evropea.com - форум за паническо разстройство
Май 30, 2023, 05:54:19 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Въпроси към г-н Тодоров!
[Паническо разстройство]
IvanBerbatov
Февруари 28, 2023, 11:31:56

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Социално изолиран, миришем ли  (Прочетена 5880 пъти)
Мегатрон
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« -: Юни 10, 2012, 11:30:32 »

Здравейте,

Някой може ли да ми помогне. Вярно ли е че когато сме твърде затворени в себе си или с други думи не искаме да има хора до нас, миришем.
Ходя на психолог и случайно казах че съм миришел през ученическите си години и нашата ми вика че миришем за да няма хора до нас, щото съм бил различен и разни други неща. Просто не успях да повярвам и се засрамих, стресирах от нейните думи. Smiley Huh? Huh? Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Тя ми каза че съм миришел през ученическите години защото с миризмата си съм създавал един вид защита и хората да странят от мен. Аз разбира се не мисля че човек може да замирисва с цел да кара хората да бягат от него. Просто не се бях изкъпал добре няколко дни и веднага стана гафа. Въпроса ми е дали това е възможно., възможно ли е фактора - не искам да има хора до мен, аз съм различен, аз не искам никой до мен, да повлияе върху отделянето на миризми в тялото и така да създава нежелана атмосфера.?  Huh? Huh? Huh?

Имам усещането че ще се побъркам от това. Моля ви кажете ми истината.Другия вариант е да се допитам до биолог и познавач на човешкото тяло.
Активен
lotxen
Sr. Member

Рейтинг: 7
Неактивен Неактивен

Публикации: 453

Профил
« Отговор #1 -: Юни 13, 2012, 09:30:34 »

За първи път чувам тази теория!По-скоро съм чувала,че депресията ,върви с неприемането на собственото тяло,априори,нелюбов към себе си,и това обяснява некъпането при такива пациенти!Моето мнение е,че в никакъв случай не трябва да търсиш биолог,или т.н. познавач на човешкото тяло,безмислено е!Ако си от хората,които имат по-лоша или специфична миризма,наблегни на къпането на първо място,и морко но козметика!Абсолютно не ми се иска да приема теорията на твоята психилижка,но не съм компетентна,може и да е права!Интересно Хипжон какво мисли по въпроса,той е напред с материала!
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: Юни 13, 2012, 10:20:54 »

Ади това Хипжон да пише
Нямам търпение да го видя какво ще каже. Smiley Smiley Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #3 -: Юни 13, 2012, 11:51:46 »

Ади това Хипжон да пише
Нямам търпение да го видя какво ще каже. Smiley Smiley Smiley

Ако под Хипжон се разбира мен - hpjon, да ще отговоря Smiley Макар да ми е странно защо точно от мен се очаква този отговор...

За мен "проблема" ти съдържа 2 компонента:

1) физиологичен и
2) поведенчески

По първия компонент нещата са ясни - учат се още в училище: тялото мирише, защото в кожата има потни и мастни жлези, които отделят секрети. Те, заедно с мъртвите клетки на епидермиса и действието на някои видове бактерии, които нормално обитават кожата създават миризмата. При това има и миризми, които с нашите носове не усещаме - в процеса на еволюция различни миризми са се "използвали" за различни цели - от това група човекоподобни да се обозначи колко е мощна до това да се намери полов партньор.
Във физиологично отношение миризмата зависи най-вече от гените, които са получени от родителите, но и се влияе твърде много от хранителния и двигателен режим.
Има значение и психо-емоционалното състояние, разбира се, но това не е първопричина като изключим елемента с изменение на физиологията при тревожните хора в резултат на действието на стресовите хормони.

И така съвсем естествено достигаме до втория компонент -

поведенческият.

По този въпрос всичко се изчерпва с няколко думи - редовно поддържане на добра лична хигиена и хранителен режим. дори с една дума - К Ъ П А Н Е!

И накрая, за да видиш, че по твоя въпрос единодушно мнение няма - влез в една съблекалня на момчета от горния курс. Ако издържиш 3 минути без да припаднеш има шанс да повярваш, че ако теорията за миризмата и общуването бе напълно вярна, то всички ученици би следвало да са вълци-единаци.
Активен
PSimon23
Гост
« Отговор #4 -: Юни 13, 2012, 12:54:08 »

Similar matter has already been discussed at answers. I can post the link if needed
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #5 -: Юни 13, 2012, 01:01:11 »

Similar matter has already been discussed at answers. I can post the link if needed

А! Форума стана международен.
Това е поктижение Smiley

Гив ас а линк ю меншън Smiley
Активен
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Профил
« Отговор #6 -: Юни 13, 2012, 01:04:48 »

А! Форума стана международен.
Това е поктижение Smiley

Гив ас а линк ю меншън Smiley

Вече се смея с глас ки ки ки Cheesy Cheesy Cheesy
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #7 -: Юни 13, 2012, 01:11:30 »

Вече се смея с глас ки ки ки Cheesy Cheesy Cheesy

Мда, странни неща се случват във форума в последно време... И определено смешни  Wink

То ще да е може би защото няма лицензират психолог психотерапевт от БАП и други световни организации да охлъднокряват дискусиите Smiley

Активен
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Юни 13, 2012, 01:16:29 »

Ами не знам, аз съм тук от скоро, ама верно си е странно
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #9 -: Юни 13, 2012, 01:21:04 »

Ами не знам, аз съм тук от скоро, ама верно си е странно

Аз съм по-отдавна. Всичко се е виждало тук. Сега по-различното е, че има бум на новорегистрирани, които пишат по един един или няколко поста (повечето от които доста странни - виж например потребител Метатрон) и изчезват.

Но кое ли не е странно вече в днешно време Smiley

Хареса ми приказката с Алиса - ако повечето пишат като теб то тук ще е безценно място за взаимопомощ.
Активен
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Юни 13, 2012, 01:26:06 »

Нека си се регистрират хората, лошо няма Tongue
Въпросът е, че между другото трябва да си окзваме РЕАЛНА помощ. Виждам, че има някакви препирни, подмятания и т.н, но те не ме засягат и не задълбавам в чужди взаиомоотношения.
Влязох и се регистрирах преди време, защото се чувствах ужасно обезверена от една силна криза, която сякаш ме върна години назад. Понякога само мисълтта, че има и други като теб, хора, които разбират какво усещаш в това отношение, помага.
Все още не мога да разбера обаче, аз как бих могла да съм от полза на някого Huh?

« Последна редакция: Юни 13, 2012, 01:42:58 от Miray » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #11 -: Юни 13, 2012, 01:29:59 »

Все още не мога да разбера обаче, аз как бих могла да съм от полза на някого Huh?

За момента е достатъчно, че си от полза на себе си. Като натрупаш потенциал вследствие на успехите си ще можеш и да си полезна и за други.
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #12 -: Юни 13, 2012, 09:08:18 »

И така съвсем естествено достигаме до втория компонент -

поведенческият.

По този въпрос всичко се изчерпва с няколко думи - редовно поддържане на добра лична хигиена и хранителен режим. дори с една дума - К Ъ П А Н Е!

И накрая, за да видиш, че по твоя въпрос единодушно мнение няма - влез в една съблекалня на момчета от горния курс. Ако издържиш 3 минути без да припаднеш има шанс да повярваш, че ако теорията за миризмата и общуването бе напълно вярна, то всички ученици би следвало да са вълци-единаци.

Егати - ии сега кво да я съда ли психоложката или да я напляскам малко.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #13 -: Юни 13, 2012, 10:16:12 »

Ха-ха Smiley

Не, разбира се. Ако беше отишъл на ендокринолог обяснението щеше да е съвсем друго.

Нито психолога обаче, нито който и да е било друг може да замени банята и сапуна или корекцията в диетата.
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Юни 13, 2012, 10:29:40 »

Ха-ха Smiley

Не, разбира се. Ако беше отишъл на ендокринолог обяснението щеше да е съвсем друго.

Нито психолога обаче, нито който и да е било друг може да замени банята и сапуна или корекцията в диетата.

Какво например. Че всичко от рода ми са миризливци ли? Психоложката ми яко ми запали фитила и даже се стресирах от нея. Че съм миришел щото съм бил много затворен и не съм искал да има хора до мен, баси оправданието ....Един хубав бой и ще я видя какво ще направи

След малко ще се къпя. laugh laugh laugh
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА