evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 01:11:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 34952 пъти)
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #15 -: Април 03, 2012, 01:05:51 »

Именно. Интуицията не лъже. Най-важното е да има съюз между двамата. Давам ви пример с една съседка, която имаше ПР. Нямаше как да работи с мен, за това поработи с други терапевти. Частичен резултат. Едно лято изкараха на своето село, където се запознала с бай Георги. По комшулък. Така постепенно от приказка на приказка успяла да му се довери, успяла да довери истинските си проблеми, забравила да говори за симптоми, а за това какво и тежи всъщност в живота, в реализацията и, как заради майка си предприела един път, който не и бил на сърце ..... След това лято 8-ма година, не че няма ПР, а е щастлива. Пренесе тези разговори и теми и със съпруга си. Е? Какъв терапевт е бай Георги?
Smiley
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #16 -: Април 03, 2012, 01:15:45 »

" че вашата терапия им е помогнала за ПР и затова се проточват във времето."

Не помогнала им е за ПР, но имат проблем с партньора си например. Защото ако до сега вместо да отстояват позицията си когато се е налагало са изпитвали ПА, сега вече я отстовяват иимат нужда да изградят партньорски взаимоотношения от нов тип, защото вече няма един партньор, който "напада" и друг който търпи, с цената на ПА, а двама които отстояват позиция. Ако партньорството е започнало в първата ситуация сега е в нова ситуация. И така нататък. Когато човек осъзнае ролята на симптомите си това винаго води до някаква промяна в различни аспекти - взаимоотношения с другите, професионални амбиции, основани на нужда а не на логика и т.н.

По тази логика неизменно достигаме до приказката клин клин избива, но последния винаги остава. Вие сам не си вярвате на теориите - няма празно място, разбирате ли - ако си мислите, че ПР пълни нещо и като го махнете там нещо се изпразва, тооооо.... направо не им завиждам на клиентите ви - наистина ще трябва да си се терапевтират с вас поне няколко десетки години.

В случая с бай Георги, който описвате няма терапевтична намеса. Няма план за работа, съседката просто спада в онези повече от половина случаи със спонтанни ремисии. При нея има риск някой ден отново да не може да се справи със стреса, докато при успешните терапии такава опасност няма.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #17 -: Април 03, 2012, 01:21:05 »

" В случая с бай Георги, който описвате няма терапевтична намеса. Няма план за работа, съседката просто спада в онези повече от половина случаи със спонтанни ремисии."

Мда, има човешка намеса Smiley Не спада към случаите с ремисии. Може би спада към онези случаи в които е успяла да внесе себе си по-подходящ начин в брака си и да подобри взаимоотношенията със сипруга си, майка си .... и много други неща. Та, как е помогнал бай Георги?
Не е нужно да го разбирате.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #18 -: Април 03, 2012, 01:27:47 »

" В случая с бай Георги, който описвате няма терапевтична намеса. Няма план за работа, съседката просто спада в онези повече от половина случаи със спонтанни ремисии."

Мда, има човешка намеса Smiley Не спада към случаите с ремисии. Може би спада към онези случаи в които е успяла да внесе себе си по-подходящ начин в брака си и да подобри взаимоотношенията със сипруга си, майка си .... и много други неща. Та, как е помогнал бай Георги?

Е, от начина, по който го описвате и излиза най-достъпно да се разбере става ясно, че пращате хората да се изч...т с бай Георги на село и да им се мирне главата.
Освен, че правите мазало професията си дотука, сега взехте да склонявате хората и към изневери. Чудесно, терапевте! Равен нямате на себе си.

Много съм щастлив, че когато мислех дали да идавм при вас на терапия, по времето, когато ме облъчвахте и мен във форума съм взел правилното решение и не съм дошъл.

Аз вече няма как, ама с тия съвети ще си изкарате някое пошляпване, да не кажа и нещо повече от някой доволен от терапията на съпругата си мъж.

Пуу, чудесно развитие на нещата. Май наистина няма да има смисъл да казвам каквото и да е повече - сам както може да се изложите няма кой друг да ви помогне за това повече.
« Последна редакция: Април 03, 2012, 01:31:00 от hpjon » Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #19 -: Април 03, 2012, 01:30:24 »

" ... да се изч...т с бай Георги на село.."

Да се смея ли вече ... да плача ли .... Бай Георги е бил на 86г., съседката е била тогава на 26г. с 5г. стаж в ПР.
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #20 -: Април 03, 2012, 01:35:24 »

Ами смейте се и плачете едновременно, защото след всяко ваше включване си подритвате хляба все по-далече.

Пишете нещо и оставяте хората с някакво впечатление. Вероятно и като говорите става така. След това обаче има нужда да се доуточнявате, защото или не сте казал всичко, което трябва или сте останал неразбран.

Това в терапевтичната  практика = ПРОВАЛ. Получавам още едно обяснение, защо влачите хората с дълги терапии - щото нито знаете как, нито знаете какво да правите с тях.

Трак ви е емблемата тук в това отношение, впрочем.

Случая с бай Георги ви осветли напълно. По-добре пращайте клиентите си при него.

П.П. Вие ако на 35 имате проблеми, не ги прехвърляйте на по-възрастните. Хората си го могат и до дълбока старост. Още повече, когато е с по-млади Smiley
« Последна редакция: Април 03, 2012, 01:38:43 от hpjon » Активен
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #21 -: Април 03, 2012, 01:47:59 »

Именно. Интуицията не лъже. Най-важното е да има съюз между двамата. Давам ви пример с една съседка, която имаше ПР. Нямаше как да работи с мен, за това поработи с други терапевти. Частичен резултат. Едно лято изкараха на своето село, където се запознала с бай Георги. По комшулък. Така постепенно от приказка на приказка успяла да му се довери, успяла да довери истинските си проблеми, забравила да говори за симптоми, а за това какво и тежи всъщност в живота, в реализацията и, как заради майка си предприела един път, който не и бил на сърце ..... След това лято 8-ма година, не че няма ПР, а е щастлива. Пренесе тези разговори и теми и със съпруга си. Е? Какъв терапевт е бай Георги?
Smiley
Аз нито за секунда не съм си помислила че между двамата от примера се бил "осъществил" секс ...както му се е сторило на hpjon......

Примера не е признак на професионален провал и излагация. Напротив признак е на лична и професионална обективност!!!

Да, психотераията по неписани закони съществува.....и това е един пример за нея.     Споделящия този пример има финансовата изгода да не го споделя.

*Постинга е този който съм изкала да цитирам, не съм се объркала.
« Последна редакция: Април 03, 2012, 02:13:29 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #22 -: Април 03, 2012, 01:52:31 »

Мая, осъществяването на секса... как да ти кажа Smiley

Цитираш грешния постинг - ето в този вече, по-горе, става ясно, че... нищо не става ясно Smiley

Опижо и пендихте ни тука, ама вие сте много по-забавни. Щафетното надбягване е опасно, защото един издъни ли се, дънят се всички. Но, разбираемо е, защо се асоциирате с него. Силните се асоциират със силните - слабите - със слабите.
Улична психология - тя е по-реална от тази в дългите теории на тодоров психолога-психотерапвет!. Smiley
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #23 -: Април 03, 2012, 02:25:10 »

Хора, ще повторя.

ПРОГРЕСА Е ГЕОМЕТРИЧЕН!

Когато промениш мисленето, ти променяш възприемането, тогава променяш отношението и променяш и действието.

След това всичко се променя. толкова е просто.  Когато приемаш нещата такива, каквито са, а не си мислиш този или онзи какво ще си помисли ако направиш така или иначе. реагираш нормално оттам следва нормална реакция и от ответната страна.
Активен
вико
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: Април 03, 2012, 05:48:34 »

Цитат на:  link=topic=661.msg16398#msg16398 date=1333393156
Тук може да  изразявате различни мнения относно лечението на ПР.
Здравейте.....има ли някой на линия трябва ми мъничко помощ и кураж....от 8 дни пия золофт 1 сутрин и ксанакс с удължено действие вечер преди лягане но направо е ад кога ще почнат да действат поне малко тези химии
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #25 -: Април 03, 2012, 05:57:29 »

Вико, въоръжи се с малко търпение, ако от скоро си започнал антидепресанти, в началото те засилват симптомите, докато тялото свикне с тях, след като се понатрупат, състоянието на тялото се стабилизира и силата им намалява.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #26 -: Април 03, 2012, 06:00:19 »

Вико, да, действие на антидепресантите ще усетиш след минимум 2 седмици. През това време се поинтересувай за психотерапевт и започни терапия Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #27 -: Април 03, 2012, 08:48:00 »

Цитат на:  link=topic=661.msg16398#msg16398 date=1333393156
Тук може да  изразявате различни мнения относно лечението на ПР.
Здравейте.....има ли някой на линия трябва ми мъничко помощ и кураж....от 8 дни пия золофт 1 сутрин и ксанакс с удължено действие вечер преди лягане но направо е ад кога ще почнат да действат поне малко тези химии

Говориш достатъчно красноречиво за "химиите". Мисля, че има шанс да не ги пиеш дълго Smiley
Прочети във форума мненията за хаповете.
Можеш да пиеш ксанакса докато намериш добър терапевт. Само това лекарство временно може да ти помогне, но пък рискуваш да развиеш зависимост след 3-тата седмица.

Затова почети тук и виж как хората решават проблема с ПР-а.  И действай. Сам, с терапевт, трябва действие Smiley

Успех!
Активен
vladimir
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 210

Профил
« Отговор #28 -: Април 03, 2012, 09:04:21 »

Добре стана, че се отвори нова тема специално за начините за справяне с ПР защото предишната не беше предназначена точно за това.

Аз досега съм поствал доста по въпроса за психоанализата на която ходя и не виждам смисъл да повтарям едно и също. Ще кажа само че от "намалелите симптоми" през последните три дена няма и помен и си живея на 100% нормално-като хората без ПР. Преди около месец пак имаше такъв период на тотално или почти тотално затишие на симптомите за около 7 дена.

Това го отдавам изцяло на терапията си тъй като не взимам лекарства.

Всъщност, нещо което може да изненада hpjon но терапевтката ми каза, че за успеха на терапията не се съди само по симптомите. Може например някой още в началото, преди въобще да е навлязъл в дълбините на несъзнаваното си да му минат симптомите като проява на защитен механизъм само и само човек да спре да ходи на терапия. (което не означава че после няма да се върнат).
Възможно е и обратното-симптомите да се засилят за да разсеят човек от нещата които обсъжда там, отново като защитен механизъм.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #29 -: Април 03, 2012, 09:27:52 »

Цитат
Всъщност, нещо което може да изненада hpjon но терапевтката ми каза, че за успеха

Не можеш да ме изненадаш  Smiley това е за очакване да го чуеш. Терапията ти е такава, че няма как да не ти каже терапевтката точно тези думи. Няма как иначе да обясни няколкодневните затишия и последващите по-леки симптоми.

Аз не мога да си обясня как може да имаш дни като 100% без ПР, а после да не си 100% - осъзнаването само в някои дни ли работи? Мислите по какво се различават по отношение на осъзнаването?

Защото при моята терапия нещата вървяха градирано напред и към все по-голямо подобрение. Разбира се, имаше връщане малко назад, но следващата успешна крачка компенсираше и цялостно се усещаше бързо напредване.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА