evropea.com - форум за паническо разстройство
Юли 20, 2024, 06:23:12 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 9
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 9

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Значение на диагнозата и продължителността на психотерапията при ПР  (Прочетена 11610 пъти)
Ema
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566


Профил Ел. поща
« Отговор #75 -: Май 04, 2012, 11:41:25 »

   Тодоров, кой кого разклаща? Не бяхте ли вие този, който разклати Спайдър?

  Тук за това  е отделна тема и който се разклаща, може да не чете. Ако някой след близо 2 години терапия се клати - много трябва да се замисли какво прави, нали така?

  От толкова четене по форуми и нета установих,че  вие сте уникат. Няма  друго място, където  психотерапевт да спори по този начин  с непрофесионалисти, наистина доста почетох и такова чудо не видях. И никъде нямаше, въпреки въпросите, намеци за задкулисни игри или параноя. При това ставаше въпрос за значително по-големи форуми от тоя, и за доста повече отговарящи психотерапевти. А там също имаше спорове. 
    Ние с hpjon ще пишем още известно време и ще ни омръзне, но може да дойде друг, а вие ще си останете все същия, без никаква промяна. Намерих ваши писания от 2004 година(нали все ни пращате в нета да търсим и то се появи) и това е истината-вълненията ви са все едни и същи: БАП, групи за самопомощ борба с врачките те са ви голям враг, спорове с психолози...общо взето в това амплоа ви е участието в нета, а тук и с неудобни непрофесионалисти.

 Споко, вас ще приемат в БАП  и ще бъдете знаменосеца им. Не съм убедена, че шефовете на БАП вярват толкова в него, колкото вие. Най-добре е да ги линчувате и да овладеете организацията.  Това, според мен говори за проблем, ваш проблем. Помислете! Ако не го намерите, аз ще ви помогна.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #76 -: Май 04, 2012, 11:53:52 »

" Проектът е адресиран към действащи терапевти, без психиатрично образование..."

Психиатрите които са психотерапевти не ги допускат значи Smiley

Ема, изумявам се на твоя съекипник, макар че всъщност нищо около вас двамата вече не ме учудва.

Относно този тренинг, наистина има неточности във формулировките. Да не забравяме, че гещалтисти още нямаме, така че да подкрепим прохождащите инициативи един страхотен метод да успее да "построи" структура, която в обозримо бъдеще ще се превърне и в обучаваща.
Аз никъде не съм отхвърлял диагнозите, дори напротив, казах, че работя в екип със психиатри. Казах, че психотерапевтичната психодиагностика и психиатрична диагноза са коренно различни неща. Едната служи на психиатричното медикаментозно лечение, а другата на психотерапевтичната работа. Не виждам тук, какво чудно има и кое не ви става ясно от двете неща. Разбира се диагнозата в някои случаи се взема предвид при терапаевтичната диагностика. По едни начини работи психотерапията при хора с БАР и при други с ПР. Ако се фокусираме към общата тематика на форума ПР, тази диагноза, и дали ще е соц. фобия, агорафобия, натрапливости, има отношение само да е ясно, каква е симптомната проблематика. И много често дори в психиатричната диагноза която често описва тези симптоми има разминавания. Много често различни симптоми се преплитат, редуват, или надграждат. Ако първата година един човек е диагностициран с ПР, втората може да му сложат и агорафобия, и социална фобия, след още една може да му сложат и вегетативна дистония /все още се среща това/, което за пореден път показва, че наблюдението и описанието на дадени симптоми, които се оформят в диагнози не е база, върху която да се работи психотерапевтично. Именно това е проблема на хората с "антенки", че вкарват хората в даден калъп, в случая ПР. А хора с еднакви диагнози имат съвсем различен терапевтичен път понякога, дори и да имат сходни основни конфликти /това е част от психотерапевтичната диагностика/.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #77 -: Май 04, 2012, 12:06:35 »

Smiley
Да се напада личността за да се отклони вниманието от темата е наистина стар приом. Нали ви казах че и през НЛП съм минал. Няма смисъл.

Ами колегата ви първо се опитва да вмени на трак колко и била зле терапията, сега на владимир, как терапевтката не си научила урока, който трябвало да научи, случаят който постнах беше определен като ... вече не помня, а фактите са че и тя и мъжа и детето и са ок след 3г. период, и всичко това от ролята на "помагащ непрофесионалист".
Стига с този Спайдър. Тогава казах че да се "оперират" чувства, вместо да се преживеят, осмислят и интегрират наистина не е добре, само когато са свързани с това че има ресурс да се преживеят по нормалният начин. Въпросният метод е инцидентни, екстремни ситуации, които предизвикват такива емоции и преживявания, които не могат по нормален начин да се преработят и могат да развият постравматично стресово разстройство. Навсякъде го бутате този пост, но няма смисъл. Случая със Спайдър е ясен. Но той пак показва че дари и този метод да се използва специалиста трябва да има преценка за възможностите си, т.е. преди всичко да е психотерапевт.

Стига с тази БАП вече. БАП залага стандарти. Както има стандарти за лекари така има и за психотерапевти. Представете си лекарите как щяха да реагират, когато наравно с тях хора без образование и ценз можеха да се напишат лекари просто защото административният отговор на нуждата идва много по-бавно отколкото трябва.
И срещу врачките нямам нищо против, ако не ползват "назаем" някои наименования, например психотерапевт.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #78 -: Май 04, 2012, 12:25:59 »

Цитат
така че да подкрепим прохождащите инициативи

Чакай сега, как така ще подкрепяме, нещо, което го няма в БАП? Моля, което не е в БАП да се счита за незаконен, неморален и долен метод. Нали така твърдиш, за това пледираш.
Сега вече разбираш, че не си прав, нали Smiley

Аз съм те бил учудвал - ти сам не подозираш колко смешен си отстрани. Нацвъкал си целия нет, дигал си гюролтия къде ли не -няма форум, в който да не са ти видели сметката. Тука имаш късмет, че се забавляваш с няколко жени, които те намират за остроумен.
фанатик ли си, какъв си, незнам...

А по отношение на "как клиента да не си отиде, а да  остане в терапията" - вече много писахме. Дж. Хейли го цитирах вече тук, Сократ-а ти го беше написал,тодоров в дир-а също. Но не - трябва да се отрича всичко на всяка цена, нали Smiley

Сега разбирам защо хората са се отказали да разговарят с теб по форумите - ти изпадаш в безпаметна цикличност, на която може да се отговори по два начина - да ти се отговаря всеки път с неща, които вече са казани или да бъдеш оставен да се вихриш.

Но да се върнем на задържането на клиентите в терапията - затова и пуснах тази тема - тя е допълнение към схващането, че за това - който терапевт не може да помогне в краткосрочен аспект има точно две причини - или не може, или не иска от чисто финансова изгода.

Е, вижда се в САЩ как са го решили проблема - ако някой иска да си плаща - нека си плаща с години. Работата иначе може да бъде свършена бързо при това ефективно и трайно.

Това е характерно за американската икономика - всеки човек да бъде върнат на работното си място и в социалната среда възможно най-бързо при възможно най-добро повлияване на проблема му, за да продължи темпото на икономиката и добруването на нацията. Те затова и имат такива хубави правила - защото знаят как да си подредят живота.

Тука има нишичка за източване на изтормозени уплашени хора - какво по-добро - ще ги излъжем, че ще им помогнем като им кажем, че това ще стане мнооооого бавно - видиш ли, това психиката е сложно нещо, не е перла05. То тази сфера да беше само... другите обаче поне си траят, а ти тодоре и се перчиш на всичкото отгоре.

По отношение на владимир - подкрепям Ема - който се клати и е в процес на психотерапия няма работа да чете тези разговори. Те са за първоначална ориентация - човек поел вече по някакъв път само ще се обърка, защото плаща 2 години за едно, а разбира, че има и друга страна на медала.
Тези разговори са за онези, които сега решават къде и как да оправят проблема си - алтернативите са ясни:

Вариант 1) бавно, несигурно, скъпо, безсрочно при терапевти тип тодоров
Варинат 2) бързо, ефективно, трайно, с ясни срокове и възможни цели за постигане - терапия, която аз и Ема се провели.

Неслучайно едно от златните правила по време на психотерапия на тревожни разстройства е пълното елиминиране на психологични форуми и оплаквални. Както се вижда - и аз, и Ема, и който и да е друг справил се с ПР вече може да чете тук и не може да бъде разклатен.  Това е резултата на успешната терапия - ставаш устойчив.
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #79 -: Май 04, 2012, 12:39:30 »

" Неслучайно едно от златните правила по време на психотерапия на тревожни разстройства е пълното елиминиране на психологични форуми и оплаквални. Както се вижда - и аз, и Ема, и който и да е друг справил се с ПР вече може да чете тук и не може да бъде разклатен.  Това е резултата на успешната терапия - ставаш устойчив."

Ама вие пак бъркате това някой да се мъчи да разклати някой и това наистина човека да се разколебае. Тук дори благодарение на вашите внушения няа разклатени хора.

" Тука имаш късмет, че се забавляваш с няколко жени, които те намират за остроумен. ..."

Това е отношението ти към хората с ПР нали? Има предвид истинското. Тук си проличава, че с нищо не си се справял ти. Ако беше, щеше поне мъничко съпричасност да имаш, какъвто и нарцис да си. Но ти е чуждо това.
Няма такива правила в терапията, които да ограничават свободата на личността. Всеки може да си чете, гледа, говори и обсъжда, каквото си реши.
Гещалт-терапията е наистина сериозен метод. Психотерапевтичен метод. Наистина бих се радвал да се развият до степен да има призната обучителна организация.

Задържането на клиента в терапията наистина е важно, защото ефекта на психотерапията идва от процеса, а не от отделните срещи. А процес може да се създаде, само ако клиента е въвлечен в терапията. А въвлечен означава да усети ползата от терапията за себе си, съответно ролята на терапевта е клиента да успее да стигне до ползите си.

" Тези разговори са за онези, които сега решават къде и как да оправят проблема си - алтернативите са ясни:

Вариант 1) бавно, несигурно, скъпо, безсрочно при терапевти тип тодоров
Варинат 2) бързо, ефективно, трайно, с ясни срокове и възможни цели за постигане - терапия, която аз и Ема се провели."

Пак старата плоча. Да няма пак много гости онлайн, че я завърташ? Smiley
Нищо не сте провели вие, защото сте ангажирани в съвсем друга посока Smiley Нали така?
В другата тема ви дадоха обратна връзка за въпросната бърза и ефективна терапия. Тъй като гледам ползвателите на въпросната "услуга" освен вашата групичка, дават все подобна обратна връзка.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566


Профил Ел. поща
« Отговор #80 -: Май 04, 2012, 04:00:14 »

  "В другата тема ви дадоха обратна връзка за въпросната бърза и ефективна терапия. Тъй като гледам ползвателите на въпросната "услуга" освен вашата групичка, дават все подобна обратна връзка."


В която вие така и само броихте неуспешните, а не казахте вие какво направихте с тях. Помогнахте ли им, правиха ли психотерапия при вас като легитимен член на БАП, справиха ли се с проблемите си?
Все въпроси без отговор.

Да, Първанов има 2, според вас,  и тук една, станаха 3 неуспешни терапии, но защо никой друг не им е  помогнал? Едва ли са се отчаяли от психотерапията като цяло.   Това също е добър въпрос. Не е само Първанов психотерапевт. Ако не беше станало с него, аз щях да търся друг психотерапевт. Вие казвате, че познавате два от случаите, което означава, че по някаква причина, най-вероятно за помощ, са се обърнали към вас.  Започнаха ли те терапия при вас? Вие какво направихте? В крайна сметка какво стана с тях? Те са търсили помощ при вас, нали?

"Задържането на клиента в терапията наистина е важно, защото ефекта на психотерапията идва от процеса, а не от отделните срещи. А процес може да се създаде, само ако клиента е въвлечен в терапията. А въвлечен означава да усети ползата от терапията за себе си, съответно ролята на терапевта е клиента да успее да стигне до ползите си. "

Тук сме на едно мнение, но нали не трябва след 6 месеца да разбереш, че си на грешен път? На коя среща при вас се разбира дали си на прав път? Средно, защото при всеки е различно, предполагам, във вашата терапия.
При нашата се разбира на 2-3 среща. Тогава и доктора е ориентиран за време. В това е разликата - не се губи време.

ппПри мен промяна имаше на първа среща.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #81 -: Май 04, 2012, 06:14:09 »

Цитат
"Тук си проличава, че с нищо не си се справял ти."

Аз не се съмнявам, вече като те познавам, тодоре, че ти знаеш по-добре от мен с какво съм се справил и с какво не. Това в едни малко по-различни ситуации, когато се изказваш от името на друг човек може да има много сериозни последици за гражданските ти права и финансово положение. Но, да не задълбаваме там - просто те предупреждавам - ще попаднеш някой ден на свестен юрист, който при такова поведение ще ти обърне представите за това докъде може да проявяваш своеволия в изказа. Приеми този съвет като благороден жест от моя страна към теб - поограничи влизането в чужди кожи и изказването им от тяхно име.

Цитат
"Няма такива правила в терапията, които да ограничават свободата на личността. "

Да, при терапия без правила, която правиш и това не може да е правило. Но кой тук говори за ограничаването на правата на личността? То е както когато приемаш антибиотик - алкохола тогава е забранен, за да може да подейства антибиотика. Но ти можеш да избереш и да си пиеш - тогава ненужно удължаваш и затрудняваш лечението на инфекцията. Същото е и в психотерапията - тя е своеобразен оздравителен процес. Когато говорим за бързина и ефективност трябва да има правила. Без правила нищо не може да се получи.
Ти вероятно имаш интерес клиентите ти да се бавят с резултатите, за да плащат по-дълго терапията, така че е обяснимо може би защо тълкуваш толкова крайно подобен тип отношение към правилата.

Цитат
"Всеки може да си чете, гледа, говори и обсъжда, каквото си реши. "

Безспорно! Когато се доверяваш на специалист да ти помогне с тормозещ те психологичен проблем то се вслушваш в неговата логика, която би трябвало, при добрите терапевти, да води до успех. Нали си чувал за мисълта, че "мисленето, което е създало проблема не може да е мисленето, което ще го реши". Е, мисленето на терапевта се изразява точно в тези простички указания - кое как и по кое време да направиш така, че да промениш мисленето си и да решиш сам проблема си. Без правила това няма как да стане. Без правила имаме едно безкрайно говорене, обвито в мистерии осъзнаване и в наши условия терапията приключва или поради липса на пари от страна на клиента, или от някакво подобно чувство на срам, че плаща 2 и повече години и не постига успех.

Цитат
" въпросната "услуга" освен вашата групичка"

От вчера насам питам сигурно за 6-ти път каква е тази групичка? Кои са вашите, кои са нашите? Кой членува в нея, каква е ролята и в разговора ни, не разбирам. Наистина не разбирам. Ема, останалите - разбирате ли - обяснете вие поне?
Активен
Ema
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566


Профил Ел. поща
« Отговор #82 -: Май 04, 2012, 06:49:43 »

hpjon, това е параноя и ...как беше по определение - придружено от вяра в конспирация.

Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #83 -: Май 04, 2012, 07:51:37 »

Явно нещо ви тласка постоянно към мен Smiley Всъщност който и психотеапевт да питате, нещата които ще споделя ще са сходни, с това което споделям и аз, както вече се и уверихте в това.

Психодиагностиката се прави в първите 1-2 сесии. Там се създават и отношенията на свързаност, нещо, което споделяйки световният опит в изследването на общите фактори, които помагат в терапията разбрахте и вие, че е от най-съществено значение - връзката терапевт-клиент. Има цели уикенди от обучителните тренинги за психотерапевти, в които се разглеждат първите 5мин. от първата среща, в които да се направи бърза и качествена диагностична оценка. Естествено терапевтичната диагностика може да се допълва и в следващи срещи.

"... просто те предупреждавам - ще попаднеш някой ден на свестен юрист, който при такова поведение ще ти обърне представите за това докъде може да проявяваш своеволия в изказа. Приеми този съвет като благороден жест от моя страна към теб - поограничи влизането в чужди кожи и изказването им от тяхно име."

Smiley Тук вече наистина стана весело. Пенчо, изтърва влака пак, бива ли така.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
vladimir
Full Member
***

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 210


Профил
« Отговор #84 -: Май 04, 2012, 08:50:47 »

Тодоров, спрете споровете най-накрая. В крайна сметка какво значение има дали hpjon е съгласен или не-фактът че дълбинната терапия работи си е факт. Нека спрат тези безмислени спорове и се водят по-смислени дискусии.
Активен
Ema
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566


Профил Ел. поща
« Отговор #85 -: Май 04, 2012, 09:15:50 »

  Владимир, не знаеш колко си прав!

  Аз, ако бях на мястото на Тодоров, щях да си кажа, че всичко това не си струва и нямаше да споря.  Но кушона е един и същи във всички форуми, в които Тодоров пише. То излиза, докато търсиш нещо в нета и под погледа ти попада напр. етичен кодекс на бап, психотерапевтични модалности в бап, кой има право да бъде  психотерапевт и мнооого подобни и познати теми, като се води спорове с психолози на тези теми. Така че този спор не му е първия, той е обигран във едни и същи спорове. Ако искаш разгледай в нета, където има тема психология, той е там с дежурните си теми. Другата любима тема е гнева към родителите, също и спорове за  възможностите на врачките, абе доста богато наследство има той в нета и то от години. Лошото е, че е само с едни и същи неша и доскучава.
 Но, уверявам те, никой друг психолог не се държи така и не води подобни спорове.


ПП Тодоров, това не са лични нападки, аз мога да дам линкове.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #86 -: Май 05, 2012, 09:06:17 »

hpjon, това е параноя и ...как беше по определение - придружено от вяра в конспирация.

О, да Smiley Конспирацията е навсякъде Smiley

Групички, илюминати, масони - сложно е да се живее в такъв измислен свят...
Аз затова и го питах за групичката - какво има предвид, че може и да му помогна малко, но... когато и помощ не иска такъв човек знаеш за какво става въпрос Smiley

Като му чета и изказванията в алл.бг, калдата и другите форуми - дир и прочее си давам сметка, че това е един истински мохикан, който мачка до последно Smiley
Ние тука дребните, жалките справили се с ПР какво сме му се изпречили на пътя, а? Smiley

Редно е да го пооставим наистина малко, защото имам индикации, че от такъв тип може да се очаква всичко. Все пак, разума трябва да надделее.
Аз все пак съм към силите на разума Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member
*****

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258


Профил WWW Ел. поща
« Отговор #87 -: Май 05, 2012, 09:16:36 »

Smiley
Групичката е ясна, изобщо не ми е на дневен ред. Ама не вярвах до такава степен да озвереете. То голямо нашествие на форума, голямо чудо Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member
*****

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566


Профил Ел. поща
« Отговор #88 -: Май 05, 2012, 09:41:08 »

  Тодоров, искате ли линкове?

  Това изобщо не е озверяване. Това са факти. Вие сте този, на когото казвах "дайте линкове", а вие казвахте "потърсете в нета". Какво да направя, като излизате от всеки форум,  когато има зададена ключова дума. Знаете ли, вече и без ник мога да ви позная. Може би няма толкова статичен  и непроменен човек с течение на години, колкото сте вие. Дори поговорките ви са едни и същи.  А е логично човек да се променя. Аз, hpjon и всеки друг  с течение на времето се променя, трупа житейски и професионален опит и се развива. При вас положението е константа. Въпреки 10 годишната терапия -за съжаление.
  Иначе нямам желание да ви чета по форуми, но пък накрая почнах  да се забавлявам. Дори си направих някои изводи за вас и вашето поведение, така че сега вече почти ви разбирам и ви съчувствам.
    Но ако това поведение ви прави чест, то вие сте единствения подобен психотерапевт в нета.
    Със сигурност за първи път ви се случва неспециалист да ви се противопостави, но уверявам ви, все повече  такива хора ще се появяват. Човек наистина след терапия се променя и няма и помен от страха и несигурността от преди. Затова ви попитах с какви хора работите, никой ли не се интересува какво правите, какъв е смисъла на това правене и не задава ли други подобни въпроси. Аз питах много.
    И още нещо. Няма никакви групички. Не се вкарвайте във филми. Безпредметно е.
  Просто вашето отричане, острота и неуважение ме накара да стигна до тук. Това е пример за  "каквото повикало - такова се обадило" - нали обичате поговорките.

   Приятен и успешен  ден, господин Тодоров!

« Последна редакция: Май 05, 2012, 10:25:37 от Ema » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #89 -: Май 05, 2012, 09:52:22 »

Smiley
Групичката е ясна, изобщо не ми е на дневен ред. Ама не вярвах до такава степен да озвереете. То голямо нашествие на форума, голямо чудо Smiley

Форумния звяр си ти. Чета те вече втори ден по нета в останалите форуми и трябва да призная нещо - да, аз съм преборил страховете си, справил съм се чудесно, но от теб започва да ме хваща страх...

Моето "нашествие" тук е нищо в сравнение с това, което правиш ти във всяко място в нета, където може да се пише - няма форум или клуб, в който t.todorov, nekoi, nekoi2 и прочее все твои никове да не са оставили ярка фундаменталискта черта.
 
Извадил съм си дори твои цитати.
Лек анализ съм си направил - така за собствена консумация.
Страшничко е.

Но това не означава, че съм се сплашил - просто разума ми започва да надделява - наистина може да се очаква всичко от теб, дори брутални крайности.


Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!
SimplePortal 2.1.1