evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 08, 2024, 08:51:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: ПР,НЛП и Хипноза  (Прочетена 5657 пъти)
skorpi
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1629

Профил
« Отговор #15 -: Юли 18, 2010, 12:05:25 »

Мари, не съм отговорила, защото Орлин си е редактирал поста доста след като съм си легнала Grin Щом държите, ще отговоря:

Цитат
Какво би станало, ако припадаш отвреме на време? Какво като не контролираш - може би припадането иде, за да те научи да пускаш повечко контрола, ти кажи. Какво би станало, ако докато търсиш решението по реалното си припадане, го приемеш за част от живота си? Може би именно тогава то ще спре да се случва?

Ами какво би станало, каквото си става и сега - припадам си отвреме навреме. После си се свестявам, и така. Приела съм го като част от живота си, откакто се помня. За първи път припаднах, когато бях малка, паднах от фотьойла, защото се прекатурих (май бях на 5) и си ударих главата в един праг. После се събудих на дивана, където баща ми ми биеше шамари и се опитваше да ме свести. След което ми направиха изследване за епилепсия и се оказа първо, че имам, после че нямам.  Cheesy Грешка на апаратурата! Но след този удар (паднах назад) ми се е случвало да губя съзнание още много пъти. Понякога изцяло, друг път само колабс. Колабирам обикновено в първите дни на цикъла или около него. Случвало ми се е на места, където съм сама и никой не е разбирал (да речем в метрото), но въпреки това за мен си е било гадно самото изживяване. Тогава дойде и страхът, че нищо не мога да направя в такава ситуация. Аз не мисля, че ще спре да се случва така или иначе. Просто се стремя да направя нещата така че да не го мисля през останалото време (примерно ако е веднъж месечно, да е само тогава, не да се стряскам постоянно и така наистина да го провокирам). Освен ниското кръвно, имам нарушение на вестибуларния апарат, шийна лордоза и ошипявания, от които ми казаха, че може да е това чернеене пред очите и пр. В смисъл имам си там някви обяснения, разяснения кое защо се случва, но ми се иска да не го мисля. Като ще става, да става Wink

Цитат
Какво не би станало, ако не припадаш?
Не биха се вторачвали в мен, сякаш съм музеен експонат!

Цитат
- Kakво за бога задоволява в теб страха от припадане и тръбенето за него, вместо наистина да го разрешиш? Защото той именно е добавката към ниското ти кръвно, която причинява и реални припадъци. Защо припадаш, тоест защо се страхуваш от това?
Това ако го знаех, нямаше даже да имам регистрация в този форум Grin
Интересувах се от въпроса и аз и попаднах на някакво обяснение, че при проблеми с вестибуларния апарат често се пораждат такива страхове... имаше някакво сравнение с това как ако човек се подхлъзне, започва да се стряска, че ще падне и в този момент се чувства както аз преди да припадна Wink Най-много се страхувах, когато имах вертиго - тогава няма спасение нито като лежиш, нито като седиш, просто си като в лодка, която постоянно се обръща. Ходиш, но сякаш пълзиш. Накрая сядаш на земята, защото просто тялото ти не те слуша. Плашещо е това доста. Обикновено когато вертигото спре, и страхът изчезва. Остава една лека тревожност само да не се повтори.

Цитат
- Наистина ли си правила всичко възможно, например всичко от по-горе изброеното?

Ами правих си и такива експерименти, да. Станах неволен свидетел и на припадаща на плажа жена - успокоението е само за момента. Тогава ми беше смешно... Приемам го като игра, изигравам си ролята, и после пак.

Цитат
Какво би станало ако позволиш на някой терапевт наистина да ти помогне?
Опитах. Не веднъж и не с един терапевт. Като социален работник при мен са идвали "предписани клиенти" - да речем хероинозависима, която не само че не иска да разговаря с мен, ами не мога с месеци да я "хвана" да не е друсана, за да си свърша работата и да си напиша оценката. Разбира се, гони я параноята, че искам да й навредя и е меко казано агресивна. Направо да те е страх да стоиш в една стая с нея... какво правим тогава? Ами, не си говорим изобщо за проблема й. Почваме по заобиколни пътища. Първо й казвам малко за себе си, за да ме почуства по-близка и да събудя доверието й. После говорим за странични неща, все едно сме приятелки, седнали на кафе да обсъдят клюките... изведнъж й ставам симпатична и сама започва да споделя. Тогава си влизам в ролята. Всъщност, през цялото време съм си била в нея. Просто не съм й я натрапвала. В края на срещата тя пита кога ще се видим пак  Wink Случило се е в рамките само на една среща огромна трансформация - от предписан клиент тя се превръща в доброволен. Една малка победа в пътя към голямата цел.
Надявам се, разбирате, че това не е отклонение от въпроса, а съвсем илюстриран отговор. Ето го и изводът: може би самият факт, че отивам при терапевт в качеството му на такъв активизира защитните ми реакции и започвам да се държа така че и сама да не се позная (като на интервю за работа или изпит например). За да му покажа какво крия в себе си (дори и от самата мен) май трябва да го приемам повече като приятел, отколкото като терапевт, да имаме известна доза интимност. Като по филмите. Респектът, разговорите на "Вие", това че той с цялото си могъщество застава пред мен и ме гледа като експерт, оценител или не знам какво, ме кара да се свивам на диванчето, на което ме е поставил и да му се обяснявам като на катаджия що не съм видяла знака за ограничение на скоростта Grin От хиляда кладенеца вода ще донеса, ама няма да му кажа истината.

Активен

Животът не е чакане бурята да отмине, той е да се научиш да танцуваш под дъжда!
reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #16 -: Юли 18, 2010, 12:22:09 »

А знаете ли при мен кое е интересното.Аз също като дете(5-6г.) съм припадала веднъж ,но тогава въобще не ми пукаше.После спряха припадъците,защото се научих да ги предотвратявам.Като усетя,че се започва, сядах на земята,затварях очи,изчаквах да преминат ужасяващите симптоми и след 2-3 мин. бях готова.И така чак до преди 2 год,когато не само не успях да ги укротя,ами даже се засилиха толкова много,че не помня как съм се прибрала.В крайна сметка не припаднах,но това въобще не ме успокоява.И така от тогава  ми лепнаха диагноза ПР.Сега пак се научих да си укротявам симптомите,но парализиращия страх си остана!
Какво му казва на това-незнам!  Smiley
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #17 -: Юли 18, 2010, 01:13:25 »

Сетих се нещо! Мисля, че е важно... за предизвикателството да бъдеш в центъра на вниманието - защото това се случва, ако ти прилошее или припаднеш на публично място, нали? Всички погледи са в теб! Колко досадно е това Cheesy
Освен ако... не е забавно! Освен ако не е умишлено, целенасочено и мисля, че Орлин това искаше да ни каже... да вземем за пример пак плажа... първият път, когато установих, че там нямам оплаквания, беше по време на снимки - просто тогава вниманието беше насочено за нещо продуктивно. И страхът се разсея. Колко от нас крият състоянието си зад усмивките и зад театъра, който разиграват... да речем треса се от ужас. Страхът ще ме обладае напълно всеки момент. Имам 2 избора: 1 да му се дам и 2 да го заменя с нещо друго. Ако му се противопоставя, все едно избирам вариант 1. Затова вариант 2: увивам си кърпа на главата като арабка, изправям се и започвам да ходя... докато другите ме зяпат с интерес  Cheesy Grin Танцувам по улицата или просто правя нещо нетипично за обстановката и ситуацията, което привлича вниманието. Страхът го няма точно в този момент Wink Това значи ли, че трябва да се правя на шут през цялото време, за да не припадам и да не се страхувам от това Huh?
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 01:15:16 от skorpi » Активен

reni1506
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 162

Профил Ел. поща
« Отговор #18 -: Юли 18, 2010, 03:36:58 »

Аз също не обичам да съм център на внимание.
Ох,толкова е сложно...Защо няма кой да ни каже по какво да работим,та да знаем поне,че сме в правилната посока и рано или късно спасението ще дойде.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: Юли 18, 2010, 07:17:06 »

"Ох,толкова е сложно...Защо няма кой да ни каже жпо какво да работим,та да знаем поне,че сме в правилната посока и рано или късно спасението ще дойде.

Няма рецепта, за това няма кой да ви каже каквото и да е. Може и да има такива, които да се възползват от тази ваша нужда да чуете и узнаете за рецепта с главно "р" която е панацеята и "носи" спасението на крилете си, ама такава няма. Само с психотерапия става работата.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
bebe
Гост
« Отговор #20 -: Юли 18, 2010, 07:30:33 »

Хайде,всички във Варна на психотерапия ,ще е весело надявам се,защото ще се смеем един на друг Grin.Отстрани е смешно,така,че,заповядайте :-*ГРУПОВО
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: Юли 18, 2010, 10:12:02 »

""""""Танцувам по улицата или просто правя нещо нетипично за обстановката и ситуацията, което привлича вниманието. Страхът го няма точно в този момент  Това значи ли, че трябва да се правя на шут през цялото време, за да не припадам и да не се страхувам от това""""""

Знаеш ли, Скорпи, ако наистина направиш това максимум 2 пъти, страхът ти ще изчезне и то завинаги. Номерът е, че не ти стиска. Някъде в нета, четох, че една жена го е направила и знаеш ли,  действа. Дори, доколкото помя,  го бе правила само вднъж и така няколкогодишната паника си бе отишла. Имам прЕдложение: направи го два пъти! От пишещите в тази тема, само ти  можеш да го направиш! И за благодарност можеш да ми преведеш една втора от парите, които си готова да дадеш, за да и във форма на 4-ти август Wink

ПП Пишеш за припадъци по време на цикъл- на мен също ми пада кръвното и ми прилошава. Преди ползвах ефортил, а сега вивотон(хомеопатично) и съм добре. Ползвам го само по време на цикъла. ( за този съвет не ми дължиш пари Smiley
Активен
marriy81
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

Профил
« Отговор #22 -: Юли 19, 2010, 11:05:26 »

Здравейте, вчера писах във форума, но нещо никой не ми отговори. Има ли някой, който е ходил на хипноза и тя му се отразила зле?
Активен
skorpi
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Юли 19, 2010, 11:49:36 »

Цитат
Знаеш ли, Скорпи, ако наистина направиш това максимум 2 пъти, страхът ти ще изчезне и то завинаги. Номерът е, че не ти стиска. Някъде в нета, четох, че една жена го е направила и знаеш ли,  действа. Дори, доколкото помя,  го бе правила само вднъж и така няколкогодишната паника си бе отишла.

Не че не ми стиска, наистина правя го, за мен не е проблем, защото от малка години наред съм ходила на танци и си реперирах стъпките в метрото или докато ходя... въпросът е, че докато го правя, пак знам, че приковавам вниманието и очаквам ответната реакция. Помага наистина, но до известна степен. Или трябва да се прави постоянно, не знам. Защо реши, че само аз мога да го направя? Всеки може Wink

Цитат
ПП Пишеш за припадъци по време на цикъл- на мен също ми пада кръвното и ми прилошава. Преди ползвах ефортил, а сега вивотон(хомеопатично) и съм добре. Ползвам го само по време на цикъла. ( за този съвет не ми дължиш пари
Хаха, мерси! Имам ги тези капки Cheesy

Активен

Mari
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 464

" Усмихвай се.Това е безплатна терапия.

Профил
« Отговор #24 -: Юли 20, 2010, 08:13:54 »

Абе ,хора аз винаги съм център на внимание.И не се притеснявам от това! Ако знам ,че с това ще изчезне ПР и гола мога да тръгна по улицата! Сериозно ви казвам! Аз слава богу  не съм припадала ,макар като малка много често да съм падала и да съм си удряла главата .То дебела тиква бе ,от нея патя! Grin
Активен
lora
Гост
« Отговор #25 -: Юли 20, 2010, 07:54:37 »

Всичко е възможно!  Заявката ти е съвсем резонна, макар и малко агресивна! Плащаш и получаваш! Зряла заявка, която обаче изисква работа от много добър терапевт в тревожните разстройства. В Б-я познавам трима такива обаче и те са в София и Плевен ... Smiley Себе си не броя, аз имам много да уча... Wink

Аз съм от София и ще съм благодарна да разбира за някой от тук.Няма да го приемем за реклама Grin
Активен
орлин баев
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #26 -: Юли 20, 2010, 11:42:36 »

Здравейте! Smiley

За добър терапевт по тревожни р-ва в София: Алексей Бъчев. Не съм много сигурен дали още се занимава интензивно с психотерапия обаче. Другият, когото наистина бих препоръчал, е Тодор Първанов. Специално що се отнася до хипнозата и нлп, аз се уча от тях. Има и още един двама - чувал съм добри отзиви за Рали Димитров. Аз макар и да се справям добре и все по-добре, се прекланям пред такива наистина опитни специалисти, виртуози в когнитивната промяна и знам, че имам още много да уча. Затова не се поставям всред тях. Smiley

Сърдечни поздрави: Орлин
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 11:51:28 от орлин баев » Активен

Smiley Smiley Smiley
hpjon
Гост
« Отговор #27 -: Юни 27, 2012, 09:47:49 »

Много хубаво го е казал Л. Розенщайн - цитирам:

"За мен разликата между промиване на мозъци и мозъчното програмиране е много ясна: когато се извършва без твое знание, когато те води към цел, за която не си даваш сметка и която не е твоя цел, и може би не е полезна за теб, но полезна за онзи, който го извършва, когато приспива, стеснява възможностите ти да отговаряш на постъпилата отвън информация – това наричам промиване на мозъци. Когато знаеш какво правиш, какво искаш да постигнеш, когато си готов да разшириш границите на опита си, за да се научиш да използваш информацията по най-добрия начин – това някой наричат невролингвистично програмиране, но аз го наричам по-простичко – мислене. Мисленето не е да разсъждаваш „умно“ и да знаеш много факти, затова и способността да мислиш не се измерва с дипломи и оценки. Мисленето е да можеш да създаваш във всеки момент най-ефективните мозъчни връзки и във всеки момент от цялата информация, с която разполагаш, да можеш да си осигуриш достъпа към точно онази, която сега е съществена – подредена по начина, по който сега може да е най-полезна за да можеш да вземеш най-верните решения и в най-голяма степен да можеш да осъществиш своето предназначение в живота. Мисленето разширява свободата ти."
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА