evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 22, 2025, 04:17:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Моите страхове  (Прочетена 13373 пъти)
Trrr
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« Отговор #30 -: Май 25, 2012, 01:50:12 »

Прочетох и обмислих някои неща. И като се замисля психологията е просто една наука, а реалностите малко по различни, които не се препокриват напълно с психологията.
Цитат
Ирационално мислене е коагто човек възприема околната среад по начин който не отговаря на реалността. Например някой който смята че 100% ще бъде отхвърлен от другите-това не е вярно.

Някои неща съм ги видял и чул и продължавам да виждам и днес. Да се върна малко назад. Повечето набори имат приятели точно от училищните години, а за мен те отдавна минаха. Просто няма как да се впиша при тях. Аз преди не успях, сега ще е по трудно. По какво точно ще се впиша, другия вариант е работа, предпочитам да работя там, където уча сега, а не тук. Тук хората толкова много ме отблъснаха, че не искам да си помислям, че ще остана тук след като завърша. Колкото до психотерапевт не бих отишъл при такъв, защото града е доста малък и не искам да разбират къде ходя и какво мисля, това ще се разбере, просто няма нищо скрито покрито. Доктора няма да ми помогне, а напротив ще ме довърши. Ако трябва да се отива на такъв лекар то ще е най-добре в някой от големите градове, там поне не се познават всички. Но на този етап не мисля, че точно той ще ми помогне. Бих живял по спокойно, и по отпуснато след като завърша в някой от големите градове и да мога да се реализирам. Тук просто няма бъдеще. Като погледна и към махалата направо не ми се излиза, гледам някакви наркомани и пияници. Гледам някакви 25 годишни се държат като 14. С такива не се живее. Жалко е, че хората харесват такива подобия, поне до такъв извод стигнах докато растях през годините. За някои неща просто съм убеден и не се чувствам за нищо виновен. През годините бях отхвърлян.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #31 -: Май 25, 2012, 10:29:39 »

Какво толкова ще стане, когато хората разберат, че си потърсил консултация с психолог или терапевт?
Това с какво ще усложни положението ти?
Толкова ли е важно мнението на същите тези хора, които ти казваш, че се държат неадекватно за възрастта си?
Ти свой собствен живот живееш или живееш, за да се харесаш на другите, да те приемат и да не ти се смеят?
Активен
Trrr
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« Отговор #32 -: Май 25, 2012, 09:03:22 »

Какво толкова ще стане, когато хората разберат, че си потърсил консултация с психолог или терапевт?
Това с какво ще усложни положението ти?
........

Не би трябвало нищо лошо да стане, но много добре знаете какво е отношението на хората към хора, които посещават психолози, психиатри и т.н. Ще започнат едни такива "тоя луд, тоя ..... ". И още повече, че съм от малък град, където хората се познават. Сега има разлика София, Пловдив или който и да от тези градове, с един 20 000 град например. И след това едва ли ще има някоя, която би тръгнала с мен, не че сега има, обаче не искам да става по лошо.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #33 -: Май 25, 2012, 10:22:42 »

Значи при положение, че сега не можеш да си хванеш гадже не съществува опасност да стане по-зле, нали? Тук не става въпрос само за посещение при психолог - ето ти имаш тук възможност да направиш някои стъпки към промяна.

От написаното от теб това виждам, че личната ти промяна не е решението за теб - ти смяташ, че другите са виновни, от другите зависи да те харесват, другите имат приятели от училище, а ти не, другите, другите, другите, другите..... Общо взето се оплакваш от ДРУГИТЕ и в същото време всяка твоя мисъл и действие е продиктувано от това как би изглеждал в очите на ДРУГИТЕ.

Оплакването те отдалечава от решаването на проблема ти. И за да не звуча назидателно ще споделя какво казва един много умен човек по повод оплакването:

Цитат
Да се оплаквате от себе си, е безполезна дейност, която ви пречи да живеете ефективно. Оплакването насърчава самосъжалението и разсейва усилията ви да давате и получавате обич. Освен това стеснява възможностите ви за по-успешни любовни връзки и за по-активно социално общуване. Като се оплаквате, може да получите известно внимание, но то ще е такова, че ще хвърли  сянка върху щастието ви.
Способността да се приемате, без да се оплаквате, е свързана с познаване на процесите на самоуважението и оплакването, които взаимно се изключват. Ако истински обичате себе си, оплакването ви пред хора, които с нищо не могат да ви помогнат, става абсолютно неоснователно. Ако забележите у себе си (и у другите) неща, които не харесвате, вместо да се оплаквате от тях, Можете да вземете  енергични мерки и да ги коригирате.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #34 -: Май 26, 2012, 06:56:55 »

А понякога просто олеква, когато има на кого да се оплачеш  Smiley И напротив - не те отдалечава от проблема. Колкото повече го повтаряш, толкова повече се замисляш за евентуалното му решение.

hpjon, личи си, че ти също нямаш приятели  Grin
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #35 -: Май 26, 2012, 08:51:58 »

Тррр, кoгато се появи проблем, има два вида фактори:
 такива, на които не можем да влияем
 такива, на които можем да  влияем

Трябва да се съсредоточим и насочим усилието си към тези, на които можем да въздействаме и така ще има промяна на проблема.
  Това го научих по време на терапията си.

Тррр, ако искаш  сподели какво можеш да промениш сега? И какво си направил до сега?

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #36 -: Май 26, 2012, 10:50:40 »

А понякога просто олеква, когато има на кого да се оплачеш  Smiley И напротив - не те отдалечава от проблема. Колкото повече го повтаряш, толкова повече се замисляш за евентуалното му решение.

hpjon, личи си, че ти също нямаш приятели  Grin

Олеква ако някой те слуша с идея да ти помогне. Иначе мисленето и повтарянето на проблема като мантра се нарича зацикляне. То не води до подобрение.

Относно твърдението ти за приятелите ми - на базата на какво съдиш, че е така, както твърдиш?
И това с какво ще помогне на Тррр да реши собствения си проблем?
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #37 -: Май 27, 2012, 12:36:14 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:12:55 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: Май 27, 2012, 12:37:09 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:12:36 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #39 -: Май 27, 2012, 05:50:42 »

-
« Последна редакция: Декември 23, 2012, 12:12:15 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
hpjon
Гост
« Отговор #40 -: Май 27, 2012, 06:10:48 »

Има разбира се цели пропаднали градове. Града, в близост до който е селото ми е типичен пример затова.

Но винаги намирам за предизвикателство като седна в някое кафене в центъра да завържа разговор. Не да търся приятели - просто разговор. Интересно ми е какво мислят хората, как живеят. Честно казано и нямам нужда да имам някакви по-специални отношения лятно време, когато карам отпуската си там. Знам, че и да живеех там щях да направя всичко възможно, за да се преместя.

За Тррр в настоящия момент е важно да разбере, че независимо от това дали срещу него стои алкохолик или президент, Тррр, както и всяка личност по отделно е напълно цялостна, ценна и неповторима и има право на щастие за момента и завинаги. Както и това, че да се премести да живее другаде не е равносилно на подвиг, а просто ход по посока удовлетворяване на някои изисквания към живота въобще.

Един форумец бе казал, че България е държава с големината на град. Хубаво е да се помни това, защото да си от някой град (ерго, квартал) не означава закотвеност и присъда.

П.П. ДГ - това, че си назад с домакинството въобще да не ти пука Smiley Най-важното е, че след тези трусове въобще имаме домакинства... Smiley
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #41 -: Май 28, 2012, 09:12:19 »

DG, ами и аз си приятелствам с hpjon, макар и виртуално  Sad Той нали е пъзливец и не ще да е реално  Grin Grin Grin

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #42 -: Май 28, 2012, 09:53:52 »

DG, ами и аз си приятелствам с hpjon, макар и виртуално  Sad Той нали е пъзливец и не ще да е реално  Grin Grin ;

Виждаш ли колко си неподготвена в изказванията си.
Празен пост с елементи на нагрубяване.

Ти въобще не знаеш какво е приятелство. За какво приятелстване говориш като последното нещо, което смятам теб е приятел.

И си тръгнала и съвети за приятелство да даваш на хората...
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #43 -: Май 28, 2012, 03:03:44 »

Същото "приятелстване", което си правите вие с DG, си го правя и аз с теб. Всмисъл - нищо подобно като взаимоотношение. Това имах впредвид. Ама то такова нещо като ирония между приятели няма, нали? Ти затова не успя да ме разбереш  Grin  Grin Grin

Активен
hpjon
Гост
« Отговор #44 -: Май 28, 2012, 04:18:51 »

Същото "приятелстване", което си правите вие с DG, си го правя и аз с теб. Всмисъл - нищо подобно като взаимоотношение. Това имах впредвид. Ама то такова нещо като ирония между приятели няма, нали? Ти затова не успя да ме разбереш  Grin  Grin ;

Продължавам да не разбирам...

С теб всичките отношения се четат от всички - всеки може да види какви приятели сме Smiley

С ДГ си пиша по мейла - това е друго.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА