evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 04, 2024, 08:44:02 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 4
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 4

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Fairy Farms Hemp Gummies: How They Enhance Your Wellness Routine
[Паническо разстройство]
CraigDom
Ноември 12, 2024, 02:04:30

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2 3 ... 6
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност и ПР  (Прочетена 8654 пъти)
vesinci
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 45

Профил Ел. поща
« -: Март 13, 2012, 04:52:01 »

Здравейте в тази тема бих искала всички който са били бременни и са имали ПР да разкажат как е минала бременността им защото аз искам да имам второ детенце но се притеснявам как ще се справя пия ривотрил и дианксит и ако ги спра и за два дни и кризи започват да стават по силни затова се интересувам как сте се справя ли пили ли сте лекарства или ако преди това сте пили те дали ли са отражение имали ли сте кризи и как сте се справяли с тях абе и за каквото друго се сетите разкажете моля ви аз имам момиченце на 2 год и 2 месеца. С ПР съм от 7 месеца и затова се притеснявам как бих се справила с втора бременност
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Март 13, 2012, 07:12:28 »

Здравей vesinci,

Много е хубаво, че искаш второ детенце. От това, което пишеш, разбирам, че само от 7 месеца си с ПР. Не знам дали приемаш някакви лекарства за  паниката, но съветът ми е първо да се справиш с паниката. А след това ще можеш да си спокойна през бременността си и да се радваш на всичко, което ти се случва.

Успех!
Активен
vesinci
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Март 14, 2012, 09:13:42 »

Мерси ЕМА за отговора надявам се да се оправя но като гледам как вървят нещата започнах да се отчайвам и си мисля че дори и някога да съм по добре ме е страх че от упойката може пак да ме прихване защото първото ми раждане беше секцио и сега трябва и второто да е така доколкото знам и ме е страх че може да ме хване някоя след родилна депресия и незнам как ще се оправям и вече с две деца Sad дано да се оправим всички който страдаме от това ПР ида можем да сме пълноценни за децата си
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #3 -: Март 14, 2012, 10:27:04 »

Ами честно да ти кажа, за мен оправянето не стана от самосебе си. Трябва и малко помощ от специалист. Помисли върху това. На някои хора най-хубавите години минават в страхове, а не си струва, при условие, че може да се справи човек и да живее спокойно и свободно.
Активен
vesinci
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Март 14, 2012, 10:44:05 »

Аз пия дианксит и ривотрил но въпреки тях пак си мее страх да излизам и то най вече защото получавам екстрасистоли и прескачания и от тях най много ме е страх и заради тях не мардам никаде незнам преди 7-8 години пак имах леки кризи но за месец се оправих но тогава ме беше страх да стоя сама да не припадна но го преодолях лесно но сега вече 7 месеца немога да се преборя с себе си и незнам вече какво да правя
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #5 -: Март 14, 2012, 10:49:54 »

Има един отговор.

ПСИХОТЕРАПИЯ
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #6 -: Март 14, 2012, 01:52:45 »

Здравей vesinci,

Аз не съм бил бременен, имал съм ПР и съм се справил напълно с него и имам какво да споделя тук с теб.

Не разбрах дали си бременна или планираш тепърва да забременееш?

Ако в момента си бременна е добре да обсъдиш много добре терапията си с лекуващите те лекари, особено в частта и с ривотрила, защото той е абсолютно противопоказан при бременност.

Ако тепърва ще правите опит за бебе наистина е най-добре да преминеш през психотерапия, след която, ако е успешна те уверявам, че и през ума няма да ти мине да мислиш за страховете, които споделяш. Ще си изкараш разкошна бременност и ще се радваш след това на двете си дечица с цялото си внимание и радост.
Знам за редица жени, опитващи да забременеят и са с ПР, че след терапия не само забременяват бързо, но и решават доста други аспекти от живота си, за които преди това им е било невъзможно да се справят.

Има начини, спокойно Smiley

Най-хубавото е, когато някой иска да си има детенце - тогава всички, и самата природа, и Бог ако щеш, ти помагат Smiley

Успех!
Активен
vesinci
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Март 16, 2012, 09:46:10 »

hpjon blagodarq ti mislq da opitam s terapiq skoro ne sam bremenna no iskam vtoro dete
Активен
vivina
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« Отговор #8 -: Март 29, 2012, 07:26:00 »

Здравейте ! Видях тази тема , и реших да пиша тук , че да не отварям нова такава. И аз съм с подобен проблем. Имам дете на 10г. и от години поради ПР отлагам за второ.  Лекувах се с АД, ходих на психотерапия , и сякаш всичко беше наред. От година не вземам нищо. Но сега , когато реших , че вече е време да опитаме за бебе и всичко се върна на ново. Сякаш всичко което бях постигнала до тук се срина. От две вечери взимам ривотрил. Отчаяна съм , защото години се подготвям за този момент , а сега напрежението ми дойде в повече и не издържах без хапче. Кажете какво мислите ? Има ли жени изкарали бременността на успокоителни , подобни на ривотрил?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #9 -: Март 29, 2012, 09:59:54 »

Здравейте ! Видях тази тема , и реших да пиша тук , че да не отварям нова такава. И аз съм с подобен проблем. Имам дете на 10г. и от години поради ПР отлагам за второ.  Лекувах се с АД, ходих на психотерапия , и сякаш всичко беше наред. От година не вземам нищо. Но сега , когато реших , че вече е време да опитаме за бебе и всичко се върна на ново. Сякаш всичко което бях постигнала до тук се срина. От две вечери взимам ривотрил. Отчаяна съм , защото години се подготвям за този момент , а сега напрежението ми дойде в повече и не издържах без хапче. Кажете какво мислите ? Има ли жени изкарали бременността на успокоителни , подобни на ривотрил?

Здравей!

Има много добро обяснение защо всичко ти се е върнало.
Но няма да избързвам сега с него - ще ти го кажа така или иначе, когато споделиш малко повече.
Та, би ли разказала подробности - за психотерапията ти, за твоята оценка на успеваемостта и, какво научи и постигна в нея - разкри нещо за себе си или се научи на смелост? А защо да не споменеш и самия терапевт или център, който си посещавала.
Ако опишеш картината във времето малко преди терапията ти, по време на нея и малко след това ще мога по-точно да ти кажа какво се е случило с теб, за да се върнеш към хапчетата.
Всъщност, ти не си се върнала, просто си в период, в който ти трябва малко помощ - нали знаеш, нищо не се връща така както е било преди - всичко се променя.

И накрая - не, бременност и ривотрил просто няма как... Има доста по-ефективни решения, които ще са в полза както на теб, така и на бъдещото човече Smiley Аз знам за десетки такива сполучливи случаи като теб.

Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #10 -: Март 29, 2012, 10:41:56 »

-
« Последна редакция: Януари 16, 2013, 11:13:24 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #11 -: Март 29, 2012, 10:58:16 »

Бре, бреееееее! hpjon вече и започна да го играе терапевт  Grin

vivina, по-добре се посъветвай с DG, защото тя роди наскоро и може да ти каже как се е чувствала и как се е справяла с бременността и ПР.  Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #12 -: Март 29, 2012, 11:00:31 »

DG, опитът ти е безценен и в името на новите хора си заслужава да го споделиш Smiley
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: Март 30, 2012, 12:11:22 »

--
« Последна редакция: Януари 15, 2013, 06:03:32 от DG » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: Март 30, 2012, 12:48:42 »

-
« Последна редакция: Януари 15, 2013, 06:02:43 от DG » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: [1] 2 3 ... 6
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА