evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 09:52:31 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 1
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 1

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Изпечатай  
Автор Тема: БЯЛА КНИГА ЗА ТЕРАПЕВТА  (Прочетена 43888 пъти)
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #45 -: Октомври 05, 2013, 08:32:23 »

Аз пък ще ти кажа, че Тодор Първанов и Тодор Тодоров са специалисти и то добри. Това, че са влезли евентуално в някакъв конфликт, не прави единият от тях по - малко специалист. Всеки има право на лично мнение.

Аз съвсем сериозно заявих, че си направих собствена психотерапия с помощта на г-н Тодоров и Хпджон, тоест индиректно с Първанов.

Така, че ще защитавам, както единия, така и другия/Хпджон/.

Важно е да има различни мнения... Не само в една посока да се върви. Понякога точно в тези спорове се намират решения на проблеми.

А също така, никой да не обръща внимание на това как се казвам и какъв подпис имам. Така ми прилягат най - добре.

« Последна редакция: Октомври 05, 2013, 08:34:19 от Шашмагюл : ))) » Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #46 -: Октомври 05, 2013, 08:38:02 »

А и в крайна сметка всичко е индивидуално и зависи от доверието между пациент и лекар, нали така?
Дет се вика: "Не съди, за да не бъдеш съден!" или "Не гони, за да не бъдеш гонен" в този случай : ))))))))))
Или пък... Мъже сте в крайна сметка, простено да ви е!  Grin Grin Grin Grin
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
VasilB
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #47 -: Октомври 05, 2013, 09:24:56 »

Шашмагюл, никъде не виждам конфликт или дебат. В цялата тема има истории на хора справили се с ПР, в повечето случаи благодарение на д-р Първанов, и пост Т. Тодоров, който поставя всичко това под съмнение. Явно това е част от позитивната психотерапия - да ни се покаже положителната страна на проблема - може и да има подставени лица 
Конфликт може да има, когато и двамата са тук и се конфронтират иначе си остава чисто говорене зад гърба, което българинът умее най-добре 
Активен
t.todorov
Hero Member

Рейтинг: 25
Неактивен Неактивен

Публикации: 2258

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #48 -: Октомври 05, 2013, 09:30:41 »

"И е прав - нищо не може да се направи с човек, който отива на психотерапия и очаква с магическа пръчка да му премахнат паниката или натрапливите мисли и чака някой друг вместо него да му свърши работата.

Господин Васил, 95% от терапевтичните случаи удовлетворяват горе цитираното - желаят някой друг да направи усилие вместо тях. По тази причина един терапевт учи над 10г. психотерапия, защото е наясно че ще работи точно с такива клиенти. И в тези случаи нещата не са обречени, дори напротив. Та когато един специалист поставя подобни цедки, или не е специалист в истинският смисъл на думата и разчита на факта, че 80% от хората които се сблъскват с проблеми успяват да се справят без чужда помощ. Т.е. ако аз видя човек който се е объркал идвайки при мен и виждайки че и сам ще може без изобщо да си мърдам пръста, не провеждам психотерапия. И тук се крие голямата разлика.
Що се отнася до хартийките, те не показват дали някой е добър или не е, а че някой има право или няма право. И подписът на тези хартийки означава, че има някой над специалиста и той няма как да се самозабрави, защото ще бъде санкциониран. Това са двата основни аспекта. Пазарният принцип върши останалото и определя дали някой е добър или не.
Активен

http://ttodorov.alle.bg
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #49 -: Октомври 05, 2013, 09:35:57 »

" Явно това е част от позитивната психотерапия - да ни се покаже положителната страна на проблема - може и да има подставени лица  "

Позитивната психотерапия работи много добре с народният фолклор, та по темата :
"Всяка жаба да си знае гьола" е казал народът. Терапевтичният гьол в Европа и България ... и по света е ясен. Можете да споделите с д-р Първанов, ако желае че има механизми да цопне в него като специалист.
Всичко останало са безименни виртуални битка "за и против", а в реала множество опарени клиенти. Хората не са прости четат и други форуми.
И накрая, наистина е много мило, когато любознателни и начетени психиатри, или психолози /например Алексей Бъчев, нали така Smiley / се опитват да действат психотерапевтично. Но както от любознателност никой не е станал сърдечен хирург, така и няма как да стане психотерапевт.
« Последна редакция: Октомври 05, 2013, 09:47:46 от t.todorov » Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #50 -: Октомври 05, 2013, 09:49:20 »

Айде, пак... Това, че се бъзикам с библията, не означава, че се бъзикам с Първанов... /Да изпреваря събитията. Това си е лично мой подход към всичко в момента./
Също така пък, за пореден път да подчертая, че фактът, че повярвах на Тодоров, логиката му, постовете му-вижте благодарностите, те не са шега, фактът, че благодарение на това, че в продължение на месец отричах всичко паранормално, божествено и всякакво такова, и фактът, че тази криза не се превърна в психоза,са показателни за това, че този човек е професионалист./Също така ако някой продължи да твърди, че въртя любовна авантюра с Тодоров, да внимава. Мога да изискам от админа да се възстановят всичките ми съобщения от и към Тодоров, за да докажа неговата невинност по отношение на моите "блудствания" в мислите. Така, че умната с намеците./

От друга страна пък, Хпджон ми казваше какво ДА правя, за да намаля кризите. Даваше ми методи, техники за справяне неща, които ме интересуваха и търсех. В интерес на истината, когато си разменихме мейлите, той, а и аз също, смяташе, че имам ПР... Едва малко по - късно се разбра, че имам всъщност БАР. И какво - да ме остави ли трябваше? Или просто да продължи да ме подкрепя като ми дава информация, за нещата, които ме интересуват и с които той е запознат?!И просто да вярва, че все пак може да ми помогнат

Извинявайте, но аз не мога да застана на ничия страна.

Извън криза не ми пречи ако щете и в Аллах да повярвам.

Бих споделила нещо: "Намерих златната среда".

« Последна редакция: Октомври 05, 2013, 09:59:19 от Шашмагюл : ))) » Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #51 -: Октомври 05, 2013, 09:56:19 »

Шашмагюл, не мога да не се включа за да ви кажа, че всичкият ви напредък е благодарение само на вас и аз нямам нищо общо с това, освен да ви оставя да проектирате разни неща от/върху "мое име". Това, че сте разпознала рационалното, този път си е ваша заслуга. Но рационалното би видяло 11 самотни поста критично, а вие не успявате, което ми хрумва съвсем чистосърдечно да опитате с хапчетата, така, както вие го усещате и толкова колкото вие решите. Дори и маймуната е използвала пръчката осъзнавайки, колко по-къса и е ръката отколкото има нужда. Все пак благодарение на този процес сме станали хора, според Дарвин. Да не опровергаваме човека Smiley
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #52 -: Октомври 05, 2013, 10:00:06 »

Обичам ви г-н Тодоров! Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #53 -: Октомври 05, 2013, 10:27:14 »

И какво да пия хапчета само, защото ми е скучно, нямам възможност в момента да променя това и намерих начин да се забавлявам, пишейки в интернет, говорейки с хора по телефона, когато беше нужно?! Smiley Само кажете, ще намеря време и ще изтрия всичките си благодарности към вас, ако толкова много ви пречи, че с Хпджон по погрешка направихте нещо добро.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #54 -: Октомври 05, 2013, 10:37:59 »

Аз изобщо не подлагам на съмнение вашият напредък. Но ако трябва да завия някое болче, не бих го направил с нокът, а с отвертка. А иначе ако писането ви помага, пишете колкото на сърце имате.
За хвалебствените слова към мен, ви казах, че те не трябва да са към мен, а към вас. Вие се борите, ние просто сме наясно с вашата борба и нищо повече. Аз съм далеч от това да ви казвам, как да дишате при кризи. Аз работя малко по-надалеч от самите кризи, така че те са просто повод за работа, а не съдържанието на работата. Но ние с вас никога не сме работили, така че се радвам за вашата енергия да надвиете ... това което виждате, като по-силно от вас напоследък.
Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Октомври 05, 2013, 10:59:24 »

В момента вече нищо не виждам по - силно от мене, освен това, че не мога да контролирам хората : ) Иначе себе си - бих казала Да. Колко време е нужно и какво е нужно, за да докажа пред вас, че БАР се лекува и без хапчета, стига да е проведена сериозна дълбока психоанализа и е съчетана с правилни методи за успокояване на дишането?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #56 -: Октомври 05, 2013, 11:19:18 »

И пак, за кой ли път, ще се обърна срещу вас, г-н Тодоров, ама...... За да има напредък медицината, трябва и да се експериментира. Я пък, може да има световна конспирация и България да е мястото, на което да се провеждат всякакви експерименти?!!! Grin
Все ми е тая... Склонна съм да вярвам, че все повече хора ще изпищят от БАР и ще си променят светогледа в последствие.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
t.todorov
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #57 -: Октомври 05, 2013, 11:24:25 »

Това би било чудесно. Дано тези, които са си продали апартаментите да са по-малко. Това не означава, че не виждам напредъка точно при вас, напротив. Контакта във форума за вас е много важен. Не ми обръщайте внимание за това, че броя постовете. Аз просто съм длъжен да ви давам другата половина от истината, другата страна на медала. Ако ми кажете колко сте зле, ще ви подам това че има и добри страни. Ако ми кажете колко сте ОК ще ви кажа че "много хубаво не е на хубаво". Както се казва се целим към нещо средно. Дали това средно нещо е адекватно е друг въпрос, но за момента по-средно нямаме Smiley

Активен

Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #58 -: Октомври 06, 2013, 06:00:35 »

На мене вече съвсем ми се изяснихте като човек и психолог... Нали се сещате, когато се почувствам неадекватно, започвам да си мисля как бихте отговорил вие. Smiley
От друга страна, лично, лично мое мнение е, че източните методи на лечение и поддъражне на здравето, съчетани със западните ще поставят напредък в медицината.
Съжалявам, че във форума липсват ДъШадоу, Хпджон... Това са хора, чели много и знаещи много. В съчетание с вашите знания и опит, щеше да се получи чудесна дискусия, макар и със спорове.
Честно казано, надявам се никой от вас, спорещите да не си изпати сериозно, защото колкото мога да съм благодарна на единия, толкова мога и на другия.
Не е важно колко поста по ред мога да изпиша, а какво пише вътре. Спокойно мога и да редактирам... Но защо? Това са отделни абзаци, тъй като пиша едно, след това продължавам да размишлявам, сещам се за друго и така......... Smiley
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Октомври 06, 2013, 09:53:45 »

Дано тези, които са си продали апартаментите да са по-малко.
Г-н Тодоров, простотията вече си има ново наименование - БАР! Това е човек, който няма абсолютно никаква реална оценка за себе си, способностите си и начините, чрез които се прави "бизнес". Спомням си за този пример, не го давате като такъв за първи път. Дори в "Тайната" се говореше, ако не се лъжа, че човек трябва да се събира с позитивни хора, които ще го подкрепят и ще му дадат идеи, насоки как точно да развие плана си, или как да си направи бизнес план.
В този случай, няма как да не спомена как отношението на някои близки може пък вместо да те накара да продължиш да опитваш да се развиваш, да се върнеш към старото си положение:
Казвам на половинката си:
- Моите страхове били голяма простотия, бе, по нищо не се различавам в това отношение от дъщеря ни, която е на шест години!
- Неее, даже си по - зле!
 Grin Grin Добре, че вече започнах да отсявам хорското мнение и предпочитам позитивно критичното, отколкото закопаващо.
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА