evropea.com - форум за паническо разстройство
Февруари 11, 2025, 03:13:54 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Forever Hemp Gummies Complete Breakdown: Examining Its Natural Ingredients
[Паническо разстройство]
JosephreunC
Февруари 04, 2025, 11:01:19

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Моите страхове  (Прочетена 13332 пъти)
Marlene
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Профил
« Отговор #90 -: Юни 13, 2012, 01:12:23 »

Много смешно. Де да беше толкоз лесно.

Кой път да поема от тук? - попита Алиса.
- Зависи къде искаш да стигнеш - отговори Усмихващият се котарак.
- Няма значение - отвърна Алиса.
- Товага няма значение и кой път ще поемеш - усмихна се загадъчно Котаракът.
Луис Карол

и още нещо....

"Никога не е твърде късно да станете това, което е можело да бъдете."
Джордж Елиът

Не търси повече опрадвания, за да се изправиш и да се справиш със света около теб, който е прекрасен и е Дар!
Активен
Trrr
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

Профил
« Отговор #91 -: Юни 14, 2012, 11:01:07 »

Цитат
Не търси повече опрадвания, за да се изправиш и да се справиш със света около теб, който е прекрасен и е Дар!

Така изглежда, че се оправдавам и през всичкото тези постове писах само неща какво било около мен, но какво мога да направя. Преди правиха всичко възможно да ме смачкат, някои сигурно не са го изпитали и за това не знаят. От всякъде усещах как искаха да ме смачкат, какъв ли не ме изкарваха- сякаш нямам чувства. При това положение с какво самочувствие ще съм пред другите аз самия се чувствам зле. Лесно е да се каже, че не трябва да се влиая от това, което се говори за мен, но не е баш така. Да приемем някои неща доста на сърце, това трудно ще го променя. През всички години растях в такава обстановка, където си нежелан. Като тръгва да се стъмва всяка вечер отивам навън да се раздвижа малко и като гледам хората в компании, всеки си има компания, хора, с които се виждат всеки ден, с които преживяват и добри и лоши моменти. Като гледам това ми се идва да се разрева, проблема е, че не мога да го правя това. Приемам всичко вътре в себе си, а това е по лошо. Самотата не се отразява добре, дълго време абсолютно сам, губиш способността да общуваш с другите. Това е просто като начин на живот и другото ти е непознато. Гледам и колегите, които си имат приятели от училище, от село. Преди харесах едно момиче от курса, винаги съм се държал добре, помагал съм й с лекциите. Ако не гадже поне исках да има с кого да излизам и да не се чувствам сам, но тя си предпочита да ходи с хората, с които се е познавала преди. Липсата на хора до мен се отразява зле и направо не знам какво да правя. Събрал съм толкова стрес, на моменти се чудя какво да правя. Днес имам проблем и не знам какво да правя. Толкова съм притеснен, че дори не мога да се съсредоточа върху изпитите. Чувствам се по нисш от другите. На моменти губя вяра във всичко.

Не се оплаквам, но имам проблеми и просто не знам какво да правя. Много се изнервих последно време, много често не мога да спя последно време, поради тези проблеми.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #92 -: Юни 14, 2012, 11:21:36 »

Час по-скоро потърси психотерапевт или дори психолог за консултация.
Ако имаш ангина би посетил лекаря, нали? Няма какво да те спре да си помогнеш чрез специалист.

Не виждам по друг начин как би могъл да се измъкнеш от блатото на тревожните си мисли и чувства.
Активен
Trrr
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #93 -: Юни 19, 2012, 03:44:31 »

Май така трябва да се направи, защото паническото разтройство се показва отново и нямам желание за нищо, не ми се става от леглото, дори не ми се сяда и на компа. Започнах да получавам странно чувство в гърдите, главата ми се замотва, дори за миг си мисля, че правя инфаркт, когато се изплаша вдигам силно и пулса, който в последно време от както се затопли се задържа не по малко от 85-90. Не знам какво да правя, преди ми правиха кардиограма, оня ден и ехография и няма нищо. А аз тука се притеснявам и се чудя какво ми е. И малкото желание, което имах да променя нещо се губи.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #94 -: Юни 19, 2012, 03:56:50 »

Когато ти писне от теб самия, когато до гуша ти дойде всичко, което се налага да търпиш заради състоянието си, когато си на прага да кажеш майната му, ставам и започвам да правя нещо - тогава ще е момента, в който ще си набрал сила и инерция за една промяна, която завинаги ще те спаси от паниката и страховете ти.

А кога ще дойде този момент, в който ще ти писне зависи само от теб - зависи от това колко ти се трае да си в това състояние. Ако смяташ да живееш 500 години, не бързай, не си давай зор. При положение обаче, че човешкия живот е доста далече от 500 годишна продължителност не мисля, че си заслужава да се губят години, при положение, че знаеш какъв ти е проблема и получаваш тук информация какъв е начина за справяне - психотерапия.
Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #95 -: Юни 19, 2012, 08:13:54 »

Тук съм напълно съгласен с последното мнение!
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
hpjon
Гост
« Отговор #96 -: Юни 20, 2012, 09:35:48 »

Тук съм напълно съгласен с последното мнение!

За да звучи по-убедително една подкрепа, а защо не и отричане е добре да знаем кой я изразява.

В тази връзка, уважаеми метатрон - ти психолог, професионалист в областта на тревожните разстройства ли си или човек, който има проблем и го е решил, или пък предстои да го решава?
Активен
Метатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #97 -: Юни 20, 2012, 11:44:20 »

Аз съм един случайно попаднал на този форум субект. Мнението ми е непрофесионално и лично изказано на базата на житейския опит, който съм натрупал. Нямам проблем...или поне така си мисля, но не намирам за неправилно да се интересувам от проблемите, защото когато дойде времето да използвам старата приказка, че нищо човешко не ми е чуждо, бих желал да бъда съпричастен с проблемите на хората ( или поне на тези, които са близко до мен). Оказа се, че ПР е проблем на т.н. "съвременно общество" и бих желал да разбера повече за него.
Благодаря, че попита! Smiley
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
hpjon
Гост
« Отговор #98 -: Юни 20, 2012, 11:57:02 »

Чудесно! Smiley

Не ми е ясно обаче защо ти трябваше да влизаш тук с декларацията, че си тодоров.
С времето ще се види кой кой е - и ти, и паратрон и който и да е било.

Щом смяташ, че ПР е проблем на "съвременното общество" (факт, който и аз съм склонен да приема в голяма степен), то вероятно ще ти е интересно да прочетеш къде се корени началото му. Едно вероятно обяснение, разбира се - не е задължително да е най-вярното, но по моему си е доста вярно.

Ето го тук: http://strahove.evropea.com/index.php?topic=684.0
Активен
Метатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #99 -: Юни 20, 2012, 12:07:04 »

Това с Тодоров си беше по-скоро провокативно - та ти се съмняваше, че всеки е г-н Тодоров, а реално ако не се лъжа имаше доказателство, че другите двама-трима потребитела са си съвсем отделни личности...Как и да е, дано не съм те обидил както теб, така и лично г-н Тодоров, но определено се постарах тази провокация излезе, като такава, а не като представяне с чужда самоличност. Паратрон...идея си нямам кой е, но предполагам, че целта му е била донякъде като мойта Smiley

Благодаря за инфото, ще го прочета внимателно!
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #100 -: Юни 20, 2012, 12:20:14 »

ОК, вероятно ти е било забавно и се радвам, че съм успял да допринеса за това да изявиш провокативното си поведение и да се позабавляваш.

Често обаче забавлението точно по тези теми е добре да става в друг аспект. Какъв - в момента няма чак толкова голямо значение. По-скоро има значение основната линия на идеи и послания, които всеки един от нас поставя тук в този форум.

В тази връзка, според заключенията на тодоров аз бивах смятан я за Първанов, я за Бъчев, я за Христов, я за Баев (всичките впрочем великолепни специалисти и хора) и още не помня за кого, често ставах психопат, член на групичка, сектант дори... Имал си много повече повод да се представиш и да провокираш тодоров отколкото мен, но няма значение - така си избрал, така си направил.

Значението на постъпката ти е дотолкова, че с провокацията си косвено подкрепи всички изказвания на тодоров, цитирани по-горе. Затова и сметнах, че или си тодоров, или си негов фен, почитател, близък или кой знае какво. Параноята е заразна и ако съм я проявил, то съм я прихванал именно от тодоров - той така и не разбра, че аз съм един обикновен човек, справил се с ПР посредством психотерапия и въобще не членувам в групички, секти, организации и прочее.

С две думи - споделям успешен опит в справянето с ПР.

Именно и това е целта на този форум - да се сподели как и по какъв начин има решение за този проблем. Защото за този проблем има бързо, ефективно и трайно във времето решение, пример за което съм аз, а тодоров всячески се опитва да омаловажи, подцени и сложи в графа с надпис ...... (на мястото на многоточието бяха изказани какви ли не абсурдни определения).

Така че, ако си самосиндикална личност бъди такава. И ако искаш да ти тежи мнението не влизай в интриги и провокации. Ако имаш нещо да кажеш - кажи го. То ще е толкова по-ценно, колкото повече помогне на хората с настоящ проблем с ПР да си го решат.
Активен
Trrr
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #101 -: Юни 23, 2012, 05:12:22 »

От уплах последните дни съм на път да развия страхова невроза, когато вървя навън и съм далече от къщи ми става зле, затрепервам симптомите на паник атаката ?  Сега и тази страхова невроза не знам какво да правя, как ще уча, как ще се оправя сам. Когато съм например с баба ми, майка ми навън добре, но защо се получава всичко. Много съм неспокоен, дори се чудя дали да отида до магазина заради това. Казвам си нищо ми няма, но пак идва това напрежение. Казах на майка ми, тя се разстрои много, а аз искам да се справя с това. На 22 съм не искам и този проблем. Това още повече ще ме затруднява с приятелите. На моменти дори и трудно преглъщам от уплах. Сега по различни части на деня излизам на малки растояния с цел да се сблъскам с проблема и да не ме завладее. Първия път още като излязох и това чувство ме обзе и ми стана зле, прибрах се и излязох отново стиснах зъби, затреперих, но продължих да вървя. След това направих и трета разходка.  Лесно да се каже не мисли за това, но това ми дойде от вътре. Ако това беше толкова лесно сигурно нямаше да има и болни.
« Последна редакция: Юни 23, 2012, 05:58:13 от Trrr » Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #102 -: Юни 23, 2012, 05:46:38 »

От вчера и аз нещо се разтрепервам, сега даже пак ми треперят ръцете ди тялото докато пиша, незнам вече какво е това чудо....но знам само че много взе да ми писва:((( докога ще е това мъчение, прилошаване, треперени, стягане в гръдния кош....еееееееееее незнам
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #103 -: Юни 23, 2012, 09:43:33 »

Защо не разкаже всеки от вас какво най-лошо очаква да му се случи по време на криза?
Нека да видим какво е толкова страшното по време на прилошаването.
Активен
mss
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 78

Профил Ел. поща
« Отговор #104 -: Юни 23, 2012, 10:06:17 »

Ами аз снощи, отново умирах, явно моя основен страх е от смъртта, аз напоследък до този извод стигнах, страхувам се да не умра и как ще оставя близките ми да страдат примерно, или пък сценариите за някоя болест ги свързвам винаги, защото си мисля ако е нещо сериозно, поне да се открие навреме и ей такива гадости....мен това са ми основните терзания, които не ми дават покой във всяка минута на тревожността.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА