evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 27, 2021, 01:19:45 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Невроза или физиологичен проблем :( Моля, дайте ми съвет, изгубих пътя  (Прочетена 1052 пъти)
mmm
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


Профил
« -: Април 27, 2013, 02:49:25 »

Здравейте, имам нужда да споделя какво ме измъчва и се надявам някой, който е минал през това да може да ми даде съвет какво да правя. Предварително благодаря на прочелите до края.

Момче, на 23 години съм. От известно време започнаха проблемите ми със здравето, с които лабилната ми психика не може да се справи, което от своя страна влошава положението и затваря порочния кръг физически - психически дискомфорт.. Дори не знам кое е първоизточникът и дали имам неврологичен проблем, който засилва симптомите на болест или обратното Sad Основните ми проблеми са със сърцето - кръвното, пулса. Мисля, че всичко започна преди няколко месеца, когато получих първата си паническа атака, която за себе си мисля, че знам от какво беше провокирана. Но стресът на работа и изобщо в ежедневието също много се бяха насъбрали и по всичко усещах как отчаяно имам нужда от малко почивка - психически и физически релакс. Това като че ли също допринесе за появата на панически атаки - мисля, че всички знаят какъв кошмар е, страхът, че ще ти стане нещо на сърцето, че се разболяваш, че умираш.. Будех се от задушаване през нощта. И преди съм имам симптоми като сърцебиене, но винаги ги отдавах на кафетата, които съм изпил, или на умората, на времето, с две думи никога не им обръщах внимание и ги подценявах. И така до първата ми паническа атака. Както казах, оттогава досега минаха вече няколко месеца, през които нищо в ежедневието ми не се промени, ходех си на работа, излизах с приятели. Докато наскоро една неделя по обяд, когато лежах най-спокойно и си почивах и не ангажирах съзнанието си с нищо, освен с плановете и резервациите за пътуването, което планирах, ненадейно получих хипертонична криза - кръвно 170, пулс 120 удара (за мен това не са нормални стойности, тъй като, сигурно е важно да спомена, на всичкото отгоре имам и винаги съм имал проблем с килограмите - на ръст 181 см. тежа само 55 кг., и нормалните ми стойности на кръвното винаги са били под 110-115). Така се озовах в болница, където след многото прегледи не се случи нищо друго, освен паниката ми да се засили още повече. След ЕКГ, ехокардиография и т.н. се установи, че имам незначителен пролапс на клапата, а докторката каза, че това е козметичен дефект, с който живеят много хора и няма място за притеснения. При мен най-вероятно било вродено или се дължало на малкото ми килограми. Няма нужда да споменавам, че тази информация ми повлия много зле и вечер започнах да взимам успокоително за да мога да заспя. Освен тези изследвания ми направиха и снимка на бял дроб, на която пък се виждали някакви сенки. В епикризата ми пише "остър бронхит" и когато попитах докторката за това, понеже аз нямам такива симптоми, тя ми каза "трябваше нещо да пишем" и понеже нямало основание да е бронхит, ме изпрати отново да ми вземат кръв и да ми направят изследване за ... туберколоза. Тестът бе отрицателен, но това ми създаде шока от още един ден чакане на резултати и черни мисли.. Направих си и изследване на щитовидната жлеза. Заключението е, че жлезата ми е напълно нормална, като е малко по-силно кръвоснабдена отдясно. Резултатите от хормоните са: TSH - 2,41 mcIU/ml (0,27 - 4,2); FrT 4 - 20,76 pmol/l (12,0 -22,0); anti TPO 23,83 IU/ml (0 - 34). Всички други кръвни тестове са в нормата, вкл. биохимия, хемоглобин и т.н. като единствено левкоцитите бяха завишени и затова заключението беше прекаран бронхит. В крайна сметка ми изписаха да пия бетаблокер (?! с моята хипотония?) и да си следя кръвното. Когато най-накрая ме попитаха защо съм толкова слаб, аз казах, че нямам апетит и не се храня, а докторката веднага ме попита депресиран ли си? и ми изписа антдепресант - деанксит. Аз ги купих, но се разколебах да ги пия след като прочетох листовката. Взех си да пия добавки, четох, че коензим Q10 е добре за съединителната тъкан и ще помогне за пролапса. Но параноята, че нещо ще ми стане на сърцето не спря да ме гони.. След като няколко дни всички симптоми бяха отшумели, ненадейно отново получих "пристъп", но този път имах само чести екстрасистули, а кръвното и пулса бяха нормални. Веднага отидох при кардиолог, този път друг лекар. Направиха ми ЕКГ, което по техните думи не можеше да бъде по-перфектно. Докторката ми слуша сърцето близо 5 мин. и заключението й беше, че нямам пролапс, защото не чува нищо нередно в лявото предсърдие, или ако имам, наистина е пренебрежимо малък, сравни го с бенка на бузата, с която си живееш без симптоми. Дори се осъмни, че имам екстрасистоли, според нея си усещам сърцето, което бие ту по-бавно, ту по-бързо в рамките на нормалното. Но е факт, че по време на прегледа бях спокоен и не усещах сърцебиене. Веднага щом се прибрах обаче отново започна. Изписаха ми магнезий, защото освен сърцебиене имам и мускулни крампи и схващания по цялото тяло, което отново отдадоха на причината, че не се храня редовно и по-леки успокоителни на билкова основа. Казаха ми да не пия бета-блокер. Разбрах вече след като 3ма специалиста ми обясниха, че дискомфортът, който чувствам в сърцето не е предизвикан от предполагаемия пролапс и няма други физилогични проблеми, трябва да търся проблема в мозъка си и страха, който засилва симптомите при най-малката им проява.. Никой досега обаче не ми постави диагноза сърдечна невроза или вегетативна дистония, защото не съм бил при невролог или псхихолог. Мисля следващата ми стъпка да бъде преглед при невролог, който да ми обясни има ли нещо страшно да започна да пия антидепресантите, които толкова ме притесняват. След всичко, което изчетох в интернет, разбрах също и, че сърцебиенето ми, от което най-много ме е страх най-вероятно се дължи на ниското ми кръвно. И на това, че не спирам да мисля за него, да се страхувам от него, да се тревожа и да си поставям диагнози и да си представям черни сценарии. Но за да се справя с него, трябва да имам апетит, да ям и да пия повече, за да не ми пада кръвното, но за да имам апетит, трябва да не ме е страх от симптомите, да се размърдам малко вместо само да лежа, да не се страхувам да се движа и да излизам от вкъщи, да не отхвърлям по 30 повиквания на ден и да не страня от хората, които искат да ми помогнат (вече започнаха наченки и на това), да послушам докторите и да им повярвам. Сигурно не съм единствения, който си мисли, че няма оправия от това, че никой не може да му помогне, колкото и да не изглежда страшно това положение и да си мислят някои хора, че ми няма нищо и само се преструвам.
Моля, кажете дали има други хора, които могат да се опишат с моето състояние, какво правите, за да се измъкнете от това блато? Дайте ми съвет, как събирате кураж и се борите със страховете си. Защо не мога да се радвам на живота пълноценно на 23 години? Мислите ли, че това е мазохизъм и подсъзнателно се наказвам за нещо? Само психиатър ли може да ми помогне? Благодаря!!
Активен
Шашмагюл
Hero Member
*****

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962



Профил
« Отговор #1 -: Април 27, 2013, 05:14:37 »

Това е отговорът на тялото ти срещу това, че си работил прекомерно и не си си дал почивка навреме. Карай я по - леко и вземи понапълней малко  Smiley Ше ти мине. Имаше много във форума с такива оплаквания, но никой почти не остана.
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
EvaRAngel
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Април 28, 2013, 08:18:50 »

Здравей !
Аз имам почти същите проблеми , с които живея близо две години . Изпитвам страх от всичко ,а тялото ми хич не работи като хората . Майка ми се изрази правилно , като ми каза че вероятно материализирам страховете си . При мен лошите усещания не идват само от страх за здравето , а идват и от негативни мисли . Депресията ги поражда , а те пораждат паниката . Разбирам го толкова добре , но немога да се преборя . Опитвах да търся помощ от къде ли не , но които не го е изживял ни мисли за лигльовци .
 Наистина незнам как да се измъкна от това . Все се надявам на чудо или някаква позитивна промяна . Много хора казват че ако се занимаваш с нещо което да отвлича вниманието ти , то тогава ще си по добре , но никой от тях не си дава сметка колко е трудно за човек в тежка депресия да получи удоволствие от каквото и да било .
 На теб ти желая успех . Единственото скоето мога да ти помогна , е осъзнаването че не си съм в това , а има и много други като теб . Ако искаш можеш да ми пишеш на лични . Все па съм по голяма от теб и мога да ти разкажа как съм се измъквала от атаките .
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1