evropea.com - форум за паническо разстройство
Май 24, 2025, 06:29:52 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx выездной бар кофейный
[Паническо разстройство]
КейтерингМосква
Май 23, 2025, 03:07:30

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 [3] 4 5 6
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност и ПР  (Прочетена 8734 пъти)
track
Hero Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #30 -: Март 30, 2012, 09:29:14 »

Както казах по-рано, познавам няколко човека, които са били на "терапия" при него. За съжаление досега нито един успешно справил се.  Smiley

Искам да подчертая, за да не ме обвинят отново в очерняне, че въпреки всичко вярвам, че е възможно д-р Първанов да е помогнал на някои. Все пак всеки случай е индивидуален и не се знае на кого и как. По същия начин аз нямах успех с доц. Бончева, защото тогава дори и не знаех какво всъщност представлява психотерапията. Мислех си, че тя ще открие какво ми се е случило и какво е предизвикало ПР, и ще го премахне от мен. Това беше нагласата ми за терапия тогава. Въпреки, че беше твърдо против медикаментите, един ден не издържах и отидох при психиатърката ми за рецепта. Започнах да пия лекарства и отказах от раз терапията си. А съм чувала за нея от други хора, че терапията при нея е ефикасна, въпреки че аз нямах успех.  Smiley
« Последна редакция: Март 30, 2012, 09:34:55 от track » Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #31 -: Март 30, 2012, 09:36:41 »

Еми .... това е много кофти. Значи само "троянски коне" от другия форум. Не че това ме изненадва, но ... това е положението. Форумите са много сериозен таргет, а за жалост са първото до което човек се докосва. Дано все пак има и хора които са ОК. Аз Ема си мисля че наистина се е справила. Тя почти няма рекламен елемент.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
hpjon
Гост
« Отговор #32 -: Март 30, 2012, 09:37:28 »

vivina,

Много съжалявам, че ставаш свидетел на отчайващи боричкания, в които, разбира се, в името на правото ти да избереш сама, аз няма да се включа.
Ако имаш въпрос обаче, ще ти отговоря.

Не пропускай и факта, че има и други терапевти извън споменаваните тук. Аз за съжаление не мога да съм ти полезен в насочване към други (пък и тук никой не  е споделял впечатления с конкретните им имена), тъй като не ги познавам.

Приятна вечер!
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #33 -: Март 30, 2012, 09:44:10 »

" Не пропускай и факта, че има и други терапевти извън споменаваните тук. Аз за съжаление не мога да съм ти полезен в насочване към други (пък и тук никой не  е споделял впечатления с конкретните им имена), тъй като не ги познавам."

Вече се самозабравяте. Да пратите жената в Плевен, заради едните 300лв.! Що за глупост е това??
Във Варна има няколко терапевта. Едната вече заминава за Германия в клиника за психосоматично психотерапевтично лечение - Боряна Чалъкова.
Остават Бончева и аз, и моите колеги. Аз няма да работя с вас, така че остава Бончева. Има и няколко психиатъра, които се вживяват на психоаналитици, ама са готини. Това е избора във Варна.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: Март 30, 2012, 09:49:34 »

hpjon, точно защото всеки е в правото си да избира сам, ти имаш право да споделиш собствената си позиция, но не и да натрапваш определен "път" за справяне. Затова досега мълчах, не говорех в цифри и подхвърлях от време на време само, точно защото нямам правото да отнемам на никого шансовете му, а те са много, не е един, както твърдиш ти. Аз не се боричкам с никого, защото нямам полза от това. Разбираш ли? Все ми е тая кой къде ще ходи, но да избира със собствената си глава, а не да му се натрапва отнякъде.  Smiley

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #35 -: Март 30, 2012, 10:29:02 »

И така както сме почнали, освен, че от всички български школи по психотерапия отрекоха да са чували името Т.Първанов, особено шефката на школата по КПТ, която е и председател на някаква сериозна психиатрична софийска асоциация на психиатрите не беше чувала това име.
Така от изброените 4-5 школи, които въпросният психиатър използва, нито една не го е чувала. Аз понеже тренирам асертивност, съм писал на американското дружество Милтън Ериксон, за да проверя, дали някой си български психиатър може да се бие в гърдите за терапевт. Писмото е писано на високо ниво, което значи, че последната лъжлива тухла ще падне. Щом аз толкова време съм отделил на този форум, значи съм сметнал, че е на ниво. И всички трябва да получат информация, каквато заслужават. Такива неща. Нерде, Америка, нерде Т.Първанов, нерде М.Ериксон. И понеже преди 3-4г. имаше един "hip" в един друг форум, тогава не се впрегнах толкова, колкото сега. Така че идват много развития. Т. Първанов и Орлин Баев, които лекуват с "молитва за ПР", са ми крайно забавни "специалисти".
Забравих - идва и информация от европейската организация по НЛП. Просто защото българска не е защитила правото да създава терапевти. Ако си мислите, че това са големи усилия, това е просто един имейл, в който само се променя обръщението .... има-няма няколко минути, за който знае къде да пита.
Г-н hpjon, закопавате си собствения психотерапевт. Най-добре, да оставите ролята на ехо и да му направите една регистрация в този форум, за да може да опровергае вас самия. Инициирате очерняне на специалист, който не може да се защити. Вие сте рехава негова защита.
« Последна редакция: Март 30, 2012, 10:36:23 от t.todorov » Активен

hpjon
Гост
« Отговор #36 -: Март 30, 2012, 10:35:52 »

Да, в България за има няма няколко минути можеш да разсипеш някого ако пожелаеш и да го залееш с всякаква мръсотия.
Малко хора са разбрали обаче, че име се прави не с опетняване на конкурентите ти, а със собствени успехи.

Едно време на такава дейност с писма му се викаше доносничене, а и имаше и служба - ДС.
Сега му, когато няма служба и се върши с най-долни цели му се вика друго, но понеже изпитвам особена почит към жени, които се борят с всичко възможно и невъзможно, за да имат деца ще го спестя в тази тема.

Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #37 -: Март 30, 2012, 10:38:11 »

Само не намесвайте добрата му работа на психиатър. Никой не очерня него, а вас. Горкия човек сигурно хабер си няма, до къде е стигнал неговия пациент. Той е добър психиатър и до там! Но понеже, се носи голям аромат, ние ще се придвижим до реалното. Аз не съм го посещавал по обективни причини. Но както се казва ще проверя по-обратния ред. Нали така, действието е най-важно. Аз се уча от вас, а вие от мен?
« Последна редакция: Март 30, 2012, 10:39:59 от t.todorov » Активен

hpjon
Гост
« Отговор #38 -: Март 30, 2012, 10:50:25 »

Едно от малкото неща, от които ме хваща страх в последно време е агонията ви, г-н т.тодоров.

Моля ви, горещо ви моля само за едно - откриите нова тема, кръстете я черна книга на терапевта, или сводки от българските и световни психотерапевтични дружества, дори я кръстете "искам си европея без досадния hpjon", но спрете поне тук, в тази така важна тема да продължавате да си водите политиката по надмощие.

Ясно е, че трудно може да се противодейства на вашата, вече неприкрита, агресия и яд.
Но нека не е на гърба на бъдещите майки.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #39 -: Март 30, 2012, 10:55:27 »

Бъдещите майки с едно дете вече, ги пратихте в Плевен. Вие процент ли вземате? Това е много интересно?
Активен

hpjon
Гост
« Отговор #40 -: Март 30, 2012, 10:59:47 »

Не, разбира се.

Щастлив съм, когато мога да упътя някого към най-добрия специалист по репродуктивни проблеми, дължащи се на страх, стрес и т.нар. ПР. Аз истински се радвам, когато новите малки човечета идват при щастливи майки и бащи.

Толкова. Не ви ли е неудобно, че в тема за Бременност и ПР си говорим само аз и вие? Недейте да ми отговаряте, хубаво е да спрем в един момент, защото темата е много, много специфична.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #41 -: Март 30, 2012, 11:03:59 »

"Не, разбира се.

Щастлив съм, когато мога да упътя някого към най-добрия специалист по репродуктивни проблеми, дължащи се на страх, стрес и т.нар. ПР. Аз истински се радвам, когато новите малки човечета идват при щастливи майки и бащи."

Вие до сега не сте упътвал към това. А и не правите разлика между немотивирана майка и желаеща майка. Наистина ви съветвам да продължите да изказвате само лично мнение. Иначе правите лоша услуга на психиатъра, който рекламирате. Престанете. С едно кликване на гугъл, жените с проблем в зачеването могат да открият вашият доктор. Не го намесвайте в терапевтични неща.
Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #42 -: Март 30, 2012, 11:05:06 »

hpjon, ако не забеляза, аз подех темата с "очернянето" и вече наистина съжалявам, че написах този пост. Ето ти една причина, поради която искам да си изтрия поста - нещо, за което ти толкова ме обвиняваш. Не за друго. В него казвам истината, очевидно, ти не ме оборваш по никакъв начин. Искам да го изтрия, точно защото виждам, че Ема е ок. Убедена съм, че е преодоляла симптомите си чрез техниките на доктора и си е помогнала оттам нататък сама. Подчертавам сама. Благодарение на липсата на симптоми е осмислила и променила много неща. Ето, че има полза. Точно тази полза, колкото и да е минимална в процентово отношение спрямо истинската терапия, аз нямам право да отнемам на никого. По същия начин споделих и личното си мнение за предишната ми терапевтка. Може и вината за неуспеха да е била в мен, но все пак аз нямах напредъка, който търсех. Това не означава, че някой трябва да се отказва от терапия при нея. Затова досега не съм споделяла за нея, както и нещата, които споделих в тази тема за плевенския психиатър.
Активен
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #43 -: Март 30, 2012, 11:16:33 »

Човекът е психиатър. Толкова. Останалото е в книгите. Тук сме в социална ситуация. Вие не случайно правите своята "проверка" тук. Аз съм бил клиент 10г.! Нали ви е ясно, че знам през какво преминавате. Работил съм и със затворници, на които им предстои освобождаване. Не с 10 годишна присъда, а няколко пъти по повече. Наясно съм с ентусиазма, който идва след .... "симптома". Наясно съм и как завлича други хора тоя ентусиазъм.
Това не е някакъв затворен кръг. Няма и да стане. И е важно когато се споменава име на специалист, визитната картичка да отговаря на действителността. Без значение на кого е помогнал и на кого не е. Защото психотерапията е малко повече от "нямам симптоми вече". Защото психотерапията знае че "нямам симптоми" е стъпало към други симптоми. Дори анализата не може да "изтръгне" човешките симптоми. Но може да ги приведе в такава форма, че човек да си остане "дишащо" същество и да живее добре. В психотерапията се говори, че едни симптоми се заместват с други, които не създават тревога. Няма идеална терапия, за жалост. А тука се спрягат срокове разни, имена .... хипнози. М.Ериксон в гроба ще се обърне!
Така че, застанете зад това, което е ваша печалба. Ако заразите повече хора, няма да се почувствате по-добре. Аз, Тодоров ви давам гаранция за това. Радвайте се на това, което сте успял да "вземете".
« Последна редакция: Март 30, 2012, 11:39:29 от t.todorov » Активен

track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #44 -: Март 30, 2012, 11:19:57 »

Ще напиша един последен пост преди да си легна.

Ако бях все още с ПА, наплашена до не знам си къде, влизайки за пръв път във форума и прочитайки актуалните теми, изобщо нямаше да остана с добри впечатления. Напротив. Едва ли бих се доверила на когото и да е тук. hpjon, помисли малко и осъзнай, че ти наистина си главният виновник за това. Не знам на интересен ли се опитваш да се направиш или наистина имаш някакъв неразрешен вътрешен конфликт, който се проявява чрез агресивното ти поведение във форума. След това и г-н Тодоров започва да се обяснява след теб, защото на моменти не само си фанатично краен, но и говориш глупости, което от своя страна повлича още няколко участника във форума да се включат къде адекватно къде не и става манджа с грозде. Това във всяка тема. Преди, когато те нямаше, тук имаше взаимна подкрепа. Споделяше се инфо за психиатри и психотерапевти, но не е имало такава масова напориста реклама на определен човек. Не съм и забелязала г-н Тодоров да се натрапва по начина, по който ти натрапваш твоя терапевт. Та, вместо да се нахвърляш върху новите във форума с готови направления за Плевен, по-добре първо разбери какво е истинското значение на думата помощ и наистина се опитвай да помагаш, докъдето можеш. Понякога хората тук имат нужда просто от една блага дума и подкрепа. Не да се започва спор безкраен, да се ръсят обиди, безпочвени обвинения и не знам си какво още.  Smiley

П.С Мързи ме да пиша.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА