evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 07:25:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Смелост и страх  (Прочетена 6718 пъти)
poopo
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Профил
« -: Април 23, 2009, 08:14:00 »

Можете ли, всеки от вас да даде определение,  какво за него е смелостта, и какво страха. Как си ги представя и  какви чувства изпитва. Направете  описание на двете противоположни чувства. Roll Eyes
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 90

Профил
« Отговор #1 -: Април 24, 2009, 08:42:23 »

Според мен смелостта е сила да преодолееш себе си, докато ирационалния страх е загуба на тази сили или може би по-точно казано отслабване на тази сила. А, когато говорим за нормалния житейски страх, то той е инстинкт да съхраниш себе си и своите близки. Такова е моето виждане за смелостта и страха.
Активен
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #2 -: Април 24, 2009, 08:54:48 »

Здрасти, poopo! Хубава тема. Лошото е, че не мога да ти отговоря подобаващо, защото, както знаеш, имам проблем с визуализациите. Въпреки това, обаче, искам да се включа. Първо искам да кажа, че за мен не може да има смелост без да е имало страх преди това т.е. двете понятия са свързани. Мисля, че ако просто правиш нещо, без да си почувствал заплаха, това е нищо, но ако го направиш, въпреки, че си усетил страх - това е смелост (понякога и глупост Smiley). Смелостта за мен е победа над страха. Сега ще напиша какви асоциации възникват в мен при двете думи. Пиша ги на момента и след 1 час може да не мисля така Smiley.
Страх - тревожност, заплаха, проблем, неувереност, безпомощност, слабост, провал, загуба
Смелост - увереност, кураж, сила, победа, стабилност, надмощие, борба
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: Април 24, 2009, 09:34:05 »

"Смелостта за мен е победа над страха."

Точно така. Но за целта трябва да умееш да предизвикваш чувството "смелост" когато ти е най-необходимо. Потренирай малко като първо извикаш чувството "страх"  и после бързо го преборваш с чувството "смелост".Пиши резултатите.
Активен

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш.
Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: Април 24, 2009, 07:00:30 »

Как мислите, за да се победи един страх каква сила е нужна? Силата дали се "отглежда"  или просто тя си съществува във всеки то нас?
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Април 24, 2009, 07:29:09 »

Разбира се, че съществува. Но след толкова време на негативни и плашещи мисли, тази  сила  просто е подтисната.Оказва се че се въртим в един кръг от който няма излизане, и  е време да бъде събудена и пусната в действие.Аз наистина нямам обяснение - чета  във форума как се търсят хапчета, които да преборят ПР. Мили хора, такъв медикамент НЯМА.Разберете, че силата е във вас самите. Никой не може да влезе във вас и да ви "оправи" мислите. Никой. Разберете, че без работа не може.За някои може да е трудно, за други -  не толкова, но важен е резултата нали? Тук чета също, как всички се оплакват и търсят начин да се оправят, на този етап не го намират....и т.н........Човек се разделя с ПР тогава когато той реши.Аз не ви предлагам "панацея" но ви предлагам един от най-новите безвредни и доказали своята ефективност начини за справяне с нея. А изборът е ваш.....
Активен

Boyana
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Април 24, 2009, 08:57:32 »

Poopo, аз съм готова да започнем с конкретни действия. Оставяме лекарствата на страни. Нека направим конкретни предложения за упражнения. Например от утре с коя мисъл или по-точно, с какво действие да започнем да се борим и срещу кой страх? Как да ги стеренуваме? Дай някакъв пример за действие  и веднага съм тогова да го приложа.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #7 -: Април 25, 2009, 09:13:12 »

Здравейте , колеги. И аз съм на старта .  Cheesy. Мен много ме е шубе от това да се отдалечавам от къщи на повече километра и съм готов да боря  тоя страх. Обаче засега не зная как Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh?
Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #8 -: Април 25, 2009, 11:11:48 »

С вас съм! Аз още не съм стигнала до хапчетата и ще се боря да не стигна. Мен ме е страх от припадане и понякога когато много ме заболи нещо - дори от смърт.
Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
ru
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 122

Профил
« Отговор #9 -: Април 25, 2009, 03:07:26 »

Здравейте на всички! Днес малко късно се включвам. Димчо и Боянка, ако се съди по картинките, вие май наистина сте готови за старт Smiley. Правилно ли съм разбрала, че тук се заформя нещо като клуб на непиещите лекарства и борещите се със собствени сили Smiley? Ако е така и аз съм с вас. Толкова за това, сега сериозно. Явно темата на poopo предизвика интерес и аз се радвам. Мисля, че всеки от тук присъстващите показва косвено по този начин, че търси изход на проблема  си. Според мен единственият начин да се пребориш със страха е като се изправиш срещу него. Когато те е страх да правиш нещо, просто трябва да започнеш да го правиш, за да се пребориш със страха от него. В този ред на мисли много ми хареса изказването на Мадлен Алгафари, която каза, че поговорката в случая не трябва да бъде " Който го е страх от мечки да не ходи в гората", а "Който го е страх от мечки да ходи в гората".
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Април 25, 2009, 04:38:37 »

Направо не знаете, колко много се зарадвах, като прочетох постовете на всички ви. Вие сте страхотни.Факта, че сте готови да се борите е вече 40% печалба във ваша полза.И понеже очаквате нещо конкретно......Всъщност аз снощи го бях публикувала.....после го изпратих на лични на Бояна, защото все пак не знам как би реагирал доктора, ако попадне на този форум, и го ппрочете, но в края на краищата аз споделям това, което на мен ми се случи... И така, като начало, всеки от вас да си представи, ако днес една фея го докосне с вълшебната си пръчица, и повече няма панически атаки, нито паническо разстройство (това което всеки от вас иска), утре като се събудите  и знаете че вече сте други хора, освободени от ПР, каква ще бъде първата ви мисъл, как ще протече денят ви. Опишете го по часове. Успех.
има продължение.........
Активен

Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #11 -: Април 26, 2009, 10:31:41 »

Еми, аз да взема да сложа началото.Ама, девойките да обещаят ,че няма да ми се смеят! Обещайте!
Първо, утре като се събудя искам да съм по-уверен в себе си с жените. Те малко ме плашат. Все си мисля, че ми се присмиват и че не гледат на мене сериозно като мъж. Искам да съм по-уверен и смел и да предизвиквам тяхното възхищение.
Второ, искам да стана малко по последователен , а не толкова импулсивен и хаотичен, абе отнесен.
Трето, искам нещо като обещая да го свърша, а не да се подмотвам с години и накрая нищо да не се случва и да ме смятат за несериозен.
Като начало, това . Не зная дали не изглеждам смешен, ама вече го написах, няьма да го трия. Нека това ми е първата смела крачса Tongue
Активен
rache
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #12 -: Април 26, 2009, 10:48:10 »

Първата ми мисъл ще бъде:А,колко леко дишам,колко свободна се чувствам!Та живота бил хубав,бе!!!После ще вляза в банята за сутрешния душ и няма да съм на щрек дали ще припадна!Ще си изпия кафето спокойно,без да се вслушвам във всеки удар на сърцето!Ще изляза на разходка и ще ходя дълго,без да се спирам!Ще се радвам на свободата си и ще се усмихвам.Дори ще седна сама в някое кафене,ще пия сок и ще си чета вестник!Ще се пребера уморена и няма да поглеждам часовника и да се озъртам кога ще се пребере съпругът, за да не съм сама!Вечерта дори ще изпия чаша-две вино и ще съм истински щастлива и доволна!
Ееех,мечти...Кога?
Активен
poopo
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Април 26, 2009, 11:19:05 »

Ееех,мечти...Кога?  - УТРЕ
Не го приемай като мечти, а организирай точно по този начин да ти мине денят.Страхотно си се справила, защото аз направо не можах да реагирам в началото какво бих правила без ПР.Толкова дълго бях живяла с него, че се събуждах и заспивах с това.

Към Димчо - браво за смелостта, запази тези желания за малко по-нататък.Идеята беше, да опишеш първия ден без ПР, как ще протече, даже по часове.
Активен

rache
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Профил Ел. поща
« Отговор #14 -: Април 26, 2009, 11:39:29 »

Не,не е утре,сега е!Аз го правя всеки ден,рооро,но в мене все нещо смята,пресмята,тиктака,брои!Брои минутите да се пребере някой вкъщи,брои ударите на сърцето,брои дните на седмицата(в почивните не съм сама) и т.н.Иначе излизам,но съм скована,скована от страх!Въпреки всичко не спирам,няма да се предаваме,я...! Wink Wink Wink
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА