evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 04:17:05 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 2
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 2

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ . Дайте мнения .  (Прочетена 12902 пъти)
данаил
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 37

Профил Ел. поща
« Отговор #75 -: Март 12, 2012, 09:13:29 »

точно така ваноти кафе шоколад и кола.за шоколада ми каза една лекарка.странно е но е така понякога.аз отначало сутрин си хапвах банан и шоколад и си казвам и двте са супер ще ми е добре.обаче след минути ми става зле и се чудя какво става .ама явно е било от шоколада.спрях го.явно на мен ми деиства така
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #76 -: Март 12, 2012, 09:17:40 »

веси това парене в тила и аз го имам и се чудех какво е или как да го опиша.то е хем като парене като се замисля хем като леко изтръпване и не знаех как да го опиша ама има хора с подобни.не се плаши.забелязал съм че се появява като почна много да мисля.пиши как е при теб
Активен
vesi2003
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 313

Профил
« Отговор #77 -: Март 12, 2012, 09:45:30 »

Това е един от първите симптоми при ПА.,когато го усетя си казват ето започва се и от страх,че ще ми стане нещо,всички други симптоми се засилват.Знам,че не трябва така да реагирам.Колкото човек повече мисли и се самонаблюдава,толкова по зле стават нещата.На теория всичко знам,но на практика се опитвам да не го мисля,но в повечето случай не успявам.
Активен
vanotty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 43

Vanotty

Профил
« Отговор #78 -: Март 12, 2012, 01:28:51 »

точно така ваноти кафе шоколад и кола.за шоколада ми каза една лекарка.странно е но е така понякога.аз отначало сутрин си хапвах банан и шоколад и си казвам и двте са супер ще ми е добре.обаче след минути ми става зле и се чудя какво става .ама явно е било от шоколада.спрях го.явно на мен ми деиства така
На мен ми става лошо от кафе и кола. Обаче му намерих цаката . Сутрин пия кафе с мляко,а когато ми се пие кола пия кока-кола лайт. С шоколада още не съм се преборила.
« Последна редакция: Март 12, 2012, 01:46:02 от vanotty » Активен
vanotty
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 43

Vanotty

Профил
« Отговор #79 -: Март 12, 2012, 01:44:20 »

Данаил и аз имам понякога такова мравучкане по лицето или отгоре на главата. Също така при предозиране с АД получавам същото парене по гърба и отзад по ръцете. Като ми намалят дозата на АД паренето отминава. Искам да кажа,че когато човек получава за пръв път ПА се шашка и то много. След това не е толкова страшно. Аз съм намерила начин да се справям при ПА. Мойте атаки стават в автобуса, защото имах фобия от затворени пространства. В такива случаи дишам дълбоко, гледам през прозореца и при първа възможност слизам от превозното средство и си купувам студена вода. Пия няколко глътки и си слагам шишето на сънната артерия,за да успокоя пулса. После ходя пеша и така кризата отминава. А когато това се случи в къщи си плискам лицето със студена вода, слагам си студена кърпа на сънната артерия, отварям прозореца и лягам. Това мога да ти кажа от личен опит. Надявам се съветите ми да са ти от полза.
Активен
данаил
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #80 -: Март 12, 2012, 04:47:47 »

благодаря.това ще го пробвам с студеното на сънната артерия.малко ме плашеше това с мравучкането по главата защото не знаех какво става ама щом и на други се случва е вече по леко.
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #81 -: Март 12, 2012, 08:13:25 »

И аз го имам тва мравучкане по главата ... странно но и в ухото
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #82 -: Март 12, 2012, 10:09:17 »

Цитат
Също така при предозиране с АД получавам същото парене по гърба и отзад по ръцете. Като ми намалят дозата на АД паренето отминава.

Много хубав пример за това, как антидепресантите нямат никакво отношение към ПР, дори могат да обострят симптомите.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #83 -: Март 12, 2012, 10:59:29 »

Цитат
Също така при предозиране с АД получавам същото парене по гърба и отзад по ръцете. Като ми намалят дозата на АД паренето отминава.

Много хубав пример за това, как антидепресантите нямат никакво отношение към ПР, дори могат да обострят симптомите.

Поредната глупост! Което и да е лекарство, предозирано, ще предизвика неразположение. Нали си бил учен, бе човек, как може да се излагаш така 
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #84 -: Март 12, 2012, 11:09:47 »

Като учен ще отговоря подплатен с цитат:

Един от най-големите американски психотерапевти - д-р Дейвид Бърнс кръщава първата глава на книгата си за тревожни разстройства (с която разполагам) - Placebo nation (Плацебо нация - истината за антидепресантите и медикаментите против тревожност).

Тази глава от книга може да бъде изтеглена от линка по-долу и който ползва английски ще е доста изненадан от написаното вътре. Самата книга също е интересно четиво - при интерес мога да я сканирам и да я пратя на който поиска по мейла. Заслужава си да се прочете.

Линк: http://dox.bg/files/dw?a=137291580e
« Последна редакция: Март 12, 2012, 11:16:55 от hpjon » Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #85 -: Март 13, 2012, 05:12:29 »

Е .. разкажете как е минала психотерапията при вас ?  Какво сте правили с психотерапевта ?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #86 -: Март 13, 2012, 05:16:51 »

1vo000, ето това е типа терапия, чрез която се справих  -
http://strahove.evropea.com/index.php?topic=651.0

Има още няколко, които са решили проблема си с ПР така, други пък по друг начин - нека всеки разкаже, ще е интересно.
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #87 -: Март 20, 2012, 10:47:43 »

Е .. никой не казва как е протекла психотерапията му , затова ще разкажа за 3 пъти ходене какво правих при психоложката. Обясни ми някои методи като дишане , повтаряне на убеждения , " котви" . Въвежда ме в себеопознаватнето , НЛП. Каза ми да излизам повече на слънце , на кои храни да наблягам ( това предполагам е за произвеждането на серотонин) . И т.н. Според вас правилен ли е начина по който подхождам?
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #88 -: Март 20, 2012, 11:19:38 »

1vo000, щом ти дава съвети, значи никаква терапия не е. Какви убеждения и какви котви. И от кога терапевтите станаха специалисти по храните.  Не търси психолог, а психотерапевт  Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #89 -: Март 21, 2012, 09:53:34 »

Цитат
Е .. никой не казва как е протекла психотерапията му

Здрасти 1vo000,

Сега се сещам какво мога да ти кажа като цяло за моята терапия, защото виждам питаш за начина, по който е протекла:

1. При запознаването ни терапевта ми поиска да опиша подробно проблема. Материала излезна около 20 страници - изпратих му го по е-майл. След това на първата среща около 30 минути трябваше да преразкажа, това, което съм написал;

2. На първата среща бяха поставени основите на начина, по който ще се справя (за всеки е индивидуално - с какви техники ще бъде запознат и по какъв начин ще бъде научен да ги прилага). След първата 4 часова сесия около 60 % от работата беше приключила (за това, разбира се, си дадох сметка впоследствие);

3. Следващите 11 срещи бяха от по 1 час за период от 4 месеца, като междувременно имах доста голямо количество "домашни". Ежедневно! Сега си давам сметка, че от сериозността, с която подходих при изпълнението на поставените задачи до голяма степен се определи успеха. За това обаче терапевта трябва да е много добре наясно какъв тип "домашни" да ти даде, че да те изведе до успешния финал.

4. На края на 4-ия месец терапията приключи успешно. Получих нови знания и насоки за това как де се справям при нововъзникнали проблеми.

Така протече във времето и пространството. Държа да отбележа, че това е моя опит и аз не бих могъл да кажа, че този алгоритъм ще е приложим за абсолютно всеки. От наблюденията си обаче забелязвам, че с малки изменения, няколко човека тук, които сме се справили сме вървяли по този път. Двамина пък провеждат по-дългосрочни терапии - вижда се, макар и постеренно, и при тях се отбелязва напредък. Но за подробности можеш да питаш конкретните хора.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА