evropea.com - форум за паническо разстройство
Декември 12, 2024, 04:18:14 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 3
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 3

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Unique ways for slate stone in outdoor areas and trails.
[Паническо разстройство]
RonaldAlmon
Декември 05, 2024, 05:39:39

Спонсорирани връзки

Страници: 1 [2] 3 4 ... 7
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ . Дайте мнения .  (Прочетена 12903 пъти)
hpjon
Гост
« Отговор #15 -: Февруари 27, 2012, 03:54:09 »

Здравей, 1vo000!

Пишеш, че ситуацията, която е отключила страха ти е от преди месец... За това време ти вече си обиколил сума ти доктори и си на лекарства, които, повярвай ми нямат нищо общо със състоянието ти.

Когато си изпушил цигарата и си загубил контрол просто си се стреснал. Нормално е. Преживял си много силен стрес. Какво се е случило след това? Ами започнало е да те хваща страх дали отново няма да преживееш същия стрес. По някое време вече се включва и фантазията и си започнал да мислиш катастрофално - т.е. че ще умреш.

В момента продължаваш да си в състояние на стрес. Имаш и лекарства на главата си и лекарско мнение, които са те убедили, че "ти има нещо".
Ако продължаваш да четеш във форума за ПР и ако продължаваш да изследваш и задълбаваш състоянието си най-многото, което може би ще сториш е да се абонираш за него за дълги години.

Какво може да се направи?
Имайки предвид, че много отскоро си в това състояние прогнозата за лесно справяне е много добра. Затова обаче трябва да направиш минимум три неща:
1. Моментално и завинаги да спреш да четеш форуми като този (причината, да ти казвам това е, че ние хората сме лесно податливи на внушения - за съжаление по-често на лоши);
2. Да започнеш да спортуваш. Още днес. Минимум 40 минути на ден.
3. Потърси в интернет методи за справяне със стреса. Прочети няколко практически съвета и започни да прилагаш този, който ти пасва най-добре.

Трите съвета, които ти давам не ги измислям аз, те се препоръчват и от психотерапевти. Ако след две седмици няма подобрение може би ще е удачно да потърсиш професионална помощ.

Тук вече има бяла книга на терапевта, в която можеш да се запознаеш как хората се справят с такива проблеми (включително и аз съм се справил). Ако предприемеш тези действия, това би трябвало да ти е единствената позволена тема във форума.

Успех!
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 05:06:04 от hpjon » Активен
Мая
Full Member

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 242

Профил
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2012, 04:40:51 »

1vo000,

забранените и позволените неща не може да ти ги определи и заповяда никой друг, ОСВЕН ТЕБ САМИЯ!!!
Да, желателно е да спреш да четеш всякакви мнения, съдържащи натрапливи хипохондрични списъци от симптоми, защото има вероятност да станеш още по зле.....дори и да си внушиш такива симптоми които нямаш, само и само защото си ги прочел. Но Разрешените теми не се изчерпват с така наречената „бяла книга от терапевти“, книга която няма дори и една страница аз не съм виждала.

Разрешени са всички теми, форуми и книги  в които хора разказват как са се СПРАВИЛИ с психичното си разстройство и теми съдържащи съвети на психотерапевТИ и не само.
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 04:57:50 от Мая » Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 1892

Профил
« Отговор #17 -: Февруари 27, 2012, 05:16:27 »

hpjon, вече започваш да се натрапваш! На това ли те научи терапията ти  Smiley И какво означава "това би трябвало да ти е единствената позволена тема във форума"  Shocked А на теб единственият ти позволен бутон във форума трябва да е "изход" 

Ако продължаваш да се държиш толкова нагло, започвам да го приемам лично и няма да спазвам добрия тон! 
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #18 -: Февруари 27, 2012, 05:30:29 »

Темата се казва Помощ . Дайте мнения .

Дадох мнение.

Това, че нещо ти се струва в него, нали се сещаш, че си е твоя интерпретация и твой проблем.

Отговорих на 1vo000.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2012, 06:39:18 »

Можеш да си интерпретираш само онова, дето сядаш на него! Изобщо не смятам да се занимавам с теб. Не искам да хабя нерви с нещо напълно безсмислено. Оттук нататък ти си имаш глава на раменете и отговаряш за себе си и действията си. Щом ти се струват уместни, прав ти път. Аз имам по-важна работа от това да стоя и да споря в нета с човек, който не ме касае по никакъв начин.

Мислех си дали да не се разпиша в така нар. "бяла книга на терапевта", за да разкажа някои "пикантни" подробности около практиката на въпросния терапевт, които са ми споделени от първо лице, но няма смисъл. Ако наистина "действа", тук хората имат нужда от помощ, нека опитат. Ако ли не, проблемът ще е техен, че са се подвели от нечии думи. Искрено се надявам да е първото!

За мен въпросът е приключен, обстоятелствата остават неизяснени!  Smiley
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #20 -: Февруари 27, 2012, 07:19:48 »

А пък хората като четат ще видят кой как се е справил и ще си преценят сами.

Аз точно на това разчитам като пиша - на здравия разум на четящите. Ако го имат, то те ще справят неминуемо. Ако ли пък не... форумът ще си има винаги постоянно присъствие от оплакващи се.
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #21 -: Февруари 27, 2012, 07:28:19 »

Айде, бе! Какво искаш да кажеш с това? Че едва ли не само във въпросния терапевт се крие решението на проблема ли? Продължаваш да наглееш и наистина ще си помисля, че са ти промили мозъка с нещо. Използвай здравия си разум, момче!

Не знам дали при мен се дължи на терапията, но ето че агресията ми отшумя. Вече не обиждам наред и не се паля за глупости. hpjon, смени терапевта 
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #22 -: Февруари 27, 2012, 07:37:18 »

На път е и тази тема да стане сериозно офтопик, затова повече няма да отговарям тук освен на 1во000.

Трак, не знам по каква причина прие лично това което говоря, но не виждам в разговора ни да има и зрънце рационалност - а именно с нещо да е полезен на търсещите.

Никога не съм твърдял, че един терапевт е най-добрия или единствено възможно решение. Аз говоря само от моята гледна точка, тя разбира се е като на човек решил даден проблем. В решаването на този проблем има роля един човек, но не означава, че той е най-великия. Изтъквам само, че съм един от малцината, който не е сменил няколко терапевта, за да стигна до решението. За разлика от мнозина, които са извървели този неприятен път.

Слагането на думи, които не съм казал не е от най-големите достойнства, което можете да изтъкнете, драга трак. Изнервянето ви само може да ми покаже едно - че присъствието ми отново тук е много, ама много провокиращо, нали Smiley Че как имам наглостта дори да се хваля, че съм се справил с ПР-а.

Такива ми ти работи.

Лека вечер!
Активен
track
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Февруари 27, 2012, 09:25:42 »

Ти по-добре от мен знаеш какво си имал впредвид в предния си пост. Особено в последния абзац. Да се правиш на слънчасал не е едно от най-големите достойнства, които може да изтъкне един мъж. За моя радост това трябва да е проблем на жена ти, не мой 

Не мога да схвана защо си мислиш, че глупостта ти ме провокира. Може би е нещо друго не мислиш ли  Smiley Наглееш, защото го правиш по крайно отвратителен начин и след това се оправдаваш, опитвайки се да си измиеш ръцете.  tease1

Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #24 -: Февруари 28, 2012, 01:28:33 »

Според вас да поискам ли 2-ро мнение от др психиатър ?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #25 -: Февруари 28, 2012, 01:37:36 »

Привет, 1vo000

Много хубаво питаш и ако проблемът беше друг (не за психиатър) може би има резон в търсенето на второ мнение.

Има обаче една особеност при практикуващите психиатри. Те са медици, които са научени по един и същ начин да реагират и да препоръчват медикаментозно лечение на всеки проблем от техния спектър.

Така че консултирането ти с втори психиатър най-много да затвърди и без това погрешното схващане, че си болен от нещо, че се нуждаеш непременно от медикаментозно лечение.

Мисля си, че е хубаво да се консултираш с психотерапевт. Проблемът при повечето терапевти обаче е, че не могат (нямат право, а и не им се рискува) да отменят назначен медикамент от психиатър. Така ще се озовеш с двама специалисти, които третират състоянието ти и за да има успех цялата тази работа, координацията между тях трябва да е много добра.

Освен вчерашната ми препоръка можеш да направиш и друго - прочети в гугъл за антидепресантите - какво повлияват те. Прочети и за адреналина и за страха - виж как антидепресантите нямат никакво отношение към ПР. дори по-често влошават състоянието, защото влияят на друг хормон - серотонина. Но прочети сам, за да не звуча като проповедник Smiley

Пиши, ако те интересува още нещо по темата.

Поздрави!
Активен
Dimcho
Sr. Member

Рейтинг: 3
Неактивен Неактивен

Публикации: 343

Профил
« Отговор #26 -: Февруари 28, 2012, 02:40:27 »

Включвам се малко късно, не съм изчел всичко, но ще питам hpjon като човек, който явно се е излекувал от проблема.  Казваш, че лекарите лекуват по схема и много много не се замислят, същото донякъде излиза че се случва и при психотерапевтите. Тогава какво е решението? Как например да не ме е страх да стоя в дискотеката? Как да не не почва да ми се гади и вие свят от високия шум? Каква система да приложа?
Активен
1vo000
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 83

Профил Ел. поща
« Отговор #27 -: Февруари 28, 2012, 02:45:07 »

На визитката на моя лекар пише : Психиатър и психотерапевт. Може следващия път , който е в петък да го питам някакви въпроси относно тази психотерапия : какво представлява , имам ли нужда , нещо такова ?
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #28 -: Февруари 28, 2012, 02:49:56 »

Здравей, Димчо Smiley

Психотерапевтите няма как да подхождат схематично - към всеки отделен човек се подхожда индивидуално. Идеята ми беше, че психотерапевтите нямат право, а често и желание да препоръчат категорично спирането на медикамент, изписан от психиатър. А точно така категорично трябва да се подходи, защото - 1- медикамента не само не помага, но и често носи вреди и 2 - категоричността на терапевта ще увеличи процента на успеваемост на психотерапията, при положение, че клиента е наясно, че само това е пътя. Не с лекарства, не съвместно с терапията, а само терапия.

Иначе за страха от дискотеката - ако нямаш идея как да се справиш сам, психотерапевтът ти ще те насочи към решение. Няма кой знае каква система - дали към дискотека или друга фобия (досега май над 3000 са описани) първоначално подходът е един - научаване да бъдеш смел. След това няма да помниш дори какво те е карало да се страхуваш.
Активен
hpjon
Гост
« Отговор #29 -: Февруари 28, 2012, 02:52:48 »

Да, 1vo000, попитай го

Аз преди време точно такава комбинация търсех, но явно пак воден от някакъв страх.
Сега знам, че не е нужно непременно психотерапветът да бъде психиатър. За всеки случай обаче ако има например хипохондрични прояви не е зле и да е док Smiley

И сподели, ако нямаш нищо против отговора на психиатъра ти относно необходимостта от психотерапия.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 02:55:36 от hpjon » Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА