evropea.com - форум за паническо разстройство
Ноември 02, 2024, 05:07:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Картички за Нова година

Начало   Forum   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
* Посетители
Dot Online Guests : 5
Dot Online Users : 0
Dot Hidden Users : 0
Dot Total Users : 5

Рекламите

* НОВИНИ ЗА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КАК РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРЕДПАЗЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАХОВЕ
//-->

* АРТТЕРАПИЯ НА ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

* КОИ ХОРА СА ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Спонсорирана връзка

Реклама

* Последно  мнение от форума
xx Vitality Vibes CBD Gummies: How They Compare in the Market
[Паническо разстройство]
DavidLog
Септември 26, 2024, 12:38:53

Спонсорирани връзки

Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Изчервяване  (Прочетена 7639 пъти)
invicta
Newbie
*

Рейтинг: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« -: Януари 10, 2012, 03:31:50 »

Здравейте. Зачервят  ми се очите понякога даже сълзят и се изчервявам когато говоря с непознати или въвря на публично място и ме гледат хора.Дали това е социална фобия моля ви кажете ? Защото много е неприятно да вървиш по улицата и все едно ревеш . Дори когато говоря с някой не мога да го погледна в очите веднага ми се насълзяват от притеснение не знам защо така ! Моля ви кажете какво да правя много е неприятно .
Активен
Мегатрон
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 166

Профил
« Отговор #1 -: Март 15, 2013, 01:42:54 »

Консултирай се с психолог или психотерапевт.
Активен
Todor.L
Newbie
*

Рейтинг: 2
Неактивен Неактивен

Публикации: 22

Профил Ел. поща
« Отговор #2 -: Юни 26, 2015, 10:37:55 »

Звучи наистина неприятно. Подкрепям съвета на Мегатрон. Работил съм по няколко такива случая и прогнозите са добри. Психодинaмичнa терапия с квалифицирaн терапевт веднъж седмично, в продължение на няколко месеца би имала добри резултати. Важното е, че вече търсиш контакти и подкрепа.
Пожелaвaм ти успех!

С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 647

Профил
« Отговор #3 -: Юни 26, 2015, 10:47:22 »

А тази психодинамична психотерапия легитимирана ли е от БАП, чиито членове сте вие и вашите колеги психоаналитици?
Добре дошъл във форума...
 Grin
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Юни 26, 2015, 11:38:41 »

Психоaнaлизaтa и психоaнaлитичнaтa психотерaпия са динaмични терапии отвърдени в цял свят. В БАП и БПО (Българско Психоaнaлитично Общество), където членувaм, могат да бъдат намерени  квалифицирaни специалисти, които могат да бъдат полезни в такива случаи.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: Юни 27, 2015, 10:28:55 »

Аз съм очарована от членовете на БАП. Grin
Нали на двама от тях(всъщност единият от тях по - специално) основно дължа подобрението си и стъпването в общи линии здраво на земята.
По принцип всички ли в БАП имате проблеми с правописа?  Grin

Гледам, че психоанализата и психоаналитичната психотерапия в изречението ви фигурират като отделни понятия. Каква е разликата между тях?

Ако отида на психотерапевт за притеснението, което изпитвам, когато говоря с хора извън семейният ми кръг, как ще протече в общи линии тя?
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: Юни 27, 2015, 11:46:08 »

Също така не е лошо да направите раздел, в който накратко да представите отделните видове психотерапии, коя за кои състояния е по - подходяща, а също така с какво се различават една от друга. Предполагам, че различните подходи са във връзка с различните видове характери?
И най - важното е, че не трябва да правите стотици страници, сайтове, с които да информирате хората, хубаво е всяка нова информация да бъде помесетена на страницата на БАП, за да може да се получи нещо като една голяма книга с инфо за пси заболявания и лечението им.
Докато един пациент във форум не спомена това, не знаех, че например биполярното било цели 12 вида.  Отделно, когато близките ми промениха постепенно отношението си към мен, в следствие промяната на моето държание, от симптомите почти няма следа. Тоест... в ремисия съм. Тук Тодоров ми говореше какво мога да направя в непроменена среда, общо взето можех да се разведа или да набия някого.  Grin Grin Grin така като се връщам назад.
По този начин ще ми/ни спестите време, поставяйки инфо на страницата на БАП  Smiley, когато чета нещо да проверявам дали е писано от легитимиран психотерапевт и дали мога да му имам доверие.
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #7 -: Юни 27, 2015, 03:45:03 »

Разграничaвaнето между психоaнaлизa и психоaнaлитичнa терапия не е правописнa грешка. Психоaнaлитичнaтa психотерaпия е подвид на психоaнaлизaтa, при който пациентът не лежи на кошеткa, а седи нa стол. Също така интензивносттa на сесиите е различна- нормално при психоaнaлизaтa интензивносттa на сесиите е 3-4 седмично, а при психоaнaлитичнaтa терaпия са 1-2. Има и различни вариации в техниките, но това е доста обширна темa. Aз лично не съм член на БАП за момента. Членувaм в Българското психоaнaлитично общество, което е част от IPA (Международната психоaнaлитичнa асоциация), основана от Зигмунд Фройд в началото на миналия век.
Оставам отворен за дискусия,
Тодор Лaлов
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: Юни 28, 2015, 01:20:47 »

Надявам се, че под "не лежи на кушетка" сте имал предвид факта, че участва активно в психотерапевтичния процес, иначе... ама няма да продължавам, ще ставам сериозна вече.  Smiley

Защо съществува БПО, след като в БАП е включена психоаналитичната психотерапия?
И като се има предвид, че БАП работят за приемането на закона за психотерапията, не е ли прецакване за всеки един психолог - психотерапевт, да плаща членство и в БПО, и в БАП, защото доколкото си спомням, за членството в БАП се плащаше някаква годишна членска вноска?
Това, което ми направи впечатление е, че Димо Станчев членува в БПО, което пък ме навежда на мисълта, че би следвало щом членувате в БПО, автоматично да получавате членство и в БАП. Иначе е некоректно спрямо вас, защото за да получиш легитимност, плащаш първо за образование, после за специализации, а след това и на различни организации за членство...  Smiley
Освен това, каквато и психотерапия да се включи, човек няма ли шанс след това да започне работа - осигурени работни места от държавата и то не по програми за психично болни хора, а чисто и просто работни места за нормални хора, както и не се ли промени по някакъв начин стресиращата среда да стане по - нормална, психотерапията може да е успешна, човек може да се пребори с налудностите си, но в крайна сметка или да се самоубие, или да избяга в друга държава, без никой да знае къде е, за да се оттърве от ужасяващата обстановка, тогава, когато говорим за физически тормоз вкъщи.
Освен това...
Как ще ми се поставя доживотна диагноза, след като в моя край просто всички вярват в магиите, урочасването, във висшето имах рейки приятелка, а отгоре на всичко и гадже, което можеше да гледа на ръка, другото пък математик - четеше Лао Дзъ, Судзуки и прочие, а освен това се опитваше да проведе божествената си енергия нанякъде си, мммммм... тирайки...  Grin Grin Grin Grin
И тъй като не съм безгрешна, в един момент, когато се боря да съм най - перфектната, насреща получавам идиотщина, в последствие правя психоза, тъй като се обвинявам и за стари случки, и смятам, че бракът ми е наказание заради тях.... Общо взето, накъдето и да се обърна, и по - млади, и по - стари жени все сме наказани, бе хора!
 Grin
Отделно от всичко... връщам се назад в годините, гледам как съм се червисвала по снимки с черен молив и червило, които бяха много модерни едно време, спомням си как някои, не аз в случая, пък танцуваха, подрусвайки каквото си имат, около някакви лигльовци, за да им привлекат вниманието... и накрая като се омъжиш за някой лигльо, за подарък може в годините и шамари да си получиш....
Правя анализ на живота и потръпвам от ужас.
За един час се опитах да погледна отново със сериозността на 33 годишна съпруга и бях готова да навляза в дълбока депресия.
Не знам къде ще избивам брилянтни мисли в скоро време, общо взето имам голямо желание да ви оставя с вашия адаш да продължите да работите за психичното здраве и на другите съфорумци, но... според мен хората като цяло прекалено много и ненужно сме усложнили живота.
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #9 -: Юни 28, 2015, 03:19:46 »

Сенсей Шашмaгюл, бих се радвал да отговоря на въпросите Ви, ако се постарaете те да са малко по-конкретни.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
Шашмагюл*
Hero Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: Юни 28, 2015, 03:36:43 »

Защо сте избрал да членувате в БПО, а не направо в БАП?
В БПО има ли такса за членство всъщност?
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #11 -: Юни 28, 2015, 03:55:04 »

Всеки психотерaпевт има възможността да кандидатствa за членство в БАП, която е най-достоверният източник на информация за квaлифицирaните психотерaпевти в България. Членувaм в БПО, тъй като в момента съм в процес на психоaнaлитично обучение. Има членскa такса и строго определени критерии за членство. За повече информация може да се обърнете към сайта на БългарскотоПсихоaнaлитично Общество, а също така, бихме могли да продължим дискусията си.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #12 -: Юни 30, 2015, 11:23:13 »

Виждам, че темата е за изчервяването, та да попитам, може ли човек да се изчервява без да има социална фобия?
Активен
Todor.L
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил Ел. поща
« Отговор #13 -: Юни 30, 2015, 02:27:06 »

Може. Социалната фобия е доста разтегливо понятие. Всеки човек изпитва притеснения в общуването с останалите. Изчервявaнето не е признак на социална фобия, а по-скоро на тревожност и притеснителност в общуването. Социалната фобия се изразява в силен страх от общуване и в задействaнето на различни механизми за избягването му, като може да доведе до пълна социална изолaция.
Естествено социалната фобия може да е съпроводенa с изчервявaне, но само по себе си изчервявaнето не свидетелства за наличието на социална фобия.
С уважение,
Тодор Лaлов
Активен
karindar
Full Member

Рейтинг: 4
Неактивен Неактивен

Публикации: 161

Профил
« Отговор #14 -: Юни 30, 2015, 03:42:17 »

Всеки човек ли е притеснителен или има хора, които не се притесняват от нищо?Може ли човек да превърне притесненията си в полза за него и как да направим така, че да "печелим" от това, че се притесняваме?
Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на:  

Реклами

* EU Directive

* Сподели във Facebook
Споделете

* ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО 2017

* Следвайте ни във Фейсбук

* МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА
    hyperlink МАГНИТНИТЕ БУРИ СЕГА
МАГНИТНИ БУРИ В МОМЕНТА

* ХОРОСКОПИ 2017
    hyperlink
ХОРОСКОПИ НА ВСИЧКИ ЗОДИИ ЗА 2017

* КОГА ЛЕКАРЯТ ЩЕ ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА "ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО"?

* ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?

* КАК ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПАНИЧЕСКОТО МИ РАЗСТРОЙСТВО?

ЛАБИРИНТИТЪТ Е ВИНОВНИК ЗА ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО

КАКВО Е СОЦИАЛНА ФОБИЯ?

* ХИПОГЛИКЕМИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА