evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 11:48:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 1
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3
Dot Online Users :  
Потребител RonaldAlmon

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 5
  Изпечатай  
Автор Тема: Позитивна психодинамична психотерапия - насочена към ресурсите на личността  (Прочетена 8192 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #15 -: Април 09, 2012, 04:09:48 »

Четейки от позицията на обикновен читател на форума нито разбирам за кого става въпрос, нито за какъв проблем, нито кой има проблема, нито кой му го решава.

Мая, в този форум ако нямаш ПР или нямаш идея как да помогнеш на хора с ПР е излишно да се пишат истории като твоите. Аз каквото трябва да знам го знам, дори много повече от това, което можеш да си представиш. Така че, ако ще ме ограмотяваш нещо ми пиши л.с., ако искаш да дадеш някакъв съвет и да помогнеш на хора в беда тогава пиши по същество - с имена, факти, дати, проблеми и решения.

Другото е куха работа.
Активен
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #16 -: Април 09, 2012, 04:25:46 »

Мая, в този форум ако нямаш ПР или нямаш идея как да помогнеш на хора с ПР е излишно да се пишат истории като твоите. Аз каквото трябва да знам го знам, дори много повече от това, което можеш да си представиш. Така че, ако ще ме ограмотяваш нещо ми пиши л.с., ако искаш да дадеш някакъв съвет и да помогнеш на хора в беда тогава пиши по същество - с имена, факти, дати, проблеми и решения.

Примера ми е точно на място. Човека за когото говорих е имал/има проблем с фобия(фобии).....включително докосвал  се и до ПР.
Да не мислиш че е нормално да описвам живота на човека тук подробно, без неговото знание.  Ти защо пишеш с инициали за твоя А.Б.

Съвета който ми даваш го насочи към себе си!  Ти пишеш изобщо за Фобии, а НЕ пишеш само  за ПР.
Не, не могат  всички фобии да се преодолеят по твоя начин!!!

Да напомня че hpjon e човек който психиатъра му го е определил че не е от хората с тежък проблем от тежките случаи, .......буквално не ми се търси цитата.
И всякакви категоричния изявления от негова страна за чудновати експресни  методи за справяне с всички фобии са НЕоснователни!
« Последна редакция: Април 09, 2012, 06:29:49 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #17 -: Април 09, 2012, 04:30:20 »

Цитат
И всякакви категоричния изявления от негова страна за чудновати експресни  методи за справяне със всички фобии не неоснователен!

Тук си права - не са неоснователни.

Говорихме по темата за тежките случаи вече - ти въобще не знаеш за какво става въпрос, така че стига толкова оффтопик и насочи усилията си към нещо по-полезно за хората тук.
Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Април 09, 2012, 04:44:40 »

Цитат
И всякакви категоричния изявления от негова страна за чудновати експресни  методи за справяне със всички фобии са НЕоснователен!

Тук си права - не са неоснователни.

Ясно е че е правописна грешка! След като е нужно повторение.
Всякакви категорични изявления от страна на hpjon  че има чудновати експресни  методи за справяне със всички фобии са НЕоснователни!

Не се дръж с мен от позицията на наставник и голям мъдрец, не можа ли да разбереш че си само един случай на справил се с панически атаки.
Подчертавам справил се с ПА, но не и с тревожности, гневности и агресивности изобщо.

« Последна редакция: Април 09, 2012, 04:46:32 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #19 -: Април 09, 2012, 04:52:51 »

Цитат
че има чудновати експресни  методи за справяне със всички фобии са НЕоснователни!

Не се дръж с мен от позицията на наставник и голям мъдрец, не можа ли да разбереш че си само един случай на справил се с панически атаки.
Подчертавам справил се с ПА, но не и с тревожности, гневности и агресивности изобщо.

Ами с правописните грешки се внимава, защото понякога затриват живот.

Никога не съм употребявал думата чудотворно или подобна на нея. Ти си тази, която я вкара в обръщение, както и окултизма, дъновизма и още куп други кьор-фишеци.

Да, аз съм случай, справил се напълно, успешно и трайно с ПР.

Тези, които са се справили напълно с всичко и завинаги без повторение, което изброяваш са в някой друг, вероятно по-добър, свят.

Тук говорим за това как като си решиш проблема с ПР да се научиш да се справяш с тревожности, агресии и прочее неща. Не говорим, че те чудодейно няма да се случват, а за това, че когато се случат да знаеш какво да правиш, така че да не се озовеш в играта с ПР-а. Толкова - по Въпроса за рецидивите говорихме също, ако решиш да се зачекнеш темата. Рецидиви няма, но стрес има - с него трябва да се научи да се справя човек, за да няма паника.

Разбираш ли?

Но мен друго ми е интересно - ти от позицията на каква пишеш тук - ПР ли имаш, справила ли си се с ПР, терапевт или психолог си?

Защото ако не си нито едно от изброените ми е много чудно каква точно помощ оказваш тук, освен изключае случаите, когато вадиш тодоров от неудобните за него ситуации.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #20 -: Април 09, 2012, 05:05:19 »

Smiley Аз до тук не съм се чувствал неудобно.
hpjon да не би терапията ви в последната фаза да вкючва да влизате в конфликти и да тренирате от това някакъв кураж? Един вид прави това, от което се страхуваш ... малко поведенческа концепция. Имаше един подобен филм ... психотерапия ли беше, психариятерапия ли беше ... с Джак Никалсън.
Сетих се за това, което и DG каза, че много и харесвало, че някой се заяжда с мен, един вид куражлия е. По този начин много хора ще ви "завидят", как сте го постигнал това нещо да се заяждате с авторитети. И тъй като повечето хора имат точно проблем с това да изведат агресията си навън под подходяща форма, да последват смелия.
Наистина се опитвам да хвана нещо терапевтично от това, което говорите, за жалост не откривам нищо освен добри пожелания. Както и техниките в съседната тема са едни добри пожелания.
Апропо, тук темата е позитивна психотерапия.
« Последна редакция: Април 09, 2012, 05:08:22 от t.todorov » Активен

http://ttodorov.alle.bg
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Април 09, 2012, 05:10:05 »

Цитат
Никога не съм употребявал думата чудотворно или подобна на нея. Ти си тази, която я вкара в обръщение, както и окултизма, дъновизма и още куп други кьор-фишеци.

Напротив употребявал си я думата чудноват.......   макар и по друг начин.
Колко пъти в този форум написа че е достатъчно дори и само едно посещение.......после се изметна на 2 посещения.  

Дъновизма и окултизма станаха вече кьор-фишеци ли. Ами значи с Тодоров сте на едно мнение.

Аз съм от позицията на човек който се е справил с фобии, ....за които ти и не можеш да подозираш че съществуват с ограниченото ти съзнание. А дори и да не бях такъв човек,  нали не си админ да определяш кой да се регистрира тук.
« Последна редакция: Април 09, 2012, 05:11:58 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #22 -: Април 09, 2012, 05:13:02 »

Ха-ха-ха-ха Smiley

В темата, която беше затворена заради тодоров, твърдеше, че аз съм едва ли не психотерапевт.
Сега пък това ми било терапия.
Недей да се излагаш повече, терапевте, защото ако правиш и така с клиентите си - да ги лашкаш от едно предположение в друго, направо не им завиждам.

Цитат
това нещо да се заяждате с авторитети.

Ти дълбоко си се заблудил, че си някакъв авторитет Smiley

Сам показваш, че не може да ти се вярва и на една дума дори.

Иначе филма Психаротерапия е чудесен.
Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #23 -: Април 09, 2012, 05:13:29 »

ПАК ЗАПОЧНАХТЕ С ЛИЧНИ НАПАДКИ! ТЕМИТЕ ДА СЕ КОМЕНТИРАТ САМО ПО СЪЩЕСТВО!
админ
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #24 -: Април 09, 2012, 05:23:04 »

Добре, съгласен съм.

Какво ти дава основание, тодоре, да смяташ, че си авторитет по Позитивна психодинамична психотерапия - насочена към ресурсите на личността и да мислиш, че те нападам терапевтично?
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #25 -: Април 09, 2012, 05:31:54 »

Аз под авторитет друго вложих. Ако ми се счупи колата и отида на майстор монтьора ще е авторитет за мен.
Завършил съм този вид терапия и я използвам в практиката си Smiley
Защо мисля, че ме нападаш терапевтично? Не го мисля само аз. Редица хора изтъкнаха, че атаките не са обосновани от ситуациите тук. Това ми е ясно от самото начало на мен. Но явно на всички въпроса е защо? Нали знаете, когато човек не разполага с цялата истина започва да допълва с предположения. Аз силно вярвам, че може би това има някаква терапевтична полза за вас. Хвърлете светлина и яснота. Ясно е, че по същият начин нападате всичко което е "не-вас" - твърдения, мнения, школи терапевтични.... които са приети по целия свят и изобщо нито от подкрепа имат нужда нито от не-подкрепа.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: Април 09, 2012, 05:49:58 »

Тодоров, ако се върнем назад, февруари месец, ще видите, че форума си креташе и вие си сеехте вашите виждания безпрепятствено. Докато не се появи Спайдър, момчето, което каза  че има подобрение и е започнал да спи от ЕМДР. Тогава вие бяхте този, който скочи като ужилен да обяснява колко е опасно това, при все, че хабер си нямахте какво е ЕМДР.
Та в този смисъл, думите ви могат да се адресират с пълна сила и към вас самия.

Аз силно вярвам, че може би това има някаква терапевтична полза за вас. Хвърлете светлина и яснота. Ясно е, че по същият начин нападате всичко което е "не-вас" - твърдения, мнения, школи терапевтични.... които са приети по целия свят и изобщо нито от подкрепа имат нужда нито от не-подкрепа.
Активен
Administrator
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 152

Профил
« Отговор #27 -: Април 09, 2012, 06:00:12 »

УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ, ЛИЧНИТЕ НАПАДКИ ПРОДЪЛЖАВАТ. ФОРУМЪТ СЪЩЕСТВУВА ОТ 4 ГОДИНИ. ДОСЕГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА СЕ НАЛАГАТ КРАЙНИ САНКЦИИ, НО ЯВНО СИТУАЦИЯТА ОТИВА НАТАМ. ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПОСТАВИМ ЗАБРАНА НА ПОСЕТИТЕЛИ, КОИТО НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОТПРАВЯТ ЛИЧНИ НАПАДКИ. НЕ СЕ ПРОЯВЯВА ТОЛЕРАНТНОСТ ОТ НИЧИЯ СТРАНА, СЛЯПО СЕ ЗАЩИТАВА ЛИЧНАТА ПОЗИЦИЯ.
АДМИНИСТРАТОРИТЕ ЩЕ НАЛАГАТ ЗАБРАНИ В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ, КОГАТО ПРЕЦЕНЯТ И КЪМ КОГОТО ПРЕЦЕНЯТ. ПОВЕЧЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ НЯМА ДА ИМА!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #28 -: Април 09, 2012, 10:58:21 »

Цитат
Защо мисля, че ме нападаш терапевтично? Не го мисля само аз. Редица хора изтъкнаха, че атаките не са обосновани от ситуациите тук.

Нека да видим кои са редицата хора:

трак, която е твоя клиентка
Мая, която се регистрира точно в началото на избистрянето на противоречията в темата за ЕМДР и непрестанно ти вади горещите картофи. Включително днес в истерията с имената и личностите.

Други няма.
Това ли са редицата хора? Разбираш ли вече, защо е лично - нямаш изречение, в което да не подвеждаш незапознатия с цялата форумна история читател.

И за да не звучи отвлечено от темата искам да направя паралел с практикуваната от теб терапия:

ако аналога на "редицата хора" във форума в терапиите ти на клиентите е съотносим с истинсктите хора (т.е. 2-ма) към истински успешното водене на терапията, то пак стигам до заключението, че такъв тип терапия не би завършил успешно.
Човек ще се чуства излъган, точно така, както аз се чувствам така, когато чета адресираното от теб към мен.

Разбиращ ли колко е важно за един потенциален клиент да не вижда такова поведение от терапевт? Независимо дали ще е твой клиент или на някой друг. Разбираш ли отговорността, която носиш, заявявайки, че си горд, че си с името си и рекламата си в подписа.

Разбираш ли, защо аз съм предпочел анонимността - тя е единствената сигурност на уплашения читател, който може да вземе зрънцето положително и това да е прелома към истинската му промяна. Тази, която ще го направи свободен и щастлив.

Ето това е отговорност. Другото е просто дуене за сметка на страдащите.
Активен
kadife
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 577

Профил
« Отговор #29 -: Април 09, 2012, 11:05:16 »

Много добре знаеш кой е другия психотерапевт редовно пишещ в онзи форум – Ор. Б.
То ако беше толкова лесно до сега Т.П.  да го е отървал от "проблема му", .......но разбира се О.Б не приема проблема си като проблем от много отдавна, а като учител.  

Ох, бейй... не съкращавайте Орлин Баев с О. Б. - звучи като тампони laugh

Орлин Баев е симпатичен, но някак... витаещ из облаците, и с тази йога хидра ил нидра, беше... все тази - то човек като му слуша гласа и си мисли за всичко друго, но не и за релакс, хахах. Защо никой не споменава жени терапевти, ще ви кажа защо - скучни са  laugh
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА