evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 03:54:52 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Изпечатай  
Автор Тема: Възможно ли е депресия при ПР?  (Прочетена 13726 пъти)
Little Овненце
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #60 -: Юни 04, 2012, 03:30:29 »

Ами тогава би трябвало тя най компететно да може да ти отговори на въпросите,които те тревожат. Ние тук говорим само от опит,но при всеки човек е различно. Както симптомите, действието на АД, отношението към терапията,всичко е различно. Какво е нейното мнение? Или не сте коментирали? И най важното: от кога приемаш АД ,че смяташ,че не действат?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #61 -: Юни 04, 2012, 03:33:57 »

" Меланхолията, а и апатията, не са чувства. "

В разговорен език - все тая Smiley

При положение, че си специалист хората ще те четат с очакване за професионално мнение, а не изказване на по бира в махалата.

И в допълнение - оправданието ти не може да скрие невежеството ти.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #62 -: Юни 04, 2012, 05:07:11 »

" Осемте основни емоции са:

Радост - положителна емоция, свързана с вътрешно задоволство, приповдигнато настроение, екзалтация, вълнение и възбуда
    Страх - негативна емоция, свързана с чувство за заплаха, тревожност
    Гняв - негативна емоция, може да бъде от слабо раздразнение до силна ярост
    Тъга - отричателна емоция, свързана с ниски нива на ентусиазъм, униние
    Любов - положителна емоция или чувство на привързаност, грижа, привличане и симпатия
    Отвращение - отрицателна емоция, която се асоциира с нещо нечисто, негодно, или противно
    Изненада - емоция, която може да бъде както отрицателна, така и положителна и е резултат от преживяването на нещо неочаквано
    Презрение - негативна емоция, интензивно чувство на антипатия, отвращение или враждебност към нещо или някой"

"Чувството е понятие от психологията и е форма на отразяване на отношението на отделния индивид към околната среда - обекти или субекти. То може да бъде положително (като обич, любов), отрицателно (като омраза, ненавист) или безразлично (безразличие). За разлика от емоциите чувствата са по-дълготрайни и по-устойчиви. Много от чувствата са обусловени генетически, но се формират и в обществото и играят огромна роля за поведението на човека."

Smiley
Урока отново е безплатен. Моля.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #63 -: Юни 04, 2012, 05:11:11 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:30:17 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #64 -: Юни 04, 2012, 06:01:40 »

" Осемте основни емоции са:

Радост - положителна емоция, свързана с вътрешно задоволство, приповдигнато настроение, екзалтация, вълнение и възбуда
    Страх - негативна емоция, свързана с чувство за заплаха, тревожност
    Гняв - негативна емоция, може да бъде от слабо раздразнение до силна ярост
    Тъга - отричателна емоция, свързана с ниски нива на ентусиазъм, униние
    Любов - положителна емоция или чувство на привързаност, грижа, привличане и симпатия
    Отвращение - отрицателна емоция, която се асоциира с нещо нечисто, негодно, или противно
    Изненада - емоция, която може да бъде както отрицателна, така и положителна и е резултат от преживяването на нещо неочаквано
    Презрение - негативна емоция, интензивно чувство на антипатия, отвращение или враждебност към нещо или някой"

"Чувството е понятие от психологията и е форма на отразяване на отношението на отделния индивид към околната среда - обекти или субекти. То може да бъде положително (като обич, любов), отрицателно (като омраза, ненавист) или безразлично (безразличие). За разлика от емоциите чувствата са по-дълготрайни и по-устойчиви. Много от чувствата са обусловени генетически, но се формират и в обществото и играят огромна роля за поведението на човека."

Smiley
Урока отново е безплатен. Моля.

Когато учиш сам себе си е безплатно, ОК. Дори при теб, вижда се това предизвиква положителни емоции, намерили израз в усмивчицата. Това е похвално - означава, че си предразположен към учене, дано се научиш на правилните неща Smiley

И все пак - учил, учил, недоучил - във споменатите чувства не намирам меланхолия и апатия...
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #65 -: Юни 04, 2012, 06:39:21 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:30:47 от podolski » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #66 -: Юни 04, 2012, 08:26:28 »

Не обръщай внимание на споровете. Ще се объркаш още повече.  Grin

7 месеца без ефект? Хм. Ами не съм чувала подобен случай до сега. Но според мен трябва наистина да си поговориш с терапевта си. Надявам се,че все още го посещаваш. Да видим какво казва той. Някак си, все мисля,че трябва да поработите по задълбочено върху това,кое точно е отключило състоянието ти. Причините могат да бъдат много.....но щом ходиш на терапия, там освен,че разговаряте,какво друго се случва? Някак си толкова време без напредък.....странно ми е, извинявай ,не искам и да те засягам.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #67 -: Юни 04, 2012, 09:14:28 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:48:57 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #68 -: Юни 04, 2012, 10:16:30 »

Ми кара ме да пиша разни есета и глупости. Да си правя буферкаса с колони. То щяло да бъде моето оправяне. Есе 18 страници.

По оценката, която даваш с "есета и глупости"  може да се каже, че това не е твоя тип терапия, нито вероятно е твоя терапевт. Потърси друг - с други подходи и методи за решаване на проблема ти.
Психотерапевтични направления колкото искаш. 
Няма смисъл да си даваш парите за нещо, в което не вярваш.
Тук имаме една съфорумка - Селена, която смени терапевта си, защото не беше доволна. С втория нещата се получиха. Някои сменят и по повече терапевти.
В случая ти си техния работодател и ти решаваш кого ще наемеш, за да си решиш проблема. Ако някой се опитва да ти натрапи терапията си и да те "задържи" в нея обясни най-вежливо, че ще търсиш друго решение.

Древните китайци са казали - "всеки проблем има най-малко 13 възможни решения". Няма как за твоя да не успееш да намериш поне 1 удовлетворителнo.
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 10:18:42 от hpjon » Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #69 -: Юни 05, 2012, 03:14:54 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:30:59 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #70 -: Юни 05, 2012, 04:06:34 »

Добре какво правите вие като ходите при психотерапевта?Какви упражнения?

Това е възможно най-добрия въпрос, който всеки, ориентиращ се в полето на психотерапевтичните услуги си задава - какво се прави...

Ако ти отговоря обаче какво съм правил аз в моята терапия, която съм завършил успешно преди година точно в рамките на 4 месеца е възможно да ти направя мечешка услуга.

Защо смятам така?

Първо и най-важно аз се поставям на мястото на задаващия въпроса преди да започна терапията си. Ако бях получил всички отговори предварително едва ли щях да сметна, че точно това ще са нещата, които ще ме избавят от проблема ми с ПР (а вижда се, впоследствие, терапията бе ефективна и с траен благотворен резултат).

Едно съмнение и скептицизъм след като се запознаеш с подробности за терапията на друг са нормални, защото панирания или депресиран човек е мнителен и по принцип с някакъв висок процент мнение, че "нещо в него не е както трябва", съответно получената информация за предстоящата терапия ще изглежда като "слаба ракия" за него. Т.е. ще очаква прилагането на космически средства, които мигновено и чутовно ще го избавят, а истината е съвсем друга: с много достъпни и наглед с нищо изненадващи задачи се постига желаната промяна към добро.

Второ - съществува огромна вероятност ако разкажа всичко и ти се озовеш при терапевта, при когото аз бях да останеш разочарован. Това може да се случи, защото терапевта (поне моя) избира индивидуален подход за работа с всеки един, потърсил го за терапия. Това разбира се не означава, че не се спазват някои общи принципи като тип терапия и методи на работа.

Във връзка с последното искам да ти кажа, че преди да започне терапията ми аз няколко месеца се посветих в проучвания. Занимавах се с научна работа по онова време и бях наясно как се търси и тълкува достоверна информация. Правих проучванията главно в нета и те включваха обзор на научна информация за това кои са методите на терапия, които са най-успешни при ПР. След това започнах да търся кой в България практикува точно този тип терапия, за която вече бях сериозно научно подготвен, че има голям процент успеваемост.

След като намерих няколко терапевта, които имаха опит с въпросните методи се насочих към този, който имаше най-голям опит и, а и ми се искаше да е и психиатър.
Намерих терапевта си и му се доверих. Това обаче не означава, че по време на терапията не съм бил скептичен към някои нейни аспекти. Благодарение на факта, че резултата със справянето дойде много бързо, то аз оставих всичките си съмнения и терзания и завърших успешно терапията си.

С две думи - предварителната работа от моя страна по повод започването на психотерапия просто ме обрече на успех. Не се наложи нито да сменям терапевти, нито да изпитвам някакви съмнения или разочарования по време, а още по-малко след края на терапията.

Малко хора подхождат така, но трябва да призная, че това ми спести много главоболия и не на последно място - средства.

Пътят обаче на пробата и грешката при терапевтите не е грешен път. Мнозина са тези, които успяват при втория или третия терапевт. Те просто извършват същото проучване като мен, само че го правят на цената на много време и средства.

И да завърша с упражненията. Като се замисля, еднозначен отговор няма. За себе си мога да резюмирам, че упражненията бяха хем 2-3, хем десетки. Въпрос на анализ след края на терапията. Но по време на нея е определено интересно Smiley
« Последна редакция: Юни 05, 2012, 04:08:31 от hpjon » Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #71 -: Юни 05, 2012, 07:46:31 »

При мен нещата се случиха по друг начин. Преди 5 години ходих на психиатър (не психотерапевт), който ми предписа антидепресанти и започнах. Да, но при всеки опит за спиране, след известно време получавах рецидив и така отначало-антидепресанти+успокоителни...После се зачетох в подобен на този форум и се оказа, че в последните години някои  са минали психотерапия и са се справили. Потърсих в гугъл психотерапевти- Варна, проследих няколко мнения, прочетох сайтовете на самите терапевти (аз също исках да бъда при психиатър-психотерапевт)и направих избора си( впрочем той посочва и цените на своите сесии в сайта си). Така си спестих неудобството да се обаждам по телефони, да питам и сравнявам цени.
Не бях чела никаква литература по проблема, нито методи и видове терапии(за тях научих от споровете тук). Просто подходих с доверие и се оставих да бъда терапевтирана.
За втори път тези дни пиша тук, че съм човек с късмет. Пу, да не взема да се урочасам! Grin
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #72 -: Юни 05, 2012, 08:00:27 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:48:14 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #73 -: Юни 05, 2012, 09:06:55 »

Цитат
Досега съм ползвал усгите на психотерапевти 2 пъти. И на двамата бяха сходни неща. Има си точно определени упражнения и задачи , които се правят. Така , че не вярвам да си правил нещо различно от това. И както съм се уверил депресия трудно се лекува с психотерапия. Поне депресивните симптоми. Всички вие имате различни от моите неща. Имате някакви паник атаки , което аз досега дори се и съмнявал да съм имал. Просто ми се вдига тревогата на моменти.

Съмнявам се да си бил при 2-ма терапевти, те да са ти дали сходни неща и това да означава, че всички терапевти процедират така.
Понеже ефективността на терапията ти в момента е нулева - сподели част от упражненията. Аз ще ти кажа дали терапевта, при когото бях процедира по същия или различен начин.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #74 -: Юни 05, 2012, 09:13:54 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:48:22 от podolski » Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА