Sergo1
Newbie
Рейтинг: 0
Неактивен
Публикации: 34
|
 |
« -: Май 17, 2012, 08:41:10 » |
|
Здравейте! Аз съм Серго,момче на 24г. от София. Не съм влизал и писал в форума от близо 2-3 години насам. Аз също като вас съм със Паническо разстройство. Но от доста време насам,разшифровам откаде започва всичко за да се стигне до Панически атаки,и съответно Паническо разстройство,което си е и самият връх на Айзберга,на собствената ни деструкция,и оковите на нашата същност. И аз като вас много пъти съм се лутал,и съм си задавал въпроси от сорта...Защо точно на мен ми се случва всичко това? ; Откаде започна всичко?;Провокира ли го нещо...някакъв момент,или някаква случка;? Има ли лечение ще се оправя ли някога? Така човек се съсредоточава само върху крайният продукт на своята деструктивна същност,а именно Симптома - Паническите атаки,и така той попада в цикличния омагьосан кръг на Паническото разстройтсво. Несъмнено всичко започва още от детсвото,още от първите 7 години, от възпитанието на родителите спрямо детето.Голяма роля тук играе и Бащата,който трябва да наложи и постави границите на детето,за да може то правилно да изгради своя характер,и също така някой ден когато порастне,да може само да избира и преценява,правилните неща за него. Много е важно Бащата да може да казва - НЕ! И детето да може да свикне с откази а не всичко да му е поднесено на тепсия,и то да бъде "Диктатора" в семейството(както често се получава). Така детето ще се научи че не всичко пада от нбето,и за да получи нещо,първо трябва да си го заслужи.Много е важно в едно семейство да има права и задължения. За да може Бащата да изиграе своята роля,в семейството,несъмнено той трябва да има подкрепа и от майката. Майката на детето трябва да предразположи и да даде свобода на Бащата да възпитава детето.Така че мъже внимавайте като избирате половинката си! Още от 3 годишна възраст детето трябва да премине в ръцете на Баща си,и да се "отдели" от майка си. Като казвам да се "отдели" означава че нетрябва да остава долепен до майка си и под нейното възпитание да стане "мамино детенце",а Бщата трябва да поеме нещата под свой контрол за да изгради правила и граници в живота на детето за да може то от негова страна да изгради и формира правилно своя характер. Бабите,абсолютно не трябва да се мешат във възпитанието на едно дете,и особено да се мешат в отнушенията на Майката и Бащата на детето. Тук има една много мъдра поговорка,която гласи: Много Баби,хилаво бебе. Една от основните причините за деструкцията на един човек е именно възпитанието му. Някой не си е свършил работата,както и когато трябва. От там нататък следва деструкция,и изпускане на нещата извън контрол . Следователно в напреднала възраст се появяват и фобиите,като: Панически атаки,страх,натрапливи неврози,...и.т.н Ученически и тинейджърски години. Това също са едни от най-важните години за дооформянето на характера на едно дете. То трябва да се чувства добре в средата,която се учи със своите съучници,и приятели.Тук отново важна роля играят родителите,тъй като трябва да възпитат детето си да бъде приятел с тях,да слушат какво им говори.Както има една стара приказка "Да чуваш дете" - чуй какво ти казва. Много е лошо когато едно дете е комплексирано,няма самочувстви, и съответно н е се чувства добре в средата която се учи,сабира с приятели.Така то придобива чувство и комплекс за малоценност.Средата в която се движи пък от своя страна го отхвърля от обшеството защото виждат неговата слабост и беззащитност и по този начин,то става Аутсайдер в средата на своите връстници.Тези чувства отначало се подтискат,и се превръщат в омраза,омраза от това че никой не го разбира,омразата пък поражда сама по себе си,агресия.Ако тогава родителите не се намесят,и ненаправят нещо,се получават сериозни вътрешни конфликти.И ето го на лице цикличния кръг за който говорим,ако и омразата и агресията се подтиснат,следват фобии и Панически атаки,в малко по-късен етап от развитеото на човека.Както Йода каза във филма "Междузвездни войни" Страхът,води до Гняв,Гневът до омраза,омразата - До черната страна на Силата! И за всичко това си има причина -- Родителите!Те не са направили навреме каквото трябва,а именно:(контрол,възпитание,навици,права и задължения към детето си) и така прецакват целия живот за в бъдещето на своето дете.
Едипов комплекс -- Фройд до някъде е прав! По неговата Теория,за комплекса на Едип и Електра,момчетата след оралното си развитие,до 3 годишна възраст,се появява спонтанно желание да чукат майка си,и да изместят Бащата от лидерската му позиция. От друга страна се страхуват,баща им да не им отреже пениса заради това.Момичетата пък на свой ред,придобиват комплекса на Електра.Те осъзнават след 3 годишна възраст,че нямат пенис,и завиждат на баща си че нямат пенис като него. Фройд смята че,точно в тази възраст,Бащата трябва да заеме лидерската си позиция в семейството и да отдели детето от майката. Или с други думи казано,да насочи вниманието му от 3-6 годишна възраст Към други неща,а именно самостоятелност,училище,приятели. След това,в побертета,отново се появява желанието за секс,и остава до живот.Но ако у детето има дисциплина,и подреденост,то ще може да направи правилният избор,както за подбора на сексуалния си партньор,така и за учение,а също така и за живота за напред в бедеще. Аз,лично не съм съгласен изцяло с Едиповия комплекс и комплекса на Електра,за това че момчетата имат подсъзнателна първична реакция да чукат,майка си,и за това че момичетата завиждат за члена на Баща си.Немога да отрека обаче че наистина за да изгради характера на едно дете,Бащата трябва да изиграе своята мъжка роля и да го вкара в правилния път.И също така смятам че това трябва да стане още от 3 годишна възраст,чрез постепенно отделяне от майката. Карл Густав Юнг,на свой ред се дели от теориите на Фройд,и смята че причината се крие,в комплекса на малоценности ниската самооценка у една личност.Съответно, в по-натаъчен етап от развите,ако личността не се отърве от този комплекс,го замества със Супер висока самооценка за себе си,(Супер-човек) и мания за величие. При всички случаи,виновниците за ниската самооценка на човека за да се стигне до комплекс на малоценност са виновни Родителите !!! Аз лично съм на мнение че един родител за да има деца,трябва задължително да минава през специализирани психологически курсове.Нещо повече,ако неиздържи психологическите курсове,трябва да му бъде забранено със Закон,да има деца,докато неиздържи тези курсове. Ако в България се създаде такъв закон,това ще бъде първата държава,която ще излезе с едни гърди напред пред другите държави.И съответно ще пожъне своя успех, в по нататъчно социално развите.
Причина за Паник Атаки,Паническо разстройство,фобии неврози -- Подтиснати желания,пренаредили се в комплекси и Тотална деструкция на личността....
Следва продължение..............
|