evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 07:53:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 35501 пъти)
Ema
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #210 -: Май 04, 2012, 09:51:52 »

Браво!  Чудесно!

Радвай се на новия живот!
Активен
alex_pacev
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #211 -: Май 04, 2012, 10:39:10 »

Благодаря! Пожелавам го чистосърдечно на всеки!
Надявам се да съм бил полезен!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #212 -: Май 05, 2012, 08:59:52 »

Повече гледни точки - по-добре! Smiley

Няма как да не си полезен.

Опиши историята си в бялата книга на терапевта тук във форума - виждам, че си доволен от специалистите, които са ти помогнали, а там е тема точно за това.
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #213 -: Май 05, 2012, 11:35:13 »

Колко хубаво, Алекс! Радвай се на новия свободен живот! Дай ,Боже ,повече хора да се справим и благодаря, че сподели и обнадежди!
Активен
kendy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил
« Отговор #214 -: Юни 17, 2013, 10:06:48 »

Лечението на ПР е трудна работа и не може да се осъществи само с психотерапия или само с лекарства. Ако трябва е добре да се пият лекарства защото те те правят нормален човек. Психотерапията понякога ти дава само надежда, но не и лечение.
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #215 -: Юни 17, 2013, 11:19:49 »

Ти пък откъде извади тая сигурност, че психотерапията не лекува. Айде, бе. Говорите понякога глупости за да сте интересни.
Активен
kendy
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил
« Отговор #216 -: Юни 17, 2013, 11:43:18 »

Каквото и да ми разправяш психотерапията според мен не е важна, както и там разните му техники ,тес и незнам какво си. Тези неща влияят на хората които са лесно податливи или внушаеми. Един здравомислещ човек не може да се хване на номера "пипни си носа и ти минава"
Активен
temple One
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #217 -: Юни 22, 2013, 12:03:11 »

Доста общо, но за мен има едно решение - трениране на воля и израстване. Когато това е извън силите на човека, антидепресантите помагат. Когато се е случило за първи път - консултация с психотерапевт!

Тренирането на волята е бавно и мъчително, затова трябва да е по изготвен план с ясна цел - забравяне на страха. Всеки трябва сам да си изготви този план за себе си.
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #218 -: Юни 22, 2013, 02:58:05 »

Това е все едно да имате план, как детето ви ще започне да използва цокала, за да ходи по голяма нужда. Зная че звучи прекалено нагледно, но това си е един точен пример. Както за горното, така и за предходното, не могат да се случват по план. Ако плана е нещо определено, което трябва да се извърви, това е нелепо. Планът се изгажда посредством човека и е динамичен, зависещ от това какви ресурси има и какво му се случва. Ако човек не успява да се справи с плана, не човекът е виновен, а планът. Поради тази причина, няма как да се използва думата "план". Планиране е невъможно. По-скоро се действа според промените които се случват "тук и сега". Да поставим "летва" която "трябва" да се прескочи, означава да поставим "указания които трябва да се спазят". Повечето тревожни растройства се развиват поради горната причина. Терапията няма за цел да окраси причините в по-приятни цветове, за да бъдат изпълнени. Все пак човек е жив "предмет". Няма как да е "план за петилетката" Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
temple One
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #219 -: Юни 22, 2013, 10:18:12 »

Да, съгласен съм, че думата план не е подходяща. А може би не бях достатъчно ясен. Имах предвид не план за петилетка Smiley, а по-скоро нещо като дневен режим. Неща в ежедневието, които човек си изпълнява или си налага да изпълнява. Така се концентрираш върху нещо. От друга страна правенето на трудни неща, които си налагаме сами, би дало опит със справянето им и проблемите свързани с тях. Например, при социалната фобия, човек би могъл да си наложи да се среща с повече и различни хора. Непознати хора. Осъзнаването, че правенето на обратното на това, което предпочитаме според мен е вид трениране на волята. Все пак ако желанието ни е да нямаме страх от хора, нужно е малко да излезем от "уютното си Аз".

Изпадал съм в много тежки депресии, затова, че съм сам. По-лошо аз имам висока тревожност. В такива моменти потъваш надълбоко и посоката е една надолу към дъното на океана. Трябват много сили, за да се спасиш. Е не си ли струва да се спасиш? В такива моменти имам паники и атаки, с физиологичните прояви, които всички добре познаваме. Тогава просто гледам да се скрия в дън земя и веднага след като това отмине, те "нападат" мислите. За мен "изплуването" на повърхността е да се предадеш на това, че ще те видят че ти е зле. Ще разберат, че си недъгав. Неможе да се скрие това. Нека всички го разберат, пък нека аз след това се чуствам добре сред хора.
Активен
spider
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

Профил
« Отговор #220 -: Юни 23, 2013, 02:47:49 »

Малеее, тука машината на времето работи с пълна сила! От толкова време не съм влизал и гледам пак някакви философи си чешат езиците, някакви терапий, овладяване на паническата атака, лекарствата били ужас, никой не се бил излекувал с лекарства.... и тодоров отново се изказва. Е сега да ви кажа. ГОТОВ СЪМ!!! Тодоров с лекарства, не с някакви висши техники да овладявам атаката, да я изживявам и т.н. А да и с EFT и EMDR, които ти отричаш и обясняваш какъв ужас са и ти объркват мозъка. И тъй като се напатих от разни "терапевти" , психолози знайни и незнайни, краткосрочни терапии, иглотерапии и други, сега вече ще се опитам да разкажа в една друга малка тема как го направих и да ще се пробвам да насоча повече хора към професионалистите в областа, а не шарлатани които лекуват с две срещи или с методи "как да овладеем тайните на космическата генекология"!!! Искам да пожелая от сърце на всички в най-скоро време да отидат на риба, плаж, в мола и където си пожелаят без страх и тревожности.
Активен
EvaRAngel
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #221 -: Юни 29, 2013, 09:59:33 »

"За" и "против" антидепресантите , "за" и "против" терапия при психолог . В крайна сметка всеки си има собствен избор . Това , което аз съм видяла , ми показва че започнеш ли веднъж медикаменти , няма спиране . Много хора казват , че след спирането им състоянието им се влошава още повече . Можеби тук е ролята на психотерапевта .Хубаво  е да се проведе терапия успоредно с лекарствата . За антидепресантите съм чела много негативни отзиви . От тях се надебелява , ставаш като зомбиран , губиш сексуално желание и т.н. Аз не го твърдя , защото не съм взимала никога .
Активен
redjon
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 92

Профил
« Отговор #222 -: Юни 29, 2013, 10:32:30 »

Цитат
започнеш ли веднъж медикаменти , няма спиране .

Има! Трудно, но има! Малко по-лесно става със специализирана помощ.
Активен
EvaRAngel
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 68

Профил Ел. поща
« Отговор #223 -: Юни 29, 2013, 12:11:36 »

Как действат антидепресантите ? Чувстваш ли се различно ? Аз искам да си бъда себе си , без значение колко ми е зле . Един доктор ми каза че имам много добър мозък , но с малки грешки при функционирането му . ами можеби това съм си аз . Понякога мисля че ако се излекувам ще загубя себе си .
Активен
kasanena
Full Member

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 123

Профил
« Отговор #224 -: Юни 29, 2013, 12:19:07 »

EvaRAngel, когато пиеш антидепресант пак си си ти, само се чувстваш по-спокоен, животът не изглежда толкова мрачен, изведнъж започват да ти изникват разни решения, коюйто преди не са ти идвали. Случва се да не ти пука толкова много, когато някои те ядосва. Не е задължително да напълняваш, не е задължително да ти изчезва либидото. На мен не ми се е случвало. По-скоро, когато човек е депресиран може да не му се прави секс. Антедепресантите не са нещо страшно, един много известен български лекар скоро ми довери, че и той пие антидепресант, така че всеки се справя, както чувства, че е най-добре за него. Има хора, които временно преживяват някаква криза и може да не се нуждаят от хапчета. Но хора, които по рождение имат химически дисбаланс в мозъка си и често преживяват кризи, не бива да си правят живота тъжен още повече, като избягват лекарствата.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА