evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 02:29:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
  Изпечатай  
Автор Тема: Възможно ли е депресия при ПР?  (Прочетена 13721 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #75 -: Юни 05, 2012, 09:19:28 »

И при двамата трябваше да пиша разни неща - при единият съчинение по картинка , а при другия есета.

При моя терапевт не съм писал съчинения или есета. Писането е било под по-специфична форма и бих казал, че е приятно. И в никакъв случай на бял лист хартия, т.е. винаги съм бил воден от дадена идея. Но писането бе много малка част от това, което трябваше истински да правя. Имаше много действие - в различни ситуации и по различен повод. Активно действие. Писането беше само кротко допълнение.

Ето, виждаш, че съществуват различни подходи. Отвори нета и търси. Има много терапевти - някои доктори, други психиатри, трети просто психолози. Най-различни хора, школи и подходи. Избора е голям. Не спирай да експериментираш докато не намериш правилния човек, който да те измъкне от тресавището.
Активен
bai hui
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #76 -: Юни 05, 2012, 10:42:43 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:22:18 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #77 -: Юни 05, 2012, 10:50:23 »

Антидепресанти пил ли си?

Аз съм особен инат в това отношение.

Не съм пил нито едно хапче, макар в годините да ми бяха предписвани редовно.
Виж, в един момент пиех доста ксанакс. Добре, че се спрях овреме, преди да развия зависимост.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #78 -: Юни 06, 2012, 01:58:07 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:22:12 от podolski » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #79 -: Юни 06, 2012, 03:12:15 »

Подолски, мисля,че си имаш една чисто и просто епизодична интензивна тревожност. Същото го имам и аз. Никога не съм имала атаки и подобни. Проблемът е,начинът ти на мислене човече. Тези упражнения дето те карат да ги правиш,толкова ли безмислени ти се струват? Изобщо ли не намираш някаква логика? И най важното- вярваш ли на терапевта си?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #80 -: Юни 06, 2012, 03:46:01 »

От антидепресантите не се развива зависимост.

Така е. Говорех обаче за ксанакса. Към него се развива зависимост.

В допълнение ще кажа, че се радвам, че не послушах никога лекарите и не пих антидепресанти. Спестих си и пари и неразположения.

Послушай литъл овненце - уточни типа тревожно разстройство. Посети психиатър с опит точно в тревожните разстройства. Понякога професорите, макар да звучат гръмко с титлите си са прекалено специализирани в дадена област и не са дотам добри в друга. Може би твоя случай е такъв.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #81 -: Юни 06, 2012, 03:56:24 »

Относно задачите, които се дават по време на психотерапия, без значение какви са те, вие самият трябва да сте наясно, с какво значение са натоварени, за какво ще ви помогнат и как точно са се родили в процеса на терапия. Ако ви се дават задачи, но вие не сте наясно със смисъла им сте в пълното си право да попитате своят терапевт, защо ви ги дава и каква полза ще има за вас от тях. Изпълнение на някаква задача без това разбиране е безсмислена, без значение дали ще се справите или не.  Но най-важното в случая е да дадете обратна връзка на терапевта си, как я възприемате вие. При подобни задачи трябва да има взаимно съгласие.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #82 -: Юни 06, 2012, 04:02:55 »

Не,аз смятам,че той чисто и просто не намира в нищо смисъл. Не вярва в нищо и в никого и нещата,които терапевта му прилага ги намира за супер глупави и смешни,нали така? Аз имам усещане,че не си на правилното място,но има и нещо друго,за да се справиш,ти сам трябва да го пожелаеш,аз обаче мисля,че ти си потънал толкова надълбоко в самия себе си и това,което изпитваш,че изобщо не искаш да подвигнеш глава и да погледнеш,че има изход от ямата.Там ти е спокойно и уютно,чувстваш се сигурен. Не знам дали правилно разсъждавам,да ме поправите ако съм в грешка,но неговият случай точно на такова ми намирисва.

За ксанакс съм чувала е доста тежки неща и да,той прави зависим.

Подолски искам да те попитам също, вярваш ли,че някога ще се справиш? Изобщо вярваш ли в нещо позитивно  и ако е така,какво е то?
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #83 -: Юни 06, 2012, 06:09:45 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:22:07 от podolski » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #84 -: Юни 06, 2012, 06:35:57 »

а работиш ли ? също така някаква физическа активност има ли? имаш ли приятели, излизаш ли с тях? опиши с няколко думи. Депресия ,както и всички останали разстройства не психиката не се лекуват с хомеопатия. Психотерапията е пътят, но без твое участие няма как да стане. Поне мъничко трябва да опиташ да повярваш,както и да смениш начина си на мислене.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #85 -: Юни 06, 2012, 10:52:44 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:22:02 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #86 -: Юни 06, 2012, 11:17:50 »

Ми преди време тренирах , а сега не тренирам нищо. Не работя студент съм , но заради ПР рядко ходя в университета. Сега не ми останаха много приятели. Имах преди много , но сега имам само 3 приятелки останали.

подолски, на ситуацията, в която се намираш биха ти завидели стотици хиляди недепресирани. Да си останал с 3 приятелки само Smiley

Преди няколко години си хванах приятелка и оттогава запонах да се чувствам нещастен.

Впрочем, замислял ли си се някога за сексуалната си ориентация и предпочитания? Ти приятелка "си хвана", защото така се прави от мъжете на твоите години или защото наистина имаше и емоционално, и полово влечение?

А как те възприемат сегашните ти 3 единствени приятелки? И ти наистина ли като приятелки ги възприемаш или имаш някакви по-далечни планове за поне с едната от тях?
« Последна редакция: Юни 06, 2012, 11:26:04 от hpjon » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #87 -: Юни 07, 2012, 09:15:39 »

Мммм,добър въпрос.

А сам ли живееш? Близките ти знаят ли за проблема и как се отнасят към това?
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #88 -: Юни 07, 2012, 02:30:02 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:21:57 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #89 -: Юни 07, 2012, 03:30:37 »

Половата ми ориентация е нормална.Иначе живея с наще и те знаят за проблема.  Hpjon ,ти имал ли си депресивни симптоми?

На въпроса ти - не, не съм имал. Това не означава, че не съм бил в дупки и в състояния на безнадежност. То не знам някой да не се е отчайвал от състоянието си.
Но разбери - ако не го харесваш трябва да го промениш. Съмнява ме, че имаш възможност да направиш това със собствени сили, затова непрекъснато в разговора ми с теб те окуражавам да търсиш различни специалисти, докато попаднеш на точния за теб.
Няма какво да объркаш. При положение, че си искрен в споделеното от теб аз не вижда място за притеснение, че ще се влошиш.

Затова търси, сменяй, експериментирай! При мен този начин на мислене ме доведе до успешно справяне с ПР-а. Ти пък ще си оправиш "депресията" (когато и ако бъде потвърдена от опитни специалисти).

Ядеш ли сладки неща? Приблизително какви и горе долу по колко седмично?

А какво стана с приятелката ти? Как се разделихте с нея?
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА