evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 07:13:34 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Значение на диагнозата и продължителността на психотерапията при ПР  (Прочетена 11954 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #45 -: Май 03, 2012, 12:00:51 »

По темата Smiley
Амигдала и психотерапия.

Това въобще не е по темата, макар и да може да се изпише много по този въпрос. Ако имаш интерес - отвори нова тема - ще пишем там.

В тази тема става въпрос за правила в психотерапията - къде ги има и къде ги няма. И затова как ти в много теми по много поводи разводняваше нещата с псевдоправилата, които някои решава че има или няма.

Можеше и за групичките да говорим, но пък не те интересували. Тогава защо говориш за групички?
Или разчиташ, че хората, които четат тук няма да са толкова придирчиви към аргументите - ще се доверяват на кьорфишеци. Ако мислиш, че е така - сбъркал си - повечето от хората тук са много умни и недоумяват как е възможно специалист да се държи така. Говорим си на лични - малко ще посмеят да ти го кажат директно тук във форума.

Та, това е темата - правила, съответно липса на правила, клинични проучвания, споделяне на успешен чужд опит.

И като споменавам споделяне на опит, ти, тодоре, явно си много докачлив на тема успешен опит - независимо дали индивидуален или национален.

Тази тема така те жегна, точно както и аз като справил се клиент. Една успешна държава, един успешен клиент и тодоров срещу тях Smiley
Симпатично Smiley
Сега малко ще поотричаш, което е за очакване и да видим накъде ще завиеш, че да избягаш пак от темата.
Активен
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #46 -: Май 03, 2012, 12:02:56 »

Голям купон с t.todorov в нета!
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #47 -: Май 03, 2012, 12:13:53 »

Кое да отричам? Smiley Вие сте голям цирк. Правилата за психотерапия са до болка ясни, главно ваша болка:

" 3. Психотерапевтични методи (модалности)

Психотерапевтичният метод (модалност), прилаган от кандидата за удостоверяване на правоспособност, трябва да е приет за научно валиден от ЕАП и трябва да отговаря на стандартите за обучение на БАП.

4. Продължителност и съдържание на обучението

Общата продължителност на обучението по психотерапия е 3200 учебни часа, от които:

1800 учебни часа общообразователни, в рамките на университетско образование по психология, психиатрия или съответни на тях университетски програми или специализирано образование по психотерапия (не по-малко от 3 години)
    1400 учебни часа специализирана част на обучение в метода (не по-малко от 4 години)

Обучението включва следните елементи:

Личен психотерапевтичен опит – включва обучителна анализа, собствен опит или други методи съдържащи елементи на себерефлексия, терапия и личен опит (не по-малко от 250 уч. ч.)
    Теоретично обучение – включва отчасти общообразователна и университетска теоретична подготовка по психотерапия и друга част специфична теория на метода (модалността)
    Практика – включва собствена практика под супервизия с продължителност поне 2 години
    Стаж в институция за психично здраве или еквивалентен професионален опит включващ опит с психосоциални кризи и взаимодействие с други специалисти в областта на душевното здраве

Супервизия, обучение и лична терапия (собствен опит) се извършват от квалифицирани според стандартите на БАП специалисти

5. Завършено обучение

А. В края на обучението си, психотерапевтът трябва да показва лична, социална и професионална зрялост и посветеност на работата, съгласно професионалните и етични норми

Б. Трябва да бъде оценена теоретичната и практичната му подготовка

В. Психотерапевтът трябва да е завършил необходимото университетско или еквивалентно образование в областта на науките за човека или социалните науки и да има 4 годишно обучение в психотерапевтичен метод (модалност)

Г. Психотерапевтът трябва да членува в професионална организация, която има етичен кодекс, процедури за оплакване и дисциплинарни процедури, съответни на БАП "

Това са стандартите. Зная, че не ви харесва това, но няма как. И преди 5г. бяха такива, а групичката по същият начин скачаше и сега са такива, и за в бъдеще ще са такива, с тази разлика, че ще бъдат регламентирани и със закон.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #48 -: Май 03, 2012, 12:22:29 »

Кои правила?
  В БАП?
Какво е БАП?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #49 -: Май 03, 2012, 12:25:37 »

Давам ви и линк към световните стандарти за психотерапевт Smiley
Поразгледайте сайта на световната асоциация по психотерапия, може пък да ви разшири полезрението малко, макар че се съмнявам, защото вие тук друга роля имате, много различна от достоверност на информацията. Ето го и линка:

http://www.worldpsyche.org/cms-tag/121/world-certificate-for-psychotherapy-wcpc-

След като го огледате, можете да поведете война и срещу световната организация, така както се опитвате срещу европейската и българската. Няма да ви преча да си блъскате главите, ваша работа.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #50 -: Май 03, 2012, 12:26:24 »

О, искаш да кажеш, че сега не са регламентирани със закон?

Че какви правила са тогава?

БАП е просто едно доброволно сдружение на хора, подобно на фирма - говорили сме много пъти за това. Но за теб БАП е Бог, как да те убедя, че си в беда с такова вярване. Най-малкото поведението ти е противоконституционно - издигаш неправителствена организация над органите на държавна власт и над законите.

Чети първия пост по тази тема - това са правила. Другото е липса на правила или своеволие.

Всъщност Ема кратичко и ясно поставя въпросите. Невъзможно е да отговориш по начин различен от този, който излагам по-горе. Отговарям вместо теб, защото по сериозните въпроси ти никога не отговаряш - не ти стига дълбочина някак - спираш до БАП, а оттам нататък какво е БАП някакси блокираш. Е това е БАП - фирма, която не е по търговския закон, а по закона за сдруженията (юридически лица с нестопанска цел). Е те тия, последните, не могат да налагат правила в правова държава.

Правилата на Българското дружество по спелеология важат ли за теб - не! Както и за никой друг български гражданин докато не се превърнат в закон.

Докато не стане нещо закон, не можеш да пробутваш БАП, ЕАП и прочее за капацитети и регулатори на професия.

За коя групичка става въпрос - пак споменаваш групичка - не разбирам!?
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #51 -: Май 03, 2012, 12:30:30 »

Чети, чети в света как е регламентирано, остави закона в България. Вярно е в беззаконие и как Сийка е психотерапевт. Прочети как е по света.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #52 -: Май 03, 2012, 01:33:21 »

Чети, чети в света как е регламентирано, остави закона в България. Вярно е в беззаконие и как Сийка е психотерапевт. Прочети как е по света.

Добре че няма пангалактическа организация по психотерапия, че ще трябва още едно повтаряне на разговора да направим Smiley

Линка, който предлагаш не е нов за мен. В него няма нищо по-различно - това е една БАП в по-широк мащаб.

Нека прочетем най-основното:

2. Purpose of the WCP
2.5 To function as a Non-Governmental Organisation (NGO) of the United Nations (UN).

Т.е. от отношенията с тази организация не произтичат правни последици, т.е. това, което в правовия свят се нарича права и задължения. Тази организация не е страна по международни договори, така че при липса на международно законодателство и при липса на национално законодателство отново попадаме в сферата на добрите пожелания.

Не е решил, не е направил твоя бай Георги някой паралелен съюз на психотерапевтите от 5 континента - той ще има същото правна сила, каквато и всичките ти БАП-и.

Да почетем още малко:
4. Means to realize the purpose of the WCP
4.1 through voluntary contributions and subsidies
4.2 through membership dues
4.3 through net earning of events, such as congresses

С това всяка една организация казва, че който плаща той поръчва музиката. В демократичните страни това е ОК, но не означава, че правилата са в сила за всички. Членския внос на всеки терапевт в случая е просто пропуска му за събития, организирани от тази организация. Също и достъп до издаваните от нея бюлетини. А за даренията - сещай се сам.

И още малко:
Now you get the opportunity to receive the World Certificate for Psychotherapy (WCPC)
The procedure for the application is as follows:
The World Certificate for Psychotherapie will be awarded to all psychotherapists who have a psychotherapeutic training according to WCP standards.

Тук ключовото е, че сертификата се присъжда след трейнинг СПОРЕД стандарта на тази организация. Но както по-горе виждаш това е една неправителствена организация с идеална (и леко комерсиална) цел, която се самоорганизира и сама си създава правила, според които присъжда дипломи.

И накрая - ти имаш ли диплома от там?
Ако нямаш значи си нелегитимен не просто на национално ниво, но и на световно.

The WCPC will be awarded from 2007 on.

А това означава ли, че преди 2007 година в целия свят не е имало психотерапия, психотерапевти. Всичко с тази организация ли започва?

В заключение - не упорствай. Може и да се опиташ силово да наложиш някакво мнение, пишейки из целия нет (друг като тебе няма, честно), но законовото устройство не можеш да промениш. Т.е. може и да лъжеш хората, с които имаш контакти за всички стройни устройства и подредби, но пропускаш главното - закона си е закон, а организацииките са си за себе си.

Бъди и благодарен, че не работиш в условия като в САЩ. Защото четеш там какво става по съдилищата - нещата са сериозни. Тук в България си пишеш по форуми, но има и места, където се работи сериозно. Рано или късно и тук ще стане така. И тогава ще ти се наложи да спреш с тези кампании, ако не искаш да плащаш по загубени съдебни дела.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #53 -: Май 03, 2012, 02:07:11 »

Знаех си аз, че ще продължиш да си блъскаш главата в стената Smiley И световната организация на психотерапевтите не е в състояние да те помръдне крачка напред. Както се казва доводи и до утре да ти давам все тая - няма да си обуеш обуви и ще пръскаш усилия да застелиш цялото земно кълбо с килими. Това е много характерен личностов конструкт. Имаш ли идея за какво?

Вече в много страни има закон /особено европейски/ за психотерапията и регламента в него е точно по образ и подобие на стандартите на EAP и WCP. Там членуват всички методи по психотерапия защитили регламента. Какво оспорваш и ти не знаеш. И в България ще има такъв закон. До тогава БАП ще регламентира само хората, които членуват в нея. Тези отвън след закона няма да имат право да се наричат психотерапевти, така както е вече в Австрия, Германия и т.н.
Издишате и вместо да се дърлите, вземете да се обучите, там групичката. Най-глупавия начин за реклама е, като се саботира конкуренцията. Саботаж в случая не е да се провери обучението и професионалният път на даден специалист, а да се отрекат световни организации и всички школи които са вътре, за да може да се открои някаква Ериксонианска школица, чиито книги някой е чел и станал терапевт. Е няма как да саботирате целия свят Smiley Защо се мъчите толкова? Казах ви, напразни усилия.
Почетете психология на рекламата. В рекламата се говори само за предимства на продукта и толкова. Не се търсят кусури на конкурентните продукти. В психотерапията най-важна е етиката и доверието. Дори в представянето на услугата се подхожда етично и с достоверност. 100-те ви % отдавна отидоха на кино вече, на фразата "аз се излекувах" вече без съмнение никой не вярва и не обръщат внимание, на фразата "бързо, лесно, "вкусно". Това не пречи и двамцата да я повтаряте през пост. Наистина не разбирам за какво точно се борите? Тук няма прости хора. Само някой да разлисти няма значение къде мненията за Ериксонианците и рухва последната ви подпора /макар че този метод изобщо не фигурира в България, така че подпора няма де факто/.
Ето, като искаш да споделяш собствения си опит, аз ти дадох модел с моят случай. Преразкажи за какво си говорихте в първата сесия, какво каза ти, какво каза доктора, после пак какво каза ти, после пак доктора .... с пряка реч най-добре. Този момент трябва много добре да е запечатан в съзнанието ти. Все пак там си се избавил.... /в какви проценти беше 60%/ от страданието си. Но зная, че това няма да се случи, просто защото не съществува, иначе да си го написал.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #54 -: Май 03, 2012, 02:39:56 »

Отваряне на нова тема и цели четири страници със същите глупости на hpjon и Ema, само и само да се прикрие един от последните постове в предишната тема - тоя на inna, в който сама казва, че плевенският гуру не й е помогнал.... 100% успеваемостта започва главоломно да се срива    Smiley
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #55 -: Май 03, 2012, 04:25:17 »

Говорих с моят терапевт за нещата които се пишат тука за споровете и тн. Тя ми каза че никой сериозен терапевт не дава 100% сигурност за успешния завършек на терапията нито може да каже с точност колко ще продължи. Каза също че диагнозата е без значение стига да не е психоза тъй като симптомите са само повърхностният израз на по-дълбоките проблеми. Симптомите са важни дотолкова доколкото да се стигне до подсъзнателния проблем.
« Последна редакция: Май 03, 2012, 04:26:54 от vladimir » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: Май 03, 2012, 06:27:05 »

Издишате и вместо да се дърлите, вземете да се обучите, там групичката.

Тодоров, вече изгубих връзката.... кой кой е според вас и коя е групичката?
 Аз преди 5 години се тресях с повод и без повод. С кое тогава ви заплаших и ви притесних, като тогава не съм  и предполагала за вашето  съществуване?

Обяснете ми параноята признак на какво е? За кои заболявания е типична?

И още нещо:  вие с какви хора работите? Никой ли от тях не се интересува какво правите, откъде е дошло, защо работи, никой ли  нищо не чете? Или всеки си ходи на терапия и си отива в къщи и това е. Не им ли е интересно какво става в главите им, как се постига промяната? Това за мен са много интересни неща!

Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #57 -: Май 03, 2012, 06:34:55 »

Владимир, ти кога разбра, че ще ходиш на терапия 2 години? Това не е ли пак някакъв срок, макар и доста дълъг?

Според мен всеки метод си има принципи. Нашия има такива принципи за срокове и промяна, твоя има други принципи и срокове. Кое  е различното? Просто са различни сроковете, но срокове има.

За 100%? Да, за ПР доктора казва 100%. И това е чудесно! Кое ви учудва? Ние нали говорим за ПР все пак?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #58 -: Май 03, 2012, 06:35:42 »

"Знаех си аз, че ще продължиш да си блъскаш главата в стената"

Ето как презумпцията ти те подвежда. В КПТ това се нарича "грешката на ясновидеца".
Защо да си я блъскам? Излагам правно-нормативни основи на проблема в национален и по-глобален мащаб. Ти нали си за етиката и морала? Та правото и законите какво са - те са един рафиниран морал, една изкристализирана етика. Е, щом законодателя е замълчал до момента по този въпрос (оставяме настрана наредбата, според която ти нямаш право да практикуваш) ти не можеш да искаш да се изкажеш по-компетентно. Така че не виждам никаква колизия тук - това е правното положение. Правното положение при диагнозите пък се вижда и от първия и от много други постове. Все пак темата е за значението на диагнозата - тя има значение според пречистения обществен морал - законът.

"И световната организация на психотерапевтите не е в състояние да те помръдне крачка напред."

Защо и е на тази организация да ме мърда мен напред. Аз съм си решил проблема с ПР и страховете и без тази световна организация. Много други хора също. Моля да дадеш приблизителен, хайде, не точен брой, хора, на които животът им е станал по-добър след 2007 г. със старта на раздаването на дипломите от тази организация. Аз работя на принципа ефективност - т.е. търся добър резултат. И го постигам.

"До тогава БАП ще регламентира само хората, които членуват в нея. "
Ето, имаш напредък. Имало е смисъл от цялото поясняване от моя страна тук във форума. Така е - БАП си е за бападжиите. Точка. Другите терапевти няма как да са легитимни или негитимни. Писах ти за онази жена, която е кандидатствала в БАП (Камелия) - цензурата, която те налагат няма как да иде в закона. Република България е страна член на ЕС и има свобода на словото. Камелия и е отказано, защото си поддържа собствен сайт и не е угоден на БАП-аджиите. Така че и тази ти лъжа с това, че едва ли не кодекса на БАП ще стане закон е разконспирирана. Нали Smiley

"Ериксонианска школица"
Такава не съществува - нито в умалително, нито в каквото и да е наклонение да го напишеш. Краткосрочната стратегическа терапия се простира далече зад пределите на опитността на Милтън Ериксон.

"Наистина не разбирам за какво точно се борите?"
Нов ключов елемент в разговора. Аз не се боря за нищо. За моето психично благополучие вече съм се преборил и съм доволен от това. Помниш ли проекциите на разните чувства, които те налягат и ги прехвърляш на други - е, явно ти се бориш за нещо. За какво - то е ясно - за хляба си. Усещаш заплаха - нормално е - бори се.

"аз ти дадох модел с моят случай"
Не ме карай да коментирам така наречения твой случай. Недей, все пак не искам да ставам причина за тоталното ти рухване.

"Но зная, че това няма да се случи, просто защото не съществува, иначе да си го написал."
Не ми стана много ясно - кое не съществува?

"Издишате и вместо да се дърлите, вземете да се обучите, там групичката."
Опасявам се дали си със всичкия си. За каква групичка става въпрос?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #59 -: Май 03, 2012, 06:37:26 »

Цитат
"Говорих с моят терапевт за нещата които се пишат тука за споровете и тн. Тя ми каза че никой сериозен терапевт не дава 100% сигурност за успешния завършек на терапията нито може да каже с точност колко ще продължи. Каза също че диагнозата е без значение стига да не е психоза тъй като симптомите са само повърхностният израз на по-дълбоките проблеми. Симптомите са важни дотолкова доколкото да се стигне до подсъзнателния проблем."

владимир - причината да твърди това твоя терапевт е, че на това е научена. Няма как друго да твърди, защото е обучена така. Нали разбираш, че това, в което си обучен може и да не отговаря съвсем на истината. Погледни предния ми пост - прочети там за значението на диагнозите - те имат значение, въпреки че тераевта ти твърди друго - тя просто не си е научила урока правилно.
Всеки ще си избере на коя теза да се довери.

Важното е, че вече има представени и двете страни на монетата.

П.П. Да, успеваемостта при ПР е 100 %. Ако не беше мислите ли, че бихме го натяквали така тук във форума.

Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА