evropea.com - форум за паническо разстройство
Март 24, 2025, 03:00:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Any ideas on purses will be popular this spring?
[Паническо разстройство]
MichaelPioni
Март 11, 2025, 12:46:26

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16
  Изпечатай  
Автор Тема: Място за изразяване на различни мнения във връзка с лечението на ПР  (Прочетена 36459 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #135 -: Април 22, 2012, 09:05:48 »

Ема, защо ме занимаваш с глупости сега? Не позволявам да се спекулира с това, което споделям, защото аз пък съм далеч от мисълта, че точно ти и hpjon трябва да ме четете и да се занимавате с мен, че и да преувеличавате. Ако обичаш (за кой ли път го повтарям това), намери си друга занимавка  Smiley

при стрес, не знае как да реагира

Въпреки нежеланието ми да водя какъвто и да е разговор с теб, бих искала да ми разясниш как те "научи" твоята терапия да реагираш на стрес  Roll Eyes

Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #136 -: Април 22, 2012, 09:08:18 »

Между другото, заформящата се "интрига" около моментното ми състояние преди няколко дни я надуших, още докато hpjon започна да вади написани от мен в другата тема постове и да ги цитира в тая тема. Много сте ми прозрачни. Не сте достатъчно хитри за мен  Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #137 -: Април 22, 2012, 09:27:47 »

" Тодоров, правилно ли съм разбрала че оцветените в червено по долу от списъка са психотерапевтични модалности признати от БАП. И ако са какво се има в предвид в смисъл предмета им на работа най кратко казано.

Аналитична психология (Юнгианска анализа)

Когнитивно-поведенческа психотерапия

Краткосрочна терапия

Личностноцентриран подход

Музикотерапия

Неорайхианска психотерапия

Ориентирана към решения краткосрочна терапия

Позитивна психотерапия

Психоанализа / Психоаналитична психотерапия

Група Фройдистко поле в България,

Психодрама

Фамилна терапия "

Всички изброени са признати. Краткосрочните терапии са признати в тяхната цялостност. Ориентираната към решение терапия е част от тях.

Личностно центрираният подход е признат от индивидуални членове, т.е. хора, които са обучени в чужбина, а не като обучаваща организация, както и фройдисткото поле и Юнгианската анализа. Все пак информацията ми може и да не е много опреснена, за това слагам и собственото си мнение под въпрос.

Предмета им на работа е свързан с обучение на психотерапевти, и предлагане на широк избор от психотерапевтични методи. Членството в БАП предполага или, че въпросните школи имат права да създават терапевти, или имат регламент, по който в бъдеще ще има такива школи /например изготвена програма с гостуващи гост-терапевти, които формират първа генерация български терапевти/. Има изисквания една школа да нарече себе си такава. Да се надяваме, че скоро ще има и обучения в личностно-центрирания подход, както и по психоанализ, които за момента са представени само с индивидуални членове.
Някакво резюме за терапевтичните подходи може да се направи си мисля, но трябва да се включат доста хора в тази работа. Ще помисля.

Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #138 -: Април 22, 2012, 09:30:48 »

Цитат
Вие сте пиари, ежедневието ви тук минава. Но и в това не сте кадърни. От всякъде ви разбраха

В течение на 4 седмици ни нарече:
Клиенти, клонинги, психопати, психотерапевти, специалисти, ПР-и, вербовка, пижопенди, некадърни...

Тодоре, само си прочети още веднъж постовете - ама като се наспиш хубаво. Ако си добър терапевт ще си намериш проблемите. Ако не можеш да си намериш проблемите, не ги търси у другите. Съветвам те да не ги търсиш и у клиентите си - просто вземи и им се извини, отпрати ги при терапевти, които реално ще им помогнат и се замисли за друга реализация в живота. В това ти амплоа въобще не те бива - казва го от позицията на всичко изброено за мен по-горе - какъвто и да съм в случая все ще съм прав.

Признанието ти - "няма да влизам в конкретика" означава само едно - КОНКРЕТИКА НЕ ЗНАЕШ! Smiley

Счупи си клавиатурата от писане, но въпросите, които повторих няколко пъти останаха без конкретен отговор - пак поради незнанието ти. Измислените от теб истории са съшити с бели конци.

Наистина имаш късмет, че нямаш специалист пред себе си - такова шоу може да се устрои с теб, каквото второ не е имало в ефира.

Цитат
Някакво резюме за терапевтичните подходи може да се направи си мисля, но трябва да се включат доста хора в тази работа. Ще помисля.

Не се пъни да мислиш - видяхме вече, че това не го можеш.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #139 -: Април 22, 2012, 09:40:23 »

hpjon, тук за теб само се гадае, ясно защо - скрил си се като мишле и думичка не обелваш какъв си и откъде си. На всичко отгоре си и в hidden users.  Smiley
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #140 -: Април 22, 2012, 09:40:52 »

" Признанието ти - "няма да влизам в конкретика" означава само едно - КОНКРЕТИКА НЕ ЗНАЕШ! Smiley"

Не, означава етика и морал Smiley

Когато един човек, твърдейки разни неща, вярвайки в тях, ако е безименен, това което проповядва е вятър работа. Зад псевдоним аз и на Марс мога да стъпя.
Имена, случаи, сесия по сесия, както аз съм дал, диалози в пряка реч, това са обективните неща. Знам, че от нищо нещо искате да направите, ама не ви стигат силите. Не става работата. Знам, че усилията ви не са към редовните читатели, а към останалите, които надзъртат, а пред редовните просто оправдавате поведението си, къде с агресия, къде с обиди. Ама кофти ви е подхода бе хора. Рекламна кампания не се прави така. Погазвате и в рекламата всички правила. Нищо не правите. Да не говорим ч в психотерапията рекламата е много много ограничена. Но това е друга тема.
Активен

Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #141 -: Април 22, 2012, 10:10:30 »

Цитат
hpjon: Наистина имаш късмет, че нямаш специалист пред себе си - такова шоу може да се устрои с теб, каквото второ не е имало в ефира.

Спокойно!!! Това вече е ставало да има специалист пред себе си и да влязат двамата в спор........и с Първанов и с Баев е спорил и с един друг практикуващ методите на твоя човек, ама такива кървища като твоите не е имало.

Цитат
hpjon: Клиенти, клонинги, психопати, психотерапевти, специалисти, ПР-и, вербовка, пижопенди, некадърни...

Айде спри се малко, ако той те е нарекъл с еди си какви определения, ти го нарече с десетократно повече и то по гневни и бясни.

А не разбра ли че клонинг те нарекъх аз, и все още съм на същото мнение със всеки твой постинг го доказваш. Нямаш собствено мнение.
Защо трябва непременно да се разграничават ПР и социалната фобия(като че ли не може човек който има едното да има и от другото). Не защото ти мислиш така........ами защото твоя човек написа подробен постинг по този въпрос преди няколко месеца.

Защо човек като си помислел за лимон и му ставало кисело в устата, и това го даваш като метафора за начина психотерапия който си провел. Не защото ти мислиш така, ами защото твоя човек така е казал.

Защо психотерапевтичното обучение в България е финансова групировка от която няма полза. Не защото ти мислиш така, ами защото твоя човек  така е казал...................................i t.n. др примери.
Аз не виждам твоето мнение!

Ако Тодоров ей сега напише нещо което е в пълно съвпадение с мисленето на твоя човек, ти пак ще го отречеш. Всъщност той вече написа едно такова нещо/техника и ти я отрече. Но ако я беше чул от твоя човек щеше да е върха на технологиите в психотерапията. Нямаш позиция нямаш мнение, ......главната ти цел е да си на противното мнение на врага.
Заради това че мразиш човека не можеш да отричаш цели две психотерапевтични школи психодрама и позитивна, освен него и други терапевти ги практикуват

Цитат
Todorov:Всички изброени са признати. Краткосрочните терапии са признати в тяхната цялостност. Ориентираната към решение терапия е част от тях.
Всъщност мен ме интересуваха само "краткосрочната терапия" и "ориентираната към решения психотерапия", които видях в сайта на БАП, а пък и целия списък от там го взех.

Е щом като БАП ги признава тези двете, значи не са чак такива консерви създателите на тази "опасна групировка-БАП". За какво е точно спора тук тогава?!?!?!.
« Последна редакция: Април 22, 2012, 11:45:52 от Мая » Активен
hpjon
Гост
« Отговор #142 -: Април 22, 2012, 10:50:52 »

Хо-хо-хо Smiley

Сега освен всички роли, в които ме напъхвате в различните си фази на шубе ме направихте и админ на форума Smiley

Хайден юзърс са админите - аз няма как да съм такъв, просто защото ако бях такъв да съм баннал отдавна лукавия псевдопсихологапсихотерапвет т.тодоров.

Параноята ви е заразна и ви призовавам да си решите този проблем в групата час по-скоро, защото е много вероятно да я прехвърлите и на други. Всъщност ето ти едно предизвикателство, тодоров - ако се справиш с личната си и на дружките си параноя ще започна да мисля, че имаш поне първи курс завършена психология.

Моля админ да вземе отношение и да развенчае поне тази лъжа. С всички останали лъжи ще се оправим постепенно.

Мая, от 106 поста в 105 се разправяш с мен. Всъщност ти се регистрира точно когато тодоров беше в една страшна безизходица. Сега не ми обяснявай, че и той имал кривици, защото ще ми зазвучите като съпрузи.

тодоре - от мене една идея - почнеш ли да отричаш поголовно каквото и да е значи си минал в най-последната фаза на защита. След тази фаза те чакат необратими последици, така че не настоявай прекалено много - в твой интерес е. Вместо да ми обясняваш колко калпав бивш клиент, рекламен агент или психотерапевт, или какъвто мислиш в секундата, в която четеш това, съм, вземи да отговориш конкретно на въпросите, които ти зададох.

Не ми излизай с номера морал и етика, защото не знам точно по кой кодекс, но точно етиката, тази, най-човешката - да направиш всичко възможно, за да помогнеш с минимални усилия на хора с психологически проблеми, си я погазил толкова тотално тук във форума, че вредите, които нанасяш са просто неизчислими.
« Последна редакция: Април 22, 2012, 11:00:17 от hpjon » Активен
Мая
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #143 -: Април 22, 2012, 11:13:54 »

Цитат
Мая, от 106 поста в 105 се разправяш с мен. Всъщност ти се регистрира точно когато тодоров беше в една страшна безизходица. Сега не ми обяснявай, че и той имал кривици, защото ще ми зазвучите като съпрузи.

Мисля си утре дали да не отида да се запозная със съпруга ми.........виждам че наблизо работи петнадесетина минути.
Сега ли....още в първите ми постове казах че има кривини Тодоров и че дори съм спорила с него,  за първи път още в далечната 2009г.

Какво друго да правя тук, аз се опитах няколко пъти да напиша нещо различно от това да се занимавам с теб, ама ти усети заплаха че някой друг може да напише нещо дето да върши работа и ми каза че мога да навредя на хората.
Интересно ми е до къде можеш да стигнеш, това е........

Айде сега лека нощ да спиш в кош и утре да се събудиш с по малко бесотии.....

« Последна редакция: Април 22, 2012, 11:15:52 от Мая » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #144 -: Април 23, 2012, 12:06:39 »

„На мен не ми е ясно, как неспециалисти критикуват теории, не мои, както поясних няколко пъти, а основополагащи теории в психологията и психотерапията

О, не! Не сте прав! Аз не критикувам  тези теории. Аз се противопоставям на човека, който се е цанил за лице на тези терапии. Дори смятам, че този спор  потвърди едно мое становище, че терапевта е добре да е вярващ, защото вярата само може да помогне на терапевта в тврапията. Схващате ли разликата? Да помогне на терапевта да стане по-добър, а не да вкарва вярата в терапията. Интересно ми беше и да се запозная  с живота на Песешкиян. Аз твърдя, че той е бил много добър терапевт.

„Дори и обучени, дори и световни имена, имат трудни клиенти, с които не се случва това, което трябва да се случи. И това не е никаква гаранция, че с един посредствен терапевт, напредъка няма да е налице“

Да, така е. Не го отричам! Вие бяхте този, който се възпротивихте срещу доктора. Това предизвика моята защита, защото аз съм била на терапия при него. Вие бяхте ли при него на терапия? Пак ви казвам, че пред мен не стои въпроса дали сте кадърен или не. Знаете, че няма да ида на терапия при вас вече. Въпроса е, че твърдите, че доктора е  нелегитимен в една напълно нелегитимна организация, че няма такъв метод  на лечение, че е измислен и т.н Това просто ме провокира. Но тук пак заходихте май към терапия въобще. Нека конкретизираме за ПР. Не ме интересува успеваемостта при ...наркоманите, примерно.

Аз да ви попитам по какво съдите, че  един психотерапевт е кадърен или некадърен, можещ или не? Много искам отговор от вас на този въпрос, моля!!!!!
Но нещо по-практически насочено и без БАП и дипломи, защото това вече сме го чули.

„Контакта с терапевта лекува ... колко беше 70-80%, без никакво значение от метода. Това е изследване, обективно, световно, с участието на всякакви терапевти от всякакви школи“
 Може ли линк към публикацията, моля!

За останалата част от поста ви няма да отговарям, защото не  смятам, че е смислен- Игрички, пиари и т.н. –безсмислено е.

ПП аз пак питам за двамата неуспешни клиенти – какво стана с тях?

ПП чета за психотерапевтичната диагностика в нета, щото отговора „тапията“ не ми звучи научно.

Лека нощ
« Последна редакция: Април 23, 2012, 12:08:20 от Ema » Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #145 -: Април 23, 2012, 07:58:56 »

Не, скритите юзъри не са админите.  Grin  Пак си в грешка. Ама какво се правиш на луд не те знам. Пишеш, а не си онлайн, в същото време има двама hidden users  Grin Кой е вторият бързо да си каже без бой  

Ема, зададох ти въпрос, на който все още чакам отговор Smiley
« Последна редакция: Април 23, 2012, 08:06:29 от track » Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #146 -: Април 23, 2012, 08:32:39 »

Трак, при този тип диалози:

"-: Април 19, 2012, 08:53:01
Гръмни се тогава  Smiley Или започни да използваш устата и краката си по предназначение. Както и това, дето седиш върху него  Cheesy "

не изпитвам нужда да разговарям с теб.
Активен
raspberry230
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #147 -: Април 23, 2012, 09:01:46 »

Трак, права си, не са админите, единият хидн юзър съм аз. Един ден рових нещо в профила си, какво пипнах, какво- не, изведнъж гледам- уж съм тук, пък ме няма...ама сега не знам как да си върна видимостта. А и ако помоля тийна за помощ, ще ми отговори:"Що ме занимаваш с глупости, не виждаш ли, че съм зает?"
Ама и вие ми объркахте мозъка с тези спорове, бе хора! Аз като почвах терапията не питах каква ще бъде. Последния път като ходих реших да се информирам. Краткосрочна, когнитивно-поведенческа, позитивна. Дано да не бъркам. Успяваме, чувствам се добре! Към края сме. Дай ,Боже, всекиму!
Хубав, слънчев, успешен ден желая  на всички!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #148 -: Април 23, 2012, 09:18:02 »

Ема, тогава не говори за мен! След като не искаш да водим диалог, няма смисъл да ме споменаваш през пост и да спекулираш с думите ми. Въпреки че то би било "полезно" на останалите потребители да споделиш, нали за "тяхно добро" сте тук. Сподели им как реагираш на стрес. Мен ме остави  Wink

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #149 -: Април 23, 2012, 10:54:32 »

Не бива да се създава впечатление че подобни спорове има и в терапевтичните общности. Тук просто има дърпане на чергата и толкова.
Още 1936г. Саул Розенцвайг прави обширно изследване в което открива и систематизира общите фактори за успеха, както изследване относно ефекта на терапията с функцията дългосрочност по специален въпросник, който отчита субективните определения на тези които са били в терапия.

Накратко:
40% от успеха в терапията е извън терапевтичните фактори /тава са процентите които са в клиента и средата му/
30% от успеха се дължи на сестематичната психотерапевтична работа в процеса
15% от успеха са плацебо ефект
15% от успеха зависят от метода

Работата му е продължена във времето от Kieran McKeown който въвежда някои подробности, или малко по-друг ъгъл:

40% от успеха се дължат на специфичните характеристики на личността
30% от успеха се дължат на връзката терапевт-клиент
15% от успеха се дължат на надеждата на клиента че ще се справи
15% от успеха се дължат на специфични психотерапевтични техники

След тези изследвания и резултати, които са всъщност през целия живот на споменатия изследовател, започват да се формират различни движения за интеграция на методите. Започва отново вглеждане на феноменологията на отделната личност и отдръпване на алгоритми, които да се прилагат за всеки. Много често подобни автори са наричани "продавачи на надежда", а ефекта от предписанията отнесен към отделната личност липсва, защото няма как да следва специфичните нужди на всяка личност. В изследването вземат участие много терапевти, школи, както и популации с различна проблематика, включително и ПР.

Интересни факти за времетраенето:

1-3мес. - анй-слаба ефективност, според субективната самооценка на систоянието си направена от самите пациенти по специално изработен въпросник

3-6мес. - леко повишени резултати
6мес. - 1г. - отново повишени резултати
1г. - 1,6г. - едва доловимо подобрение /терапевтично плато на напредъка/
1,6 - 2г. - най-високи резултати на ефективност

Извод: Колкото повече терапия, толкова повече обективни и субективни ползи, без значение от метода. В проучването влизат всички направления, при които съществени разлики не се отчитат.

Така се създава и "ефекта на птицата Додо" Smiley която казва "от всички участници в състезанието, всички печелят и получават награда".

И това е ясно от 1936г. Не мога да разбера какво тук има да се обсъжда? Това е препотвърдено многократно, включително за последен път през 2003г. до колкото си спомням.
И за да обобщим целия световен опит в откриването за общите фактори за успеха в психотерапията:

Създадени са пет категории за общи фактори за всички видове терапии:

1. Характеристики на клиента.
2. Личностни качества на терапевта.
3. Връзката помежду им.
4. Оптимистичната нагласа на клиента.
5. Социалната среда на клиента.
/в този ред/

По тази причина се използва и думата "формиране" на психотерапевт. Това означава формиране на психотерапевтична личност. Не случайно обучението трае около 10г. Това не е, защото има неща които да се учат толкова време, а защото това е период на формиране на личността. Обикновено се случва в периода 25-35г., когато се утвърдява и личността на всеки човек. Тъй като личните качества на клиента не могат да бъдат избегнати, или променени /освен с ежедневно промиване на мозъци, както понякога се случва тук/ в обучението се набляга на втория показател. Както има една поговорка :
"Като си бос е много по-умно да си обуеш обувки, отколкото да застелеш цялата земя с килими".

« Последна редакция: Април 23, 2012, 11:27:16 от t.todorov » Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА