evropea.com - форум за паническо разстройство
Октомври 10, 2024, 10:08:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 7
  Изпечатай  
Автор Тема: БЯЛА КНИГА ЗА ТЕРАПЕВТА  (Прочетена 43889 пъти)
raspberry230
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 50

Профил
« Отговор #15 -: Май 09, 2012, 07:12:52 »

Момичета и момчета от Варна и околните населени места, горещо ви препоръчвам психиатър-психотерапевт д-р ПЕТЪР НИКОЛОВ, който приема в медицински център "Брегалница"! Ще намерите сайта му в интернет.
След четири месеца (14 сесии) съм с различно мислене и напълно овладяни симптоми.
Успех на всички!
« Последна редакция: Май 09, 2012, 07:36:19 от raspberry230 » Активен
dnil
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 101

Върнах си живота

Профил
« Отговор #16 -: Май 15, 2012, 04:24:57 »

Отговарям и аз кратко точно и ясно, защото съм писала много.

1. 3 години ПР
2. д-р Тодор Първанов
3. 4 посещения
Резултат: 7 месеца - никакъв помен и спомен от ПР

Активен

Който търси - намира!
Който желае - постига!
Marlene
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 52

Профил
« Отговор #17 -: Май 21, 2012, 09:53:56 »

След няколко неуспешни опита с лекари, от 10 години съм номинирала за номер едно др. В. Митковска - Пловдив!!!
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #18 -: Май 28, 2012, 12:17:47 »

Мисля, че и това мнение е за тук:

Здравейте,

Реших да споделя с вас за метода, който помогна на мен да се излекувам от паническите атаки 
В началото бях доста скептична, но вложих желанието и мотивацията, които се изискваха от метода. В продължение на два месеца и половина посещавах биофийдбек тренинги - по един час, два пъти седмично. Искам да споделя, че резултатите са чудесни, много съм доволна от метода, паническите ми атаки изчезнаха.
Същността на този метод е че те учи да владееш себе си. Чрез тренинг на ума и централната нервна система човек се научава да владее процесите в организма и психиката си.
Методът представлява видео игра, която се играе само с мисълта, без клавиатура и мишка, под ръководството на терапевт. Измерват се и се записват мозъчните вълни - чрез ЕЕГ и мозъкът се тренира да генерира правилните мозъчни вълни.
Малко е сложно за обяснение, но пък е много интересно и забавно. Поздрави и много любов! Боряна.

Моите сесии се провеждаха в "Адеа - Център за ум и знание". За повече подробности ето сайта им:
http://adea-bg.com/

Много съм доволна от отношението и професионализма им.
Поздрави.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #19 -: Май 28, 2012, 09:10:30 »

Браво, hpjon! Момичето (ако е изобщо такова) влезе във форума, писа два "рекламни" поста къде "уж" се е оправила и ти го добавяш в Бялата книга! 
Активен
mermaid
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #20 -: Юни 30, 2012, 09:56:07 »

Здравейте и от мен! Не знам дали осъзнавате колко надежда вдъхвате на хората като мен, на които тепърва им предстои да се борят с ПР.

Hpjon, може ли да ми изпратиш координатите на д-р Първанов? Благодаря ти предварително!
Активен
Метатрон
Full Member

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 102

Профил
« Отговор #21 -: Юни 30, 2012, 03:31:21 »

За жалост няма да може  Sad
След доста крайни негови състояния и неодобрение, на голяма част от съфорумците, отнасящо се до неговото психическо състояние, админа го почери с БАНан. Дано някой друг знае координатите на въпросния доктор и Ви помогне.

Добре дошла и успех! Smiley
Активен

През цялата история на човешкия род, страхът и секса са главната мотировка и контролни характеристики на всички форми на социална организация.
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #22 -: Юни 30, 2012, 06:22:44 »

Здравейте и от мен! Не знам дали осъзнавате колко надежда вдъхвате на хората като мен, на които тепърва им предстои да се борят с ПР.

Hpjon, може ли да ми изпратиш координатите на д-р Първанов? Благодаря ти предварително!

Здравейте. Надявам се информацията от този форум да ви помогне възможно най-много. Все пак, обаче смятам, че това, което се пише тук, трябва да се приема с определена резервираност. Hpjon беше баннат именно защото "натикваше" на всеки съфорумец метода, използван от него и никога не приемаше мнение, различно от неговото, а се държеше арогантно.
Човешката личност е много индивидуална и това което сработи при един може да не сработи при друг. Това важи както за методите така и за терапевтите, които ги практивкуват. Няма обща формула за успешна терапия-вие трябва да намерите вашата си.
Сигурен съм, че ако попаднете на добър специалист, той ще успее да ви помогне.
Активен

„Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се”
                                                    Илф и Петров
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Юни 30, 2012, 06:30:35 »

Във връзка с Hpjon само искам да направя едно допълнение. Той показа нагледно какво наричаме "трансфер" в психотерапията. При всяка една терапевтична ситуация възниква този феномен и по своята същност представлява това, че пациентът възприема терапевта не такъв какъвто е в действителност, а по един изкривен начин-обикновено или в прекалено положителна или в прекалено отрицателна светлина. В случая с Hpjon беше първото.
Когато приключи една терапия трансферът би трябвало да е разграден-те пацентът да вижда терапевта такъв какъвто е с неговите предимства и недостатъци. При Hpjon това не се е случило. Даже бих казал, че той проявява в някаква степен трансфер и към метода на терапевта си.
Смятам, че Hpjon всъщност е един доста интилигентен човек, който ако не беше в клопката на трансфера би могъл да спори по конструктивен начин.

Възможно е той да се върне под ново име тук във форума, който за него е една голяма проекция на нещо вътрешно.
« Последна редакция: Юни 30, 2012, 06:32:06 от anonymous » Активен

Илф и Петров
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: Юни 30, 2012, 07:07:21 »

Гледам, че Анонимус се упражнява.

На първо време започнете с правописа:

интЕлигентен човек. Wink

Само да споделя, че в тук не е писал само hpjon и не е нужно да се коментира във всяка тема едно и също.

Темата е за терапевта, който ти е помогнал да се справиш с ПР. Може да пише всеки, който се е справил с ПР и сподели каквото сметне, че е полезно за другите с такъв проблем. 

Това не е тема за анализ на методи, терапевти, подходи. Така наистина ще е полезна за читателите на форума. Форумът е отворено пространство и всеки може да го прочете от създаването му и да отсее полезното от вредното. Хората с ПР може да са тревожни, но в никакъв случай не са  глупави, наивни или лекомислени.

Активен
anonymous
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Юни 30, 2012, 07:25:03 »

Гледам, че Анонимус се упражнява.

На първо време започнете с правописа:

интЕлигентен човек. Wink

Само да споделя, че в тук не е писал само hpjon и не е нужно да се коментира във всяка тема едно и също.

Темата е за терапевта, който ти е помогнал да се справиш с ПР. Може да пише всеки, който се е справил с ПР и сподели каквото сметне, че е полезно за другите с такъв проблем. 

Това не е тема за анализ на методи, терапевти, подходи. Така наистина ще е полезна за читателите на форума. Форумът е отворено пространство и всеки може да го прочете от създаването му и да отсее полезното от вредното. Хората с ПР може да са тревожни, но в никакъв случай не са  глупави, наивни или лекомислени.

Приемам граматичната поправка.

Разбира се, че не е писал само hpjon. Просто в последно време той беше най-актуален. Това което искам да кажа е, че това което може да помогне на един може да не помогне на друг. Няма нищо лошо в това да се споделя опит стига да не се налага като общовалидно правило.

Активен

Илф и Петров
mermaid
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил Ел. поща
« Отговор #26 -: Юни 30, 2012, 07:36:14 »

Благодаря за топлото посрещане и желанието да помогнете!  Smiley

Съгласна съм, че всеки човек е прекалено индивидуален, за да може да се сложи под общ знаменател. Всъщност за д-р Първанов научих от негова статия в Интернет и търсейки повече информация стигнах и до този форум. Последните месеци имах честта да се срещна с няколко различни терапевта, но с никой до сега не се "сработихме" така че аз да се чувствам комфортно. Това, което прочетох за д-р Първанов, а след това и някой от коментарите тук, е много хубаво и ми се искаше да мога да се срещна и с него. След като ме запознахте с участта на Hpjon се надявам някой друг да може да помогне. Благодарности!
Активен
Ema
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 566

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: Юни 30, 2012, 07:59:29 »

Mermaid,  ще се радваме когато решите проблема си, да споделите в тази тема как сте се справила.

Успех!
Активен
alex_pacev
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил Ел. поща
« Отговор #28 -: Юли 08, 2012, 12:30:59 »

Здравейте,

Просто искам да напиша и аз с няколко реда през какво минах и как се чувствам сега. Всичко започна преди около година и половина, когато в следствие на силен стрес и уплаха за бъдещето си, започнах да изпитвам странни за мен състояния на рязко минаване на топли вълни през главата и тялото ми и изобщо нещо като бърза и краткотрайна, но доста силна като интензитет уплаха. Това лека полека започна много да ме притеснява и след като минах прегледи на кръвта и консултация с невролог....отидох при психиатър. Тук е момента да кажа, че съм от Пловдив. В началото докторката ми предписа някакво хапче - транквилант и ми каза да го пия 2 седмици и след това да го спра. Немога да ви опиша какъв ужас изживях след като спрях да пия деанксита. Страшна уплаха, че нещо лошо се случва с мен и няма кой да ми помогне. Почти на бегом стигнах до нея отново и тя ми каза, че нищо ми нямало и било нормално през пролетта да ми се засилят симптомите. Просто невероятно! Тази жена ми каза - Няма ти нищо! Стана ми още по-странно и притеснено - какво се случваше с мен. След това отново започнах да пия деанксит и всичко беше ок. След време обаче (2 месеца) реших да го спра понеже вече се чувствах добре. Обадих и се и тя ми каза - ОК. Щом съм се чувствал добре - да го спирам. Просто ей така. .........................
Така изкарах към месец. Постепенно страха от неизвестното отново ме завладя. Тук трябва да вметна, че страха доста зависи от начина на живот на един човек - привичките му и средата, която го заобикаля. Това го научих впоследствие.

След като загубих доверие в компетентността на психиатърката, при която първоначално ходех, разпитах и научих, че д-р Марков бил един от най-добрите в Пловдив. Успях да се вредя при него (листът е доста пълен) и оттук започна истинското ми подобрение. Той ме включи в една безплатна програма за психотерапия към неговия кабинет. По принцип съм описал самата терапия във форума преди време. Аз се излекувах напълно от това неприятно състояние. Вече не съм зависим от страха и паниката. Понеже това е бяла книга за терапевти аз бих искал да ви кажа нещо важно...Сигурно за всеки един от нас има един специален психотерапевт, който може да му помогне. Не се отказвайте само, защото резултатите се забавят. Просто не сте намерили своя човек-терапевт. Аз го открих в лицето на Милена Кехайова, но за някой друг това може да е съвсем различен психолог. На мен лично много ми помогнаха нейните препоръки за самопомощ. Намерих себе си чрез многото разговори с нея, но и във времето, което се научих да прекарвам сам. Лека полека станах най-добрия терапевт на себе си. Пожелавам го на всеки един от вас ! Има много начини за помощ и се надявам всеки да открие своя собствен!
Успех !
Активен
katia.doycheva
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил
« Отговор #29 -: Октомври 01, 2012, 05:03:11 »

Здравейте, бихте ли дали координати на д-р Първанов, доколкото разбрах приема и в София. Благодаря ви предварително.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА