evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 11:38:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Значение на диагнозата и продължителността на психотерапията при ПР  (Прочетена 11953 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #90 -: Май 05, 2012, 09:57:15 »

Брутални, да ... да пазя хората от такива с "антенки" и да разграничавам психотерапевт от псевдо-терапевт.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #91 -: Май 05, 2012, 10:29:49 »

Сори, но докато дописвах предния си пост, са пуснати нови постове.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #92 -: Май 05, 2012, 12:47:10 »

Брутални, да ... да пазя хората от такива с "антенки" и да разграничавам психотерапевт от псевдо-терапевт.

Пази ги, пазителю, пази ги!
Явно проблема ти е много по-голям отколкото предполагах...

Аз съм благодарен, че не съм попаднал под опеката ти. Много съм щастлив, че мен не си ме опазил - със сигурност все още щях да съм си с паниката и страховете.
Но, благодарение на слабата ти защита се измъкнах и се справих.

Пожелавам ти провал в мисията ти - твоя провал ще е успех за хората. Както това стана при мен. Като се сетя как и мене беше почнал да ме облъчваш тука преди време...
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #93 -: Май 05, 2012, 02:54:14 »

Това го кажи на инна от предната тема и на още сума ти народ, дето имат малко по-високо мнение за себе си, даже си позволяват да имат и собствена гледна точка за нещата. Та, такива работи с плевенският доктор и групичката там дето се е заформила. Какво беше то, "тренировки за "черен колан" по ставане на вълшебници" Smiley 
Владимир е прав, наистина вече не си струва с вас да се занимавам. То и без друго ако някой друг се е зарибил да ходи, скоро ще се "похвали".
Активен

http://ttodorov.alle.bg
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #94 -: Май 05, 2012, 09:49:14 »

Ей, скандалджии  Тъкмо мислех да изрева, че ми липсвате и гледам какво обемно инфо сте ми оставили.  Grin Ще се чете утре... днес съм уморена
Активен
Селена
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

Профил
« Отговор #95 -: Май 06, 2012, 10:36:53 »

Здравейте, приятели!
Виждам, че продължават споровете, от което ми става тъжно.
Имаме доста проблеми, за да си създаваме изкуствени във форум, призван да помогне!
Но щом така го разбирате ...
Не мога да не взема отношение, обаче, към факта, че нападате Владимир! Става нещо като двама се ритат, но страда трети, при това невинен!
Това се случи преди време със Спайдер и с бременното момиче, може и с други, не ми стигна времето да изчета всичко /не съм влизала тук отдавна/.
Владимир, аз също повече от три години "лекувам" душата си, боря се, вървя напред. Имам периоди на възходи, спокойни периоди и спадове. Имам още страхове и симптоми.  Но живея живота си, с някои затруднения /кой "здрав" ги няма?!?/. Моята терапия е динамична, ползвам Ривотрил при нужда. "Панацея", "чудо" и "бързо решаване на проблема" не е удачен при всеки случай на ПР. Това е моето мнение и на моите терапевти.
Владимир, продължавай по твоя път, не се колебай, вярвай на терапевта си, вярвай в себе си!  Smiley
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #96 -: Май 06, 2012, 10:50:05 »

Здравей Селена,

Владимир не се колебае. Той се чувства добре и няма проблем. Няма да се разколебае и ще се справи.

А тази тема и някои предни затова са отделени от другите - който смята, че няма да му действат добре - да не ги чете.  Тревожните хора са внушаеми.
  Тук не се говори за симптои и лекарства,  а спора е в друга посока. Просто Тодоров прекрачи някои граници и затова се стугна до тук. Малко грубо стана, но... това е.
   Но пък покрай този спор излязоха някои други неща в нета и поне за мен, ми бяха достатъчни, за да взема решение  да не споря повече с Тодоров. Той има още много да работи.
« Последна редакция: Май 06, 2012, 10:56:21 от Ema » Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 64

Профил Ел. поща
« Отговор #97 -: Май 06, 2012, 11:59:14 »

Но пък покрай този спор излязоха някои други неща в нета и поне за мен, ми бяха достатъчни, за да взема решение  да не споря повече с Тодоров. Той има още много да работи.

Ема,здравей! От къде направи тази констатация,че тревожните хора са внушаеми?Защо слагаш всички под общ знаменател,мислиш си ,че тревпжността при всеки е еднотипна,симптомите,реакциите и т.н. Би ли ми отговорила на един конкретен въпрос,тъй като чета,че обичаш да даваш оценки на хората,в което не си спряла да го правиш,както и да налагаш собствени преценки,които реално НЕ са обективни..ти специализираш ли си психология,психиатрия..имаш ли опит в областта,с хора с тревожни разтройства?
« Последна редакция: Май 06, 2012, 12:00:48 от butterfly » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #98 -: Май 06, 2012, 01:28:18 »

Имам опит със себе си основно. Аз бях внушаема когато бях с ПР. Виждам, че тук и други пишат същото. Едва ли всички са така, но всеки  познава себе си  и може да избира какво да чете и какво не.

Сега на въпросите ти: за мен тези изводи са абсолютно валидни. Аз не ги налагам, аз ги споделям. Както, в случая, не отричам дългосрочната или дълбинната терапия, така ми се иска да не се отрича и това, което съм постигнала с друг вид терапия. Нищо повече.
  Преценки правя само за един човек. те са мои, лични и смятам, че няма да е от полза на никого, за  да ги излагам тук.

Не съм нито психолог, нито психиатър. По време на терапията ми доста почетох, пък и след това,  а сега покрай спора се наложи   доста неща да  прочета и в нета. В случая не говоря за Тодоров.

Така че за мен тези изводи са валидни, но всеки прави своя преценка за нещата. Ти имаш пълното право  да не си съгласна  с мен.

ПП сега гледам фиеста тв и там казаха една мисъл: вие сте единствените господари на мислите си, вие сте единствените господари на чувствата си, вие сте единствените господари на тялото си, вие сте единствените господари на живота си.
  Съгласен!
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #99 -: Май 06, 2012, 04:00:08 »

Здравей Селена,

Владимир не се колебае. Той се чувства добре и няма проблем. Няма да се разколебае и ще се справи.

А тази тема и някои предни затова са отделени от другите - който смята, че няма да му действат добре - да не ги чете.  Тревожните хора са внушаеми.
  Тук не се говори за симптои и лекарства,  а спора е в друга посока. Просто Тодоров прекрачи някои граници и затова се стугна до тук. Малко грубо стана, но... това е.

Интересно, на мен пък не ми беше забранявано да чета каквото и да било. Аз даже понякога когато се интересувам от някаква теоретична постановка свързана с терапията и аналитичката не ми казва ами ми препоръчва като се интересувам сам да си търся и чета.
Като отворя google books съм изчел супер много. Добре че знам английски иначе нямаше да имам достъп до информацията. Друг вариант е да търся в google пак на английски като пиша отпред pdf за pdf формати.
Сега в момента чета неща относно Жак Лакан. За съжаление са много сложни и разбирам съвсем малко.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #100 -: Май 06, 2012, 06:44:19 »

Ема, пак си се изцепила хубаво. Какво ни занимаваш със себе си и личните си неща, щом няма да ги споделяш. Заври си ги ... нали знаеш къде  Smiley

П.С Започвам да изгрубявам вече, ама то не се издържа. Прекалихте!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #101 -: Май 06, 2012, 10:50:27 »

Ема, пак си се изцепила хубаво. Какво ни занимаваш със себе си и личните си неща, щом няма да ги споделяш. Заври си ги ... нали знаеш къде  Smiley

П.С Започвам да изгрубявам вече, ама то не се издържа. Прекалихте!

После кой разваля атмосферата във форума...

Ако погледнете реално темите и разговорите, които сме започвали с Ема - то никъде няма да откриете нещо, което "не се издържа".

Завирането, както в приказката с главата на щрауса не върши работа. Явно количеството на завистта е доста голямо... А само се иска се действие. И тези, които сме действали сме успели.

Приятелския ми съвет е - не ни завиждайте, защото никога няма да станете част от нас (справилите се с ПР)!

Честит Гергьовден на всички, които са смели и предприемат уверено по пътя на справянето със страховете. Смелост се иска - ПР се топи като лед напролет пред смелостта.
« Последна редакция: Май 06, 2012, 10:55:21 от hpjon » Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #102 -: Май 06, 2012, 11:01:30 »

В мен се пробуждат още въпроси...Ема ти не каза нищо конкретно,а аз обичам конкретните неща,иначе казано ФАКТИ! И ако не ги споделяш във форум като този и пазиш"знанията си " за себе си,защо си тук?! Аз не разбирам "НИЕ", какви няма да станем като "Вас".Кои сте Вие? И долколкото разбрах и двамата сте страдали от ПА,ПР и сте били зле. Много уважавам успелите хора,преборили се с проблемите и най вече не смао със симптоматиката , а основата на проблематиката..И понеже пишете "отвисоко" само искам да припомня.."Внимавай докато се изкачваш нагоре как се държиш,защото много лесно се пада отвисоко"...Не разбирам след като сте успели,преодолели и вече истински живеете,защо агресирате срещу хора,знаейки какво правят?! Ако все още не сте преодолели агресията си към нещо,някого то "ние" не сме проекция на това,а тук не е бойно поле...Или имате нужда от изява?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #103 -: Май 06, 2012, 11:14:54 »

Цитат
защо агресирате срещу хора,знаейки какво правят?!

Ако някъде е имало агресия, то тя е била предизвикана от същата и никога не е била насочена към някого с проблем.

Хората, които се пишат тук, че знаят какво правят, т.е. знаят каква психотерапия трябва да се проведе при ПР се оказа, че почти нищо не знаят. И имат дипломи затова. Парадоксално, но факт. То и доста висши държавни служители имаха дипломи, но.... калинките няма да ги коментираме.

Бътерфлай - успелите не са по-високо от неуспелите, затова няма как да паднат, респективно, ние няма как да паднем. По-удачната плоскост е хоризонталната - някои са се придвижили по-напред. Всички така или иначе са на пътя - въпроса е, че понякога има начин да ти бъде помогнато успешно да се придвижиш по-напред. Психотерапевтите са за това - някой обаче го могат, а други - не. Както във всяка една професия и област от живота.
Активен
butterfly
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #104 -: Май 06, 2012, 11:19:31 »

На база какво определяш знанията,качествата,процеса наработа,психотерапевтичния метод,който се прилага и методиките на работа с клиента за един психотерапевт??? Обвиняваш Тодоров..за какво по конкретно ? Едно от първите успели неща е да започнеш да гледаш вътре в себе си, а не да обвиняваш другите! Имаш още да работиш
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА