evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 03:09:58 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ . Дайте мнения .  (Прочетена 12891 пъти)
1vo000
Jr. Member
**

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #45 -: Март 01, 2012, 11:10:47 »

23
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #46 -: Март 01, 2012, 11:15:41 »

Нормално ли е всеки път като си измеря пулса да бъде 100 110 ? Това доста ме притеснява.
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Рейтинг: -16
Неактивен Неактивен

Публикации: 2962

Профил
« Отговор #47 -: Март 01, 2012, 11:20:55 »

С какъв апарат си мериш кръвното?Най - точни данни за сърцето ще ти даде лекарят. Ако мериш с тия електронните, само ще се объркаш. Те са ориентировъчни и не са точни. И не е важен пулса, а как се чувстваш!
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Бъди оптимист! Дори в психиатрията!
"г-жа DG" АПРОПО, ПО - ДОБРЕ ДЯВОЛИТА ЖЕНА, ОТКОЛКОТО БОЖЕСТВЕНО ЛУДА! Cheesy
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #48 -: Март 01, 2012, 11:37:19 »

С електронен е да...Преди около месец си правих кардиограма и лекарката каза че всичко било ок . Тогава пулса беше 80 мисля
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #49 -: Март 01, 2012, 11:54:02 »

Виж, каква ясновидка съм само  Grin Що се вманиачаваш толкова за здравето си?!Само на 23 си, човечее!  Grin Спри да си мериш кръвното и пулса и си намери по - приятно занимание. Губиш си времето със следенето на организма си. Всичко ти е ок!
Активен

Гледам на карти,кафе,виждам аурата,летя през простраството и времето,хвърям боб,лея куршум,ТЕС-ам.
Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #50 -: Март 01, 2012, 11:56:51 »

На мене кръвното ми с електронния е към 120-130/60-80. Когато ходя на профилактичните не е мръднало от 100-110/60-80. И с пулса работата е същата. Имаше някакъв начин ръчно да се измери. Засича с за минута туптенето на ръката, но се прави обикновено от опитен лекар или мед. сестра, не знам дали и по този начин ще си измериш правилно пулса. Ама не ти и трябва,взе ли да правиш това, което е написала Радостина М/Елена или ако щеш аз, другите, които се чувстват сравнително или на 100% добре?Започна ли да спортуваш нещо?Намери ли си хоби?Запълваш ли си времето с хубави неща или тъпчеш на едно място в постоянно търсене на нови симптоми, че нещо не е наред с тебе?
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Miss kiss
Newbie
*

Рейтинг: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 20

Профил
« Отговор #51 -: Март 02, 2012, 09:37:01 »

Не знам защо, но все си мислех, че ние, жените, сме по-големи параноици от мъжете. 1vo000, нормално е кръвното ти да е такова, не е нормално на твоята възраст да се занимаваш с постоянното му измерване. Наистина се извинявам за личните въпроси, но как си със сексуалния живот? Имаш ли приятелка? Имам още няколко въпроса към теб, но нека започнем с тези.  Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #52 -: Март 02, 2012, 09:53:08 »

Здравей, 1vo000,

има една особеност в обръщането на внимание на различните симптоми и тя е следната: Когато тръгнеш да се взираш в дадена функция на тялото си тръгваш с предположението, че нещо може би нещо не е наред. Такова предположение (мисъл) е един стресов сигнал за тялото ти, а както вече много пъти споменахме стресът провокира отделянето на адреналин.

Една от основните функции на адреналина е да повиши кръвното налягане и пулса. Това е съвсем нормална физиологична реакция към стреса - така подготвяш тялото си да преодолее някаква трудност.
Трудността обаче в този случай е не някаква сложна ситуация, изискваща мобилизация на тялото, а просто слагането на пръстите на артерията на китката, за да се измери пулса.

Засичайки ускорен пулс се затвърждава мисълта, че нещо не ти е наред и се отделя още адреналин.
Имай предвид, че от мисълта, до отделянето на адреналина и проявата на физиологичните му свойства минават точно няколко секунди.
Той на свой ред остава неоползотворен и естествено, че докато се разгради по естествен път ще държи пулс и кръвно високи, дори да си в спокойна ситуация.
На другия ден, седмица или месец, само мисълта, че е възможно да ти е повишено кръвното или пулса то те се повишават автоматически. Защото мозъка вече се е научил, че измерването на кръвно и пулс е стрес и трябва да даде сигнал на надбъбречните жлези да отделят мигновено още адреналин.

Вече си влезнал в омагьосания затворен кръг на мисли, които се потвърждават от измереното и оставаш с впечатление, че това е симптом, от който няма отърване.

Най-простото, което може да се направи в този случай е да си наложиш съзнателно да престанеш да мериш пулса и кръвното. На 23 години си, така че и да ти са повишени известно време няма какво повече да се случи - нямаш необходимост от предприемането на каквито и да е действия.

В заключение - всичко това, което говорим тук в темата ти може да изглежда ясно, разбираемо и в същото време неосъществимо точно както изглеждат два бряга на река в ясно време. Само че преминаването от единия до другия бряг изглежда трудно. Моста, по който може да се премине често е психотерапията. Ако не ти се нагазва сам, потърси и този вариант на решение. За разстоянията в страната и достъпността на тепрапевти вече говорихме.

Успех!
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #53 -: Март 02, 2012, 02:06:36 »

Не знам защо, но все си мислех, че ние, жените, сме по-големи параноици от мъжете. 1vo000, нормално е кръвното ти да е такова, не е нормално на твоята възраст да се занимаваш с постоянното му измерване. Наистина се извинявам за личните въпроси, но как си със сексуалния живот? Имаш ли приятелка? Имам още няколко въпроса към теб, но нека започнем с тези.  Smiley

Имам приятелка да Smiley
Активен
Шашмагюл
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #54 -: Март 02, 2012, 02:31:52 »

Ми като имаш, какво си седнал да си мериш кръвното?!    Grin Grin Grin Имаш доста по - интересни неща, които да правиш с нея!   tease1 Дай го по - весело и спри да си обръщаш толкова много внимание на здравето де!Като искаш да си здрав, прави нещо за тялото си, различно от това да ходиш по изследвания и да си мериш кръвното!
Не искам да ти звучи като обвинение, да ти всявам каквото и да било негативно чувство, искам да се научиш да мислиш по - позитивно и малко по - леко на нещата!  Smiley Ако беше пред мене и ми беше познат, щях досега да съм хванала с две ръце и здраво ще те разтърсвам, докато спреш да си мислиш,каквито и да било глупости!!!!! А вервай, 85кг жена не е за пренебрегване  Grin
Активен

Нека Силата бъде с нас!
Cheesy
Miss kiss
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #55 -: Март 02, 2012, 05:36:42 »

Grin DG пак ми взе думите от устата. 1vo000, съветът ми е да прекарваш по-малко време в този форум. Ти си млад, здрав и корав. Казваш, че пушенето на трева е отключило паник атаките и си пушил само веднъж, така ли?
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #56 -: Март 02, 2012, 07:31:07 »

Ами  тогава се случи за 1-ви път...аз още имам съмнения че е това Smiley
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #57 -: Март 02, 2012, 07:32:44 »

После  на майка ми телефона звънна и аз се сетих за починалия ми братовчед , после още 1-2-3 пъти ми се е случвало и от седмица и нещо не съм имал такива моменти. Само мисълта че нещо ми има , и че ще се случи отново и тоя път нещо ще ми стане.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #58 -: Март 02, 2012, 07:42:39 »

Ивчо, вземи и изпуши още една. Току-виж ти минало  Cheesy
Активен
Miss kiss
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #59 -: Март 02, 2012, 08:18:57 »

Ако си пушил само веднъж, наистина ще ти мине, ако пушиш пак.  Smiley Обаче ще ти трябва някой запознат с въздействието на тревата Wink
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА