evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 22, 2025, 04:40:48 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Моите страхове  (Прочетена 13378 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #105 -: Юни 23, 2012, 10:10:24 »

Ами аз снощи, отново умирах, явно моя основен страх е от смъртта, аз напоследък до този извод стигнах, страхувам се да не умра и как ще оставя близките ми да страдат примерно, или пък сценариите за някоя болест ги свързвам винаги, защото си мисля ако е нещо сериозно, поне да се открие навреме и ей такива гадости....мен това са ми основните терзания, които не ми дават покой във всяка минута на тревожността.

Добре, но за да те е страх, че ще умреш има още нещо - какво е страшното  това, че ще умреш?
Активен
mss
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #106 -: Юни 23, 2012, 10:31:54 »

Ами да самия факт, че ще умра, защото на мен ми се живее , не ми се умира....и това, че не искам да оставям близките си...най-вече детенцето ми и мъжа ми, за тях ми е най-болно. И освен страха от смъртта, имам страха от коварна болест...мисля си, че съм сериозно болна и че всеки се влошавам.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #107 -: Юни 23, 2012, 10:44:40 »

Нека предположим, че ти наистина умреш и оставиш близките си без теб. Това защо ще е разстройващо за теб?
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #108 -: Юни 23, 2012, 10:47:20 »

То сега е разтройващо за мен, като умра едва ли мога да знам или ще е важно тогава!Просто ми се живее и не искам да ми се случи това....не искам.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #109 -: Юни 23, 2012, 10:50:00 »

То сега е разтройващо за мен, като умра едва ли мога да знам или ще е важно тогава!Просто ми се живее и не искам да ми се случи това....не искам.

Ти се стресна и се спря  Smiley

Помисли и сподели все пак, какво е разстройващото в това, че ще умреш? Вероятно има причина да не искаш да ти се случи това - помисли за нея.

Това, че искаш да живееш е ясно, въпроса е защо това би било проблем за теб, какво би означавало за теб?
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #110 -: Юни 23, 2012, 11:01:56 »

Ами незнам какво би означавало...просто се страхувам от това. И всяко едно прилошаване е свързано с това, че край....идва най-страшното.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #111 -: Юни 23, 2012, 11:03:20 »

Ами незнам какво би означавало...просто се страхувам от това. И всяко едно прилошаване е свързано с това, че край....идва най-страшното.

Кое е е най-страшното? И защо е най-страшното? Какво би означавало за теб ако е случи най-страшното? Какви последствия очакваш, че да е толкова страшно?
Активен
Trrr
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« Отговор #112 -: Юни 23, 2012, 11:05:22 »

Отдеве пак получих за кратко 3-4 минути до пулс 180, започнах да го правя много често, почти всеки ден. На моменти ми е толкова зле психически, че не ми се става от леглото. Започнах да пия и алкохол, за да не се задълбочавам толкова много. Но днес ще пийна лексотан. Бях на кардиолог ( ЕКГ и ЕХО), изследвах си хормона- ОК са, но този пулс ме притеснява много, последната седмица в покой ми е 90-100 рядко по малко. Започнах да от 3-4 дни и едно дискомфортно усещане в областта на гърдите и то вляво, но забелязвам че се движи по ребрата отстрани и слиза в коремната област. И се чудя дали е от сърцето или нещо невралгия. В този момент не мисля много за приятели, защото при това положение ще е трудно. Хора с психични проблеми се гледат странно, още повече в малък град. Искам да се оправя, да не разочаровам родителите си. Ако искам да успея пъртво трябва да победи тази ПР. На ум си казвам, че не трябва   да е така, но отвътре става гадно. Някой ако иска да попише на лични да ми каже нещо от опит за ПР.
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #113 -: Юни 23, 2012, 11:08:40 »

Ми самата смърт е страшна, аз не че знам какво е да умреш, ама ми звучи страшно, а иначе другото е самата новина че си неизлечимо болен примерно е друг смазващ ме страх....
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #114 -: Юни 23, 2012, 11:10:28 »

Trr, да предоложим, че разочароваш родителите си - какво би означавало за теб, защо е важно да не ги разочароваш?

И един съвет - порови малко из мненията на Скорпи - тя някъде беше написала много хубаво за това как не първо справянето с ПР и после всичко останало следва да се прави, а да се живее и така да се справя човек с ПР. Има много разум в думите и - потърси! Аз за съжаление не помня в коя тема точно го четох.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #115 -: Юни 23, 2012, 11:13:34 »

Ми самата смърт е страшна, аз не че знам какво е да умреш, ама ми звучи страшно, а иначе другото е самата новина че си неизлечимо болен примерно е друг смазващ ме страх....

Ето точно това е част от проблема ти - не знаеш, или поне нямаш изградено твое мнение по въпроса какво е смъртта. Според мен е удачно да направиш свое проучване по въпроса - да почетеш литература, да сравниш гледни точки, да си изградиш своя собствена представа, а не да слугуваш на тази, на която си научена без твое знание.

И все пак, аз не разбрах - приемаме, че си умряла, страшното се е случило вече - какво е значенето на това за теб, защо е важно да се страхуваш да не се случи?
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #116 -: Юни 23, 2012, 11:13:53 »

Trr, да предоложим, че разочароваш родителите си - какво би означавало за теб, защо е важно да не ги разочароваш?

И един съвет - порови малко из мненията на Скорпи - тя някъде беше написала много хубаво за това как не първо справянето с ПР и после всичко останало следва да се прави, а да се живее и така да се справя човек с ПР. Има много разум в думите и - потърси! Аз за съжаление не помня в коя тема точно го четох.

Съгласен съм. Всъщност ПР внасят една промяна в човешкото поведение която така или иначе е трябвало да се случи но не е направена по конструктивен път. Възможно е да са израз точно на подсъзнателното желание да разочароваш родителите си.
Но все пак не искам да се правя на терапевт. Най-добре потърси професионалист с чиято помощ да преодолееш този проблем.
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #117 -: Юни 23, 2012, 11:18:11 »

Ами честно казано не мога да отговоря на този въпрос.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #118 -: Юни 23, 2012, 11:21:45 »

И това е отговор, при това чудесен!  Smiley

Терапевта ти ще знае какво да направи в тази ситуация.

Остава да предприемеш активно действие по отношение образоването ти на тема смърт. Скриването на главата в пясъка не води до нищо добро - трябва си четене - има толкова много изписано по темата.
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #119 -: Юни 23, 2012, 11:24:32 »

И това е отговор, при това чудесен!  Smiley

Терапевта ти ще знае какво да направи в тази ситуация.

Остава да предприемеш активно действие по отношение образоването ти на тема смърт. Скриването на главата в пясъка не води до нищо добро - трябва си четене - има толкова много изписано по темата.

Можеш ли да ме насочиш по конкретно къде да чета...книжка, статия...
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА