evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 02, 2024, 06:19:20 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 7 8 [9]
  Изпечатай  
Автор Тема: Значение на диагнозата и продължителността на психотерапията при ПР  (Прочетена 12108 пъти)
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #120 -: Май 07, 2012, 09:48:27 »

Господин Тодоров, ние ви вярваме, че е така.
  Няма проблем.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #121 -: Май 07, 2012, 10:23:16 »

Ами примерите са много - жената си е покрила всички изисквания на БАП, но взела, че написала няколко поста за това, че човек има душа и... какво и се случило - изведнъж в БАП решават, че часовете и, супервизиите и нам кви си там кодекси са нарушени. С една дума - шикалкавене.

А самия Песешкиян, който ти изтъкваш неведнъж и дваж изтъкваш тук, че и си лицензиран по него казва "Човек никога не може да се е загубил чак толкова много, че да не може да бъде намерен от своя ангел хранител". Или нещо подобно - цитирам по спомен.
Значи - въпроса за душата и ангелите не е чак такава тема табу. За БАП обаче бизнеса би отишъл на кино, ако само някой рече да си помисли за душа (не говорим за окултизъм, прераждания и прочее, говорим за душата в смисъла като психе-то в думата психотерапия).

Казуса е много интересен и затова казвам - има терапевти, които не просто искат, но не са приети във въпросната БАП. Естествено, че едни от най-влиятелните терапевти в страната въобще няма и да си помислят да стъпят в тази организация, защото е доста под нивото първо на обучението, което са получили (а, шах, тодоре - обучение има и то какво!) и второ - мижитурските изпълнения на фирмичката са доста под нивото на въпросните хора.

Така че, айде стига с тия лицензи, дипломи и прочее - пак казвам - за момента, без закон те имат стойността само на хартията, на която са напечатани - нищо повече.

Въпросът е кой какво умее. Мен сертификат и супервизия ли ме измъкна от 10 годишно ПР или опитността и уменията на терапевта ми - отговора ти е ясен, нали и затова беснееш по форумите.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #122 -: Май 07, 2012, 10:35:24 »

Кара си основно по линията Кехоу/Тайната  и не може да усети че има нещо повече от това.

Мая, много обичам такива, прощавай, ама глупави изказвания, защото аз имах много интересно преживяване на тази тема. Т.е. информацията е от първа ръка.

Значи, подготвен от четеното в нета за д-р Първанов отивам на първа сесия психотерапия и час и нещо след началото задавам следния въпрос: "А дали няма да е удачно да се запозная с някои схващания за подсъзнанието и неговите възможности така както са изложени в някои съвременни нашумели автори като Дж. Кехоу? Дали това ще ми помогне по пътя на промяната?"

Естествено, очаквах окуражаващ отговор. Бях си я купил дори наскоро книгата, но не я бях започнал, защото предстоеше терапията и не бързах.

Каква беше изненадата ми, когато доктора ми каза, че тази книга не е за мен в момента. И ми обясни защо. Аз няма да преразказвам обяснението, за да не натоварвам излишно онези, които вече са я чели. Но впоследтвие така и не стана дума повече за Кехоу. Аз от фатализъм и до ден днешен не съм я прочел, но фатализма може би е просто добро обяснение Smiley

Така че, Мая, сори, но поредно твърдение, неотговарящо на истината, което излиза от теб, съответно от тима, които представляваш. Поздрави на тодоров ако е около теб.
Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #123 -: Май 07, 2012, 10:38:53 »

Абе ти дори в писането си изразяваш злоба и ирония! Не се ли уморявате? Това,че вие си харесвате и уважавате вашият си доктор ъв беше там... не значи , че тук трябва да опонирате на дългогодишен психотерапевт,помогнал и работил с много хора!! Я се спрете,ако обичате...а маха! Тук се говори за много по важни неща и ако вникнете в тях,които Тодоров пише ще осъзнаете същественото..а вие се знаимавате с нападки,обиди и за какво? престанете да рекламирате тоя доктор Първанов - баси поне плаща ли ви изгодно за това Smiley))) Аз не съм за доктор аз съм за психолог! и само не ми казвай,е е доктор по психология,че вече наистина многооо ще се смея
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #124 -: Май 07, 2012, 10:51:04 »

...обещания за специфични резултати от никой вид терапия не могат да се дават, или обещават. 100-те % са просто нелепи и смешни.
"На лъжата, краката са къси". Колко е богат българския фолклор.

тодоре!

Хайде да не си говорим за лъжи. От този ти пост виждам, че изпитваш някакво задоволство - живееш за момента с идеята за победител. Заблудил си се обаче. Основание да смятам така ми дава не само факта, че аз съм минал по целия път, който ти наричаш невъзможет, но и... ще видиш защо.

Но, да не удължавам излишно напрежението - приготви се да се ядосаш и да тропнеш с краче, както правиш и други пъти тука.
Ако ти ми говориш за 100 % нелепост и смешност, вземи прочети това, което си казал в нета преди няколко години и вземи си скъсай бапските си дипломи.

Та, уважаеми читатели - днес вие четете, че тодор тодоров, наричащ себе си лицензиран психолог и терапевт отрича 100 % успеваемост при справянето или ако щете излекуването от ПР.

Вижте какво е писал преди време във форумите на all.bg:

Цитат
Имат нещо общо и то е че всички които изброяваш са тревожно разстройства. Много често ПР е примесено с агарофобия, или социална фобия... Всички са около 100% лечими

Вярно е, че се лекува почти 100% като има много видове терапия:

Фобиите са лечими 100%

Важното е да знаеш че ПР се лекува почти 100%. Би могла да потърсиш и психотерапевт защото това което описваш

И още, и още. Не ми се вадят повече цитати. Та, какво става тодоре? Едно говориш вчера, друго днес, да очакваме трето утре, хм?
Още повече затрудняваш разговора, защото не само си невежа, но и си непоследователен в невежеството си.

По-добре се оправдай със себе си, отдай го на временно оглупяване, защото нали се сещаш в контекста на налагането на някакви стандарти от фирмата БАП това какво означава... Означава, че умишлено се работи срещу клиентите. Т.е. учите се как да "задържате клиента в терапията", а не как да му помагате.

Съжалявам и аз, че се налага да те разобличавам по този начин, но като ми говориш за лъжи и за поговорки, нека адресата бъде точен - отново говориш за себе си.

И това ми е психотерапевт, че и консултира във форума нищонеразбиращите хора, които са изтормозени от проблемите си...
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #125 -: Май 07, 2012, 11:41:37 »

Smiley
Аз се чудя изобщо дали можете по-ниско да паднете. Разбира се, че са лечими тревожните разстройства. Аз казах, че е нелепо един терапевт да даде 100% гаранция за това. Няма такъв с такива проценти. И това е така, защото не всеки може да работи с всеки терапевт. За хората с тревожни разстройства процента е .... хайде около 95%, защото имат възможност да работят с един, двама и колкото искат терапевти, докато намерят своя. Процента за един терапевт е много по-нисък.
Ровете, търсете ...  от далеч си личи, че сте излекувани Smiley Едно щастие ви е затиснало, та няма на къде. Какви борби, какви победени, победители? Тази борба е само във вашите глави, т.е. в твоята, а Ема ти приглася.
И тази тема, както казах и преди за мен е изчерпана. Изобщо не смятам от тук нататък да се включвам. Научете си урока по реклама.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #126 -: Май 07, 2012, 11:54:55 »

Цитат
...Така че, Мая, сори, но поредно твърдение, неотговарящо на истината, което излиза от теб, съответно от тима, които представляваш. Поздрави на тодоров ако е около теб.
Действията ви „присмял се хърбел на щърбел“ продължават.  Нито съм го виждала нито съм го чувала някога , нито имам някаква информация за него различна от продобитата от интернет постовете му на които съм попадала, информация която имат и всички други потребители.

Параноика и фантазьора се вижда кой е!!!

Отдавна съм ти казала че от образно, символно, мислене не разбираш.                                                                                
Кехоу/Тайната е метафора, не означава че терапевта ти се е подготвял  буквално по тези книги и ги предлага на клиентит си.
Може  да е чел и да предлага други книги, но от тях е взел само идеята от  Кехоу/Тайната, дори и последните му постове и цитати  в другия форум го доказват.
И ти си доказателство за това му мислене като негов продукт(дано да си от инцидентите), впримчил си се в спасителния пояс на логиката и показността  като заместител на  слабите ти  вътршни сили и инфантилна и незряла чувствителност . Не е нужно да си я чел тая книга за да си изваян по нея.

Пък и какво си правил с терапевтра си в кабинета му на теб не може да ти се вярва. Не че лъжеш, разбира се че не лъжеш...........ами спонтанно и автентично  виждане през криво огледало. Може и изобщо да не си докосвал Кехоу и Тайната, но метода на работа при теб е очеизваден  - а той е още по яка сугестия дори и от тези книги.

Никакъв тим не представлявам и в секти не участвам. Поредните мои лъжи са само плод на фантазията ти,  дори и не можеш да ги посочиш, да има какво да се пише.

Просто ме удивявате и двамата,  това е, ............от толкова натрапливо „ЧУДЕСНО“  справяне  оправяне, почва да намирисва на загоряло.

Поредната ти детинщина/инфантилност  да прилагаш доказателства/аргументи от преди години. А че са наивни е друг въпрос.

« Последна редакция: Май 07, 2012, 11:59:36 от Мая » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #127 -: Май 08, 2012, 09:39:29 »

Smiley
Аз се чудя изобщо дали можете по-ниско да паднете. Разбира се, че са лечими тревожните разстройства.

Не споря, но според мен ниското е, когато извадиш личната си кореспонденция на показ. Това, което hpjon  цитира, може да се види  и прочете в нета. То не е скрито, лично или каквото и да е.

Никой не рови и не търси. Просто като зададеш дума по темата и излизат и форуми и в тези форуми вие сте писал. От 2004 г. насам. Разбирате ли, че се познава, защото навсякъде имате един и същи подпис. Той не се приема за реклама,/и за това в някои форуми е имало спор дали е реклама/ но като го види човек и разбира кой е писал. При това са все едни и същи неща.  Наистина има и полезни неща, но като цяло са...познатите оттук - нормативи, кодекси и т.н.

Просто не е нужно да  се противопоставяте на ЕМДР и другите подобни, споделени тук. Разбрахме, че вреда няма, а има само забавяне. Но нали затова сте вие, да се справите с това. На някой като не му харесва един терапевт, отива при друг. В кое е проблема? Разбирам мотивите ви за организация, права и дипломи. Чудесно е, спазвайте ги и работете.

Да, тревожните разстройства са лечими! Разликата идва от определенията за диагнозите, но щом вас това не ви вълнува, не се съобразявайте с тях.

Хубаво е, че в този спор станаха ясни позициите ни, преминахме през алгоритми, религии, хипнози, регр. хипноза, книги, различни схващания и за мен  беше интересно.

Колкото до рекламата на доктора, не мисля, че се нуждае от нея. Нали ви е ясно, че ако правехме реклама, никога нямаше да се конфронтираме с който и да било.Според мен вие  сте този, който му направи рекламата.
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #128 -: Май 08, 2012, 09:40:47 »

И както виждате, не само Първанов  е успешен. Има и други успешни лекари.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #129 -: Май 08, 2012, 09:56:37 »

Това, което виждам аз, е, че г-н Тодоров е писал, че ПР е 100% лечимо. Не е писал, че при определен терапевт е 100% лечимо. Вие двамцата, като цитирате, използвате ли изобщо "умните" си главици... 

Те успешните са много, ама никой не е на 100% успешен...

Имам чувството, че подценявате хората и си мислите, че всеки ще се върже на плоските ви тъпотии... или може би аз съм ви надценила  Cheesy
Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #130 -: Май 08, 2012, 12:02:58 »

Започвам много да се дразня.....!!!Тука сте няколко събрани,вземете си го тоя доктор Първанов и си го пазете за себе си!! Като сте толкова силни,какво правите тука,искате да се хвалите ли ? Като сте се оправили пишете само във темата за излекувани,какво се заяждате ее!! няма да ви 4ета тука само нападките и простотиите,нямате ли си какво да правите ,че се занимавате да анализирате други хора ! Толкова сте безцеремнонни да овите,да търсите,да дебнете,да сте дребнави,да 4етет всяка дума,да перефразирате по свои си начин,да нападате..Хммм,като се замисля толкова приличате на един мой до болка познат човек,като Вас,че....по добре да не се сещам!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #131 -: Май 08, 2012, 12:27:52 »

Цитат
Аз казах, че е нелепо един терапевт да даде 100% гаранция за това. Няма такъв с такива проценти.

Ей, сега ти прозирам идеята зад маневрите в споровете - казваш половинчати истини, които прикриват неверните факти, а понякога и лъжите. Затова имаш и няколко фена тука, защото има зрънце истина, но плявата в думите е гигантски много.

Да припомним, че в една терапия успехът зависи от 3 компонента: клиент, метод, терапевт.

Клиента - ако не е мотивиран за промяна, ако ще и цялото съзвездие терапевти да му изсипеш, може и да не помръдне с градус.
Метода - при тревожни разстройства краткосрочната стратегическа терапия, КПТ и ЕМДР са най-успешните методи. За тях вече говорихме.
Терапевта - е, ако не владее горните методи и няма ясна идея за срокове и резултати след интервюто с клиента, то... няма как да има и 1 % успеваемост.

Така че, 100-те процента са си 100 % откъдето и да ги погледнеш Smiley Има терапевти, които владеят и методите, имат и опит. С една дума - справят се и то стопроцентово. 

И защо мислиш, че има реклама - наистина Ема е права - разговорите тук са далече от реклама. Хайде да погледнем под чии 1500 поста седят 1500 рекламни линка на психотерапевтична практика - А, на тодор тодоров! Та, за рекламата ясно.

Но дасе върнем на процентите. Последния етап от успешните 100 % зависи от всеки конкретен нуждаещ се. Тоест имаме работещи методи, имаме подготвени специалисти - остава клиента.
Ако човека прецени, че иска да се справи, отива, провежда терапията и максимум след 5-6 месеца е готов и 100 % изправен. Няма ПР, няма страх - аз и десетки други сме примери за това - НЯМА ГИ! Smiley

Но ако не иска клиента (или пък е наплашен от тролове по нета като тебе с разни дипломи и сертификати на частни фирми), то няма как да се справи, но това не влияе на процента на успеваемост на терапевта, изпод чиито терапии излизат успешни клиенти - 100 % успешни клиенти. Нали не се заблуждаваме, че психотерапията е доброволен процес, иницииран от страна на клиента.
Е, като е така, при добър терапевт няма как да не е 100 % Smiley

Тук е важно да поясним нещо друго - ако терапията се прекъсне по обективни причини, т.е. клиента замине за друга страна, изпадне във временно финансово затруднение или друго подобно, то независимо от първоначалното желание на клиента и удачния метод и терапевт също е възможно да не се постигнат 100-те %. Т.е. важното е терапията да се завърши. Но при стратегическата терапия това е много малко вероятно (да не бъде завършена), защото за малките срокове, в които тя се случва, шанса за настъпване на кое да е от изброените събития е минимален.

Цитат
Изобщо не смятам от тук нататък да се включвам.

Много разумно - подкрепям те! Усещаш, как написаното от теб в нета започва да те подхлъзва. Така че се спираш навреме. Ако успееш да удържиш пък, и това стане първата тема, в която не се изказваш последен, след като си докарал ответната страна до невъзможност да говори с теб, то заслужаваш направо едно браво! Smiley
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9]
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА