evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 09, 2024, 03:47:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Кои ситуации предизвикват страх при социална фобия?  (Прочетена 16500 пъти)
Administrator
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« -: Юли 04, 2009, 07:31:59 »

Страхът  при социалната фобия е два вида.
Общ - когато се появява в ежедневното общуване с другите
Специфичен - когато страхът се появява само в дадени ситуации.

Тези ситуации могат да бъдат:
-Говорене на публични места
-Когато си обект на внимание
-Когато се храниш на обществено място или пиеш на обществено място
-Когато говориш или пееш пред публика
-Когато подготвяш административни или търговски сделки и имаш контакт с партньорите си
-Когато започваш разговор
-Когато те представят на другите
-Когато телефонираш на някого
-Когато изразяваш мнение или защитаваш позицията си
-Срещаш чужденци или непознати хора, както и хора от противоположния пол
-Когато си в компания на много хора
-Когато говориш пред кръг хора
-Когато говориш пред авторитети
-Когато изразяваш комплименти или получаваш комплименти
-Когато не можеш да разбереш гледната точка на другия
-Когато трябва да бъдеш център на внимание
-Когато трябва да покажеш някакво свое умение пред определен кръг от хора
-Когато трябва да покажеш резултат от своя труд
-Когато предстои  да имаш сексуален контакт и очакваш да бъдеш подложен на преценка

Най-доброто лечение на социалната фобия е чрез психотерапия.
Активен
tifka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

Профил
« Отговор #1 -: Юли 06, 2009, 03:06:08 »

Moqta mai spada kam specifi4nata.Ponqkoga sam s perfektno nastroenie,fobiqta sqka6 iz4ezva,ne se pritesnqvam da govorq svobodno darja se nahakano.Drug pat napravo se vdarvqvam ot panika Lips Sealed  Ne moga da opredelq v koi to4no situacii se proqvqva fobiqta za6toto tq idva i si otiva iznevidelica Huh?
Активен
go6k091
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юли 30, 2009, 11:53:10 »

аз се притеснявам при всичките ситуации мисля че полудявам държа се естествено само когато съм си вкъщи 
Активен
Tara
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил
« Отговор #3 -: Юли 31, 2009, 11:16:49 »

Здравей, go6k091! Би ли разказал малко повече за симптомите, които получаваш навън?
Активен
Marquez
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Август 04, 2009, 11:22:32 »

zdraveite pi4ove toku 6to vidiah saita. Mnogo e dobar i varshi chudesna rabota na hora s podobni problemi. Az Stradam ot Socialna Fobia i opredeleno se poiaviava ,kogato razgovariam s hora ,koito ne sam opoznal vse oshte (fobiata mi se izraziava v tova ,che zapochvam da si mislia neshta ot tipa na -tozi e poveche ot men taka kato go slusham ,kompleksiram  se i si glatvam ezika.)Sashto taka mi e trudno da osashtestvia parvi kontakt naprimer ,neznam zashto opitvam se da go preboria no e dosta slojno po princip dosega ustanovih che povecheto problemi itdvat ot niskoto samochuvstvie pone spored men --zapochvash da se mislish za nedostoen spriamo lichnostta sreshtu teb i tova porajda trudnosti v obshtuvaneto .V saita prochetoh ,che edno ot lecheniata e s psihoanaliza i tozi pat sam tvardo reshen da stigna do kraia na neshtata na 25 g sam i tezi problemi me machat pone ot 15 godini .... ubeden sym ,che shte mi e trudno da otida pri takav tip lekar no e kraino vreme da napravia neshto...ako niakoi znae telefon ili niakakav drug kontakt s podoben lekar neka drasne edin red shte sym mu mnogo blagodaren ,zashtoto sym dosta zelen na tazi tema vse oshte...chao ot men
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #5 -: Август 04, 2009, 02:48:37 »

Здравей, Marquez! Това, което преживяваш ми е минало през главата. Знаеш ли, как започнах да се спасявам от това свръхнапрежение и неудобство, което изпитвах пир контактите ми с непознати хора? В момента, в който си представях, че човекът срещу мен е доста по-талантилив и ,че не си заслужава той да говори с мен - аз съм човекът слаб и недостоен за общуването си с другите, в тоя миг си представях, че моя събеседник може да изпитва същото, каквото изпитвам аз към него. Представях си ,че този човек също има ниско самочувствие и се притеснява  в общуването си с мен, но не го показва. От момента, в който започнах да мисля так, се почувствах малко по-спокоен  и се опитвам да не се изолирам от хората. Разбрах,че всички хора изпитват на моменти чувство за малоценност, даже и най-преуспелите и с големи постижения в живота. Всеки човек изпитва напрежение, когато трябва да го оценяват другите. Така че, давай слмело - не си единствен в това, което изпитваш и не се изолирай!
Активен
anjito91
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Август 22, 2009, 05:35:10 »

zdraveite! za purvi put vlizam v tozi sait i mislq 4e e mnogo dobur i bi pomognal na mnogo hora. az sum na 17 godini i imam socialna fobiq. pri men tq se poqvqva vuv vsi4ki izbroeni situacii no ne vinagi. ima momenti v koito dori i da sum popadnala v nqkoi ot tezi situacii fobiqta ne se poqvqva i se durja mnogo svobodno, no tova se slu4va rqdko. pove4eto puti se iz4ervqvam, polu4vam surcebiene i kogato se zapoznavam s novi hora sqka6 si glutvam ezika Sad pri men e taka otkakto stanah na 12 godini i do sega sym taka... 4udq se dali nqkoga 6te se opravq. vmesto da se podobrq az stavam vse po zle i po zle...
Активен
Lita
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« Отговор #7 -: Август 24, 2009, 03:09:32 »

При мен страха се появява рядко, но качествено.Винаги, когато съм на места зависеща от други хора.В автобус, при фризьор, зъболекар и т.н.
Активен
anjito91
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Август 24, 2009, 11:13:10 »

Lita, i pri men e taka, osobeno kogato putuvam v avtobus. Togava e izstinski ujas pri men. Poqvqvat se vsi4ki simptomi Cry
Активен
toni_d
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 197

Профил Ел. поща
« Отговор #9 -: Януари 08, 2010, 12:44:06 »

най-вече според мен всичко идва от това че СИ НЕУВЕРЕН В СЕБЕ СИ, ЛАБИЛНА ПСИХИКА И ВСИЧКИ МОГАТ ДА ТИ ВЛИЯЯТ
Активен
nina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Май 15, 2010, 01:07:23 »

Здравейте,
страдам от същия проблем.....депресирана съм, страхувам се да общувам с хората, затварям се все повоче и повече в себе си.....имам нужда от помощ.
Може ли някой да ми препоръча добър психотерапевт в Пловдив?
Активен
evropean
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #11 -: Юли 17, 2010, 05:29:15 »

и аз също търся психотерапевт в пловдив
Активен
ANONIMNIQ
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил WWW
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2014, 02:26:03 »

И при мен фобията е на лице при много от изброените ситуации, да не кажа  - всичките. Интересното е, че и аз съм имал случаи, когато изненадващо за мен, но попаднал в подобна ситуация фобията не само, че не се появява, но и се чувствам много комфортно и съм общителен и спокоен. Но това за съжаление най-често се случва в моменти, в които съм употребил някакъв алкохол.
Има много случаи, в които в началото, сядайки на една маса, на която има и непознати, се чувствам зле, фобията се проявява, изчервявам се, изпотявам се.... но с течение на времето, дали под влияние на алкохола, или защото поне малко съм свикнал с хората срещу мен, вече се успокоявам. Или може би ме успокоява факта, че в един момент и те са толкова пияни, колкото и аз, и едва ли забелязват, че съм малко зачервен в някой момент, а и да забележат, биха го отдали на алкохола.
Изключително ми е било трудно, когато съм ходил на фризьор .... главата ми непрекъснато трепери, аз се мъча да се контролирам, червя се, изпотявам се. Не съм ходил на зъболекар от години, защото имам чувството, че ако седна на стола, в един момент ще започна да се задушавам и да се изложа. В автобусите много пъти съм се чувствал некомфортно, ако по-млади хора седят срещу мен. И още много, много други подобни ситуации съм имал, които са ме стресирали. Изненадващо е колко хора страдат от подобна фобия.
Активен
evridica
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил
« Отговор #13 -: Януари 05, 2019, 06:27:14 »

Не знаех, че е социална фобия, ако не можеш да разбереш гледната точка на другия.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА