evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 05, 2024, 03:05:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
  Изпечатай  
Автор Тема: Възможно ли е депресия при ПР?  (Прочетена 13563 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #45 -: Май 30, 2012, 10:59:24 »

Щото без посещение при психиатър, той може да се самодиагностицира с депресия, а да има и още нещо. Тестчето пред компютъра не е показателно. А и гледам - двамцата с Ема също ги размятате диагнозите наред. Що не вземете първо да запишете медицина, да се изучите и чак тогава да се изживявате като последна инстанция. Хм?

podolski, редът е следният: има проблем - посещение при психиатър - диагноза - медикамент и/или посещение при психотерапевт - няма проблем. Естествено след посещението при психиатъра веригата може и да бъде прекъсната, ако не си за там. Никакви самосиндикални заключения.

Трак, съзирам някакви наченки на раздразненост, която може да прерасне в избухлив бяс. Не четеш внимателно и се изказваш остро и скандално не, за да помогнеш на момчето, а за да се заяждаш с мен. Откакто пиша в тази тема не съм подвел нито за веднъж подолски.

Ето силата на доказателствата:

Препоръката ми е да се консултираш с добър специалист. Дори с двама. Най-добре с психиатър-психотерапевт.

и

Потърси добър психотерапевт.
Оставам на идеята, че е добре и да е психиатър, за да може да постави правилно диагнозата и съответно да проведе успешна психотерапия.
Според мен това е пътя за теб.

и

Тук във форума човека няма да намери решение. Това е видно и за неспециалисти. Трябва му специалист и то добър.

и

Аз му писах по-горе - проблема му е за терапевт, но той да си го избере и да си прецени. А ти го въвличащ в някаква дискусия, в която дори и недепресиран човек ще се депресира.

и

Затова, подолски - съветът ми е да разпечаташ теста и да го попълниш - ако можеш да го оформиш на български още по-добре. След което да се консултираш поне с двама психиатри, занасяйки им този тест попълнен. Освен общия сбор точки е важно и на кои въпроси си отговорил с повече точки и на кои с по-малка.
Специалистът би трябвало да се ориентира добре за типа неразположение, което имаш.
Резултат от 60 точки на такъв тест налага взимане на мерки. Дали ще е медикаментозно или психотерапия, или комбинирано е твой и на лекуващият те избор. В никакъв случай обаче нещата не трябва да остават така.
Активен
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #46 -: Май 30, 2012, 11:08:39 »

Чак пък наченки на раздразненост... иска ти се  Smiley

Тогава е трябвало да спреш до препоръките за психиатър и терапевт. Не да объркваш момчето с разни тестове.

Да ти призная честно, последните ти цитати дори и не ги дочетох. Не си правя и труда да ти чета всички мнения до край.

И тук започна да ме отегчаваш. Хъх!

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #47 -: Май 30, 2012, 11:15:19 »

Чак пък наченки на раздразненост... иска ти се  Smiley

Тогава е трябвало да спреш до препоръките за психиатър и терапевт. Не да объркваш момчето с разни тестове.

Да ти призная честно, последните ти цитати дори и не ги дочетох. Не си правя и труда да ти чета всички мнения до край.

И тук започна да ме отегчаваш. Хъх!

Съжалявам, че не мога да покрия високите ти изисквания за забавление и неотегчение. Но в сериозни теми е недопустимо да се забавляваме с хората с проблеми, както това прави твоя терапевт тодоров докато уж си почива.

Трябва да осъзнаеш, че форумната ни връзка е обречена. Пък и виждаш - непрестанното доизясняване пречи на дискутирането на реалния проблем, поставен от човека. Нито можем да се разберем с теб, а на всичкото отгоре и разводняваме темата с повтаряне и излишни постове.

Ето защо не виждам смисъл да ревнуваш. От вчера насам, откакто призна, че ревнуваш си говориш много редовно тук с мен и имаш някакви очаквания явно. Чувстваш се отегчена... ами не пиши! Така няма да се налага да ти отговарям Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #48 -: Май 30, 2012, 11:41:02 »

разводняваме темата с повтаряне и излишни постове.

Нима това те учудва? Та ти го правиш всеки ден във форума.

От вчера насам, откакто призна, че ревнуваш

Както виждам си го приел сериозно. Ето, че започна да ме забавляваш.  Grin Grin Grin

си говориш много редовно тук с мен

Само ти ми остана... като ги изгони другите

и имаш някакви очаквания явно

О, да. Бъди сигурен! Най-голямото ми от тях е да се спреш най-накрая  Smiley

П.С Ще завърша с няколко широки усмивки  Grin Grin Grin Дано се сетиш за какво са!  Grin Grin Grin
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #49 -: Май 30, 2012, 11:45:22 »

Цитат
Само ти ми остана... като ги изгони другите

Кого съм изгонил и откъде?

Цитат
Най-голямото ми от тях е да се спреш най-накрая

Да се спра в какъв смисъл?

Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #50 -: Юни 02, 2012, 03:17:39 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:50:32 от podolski » Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #51 -: Юни 03, 2012, 06:04:17 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:50:39 от podolski » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #52 -: Юни 03, 2012, 10:24:27 »

" А вярно ли е, че хората с депресия не се усмихват? И се къпят рядко?"

"Депресия" означава в пряк превод спадане на налягането, натиска ... и т.н. В психологически смисъл се има предвид спад на тонуса, на желанията, означава своеобразна "застраховка" от две неща - "искам" и "трябва" - примирие с двете враждуващи сили по между си в психичната реалност на човек, където "искам" е индивидуално мотивирани желания, а "трябва" социално мотивирани изисквания с обратна посока.
В депресия, човек е развил способността да се "отърве" от този конфликт, само че попада в едно "безтегловно" състояние, което е наречено с най-близката дума - спад на психологичният натиск. В тази позиция е съвсем редно да се изгубят както определени влечения, желания и потребности, така и да се игнорират определени "общоприети" изисквания.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #53 -: Юни 04, 2012, 10:17:28 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:50:44 от podolski » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #54 -: Юни 04, 2012, 11:08:11 »

Зависи каква е депресията, колко е задълбочена и други фактори. При тежката депресия липсват емоциите, /освен дълбоко чувство на меланхолия и апатия към всичко/ които са фактора човек да се усмихва, или мръщи.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #55 -: Юни 04, 2012, 11:19:46 »

Зависи каква е депресията, колко е задълбочена и други фактори. При тежката депресия липсват емоциите, /освен дълбоко чувство на меланхолия и апатия към всичко/ които са фактора човек да се усмихва, или мръщи.

Меланхолията, а и апатията, не са чувства.

Това са състояния.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #56 -: Юни 04, 2012, 01:24:03 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:50:56 от podolski » Активен
Little Овненце
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 703

Профил
« Отговор #57 -: Юни 04, 2012, 03:09:51 »

Здравей и тук.
Само по себе си името на медикаментите би трябвало да ти даде отговора на въпроса:)
За съжеление обаче,психиката не човека не може да се "излекува" с приема на АД. Както вече споменах в другата тема, АД просто балансира новото на серотонина и от там те кара да чувства емоционално по стабилен. Казваш,че правиш някаква терапия ,която е за ПР. Кой казва това? И да не би да е някаква групова терапия? Все пак твоя терапевт ако твърди ,че не страдаш от ПР защо би ти прилагал подобна терапия>? Извини ме ако вече в някоя тема си разказал подробно,не съм видяла. Питам,за да мога да каза повече,посредсвом своя опит разбира се.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #58 -: Юни 04, 2012, 03:15:27 »

" Меланхолията, а и апатията, не са чувства. "

В разговорен език - все тая Smiley
Активен

bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Юни 04, 2012, 03:23:48 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:29:50 от podolski » Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА