си занимават главата с глупости като това, че видиш ли се припознали и това било признак на лудост. Или да ги е страх от полудяване. Полудяването, влудяването идва, когато ти се налага да правиш всеки ден абсолютно едно и също нещо.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #4 -: Юни 05, 2013, 04:51:58 »

" Тези поведения и ситуации причиняват страх и тревога. И когато се опитваме да ги игнорираме, поведенията и ситуациите, се появава ПА."

Не съм съгласен. Тези ситуации пораждат чувства в нас, които ни подтикват да реагираме на тях. ПА идват тогава, когато породените в нас чувства от изброените от вас ситуации, не са излезли навън и не са свършили своята работа. Какво означава да излязат навън?
Какво се очаква от вас, когато някой ограничи свободата ви, или възможностите ви за изява? Ако вие сте просто безмълвен свидетел и "потърпевш", въпреки това което преживявате, означава, че вашите преживявания ще придобият и телесен вид /спряганите "симптоми" на болести от неограничен тип/, или ще предизвикат страх, поради факта, че не сте наясно какво да правите с емоциите и преживвяванията си в подобни ситуации,и опасността от това, да излязат навън неоразмерено, и импулсивно-агресивно е много голяма, а е опасност, защото ще предизвикат конфликт.
« Последна редакция: Юни 05, 2013, 05:00:29 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Юни 06, 2013, 11:02:37 »

Когато някой ограничава свободата ми, чувството е че сякаш променят моето Аз, това което съм и искат да направят друг човек от мен. това ме прави много настъпателна към човека до мен. Ставам нервна, спирам да му вярвам, мисля си че ни ми мисли доброто. Въпреки че под фразите "мисля ти доброто, не прави това, не ходи там", смятам че има манипулация. Или  нека кажа - контрол над ситуацията и живота на човека до теб. Ако трябва да правя другите каквото искат от мен получавам ПА.
Активен
bai hui
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #6 -: Юни 07, 2013, 09:22:09 »

=
« Последна редакция: Юни 10, 2013, 02:02:15 от bai hui » Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: Юни 08, 2013, 10:02:06 »

Любовта разстройва психиката. Нали я признаха за болестно състояние. Аз също съм на мнение, че тия всичките разстройства са свързани и с любовта. Особено несподелената. Аз много трудно преживявах загубите на любов. Еле пък ако любимия не ти обърне внимание, а ти си лудо влюбен... Подбива ти се самочувствие и всичко..............Иска ми се да започна живота си отначало, ама с този акъл. След кризите макар че се преживяват трудно, се научих да обичам повече себе си, да отстоявам себе си, да усещам кога хората се опитват да ме манипулират и т.н. и т.н.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
delicacy
Sr. Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 454

Профил
« Отговор #8 -: Юни 08, 2013, 10:07:32 »

След кризите макар че се преживяват трудно, се научих да обичам повече себе си, да отстоявам себе си, да усещам кога хората се опитват да ме манипулират и т.н. и т.н.
Много си права, особено за манипулациите на хората, затова човек трябва да обича себе си и да бъде лоялен към другите в степен, толкова колкото те са лоялни към себе си.А да не говорим, че така наречената любов, е една голяма манипулация, особено в днешно време. И както казва Ари, тя по-скоро ограничава свободата на човек, отколкото да го прави щастлив.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: Юни 08, 2013, 01:02:46 »

Дам, хората живеем със стереотипи. Примерно, все още поне в нашето семейство, жената е символ на слугата вкъщи - момиче за всичко. Най - лошото е, че аз самата преди мислех по същия начин - че трябва да се справям с всичко вкъщи, че иначе не съм жена като хората и т.н............... Сега знам, че е невъзможно да оправиш всичко, всичко да ти е наред вкъщи и да имаш време за всеки по отделно. Сега, когато съм изморена не се юркам да оправям, ами си почивам, доколкото детето позволява това.
Всички, които лалат във форума как мечтаят за любовта, за семейство и т.н.... си нямат идея за какво наистина мечтаят.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #10 -: Юни 08, 2013, 07:10:45 »

Семейството е създането , за да се осигури отглеждане на децата. Иначе не мисля че семейството създава щастие на хората , особено пък за жените. Така наречените семейни задължения на жените  е един ужасяващо неблагодарен труд. По-добре една жена да влага този труд навън и да изкарва някакви пари ще се чувства по ОК  отколкото  да хвърчи като автомат и   наглежда перални , печки и да търка с парцала. В крайна сметка си има фирми за почистване. Жените не са слугини,я.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: Юни 08, 2013, 07:18:44 »

Хе-хе. Ако имахме пари, със сигурност щях да си имам помощница вкъщи. Ама нъцки.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
kasanena
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Юни 08, 2013, 07:21:41 »

Най-омразната работа ми е това Човек не е създаден да прави неща , за които на всичкото отгоре никой не му е даже и благодарен а мислят, че им езадължен
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Юни 08, 2013, 07:28:18 »

Дам. Знаеш ли, благодарение на тези кризи промених мъжа ми и вече почти не мърмори. От време на време само. Жалко е, че човек трябва да се изтормози толкова много, преди да постигне толкова елементарно нещо.
Не знам тъпа ли съм или повечето жени сме така, ама преди хич не ми беше идвало на ум, че тези стереотипи ни вкарват в кризи. Мъжът ми е бил възпитан с нагласата, че жената трябва да е като слугиня вкъщи. Много мъже са по този начин, дори да помагат в домакинството, жената според тях трябва да им е благодарна.......... Около мен масово мъжете като се приберат сядат и чакат да им се сложи, вдигне и т.н. Аз самата преди смятах, че съм длъжна да правя всичко това и очаквах единствено благодарност, която не получавах... Но да подчертая, аз смятах, че съм длъжна да съм като слугиня, а получех ли помощ от мъжа ми, трябваше да съм му благодарна........ Много жени живеят в такава заблуда.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
kasanena
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Юни 08, 2013, 07:43:06 »

Вярно е. Никой на никого не е длъжен. Само майките трябва да готвят на мъничките си децица, защото те са безпомощни. Всички останали трябва да са отговорни, жените не са слуги и не са длъжни особено на мъжете си. Жените трябва да имат свои живот , а не да стоят пред печките .Все пак не се женим за тоба, бе хора. не пръща от желания цял живот да правя манджи police
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА