evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 14, 2025, 06:59:51 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12
  Изпечатай  
Автор Тема: Възможно ли е депресия при ПР?  (Прочетена 13826 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #150 -: Юни 08, 2012, 09:27:08 »

Абе много ми е странно как админа започва да се меси малко след като ти заплашваш с вечни банове, ама нейсе...

You wish ...
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #151 -: Юни 08, 2012, 09:28:41 »

Пак ли се чувстваш "заплашен"? Хапчетата, моля!  Cheesy
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #152 -: Юни 08, 2012, 09:31:17 »

трак, трак...

всяко нещо, което казвам за теб е провокация, не разбра ли Smiley

ти, както и тодоров се подавате само на разговори, в които има клюка, сплетня, скандал.
От вас двамата не съм чул едно здравомислещо изказване с цел да се помогне. Включваш се по темите само в ролята си на фитилджийка. Това го правиш добре, но не помагаш.
Пали фитилите си другаде - тук хората търсят работещи решения, не "почиващи" си терапевти или техните клиенти мюзеверджии.

Приятна вечер!

Пак ли се чувстваш "заплашен"? Хапчетата, моля!  Cheesy

Поредното доказателство за думите ми.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #153 -: Юни 08, 2012, 09:51:52 »

Miuzeverdjiq? Kak ne dopuskash, che nqkoi sme si tolkova dovolni ot terapiqta, ta dori ne ni ostava vreme da mislim za PR 
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #154 -: Юни 08, 2012, 10:27:20 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:17:49 от podolski » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #155 -: Юни 09, 2012, 12:31:27 »

СамОто ходене на психотерапия, не прави нищо. Виждам, че и като четеш, го правиш само информативно. Психотерапията  изисква активно действие от твоя страна, мислене, анализиране. Така можеш да отидеш при най-добрия световно известен терапевт и пак нищо да не се получи. Изисква се активна позиция от теб.
  Откакто пишеш тук, аз  не видях да си променил нещо, освен да разпитваш имаш ли депресия. Ако имаш депресия, то тя се лекува с  антидепресанти. Те са създадени за нея и така се наричат.
  Но ако нямаш депресия, пък дори и да имаш - действай! Най - елементарното е да започнеш да спортуваш.Няма как спорта да няма положително действие върху всяко състояние.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #156 -: Юни 10, 2012, 02:49:19 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:17:30 от podolski » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #157 -: Юни 10, 2012, 06:31:04 »

Преди време спортувах доста активно , но пак не получавах това което искам. Даже спортувах хиперактивно. Заради страха от Диабет. Но пак не се чувствах добре.

Спорта е необходимо, но не и достатъчно условие за преодоляване на тревожни разстройства и депресия.......няма как да разчиташ само на него.
Не съм чела подробно всичко в темата, но на пръв поглед според мен причината поради която продължаваш да се чувстваш непълноценен е че имаш нереалистична/идеалистична представа какво е това щастие и нещастие. Имаш погрешни очаквания какво можеш да очакваш от психотерапия.

Цитат
Ema: Ако имаш депресия, то тя се лекува с  антидепресанти
?!?!?!?!?!?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #158 -: Юни 11, 2012, 01:33:33 »

Мая,
поздравления! Едва на 146-ия си пост заговори за нещо друго и към другиго, а не към или за мен.
Как постигна успеха си? - разкажи ни Smiley

Доколко нереалистични са очакванията от една психотерапия - да. Има такъв елемент човек да има желания от един терапевтичен процес, които не отговарят на постижимото или възможното. В случая на подолски обаче подозирам, че има и елемент на прекалено психиатричен, отколкото психотерапевтичен подход. Това се дължи отчасти на специалистите, на които се е доверил и на факта, че все пак това са хора, за момента изцяло клиницисти.

Познавам жена психиатър, която ходи на обучение по КПТ в Америка. Завръщайки се напусна Медицинския университет и отвори частен кабинет. Беше и останал обаче манталитета да работи психиатрично, т.е. първата и работа е да предпише лекарства и след това да ги спира. Мен този начин на терапия не ме устрои и затова потърсих друг вариант. Иначе тя си е много добър психиатър - дори в сериозната психопатология има много добри успехи.

В едно тревожно разстройство обаче няма как да проработи такъв подход. Освен в случаите, когато клиента е мотивиран много сериозно, а терапевта достатъчно бързо елиминира медикамента.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #159 -: Юни 11, 2012, 05:09:45 »

Мая,
поздравления! Едва на 146-ия си пост заговори за нещо друго и към другиго, а не към или за мен.
Как постигна успеха си? - разкажи ни Smiley

........................................

Нищо нямам намерение да ти разказвам и обсъждам, ....с  теб нормален разговор не може да се води от хиперсамовлюбеност
Това което написах вчера НЕ трябваше да го пиша......ама ей на влязох, уж нямаше да влизам. И ми дойде спонтанно да напиша много повече от това което написах по темата, ...но се въздържах с по кратък и ограничен пост, дори и с опит за говорене без думи а с препинателни знаци единствено и само заради теб. Защото знам какво следва, скандали и опровергаване мнението на малоумния и некомпетентен „враг“.  В сериозна заблуда си, че не се самоусещам че се занимавах с теб.......друго не е възможно да правя тук!

Дори и сега в момента се въздържам от повече думи!  Пък и от повече мнения ще се въздържа.....

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #160 -: Юни 11, 2012, 05:21:46 »

Цитат
И ми дойде спонтанно да напиша много повече от това което написах по темата,

Спонтанността е качество страхотно. Дойде ли ти и друг път - не го стискай, то не обича.

Иначе не виждам какво се палиш - съгласих се с теб, че понякога човек очаква чудеса от терапията, което няма как да стане. Така е. В случая обаче не сме съвсем сигурни дали става въпрос точно и само за очакванията или и ответната страна не е подходила като към индивид, а не като ред в статистическата таблица.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #161 -: Юни 20, 2012, 07:50:50 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:15:11 от podolski » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #162 -: Юни 20, 2012, 10:08:18 »

При някои депресии може, при други не. Всяка депресия си е индивидуална. Каква е вашата?
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #163 -: Юни 21, 2012, 10:15:51 »

Да попитам при депресия може ли да има ли страх от някаква болест или от нещо?

От какво нещо?
Интересно е как разговора от време на време ни се зацикля около едно и също, но вероятно има нещо, което все още не разбираш.
Затова ще прибегна до един цитат от д-р Първанов, където е обяснено чудесно положението с депресията и тревожността:

Цитат
...високия адреналин прави човека тревожен и напрегнат. Когато това състояние продължи достатъчно дълго време, при някои хора води до понижаване на серотонина, а това до депресия.
   Депресията е състояние, различно от тревожността. Като изключим ажитирната депресия, характерна за напредналата възраст и невротичната депресия, която е рядка, при депресията тревожността я няма. Защо? Защото ниския  серотонин потиска отделянето на адреналина и цялата тази симптоматика, която ние с теб обсъждаме, изчезва. Разбира се, това е  така, когато депресията е силно изразена.  До достигането и се преминава  през  краткотраен преходен период, в който имаме и симптоми на тревожност и депресия. Виж, природата го е направила мъдро, от двете състояния , тревожност и депресия първото се преживява субективно като много по-тежко.За да спаси човека от това тежко състояние, серотонина  пада и така човека изпада в депресия. В депресията всичките тези изтръпвания, сърцебиения ,  чревни разстройства и страхове ги няма.Теб вече вече не те е страх...
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #164 -: Юни 21, 2012, 12:04:56 »

Всеки човек различно чувства и преживява депресията. Всичко е индивидуално, зависи от средата, в която живее, от хората с които общува , от социалния му статус в даден момент и от начина по които умее или не умее да се справя с психологическите си проблеми.
Може да имаш депресия и да те е страх от тоа да не се разболееш от нещо. Може да нямаш депресия и пак да те е страх да не се разболееш от нещо.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА