evropea.com - форум за паническо разстройство
Май 19, 2022, 12:49:26 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Умора в слънчевия сплит
[Паническо разстройство]
Ari
Февруари 23, 2021, 06:26:18

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5
  Изпечатай  
Автор Тема: Адреналинът и ПР  (Прочетена 6027 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #30 -: Май 31, 2012, 11:20:17 »

А, извентилирало се е Smiley

Надявам се сега всичко е на мястото си.

На въпроса, вече не помня на кого какво правим във форума 4 години след като сме се справили - с три думи - СПОДЕЛЯМЕ УСПЕШЕН ОПИТ.

Това, че някакво хард ядро не му харесва, че има начин за справяне с ПР мен лично кой знае колко не може да ме трогне. Аз знам, че в резултат на писането ми тука още десетки хора ще заживеят живот без паника и страхове.
Това е важното, другото е али бали (по t.todorov circa 2012) Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #31 -: Май 31, 2012, 11:45:07 »

" Пиша тук активно от февруари месец по повод негативното и категорично  отношение на тодоров към някои методи от психотерапията, които могат да помогнат и са помогнали на доста хора. "

Първо искам да кажа че психотерапията и психотерапевтичният договор не е концерт по желания. Няма как да има 6 часова сесия. Поради една проста причина. Човешкото внимание, по адекватен начин може да се задържи едва 40-45мин. По тази причина и часовете в училище са с такава продължителност и нужната почивка. Да се държи човек 6 часа в терапия, означава да се приспи неговата критичност към ставащото. С всяка изминала минута, когато критичността се приспива се увеличава внушаемостта. За трениран човек във внушения, това не е проблем. Проблема е за нетренирания. По тази причина, без значение от метода, времето е фиксирано в нормални граници.

Мнението на Тодоров, не е лично мнение, а изказва цялото научно становище на цялата гилдия на психотерапевтите в България, която е съсредоточена в БАП. Не Тодоров, а цялата световна психотерапия не приема методи основани на шарлатанство. Това че аз съм се появил тук, в лицето на някаква фамилия и професионална роля, не означава че още 100 терапевта няма ще потвърдят думите ми /както вече се и случи със съвсем различен друг терапевт/. Защото в психотерапията разногласия няма. Вече, признава след извествно световно сработване, няма и разногласия между школите. 90% от терапевтите от целият свят определят себе си като еклектични, т.е. такива които използват много и различни методи и техники в своята практика. Най-ефективни обаче са тези, които са изучили поне два метода в тяхната ортодоксалност, и тогава са започнали да изработват психотерапевтична еклектичност, или цялостност.
Въпросната група, както и Първанов, нямат психотерапевтично образование, следователно нямат психотерапевтични рамки и личностно съзнание, което само по себе си, дали тук името е Първанов или Драганов, няма голяма разлика - еднакво е рисковано. Медицина, психология и психотерапия вече са три отделни научни дисциплини. Нито едната не може да предполага адекватни знания в някоя съседна.
Нормално е да го търсят психотични и психопатни пациенти доктора. Защото той залага "примката" за такива. Което е много тъжен факт. Аз за това казвам че НЛП специалисти в България няма. Хпджон, както и преди съм ти писал аз съм обучен в НЛП в далечната 1999г. Естествено до някъде.  Така в България в момента няколко неща се смесват - НЛП, медитация /под всякакви звучни, обикновено звучащи добре на чужбински диалект наименования/, трансперсонална "психотерапия", така веселите за мен и наречени "духовни практики" и като за по-голяма екстра и една магистратура по психология.
Така целият този бъркоч, по един интересен и за специалистите смешен и блудкав начин, се превръща в една амалгама, която видиш ли лекува на 100%.
С това скоро ще се приключи. Излъганите са много повече от случайните повлияни.
Ема, нали не мислите че един терапевт, който от 15г. се движи в психотерапевтични среди, общува с колеги, ходи на поне 2-3-4 ежегодни конференции, където всички терапевти от всички школи си говорят и общуват ползотворно, както и в някой други със световно участие, ще се съгласи с няколко форумни изяви, както кадифе каза на един "грозд" от хора. Няма психотерапевтични методи, срещу които Тодоров застава! Аз заставам срещу нещо, което се пробутва за терапия, а то е нещо друго. За мен не е важно как ще се нарече това нещо, но то не е психотерапия. Също така не ме вълнува дали помага или не. За мен е важно да се разграничи това, че има психотерапия, като наука с точно определени граници и стройна организация, и много други неща, които излишно се опитват да се пробутат за психотерапия. Излишно, защото ви гарантирам, че това никога няма да се случи. Така че спете спокойно.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 11:49:22 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
kadife
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577Профил
« Отговор #32 -: Май 31, 2012, 11:47:45 »  ... 6 часа с терапевта ми... мммммияуу!   laugh
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #33 -: Май 31, 2012, 11:55:30 »

Заформи се нова, набързо скалъпена лъжа:

Кой твърди, че сесията е 6 часа? Някой от вас, тодор, кадифе седял ли е на 6 часова сесия? Ако не, можете ли да посочите достоверен източник, който е седял 6 часа? Защото при мен такова нещо не се наблюдава.
Активен
kadife
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577Профил
« Отговор #34 -: Юни 01, 2012, 12:01:45 »   При теб като цяло така или иначе, се наблюдават малко неща, хъджъпъджъ. Smiley

  Аз само мога да мечтая за тези 6 часа...  хаххха - сега сериозно - не са 6, но са 4  по 60 лв., прави 240.... ъъъх, че на кой терапевт ще му дотрябва да лензи клиентите си  със седмици, че и дълбинно да ги сондира, то след такова начало не остава много.

  Да влезе следващият!  laugh
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #35 -: Юни 01, 2012, 12:03:08 »   При теб като цяло така или иначе, се наблюдават малко неща, хъджъпъджъ. Smiley

  Аз само мога да мечтая за тези 6 часа...  хаххха - сега сериозно - не са 6, но са 4  по 60 лв., прави 240.... ъъъх, че на кой терапевт ще му дотрябва да лензи клиентите си  със седмици, че и дълбинно да ги сондира, то след такова начало не остава много.

  Да влезе следващият!  laugh

Кадифе, ти толкова ли плати?
Защото аз платих малко по-различна сума.


И, ааааааааа, разбирам. Сега от 6 станаха 4. Посмали още малко - помниш ли приказката? Smiley
Ако говорим за тонове злато - между 6 и 4 има огромна разлика, не мислиш ли?
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 12:05:14 от hpjon » Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #36 -: Юни 01, 2012, 12:04:31 »

хпджон, то това е  ... едно от нещата. Всеки терапевт трябва да има "визитна картичка", в която да може по лесен начин да се намират няколко неща:

1. Име и професия.
2. Път на обучението и специализациите
3. Място където се приема.
4. Координати за контакт.

Всеки терапевт се налага да обновява своето членство в терапевтичните среди всяка година. Там поне двама други терапевти трябва да решат, че е годен. Защото 1г. е много време. Случват се много неща. И ред други работи, които дори и да звучат, като малко подробности, не са случайни и имат своят смисъл. Мога да те осветля, какви са те в най-малка подробност. Един терапевт никога не е сам със себе си, в работата си. Винаги е в терапевтична общност. И това е задължително. А вече едно от задължителните условия /нещо което до сега беше препоръчително след определен стаж/ всеки терапевт да има супервайзор, без значение от неговият опит и стаж като психотерапевт.
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 12:10:59 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #37 -: Юни 01, 2012, 12:07:00 »

Цитат
Няма как да има 6 часова сесия. Поради една проста причина.

тодор, да разбирам ли, че твърдението ти е грешно или най-малкото непроверено от твоя страна?

Защо отказа да отговориш на този въпрос преди малко?
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 12:08:37 от hpjon » Активен
kadife
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577Профил
« Отговор #38 -: Юни 01, 2012, 12:11:49 »


  Кадифе не ходи в Бялото братство, няма какво да посмалявам - ако ви смаля още малко и съвсем няма да ви забелязвам. Smiley

п.с. цитат на г-н Тодоров "Да се държи човек 6 часа в терапия, означава да се приспи неговата критичност към ставащото." Добавка от Кадифе - не само критичността ще приспи, обещавам! Smiley))
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 12:14:37 от kadife » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #39 -: Юни 01, 2012, 12:13:46 »

Вероятно е станала някаква грешка... Не ставаше въпрос за Бяло братство, а за терапия.

Но няма значение, неадекватността на отговора показва, че информацията, която се тиражира от потребител кадифе не отговаря на истината.

Жалко.
Активен
kadife
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577Профил
« Отговор #40 -: Юни 01, 2012, 12:15:35 »  Да влезе убитият!    laugh
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #41 -: Юни 01, 2012, 12:15:40 »

Не, моето мнение че нормален и обучен психотерапевт има строг сетинг, без значение от школата:

1. Индивидуална сесия - 45-55мин.
2. Фамилна терапия - 60мин. - 1ч.30мин.
3. Терапия с деца - 30мин. с дете и 20мин. и/или анализ с родител.
4. Групова терапия - до 3ч.
5. Групова терапия в тренинг-семинар - до няколко дни с осигурени паузи в процеса.

Това е положението. Няколко часово наддумване не е терапия.

/Има някои методи при които самата методология налага по-различни сетинги, напр. Лаканянска психоанализа/.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #42 -: Юни 01, 2012, 12:19:25 »

Цитат
Няколко часово наддумване не е терапия.

На мястото на признаване на старата лъжа се поставя нова, за да не е капо потребител тодоров. Около новата лъжа се гради с малко кирпичени тухли истина и така се замазват нещата.

От 6 часова сесията стана няколкочасова.

Извод: потребител тодоров (зовящ себе си психотерапевт) тиражира във форума съдържание, неотговарящо на истината.

Обобщение: Потребители тодоров и кадифе за 20 минути тиражираха информация с невярно съдържание.
Активен
kadife
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 577Профил
« Отговор #43 -: Юни 01, 2012, 12:21:15 »  4 часа по 60 лева са си 240 - независимо от тиражите. Дано са по-малко ужилените, разбира се. А на "печелившите" честито. Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #44 -: Юни 01, 2012, 12:24:06 »

" На мястото на признаване на старата лъжа се поставя нова, за да не е капо потребител тодоров. Около новата лъжа се гради с малко кирпичени тухли истина и така се замазват нещата."

Това резюмиране на събитията може да е адекватно само ако обхваща процеса "отгоре", например от администратор. Не е нужно да се обяснява динамиката в разговорите след всеки пост. Всеки тук е разумно същество и разбира кой, какво пише.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Страници: 1 2 [3] 4 5
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1