evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 10:44:27 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Изпечатай  
Автор Тема: Възможно ли е депресия при ПР?  (Прочетена 13566 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #30 -: Май 28, 2012, 04:29:35 »

Имаш право на собствено мнение. Но е некоректно да буташ натам нещата. Ако на теб ти е трудно да мислиш за горните въпроси и най-вече за отговорите им, не е нужно всички да изпитват подобна трудност. Има хора които са различни от теб. 
Добре си знам правата, задълженията и отговорностите. Можеш да си абсолютно спокоен.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #31 -: Май 28, 2012, 04:45:38 »

Имаш право на собствено мнение. Но е некоректно да буташ натам нещата. Ако на теб ти е трудно да мислиш за горните въпроси и най-вече за отговорите им, не е нужно всички да изпитват подобна трудност. Има хора които са различни от теб. 
Добре си знам правата, задълженията и отговорностите. Можеш да си абсолютно спокоен.

Точно ти беше човека-радетел на това, че терапията трябва да е индивидуална, към всеки трябва да се подхожда уникално, а не чрез някакви матрици, схеми и незнам какви си други измислени в хода на немалкото спорове тук неща.

Така че позволи ми да не се съглася, че няма начин да познаваш човека от 2 изречения и да си сигурен, че няма да реагира на тази канонада от въпроси по неочакван начин.

Още повече, че човека попита конкретно нещо. Вместо отговор от теб получи един тон въпроси, които дори да се отнасят за прогнозата за времето пак са смущаващи за всеки в деликатно психологическо положение.

Разбирам, че си отпочиваш и се забавляваш във форума, както не веднъж си го споделял на всеослушание, но нека това не е на гърба на някой с проблем. Забавлявай се, когато те попитат в твоята тема - там човек те търси точно теб, значи ти иска точно твоя подход, с една дума харесал те е, допаднал си му.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #32 -: Май 28, 2012, 04:55:14 »

Както ти казах имаш право на собствено мнение. Точно отговаряйки си на подобни въпроси на човек му "блесват" много неща. Нещата вече не са "в депресия ли съм?", а "какво да правя с чувствата си, които ме правят нещастен". Когато има такъв въпрос, със сигурност ще има и решение в тази посока. Но тук аз преключвам този дебат с теб. Дано автора умее да се абстрахира, от начина по който навлизаш в темата му.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #33 -: Май 28, 2012, 05:01:50 »

Както ти казах имаш право на собствено мнение. Точно отговаряйки си на подобни въпроси на човек му "блесват" много неща. Нещата вече не са "в депресия ли съм?", а "какво да правя с чувствата си, които ме правят нещастен". Когато има такъв въпрос, със сигурност ще има и решение в тази посока. Но тук аз преключвам този дебат с теб. Дано автора умее да се абстрахира, от начина по който навлизаш в темата му.

О, аз не исках да го казвам, но ти го каза:
да, вместо да помогнеш на човека да реши проблем или поне да почувства малко облекчение му заместваш стария проблем с нов, непознат за него - общо взето ако ти има доверие ще се чуди що за човек е и защо е толкова грешен.

Ако ти няма доверие ще е по-добре - просто ще пренебрегне целта на въпросите ти и ще си продължи по пътя. Иначе ще си чаааааака ли да му блесне, ще си чака ли...
Активен
bai hui
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #34 -: Май 29, 2012, 06:49:16 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:50:19 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #35 -: Май 29, 2012, 07:53:01 »

Въпросите ми бяха главно за това дали всички , които са в депресия не могат да правят нищо и имат същите неща като мене.Това искам само да разбера.

Здравей,

принципно - да - на хората с депресия не им се прави нищо.

Горещо ти препоръчвам обаче да си направиш тест - в линка по-долу ти давам един от най-добрите тестове. На английски е и ако имаш затруднения с езика ползвай гугъл транслатор.

Ако споделиш резултата от теста си тук ще мога да ти дам по-категоричен отговор.

Теста - теста ще ти се отвори като пдф файл:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=burns%20depression%20checklist%20pdf&source=web&cd=1&ved=0CFUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fnwsamaritans.org%2Fforms%2FBurns_Depression_Checklist.pdf&ei=Z_3ET9Ynxrr4BtKQxIYK&usg=AFQjCNGntRnHINhC6N0DvctEBpSwK-tuAA&cad=rja
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #36 -: Май 29, 2012, 09:12:51 »

Според мен  един депресивен човек не може да изпитва такива чувства като гняв, злоба, яд, завист. По-скоро  имаш тревожност, а не депресия. Тревожния човек е изпълнен с всякакви чувства, а  депресивния - не.
Активен
bai hui
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 196

Профил
« Отговор #37 -: Май 29, 2012, 09:52:08 »

-
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 08:50:26 от podolski » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #38 -: Май 29, 2012, 10:10:56 »

Ще се съглася с Ема - чувствата по-скоро наистина имат тревожен характер, но за нас като неспециалисти е трудно да преценим това.

Затова, подолски - съветът ми е да разпечаташ теста и да го попълниш - ако можеш да го оформиш на български още по-добре. След което да се консултираш поне с двама психиатри, занасяйки им този тест попълнен. Освен общия сбор точки е важно и на кои въпроси си отговорил с повече точки и на кои с по-малка.

Специалистът би трябвало да се ориентира добре за типа неразположение, което имаш.
Резултат от 60 точки на такъв тест налага взимане на мерки. Дали ще е медикаментозно или психотерапия, или комбинирано е твой и на лекуващият те избор. В никакъв случай обаче нещата не трябва да остават така.

Пази си този тест и от време на време си го попълвай. Сравнявай с предишен път - така ще следиш развитието на състоянието си. Достатъчно добър измерител е.

На основния ти въпрос отговора за момента е такъв: Депресия и тревожност не могат да съжителстват - те биха могли да се редуват във времето, но не и да се проявяват едновременно.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #39 -: Май 30, 2012, 08:39:55 »

И една жена е виновна за всичко това  Shocked Добре те е обработила, спор няма  Smiley

Мога ли да те попитам какво чувстваш към тази жена в момента? Според теб вината за случилото се твоя ли е или нейна?  Roll Eyes
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: Май 30, 2012, 08:45:05 »

Позагледах тестчето и според него аз също съм била в extreme depression, когато съм имала периоди с последователни панически атаки. И въпреки това съм изпитвала силни емоции като гняв, агресия, страх. Как са съжителствали заедно депресията и тревожността не знам   Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #41 -: Май 30, 2012, 09:37:07 »

Не съжителстват. Редуват се (но не при всички).

Теста не е препоръчително да се прави за минало време. Дава най-реална оценка сега.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #42 -: Май 30, 2012, 10:05:47 »

Самият тест не е препоръчителен за диагностициране. Особено на психичното състояние
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #43 -: Май 30, 2012, 10:13:48 »

Самият тест не е препоръчителен за диагностициране. Особено на психичното състояние

Това пък що за твърдени е?

Половин Америка го ползва. Не само за диагностика, но и за проследяване както от специалисти, така и за самостоятелна работа.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: Май 30, 2012, 10:45:06 »

Щото без посещение при психиатър, той може да се самодиагностицира с депресия, а да има и още нещо. Тестчето пред компютъра не е показателно. А и гледам - двамцата с Ема също ги размятате диагнозите наред. Що не вземете първо да запишете медицина, да се изучите и чак тогава да се изживявате като последна инстанция. Хм?

podolski, редът е следният: има проблем - посещение при психиатър - диагноза - медикамент и/или посещение при психотерапевт - няма проблем. Естествено след посещението при психиатъра веригата може и да бъде прекъсната, ако не си за там. Никакви самосиндикални заключения.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА