evropea.com - форум за паническо разстройство
Юни 09, 2023, 11:03:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Re:Въпроси към г-н Тодоров!
[Паническо разстройство]
IvanBerbatov
Февруари 28, 2023, 11:31:56

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 9
  Изпечатай  
Автор Тема: Значение на диагнозата и продължителността на психотерапията при ПР  (Прочетена 10348 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #15 -: Май 02, 2012, 10:40:53 »

Ако човека си е решил проблема със съня не виждам в какво е сбъркала Ванга.

Искам обаче малко повече да ми разясниш какво искаш да кажеш със следното (оставяйки настрана видната ти ядност):

Цитат
Напиши си името най-накрая и кажи какво знаеш. Колко месеца ще шикалкавиш.  Ама няма бе, само вие сте ... групичката. Същата групичка е и в Щатите с Ериксонианците.
Активен
vladimir
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #16 -: Май 02, 2012, 10:41:35 »

На вас не ви писна да спорите.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #17 -: Май 02, 2012, 10:54:09 »

Поне единия се забавлява отдавна Smiley

Човека си реши проблема със съня. Даже после си е решил и истинските проблеми в живота си, с психотерапия, и е разбрал, че безсънието е само функция на истинските му проблеми, но след като се е наспал.
С ПР е същото. Хората с ПР нямат проблем с ПА. Те са решенията на истинските им проблеми. Въпроса е, дали няма по-адекватни решения на проблемите им. Цял случай ти постнах Smiley Сесия по сесия. Сподели твоята първа сесия, в пряка реч, с обяснения, да видим всички, как са се случили нещата при теб. Не забравяй, че клиента има право да споделя всичко, каквото се сети. Само терапевта пази тайна. Всеки може да се самосподели. Давай Smiley
Такива уговорки, да не се споделя метода на терапевта няма, в нормалните взаимоотношения клиент-терапевт.

На въпроса - около доктора и другия до него, има неколцина, които се преживяват, като терапевти. Като знам мнението му по въпроса, и строителен работник може да стане психотерапевт стига да иска, не е нужно да учи нито психология, нито психиатрия. Те били много далеч от психотерапията. Та колко му е след година две да те срещнем някъде, като "психотерапевт". Ти даже си започнал вече. Така е, тази професия дава много власт. И тя за това се дава много, много трудно. А на въпросната групичка никой няма да им я даде. Ще си ползват първата специалност, без тиретата. Тия тирета наистина са много ... трудни.

Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #18 -: Май 02, 2012, 11:01:01 »

Поне единия се забавлява отдавна Smiley

Човека си реши проблема със съня. Даже после си е решил и истинските проблеми в живота си, с психотерапия, и е разбрал, че безсънието е само функция на истинските му проблеми, но след като се е наспал.
С ПР е същото. Хората с ПР нямат проблем с ПА. Те са решенията на истинските им проблеми. Въпроса е, дали няма по-адекватни решения на проблемите им. Цял случай ти постнах Smiley Сесия по сесия. Сподели твоята първа сесия, в пряка реч, с обяснения, да видим всички, как са се случили нещата при теб. Не забравяй, че клиента има право да споделя всичко, каквото се сети. Само терапевта пази тайна. Всеки може да се самосподели. Давай Smiley
Такива уговорки, да не се споделя метода на терапевта няма, в нормалните взаимоотношения клиент-терапевт.

На въпроса - около доктора и другия до него, има неколцина, които се преживяват, като терапевти. Като знам мнението му по въпроса, и строителен работник може да стане психотерапевт стига да иска, не е нужно да учи нито психология, нито психиатрия. Те били много далеч от психотерапията. Та колко му е след година две да те срещнем някъде, като "психотерапевт". Ти даже си започнал вече. Така е, тази професия дава много власт. И тя за това се дава много, много трудно. А на въпросната групичка никой няма да им я даде. Ще си ползват първата специалност, без тиретата. Тия тирета наистина са много ... трудни.

ОК, а за американската групичка - поразкажи и за нея малко. Тая, дето е от PhD-та, професори и лекари, които се считат за елита на психотерапията. Разкажи ми малко за тях така както и за нас.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: Май 02, 2012, 11:03:42 »

Ми няма разлика, нали ти казах. Те и тук групичката се считат за елита. И ти така ги гласиш. Дето има една поговорка, видял щъркелът, че подковават коня и му харесало и той си вдигнал крака. И до днес щъркела стои на един крак .... чака да му сложат подкова.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #20 -: Май 02, 2012, 11:08:25 »

Ми няма разлика, нали ти казах. Те и тук групичката се считат за елита. И ти така ги гласиш. Дето има една поговорка, видял щъркелът, че подковават коня и му харесало и той си вдигнал крака. И до днес щъркела стои на един крак .... чака да му сложат подкова.

Очаквах нещо повече. Разочароваш ме...
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #21 -: Май 02, 2012, 11:18:37 »

То, в горното има много неща. Трябва да се види обаче. Ето още един джокер ти давам:

"Можеш да заведеш някой до реката, но не можеш да го накараш да пие насила"
Персийска поговорка.

Това също е малко Smiley Поне трима души ти го казаха до тук. Аз като поговорка ти го казвам. Надявам се да ти е останала и другата половина, ти знаеш от кое Smiley
Колкото и да се обясняваш, колко е вкусна водата, колко е хубаво да се напие човек с вода ..... все тая. Не се хаби излишно. Не случайно един терапевт, когато се "рекламира" споделя само име, адрес, метод, диплома, автобиография кратка и толкова. Всичко друго свързано с обещание за специфични резултати е забранено. То не е случайно. В БАП,ЕАП и световната организация няма прости хора. И там като в армията, устава е писан с "кръв". За да се формулира така, то е от грешките на някой.
Активен

Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #22 -: Май 02, 2012, 11:23:12 »

Поздрав най-сърдечен от мен за hpjon с песента на Милена Славова "ИСТИНА"!!!
http://vbox7.com/play:c49619ba

Милена - Истина Lyrics

Някой ми открадна сърцето ти,
което плачеше нощем на сън
увяхна нещо вътре в тебе,
непоглеждаш дори на вън.
Ще оставиш ли това,
за което си мечтал
и с години си се борил
път, по който си вървял?

Припев:
а-а Някой ден сърцето
ще поиска това,
което ти си му отнемал,
без дори да си разбрал.
о-о Някой ден сърцето
ще те съди за това,
затова че много си го лъгал

Никога не казвай да,
когато чувствата ги няма в теб
когато ровиш свойта съмота
пак се луташ за кой ли път
уморен от своя бяг
продължаваш се на там
вътре някъде дълбоко в тебе.
И винаги остваш сам.

Припев:... /2x
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #23 -: Май 02, 2012, 11:26:50 »

" Припев:
а-а Някой ден сърцето
ще поиска това,
което ти си му отнемал,
без дори да си разбрал.
о-о Някой ден сърцето
ще те съди за това,
затова че много си го лъгал"

Знаем ли кой е автора на текста Smiley
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #24 -: Май 02, 2012, 11:31:54 »

" Припев:
а-а Някой ден сърцето
ще поиска това,
което ти си му отнемал,
без дори да си разбрал.
о-о Някой ден сърцето
ще те съди за това,
затова че много си го лъгал"

Знаем ли кой е автора на текста Smiley
То, в горното има много неща. Трябва да се види обаче. Ето още един джокер ти давам:

"Можеш да заведеш някой до реката, но не можеш да го накараш да пие насила"
Персийска поговорка.

Това също е малко Smiley Поне трима души ти го казаха до тук. Аз като поговорка ти го казвам. Надявам се да ти е останала и другата половина, ти знаеш от кое Smiley
Колкото и да се обясняваш, колко е вкусна водата, колко е хубаво да се напие човек с вода ..... все тая. Не се хаби излишно. Не случайно един терапевт, когато се "рекламира" споделя само име, адрес, метод, диплома, автобиография кратка и толкова. Всичко друго свързано с обещание за специфични резултати е забранено. То не е случайно. В БАП,ЕАП и световната организация няма прости хора. И там като в армията, устава е писан с "кръв". За да се формулира така, то е от грешките на някой.

Настане вечер и кукунделите изгреят - какви са тия лирики в темата, какво е това чудо, малее Smiley
Пропяхте нещо от безсилие Smiley А тая тема въобще не я замислих така - почти не очаквах интерес, честно казано.

тодоре, баш за армия не ми говори - ти идея си нямаш какво е армия и на какво човек се учи там.

Отрече fMRI, заклейми американската система на психотерапевтични услуги - честно казано се представяш доста добре днес. Пък и поговорки знаеш - аз обаче не им разбирам много. ще те помоля още малко фактология да ми дадеш за американските психотерапевти, които принципно се смятат за най-успешните в света, но сега от теб разбирам друго. Та, разкажи още - ти много знаеш Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #25 -: Май 02, 2012, 11:40:47 »

" тодоре, баш за армия не ми говори - ти идея си нямаш какво е армия и на какво човек се учи там. "
Е ти от къде знаеш. Аз съм наясно, че групичката сте армейци. И в казарма съм ходил и полицай съм бил ... не ми обяснявай ти на мен, какво е армия.

Идеята беше да те предвижат малко към дясното полукълбо Smiley И моята идея беше такава. Не е толкова страшно - пословици, поговорки, поезия, лирика, чувства ... чувства .... чувства ...
Не сме роботи, това е много губеща позиция. По памет от 97-а:

Ляво полукълбо:   

Логично
Последователно
Рационално
Анализира
Обективно
На части    

Дясно полукълбо:

Интуитивно
Обобщава
Синтезира
Субективно
Цялостно

Smiley
« Последна редакция: Май 02, 2012, 11:48:14 от t.todorov » Активен

hpjon
Гост
« Отговор #26 -: Май 02, 2012, 11:48:40 »

" тодоре, баш за армия не ми говори - ти идея си нямаш какво е армия и на какво човек се учи там. "
Е ти от къде знаеш. Аз съм наясно, че групичката сте армейци. И в казарма съм ходил и полицай съм бил ... не ми обяснявай ти на мен, какво е армия.

Идеята беше да те предвижат малко към дясното полукълбо Smiley И моята идея беше такава. Не е толкова страшно - пословици, поговорки, поезия, лирика, чувства ... чувства .... чувства ...
Не сме роботи, това е много губеща позиция.

Ти да ми говориш за дясното полукълбо Smiley На краставичар краставици...

Аз не съм никакъв армеец, но ако ти си бил полицай, мале мале... тури му капак дето се вика. Ако си бил такъв полицай, какъвто си психолог ми е ясно защо положението по твоя край е леко мафиотско. Впрочем, едно добро ченге досега да е зацепило кой съм - не по име, по роля само, а ти какво ли не изреди за мене в амока си.

Аааа, чакай, зацепих. Ти казваш, че си бил полицай.
То може би трябваше да се уплаша тука - то нали така правите в полицията - бой и сплашване.
Ти знаеш да плашиш, не да оправяш страхове, ясно Smiley
« Последна редакция: Май 02, 2012, 11:50:23 от hpjon » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #27 -: Май 02, 2012, 11:54:41 »

Не, казвам ти, че кратките терапии работят с лявото, с рационалното, а дългите с двете.
Тревожните разстройства са всъщност способности, които са много добре развити в лявото, но за съжаление за сметка на дясното. Анализирай при теб кое е развито и ..... дерзай. Имаш още една половина. Не се задоволявай само с едната Smiley
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #28 -: Май 03, 2012, 12:02:52 »

Не, казвам ти, че кратките терапии работят с лявото, с рационалното, а дългите с двете.

Другарю милицонер - чул недочул, разбрал, недоразбрал си.

Би ли дал научна референция на това твърдение? Цитат от книга, научно списание, сайт на официална държавна здравна организация - коя да е по света.
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #29 -: Май 03, 2012, 12:05:36 »

Тодоров, амигдалата в кое полукълбо е?
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 9
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА